תעודת סל זו לא מניה
זה הבדל מהותי- כשאתה קונה תעודת סל אתה לא קונה מניה, ולא מקבל חלק בבעלות על החברה והרווחים שלה- הרווחים של החברה כלל לא שייכים אליך- להיפך, אתה מקור הרווח של החברה! תעודת סל זה נייר ערך עם עם שווי מוגדר, לא קשור לערך החברה לביצועיה או לשום דבר אחר. מחזיק בתעודת סל לא יכול להצביע לגבי אופן ניהול החברה ואין לו כל השפעה עליה. אני עדיין ממש לא מבין למה אתה מתעקש להמשיך ולטעון שתעודת סל וחברה זה אותו הדבר- יש חברה שעיסוקה הוא הנפקת תעודות סל, החברה מרוויחה, הכסף הולך לבעלי המניות של החברה, ומקור הרווחים זה האנשים שמחזיקים בתעודות הסל, שאומנם מונפקות על ידי אותה החברה אבל לא מעניקות שום זכות בה. לגבי הקישור שלך: קסם סל זו אכן חברה בעם, והחברה הזו עוסקת בהנפקת תעודות סל, היא מנפיקה סוגים רבים של תעודות כאלו, כשלכל תעודה התנאים שלה, ואף אחת מהן לא מעניקה איזושהי זכות למחזיק בה על חברת קסם סל. חברת קסם סל היא אכן חברה בעם כדי להגביל את האחריות של המחזיקים במניותיה- חברת אקסלנס, כך שבמקרה של קריסה שלה עקב אי יכולת עמידה בהתחייבויות התעודות, החוב לא ייפול על החברה האם. תשמע, ייתכן ואני לא ממש מבין מה אתה מנסה להגיד, לא יודע, מה שלא משנה את זה שתעודת סל וחברה זה שני דברים שונים לחלוטין. ניסיתי לבדוק אולי לא ידעתי וכל אחת מתעודות הסל היא חברה בת של קסם סל לצורך איזושהי הגבלה שלא הייתי מודע אליה, אבל לא מצאתי שום דבר כזה. אם יש לך איזשהו הסבר שמראה שאני טועה ואכן כל אחת מתעודות הסל היא-SPC כחברת בת של קסם סל, אני אשמח לראות את זה אבל אני ממש לא מודע למשהו כזה, ולמעשה זה גם נשמע לי די מוזר.