מעביד המסרב לשלם...

מצב
הנושא נעול.

lillitush

New member
מעביד המסרב לשלם...

מעביד המסרב לשלם...
לצערי פוטרתי לאחרונה מעבודתי כמנהל אחזקה והועסקתי לאחר מכן בעסק שהתעקש לשלם בשחור.לאחר שעזבתי את העסק (התעמרות שלא תאמן כולל צעקות והאשמות שונות) הוא סירב לשלם לי את הכסף הנותר (50 ש"ח) כהגדרתו:"מצידי תדפוק את הראש בקיר.."יש לי מה לעשות או רק לחרוק את השיניים ולהמשיך הלאה?

../images/Emo8.gif לפני שאתה תובע תבקש להטיל עיקול

מעביד המסרב לשלם...
לצערי פוטרתי לאחרונה מעבודתי כמנהל אחזקה והועסקתי לאחר מכן בעסק שהתעקש לשלם בשחור.לאחר שעזבתי את העסק (התעמרות שלא תאמן כולל צעקות והאשמות שונות) הוא סירב לשלם לי את הכסף הנותר (50 ש"ח) כהגדרתו:"מצידי תדפוק את הראש בקיר.."יש לי מה לעשות או רק לחרוק את השיניים ולהמשיך הלאה?
לפני שאתה תובע תבקש להטיל עיקול

שיר ורד

New member
אפשר לתבוע את המעסיק בבית הדין

עיקול על מה?
אני מזכיר שהתשלום היה שחור ללא תלושי שכר.יש לי על מה לתבוע בכלל?אולי רק להלשין עליו למס הכנסה לשם הנקמה?
לעבודה. העסקה בשחור, איננה פוגעת בזכויותיו של העובד, אך מקשה לעיתים על הוכחת העובדות. אומנם 50 שח הם סכום מגוחך, אך למעסיק שייתבע על סכום כזה, עדיף למהר ולשלם את הסכום, מאשר להגיש כתב הגנה ולהתייצב לדיון המשפטי. אם תחליט להגיש תביעה כנגד המעסיק, כדאי שתפרט בפורום , מה כללו תנאי העבודה והשכר , ומה קבלת בפועל, ייתכן והמעסיק לא שילם לך סכומים נוספים שהיו מגיעים לך כחוק, ואז תוכל לתבוע (ואולי גם לקבל סכום גבוה יותר).

ביהמ"ש לא יתן שום סעד במקרה כזה

לעבודה. העסקה בשחור, איננה פוגעת בזכויותיו של העובד, אך מקשה לעיתים על הוכחת העובדות. אומנם 50 שח הם סכום מגוחך, אך למעסיק שייתבע על סכום כזה, עדיף למהר ולשלם את הסכום, מאשר להגיש כתב הגנה ולהתייצב לדיון המשפטי. אם תחליט להגיש תביעה כנגד המעסיק, כדאי שתפרט בפורום , מה כללו תנאי העבודה והשכר , ומה קבלת בפועל, ייתכן והמעסיק לא שילם לך סכומים נוספים שהיו מגיעים לך כחוק, ואז תוכל לתבוע (ואולי גם לקבל סכום גבוה יותר).
ביהמ"ש לא יתן שום סעד במקרה כזה
אלא אם כן אתה לא השתתפת "בתיכנון המס" הזה ולא הסכמת/או ידעת. יש טיעון שהולך היום והוא- האילוץ מחמת מצב המשק המיתון וכו וכו חוץ מזה גם אם לא הסכמת תתבע ותזכה- אין בכך "לסבך" את המעביד, כל עוד הוא לא נדרש לכך בסעדי התביעה

lillitush

New member
כיצד לתבוע עכשיו?

כיצד לתבוע עכשיו?
איך אני מתחיל לתבוע והאם אני לא חושף את עצמי לתביעות ממס הכנסה על העלמה?השכר שלי היה 7000 (נטו במקרה הזה) והוא סירב לשלם לי שכר של יומיים (750 ש"ח).אני כל כך מתוסכל מהניצול של אדם שלא מסוגל לעשות כלום...

שיר ורד

New member
תביעה

כיצד לתבוע עכשיו?
איך אני מתחיל לתבוע והאם אני לא חושף את עצמי לתביעות ממס הכנסה על העלמה?השכר שלי היה 7000 (נטו במקרה הזה) והוא סירב לשלם לי שכר של יומיים (750 ש"ח).אני כל כך מתוסכל מהניצול של אדם שלא מסוגל לעשות כלום...
תביעה
אתה ממלא טפסים (אותם ניתן למצוא בקישורי הפורום) ומגיש אותם לבית הדין לעבודה הקרוב למקום העבודה. יתכן, שאם תודיע למעסיק כי אתה הולך לתבוע אותו, הוא יזדרז לשלם לך. הבעיה שלך, היא כנראה שאין לך מסמכים שיגבו את תביעתך והדיון בתביעה יהיה אמירה שלך מול אמירה של המעביד כאשר בית הדין יצטרך לפסוק מי אומר אמת ומי משקר. אם יש מסמכים כלשהם, למשל זכרון דברים בו נקבע שכרך יתכן וכדאי לצרף לתביעה. (אפשר גם להגיש אחר כך, אם המעסיק יתכחש לעצם העסקתך). אם מדובר בעבודה במשק בית של המעסיק במשרה חלקית, אזי החובה לתשלומי מס הכנסה היא עליך, אחרת היא על המעסיק. חובת התשלום לביטוח לאומי היא בכל מקרה על המעסיק. המעסיק לא זכאי ל"פרס" הפוטר אותו מתשלומים לעובד בגלל שלפני-כן הוא רימה את מס הכנסה. שאלות הבהרה: כמה זמן עבדת אצלו? האם קבלת חופשות בתשלום במהלך עבודתך? דרך אגב, אם אתה חייב או רוצה להגיש דוח למס הכנסה (למשל כדי לקבל החזרי מס בגין חודשים בהם לא עבדת), אתה יכול לדרוש מהמעסיק לקבל טופס 106 (זה יגרום למעסיק בעיה, אם לא העביר את המס המגיע). לעומת זאת אם תגיש דו"ח ללא פרוט השכר מהמעסיק, ויעלו עליך אתה תחשב כעבריין. אם תכלול בדו"ח את השכר נטו שקיבלת בלבד, הם יחשבו אותו כשכר ברוטו ויורידו ממנו מס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה