מס' הגיגים למאמינים באבולוציה

פרשנות לדברי המנהלים

אילו היית מנסח את "הגיגיך" כשאלות כנות, מצנזר את הפאנץ'-ליין התמוה שלך ("חבל רק שאנשים נזכרים ביהדותם כשזה נח להם או שאין להם ברירה") ומתנער מההיגד הפרדוקסלי: "יש לי עוד הרבה שאלות, אבל זוהי לא מטרתי" שטוען אדם ששאל כ-10 שאלות, אולי היית יכול לטעון שסתמו את פיך. איך שלא תסתכל על זה, באת להתנגח. חבל, הפורום הפסיד דיון מעניין למתחילים - זה תמיד מבורך לדעתי (בתור "מתחיל" בעצמי). צר לי יהודי יקר, הם צודקים.

Wolverchenus

New member
קודם כל תודה,

אני חושב. וברוך הבא. בכל מקרה, דיון למתחילים צריך לעסוק באבולוציה ולא ב"אוסף שטויות עתיקות שהמציאו מסביב לאבולוציה בשביל להתנער מהמדע על קרקע דתית". אני מזמין אותך לקרוא מעט במאמרי הפורום בתור התחלה, יש שם מאמרים נחמדים מותאמים לכמה רמות.

Amalthea

New member
מורה שמאוד הערכתי אמרה לי פעם שמאוד קל

לבנות טענות תאולוגיות כי הן אינן מדעיות בהגדרה ואי אפשר להפריך אותן. אני מודה שבהתחלה קראתי את ההודעה של פותח השרשור בענייניות ואם זה לא היה כ"כ מתסכל אותי הייתי גם עונה. קראתי אותה שוב לאחר הדיון ואני שוב מתוודה שאיך שלא מסתכלים על זה, נראה שאין בכוונת הכותב לפצוח בדיון ענייני. עוד יותר מתסכל. אני מקווה שלמרות שאין זה פורום תאולוגיה, ששאלות פסודו תיאולוגיות הקשורות לאבולוציה יתקבלו פה בברכה. הרי דת היא האקסית המיתולוגית של תורת האבולוציה ולהן מערכת יחסים ותיקה וסבוכה (לדת וכל מדע, למעשה). ליל"ט...

Wolverchenus

New member
אני חושב שלא

אבולוציה היא דיספלינה מדעית. להכנס לויכוחים תיאולוגיים עם טיעונים א-מדעיים שאינם זקוקים לראיות ואינם זקוקים לשמץ של חשיבה ביקורתית, שהם חסינים לביקורת, שהם נתונים לפרשנות שמתאימה את עצמה לסיטואציה ושלמעשה רוב האנשים שינסו להשתמש בהם אינם יודעים דבר על המטבע המדעי זה מיותר. יש לנו מספיק ראיות על אבולוציה בשביל שלא נצטרך לחזור כל היום לשולחן השרטוטים ולשאול את עצמנו או להתדיין על האם האבולוציה היא משהו שקיים. לאסטרונומיה יש את האסטרולוגיה לכימיה יש את האלכימיה לפרמקולוגיה יש את ההומאופתיה ולנו יש את הבריאתנות. זה לא אומר שאנחנו צריכים להציף את הפורום במלא הגיגים מיותרים. (ותאמיני לי, שאם זה יהיה מותר אז כל כמה זמן הפורום יתמלא בכל מיני יצורים שרק מתים להראות לנו כמה אנחנו טועים, כמה אנחנו חוטאים, כמה הראיות לא משנות כי "הם מאמינים") אנחנו לא נלמד מזה שום דבר, לא נשכיל. רק נבזבז זמן ועצבים על לנסות להחדיר למישהו חשיבה ביקורתית ויכולת קריאה מדעית כשהוא כבר החליט שלא משנה איזה ראיות אנחנו נציג בפניו, הוא עדיין יאמין בדברים אחרים. (אני מציע לך להכנס לפורום אתאיזם או לפורום חופש ולראות איך זה נראה. תאמיני לי שאת לא רוצה את זה גם פה)

Amalthea

New member
כן, טוב, נו.

אני בהחלט לא חושבת שאנחנו צריכים להגרר לוויכוחים טפשיים עם טרולים ושאר נעליים. אני בהחלט מאמינה שהיה פה נסיון קשה עם שכאלו, קל לדמיין ויכוחים טפשיים וארוכים מדי פה בפורום. בעיקר מה שחשוב היה לי להגיד, שאני מקווה שאנחנו יודעים לבודד מכל 1000 מיסיונרים בשקל את האחד שבאמת שווה לענות לו / להפנות אותו למאמרים רלוונטיים.

Wolverchenus

New member
אני גם מקווה.

(וגם קרו פה מקרים לדעתי שהתנפלו מוקדם מדי על אנשים) אני בכל מקרה משתדל לשמור על ראש פתוח על כל מי שלא פשוט מגיע ומציף בשיטת הcopy paste מאתרים מסיונרים.

למעלה