מס שאלות עקב פיטורים

מצב
הנושא נעול.

The Special K

New member
מס שאלות עקב פיטורים

מס שאלות עקב פיטורים
פוטרתי מעבודתי ויש לי עקב כך מס' שאלות: 1- לפי החוזה מגיע לי רכב ויש סעיף שמדבר על זה שמגיע לי חודש הודעה מראש לפני פיטורין. נאמר לי להחזיר את הרכב מיד ולא לחכות לסוף החודש כיוון שהרכב היה מיועד לצרכי עבודה. האם אני צריך להחזיר את הרכב ? 2- המעביד שלי פיטר אותי כיומיים לפני ניתוח שעברתי. האם מגיע לי ארכה (לזמן ההודעה מראש) עבור הזמן שאני אמור לשכב בבית ? 3- אני עבדתי בחברה כמיספר חודשים כעובד של חברת כח אדם לפני שהתחלתי לעבוד שם כעובד מהמיניין. האם הפיצויים שמשולמים לי עכשיו צריכים לכלול גם את התקופה שבה עבדתי בחברה דרך חב' כח אדם ? תודה מראש !

שיר ורד

New member
תשובות

מס שאלות עקב פיטורים
פוטרתי מעבודתי ויש לי עקב כך מס' שאלות: 1- לפי החוזה מגיע לי רכב ויש סעיף שמדבר על זה שמגיע לי חודש הודעה מראש לפני פיטורין. נאמר לי להחזיר את הרכב מיד ולא לחכות לסוף החודש כיוון שהרכב היה מיועד לצרכי עבודה. האם אני צריך להחזיר את הרכב ? 2- המעביד שלי פיטר אותי כיומיים לפני ניתוח שעברתי. האם מגיע לי ארכה (לזמן ההודעה מראש) עבור הזמן שאני אמור לשכב בבית ? 3- אני עבדתי בחברה כמיספר חודשים כעובד של חברת כח אדם לפני שהתחלתי לעבוד שם כעובד מהמיניין. האם הפיצויים שמשולמים לי עכשיו צריכים לכלול גם את התקופה שבה עבדתי בחברה דרך חב' כח אדם ? תודה מראש !
תשובות
1. אם נתנה לך הודעת פיטורים מהיום להיום ותקופת הודעה מוקדמת משולמת לך ללא שאתה מחויב לעבוד, המעביד רשאי לדרוש את החזרת הרכב. 2. לא זכור לי שהחוק מתייחס למצב שבו תקופת הודעה מוקדמת חופפת למחלה מתוכננת(שהמעביד ידע עליה מראש). גם לא נתקלתי בפסק דין בנושא זה, יש כאן סיכוי קטן שתצליח לזכות בתביעה לקבל דמי מחלה בגין תקופה זו בנוסף לדמי הודעה מוקדמת. (כי המעביד בעצם זה שפיטר אותך לפני הניתוח חסך לעצמו לשלם לך דמי מחלה ובנוסף בגלל המחלה אתה לא יכול לחפש עבודה ולכן מטרת התקנה של הודעה מוקדמת לא מושגת במקרה זה). 3.לדעתי לא. את הפצויים על התקופה הקודמת היית אמור לקבל מחברת כח האדם. אומנם בחוק העסקת עובדים ע"י חברות כח אדם כתוב בסעיף 12 ד שהותק של העובד אצל המעסיק בפועל יחושב מתחילת עבודתו אצל חברת כח האדם, אך אין להסיק מכך שהותק מתייחס גם לתשלום פצויים (ותק מתייחס בדרך כלל לזכויות כמו מספר ימי הבראה וחופשה בשנה וכן לתוספות שכר בגין ותק). בנוסף מאחר וכל סעיף 12 בחוק מושהה, כנראה שגם תת סעיף זה לא נכנס לתוקף.

מצב
הנושא נעול.
למעלה