מעבר דירה - ייעוץ

ONEE12345

New member
מעבר דירה - ייעוץ

אני בן 25, גר עם ההורים.

המגורים עם ההורים והמשפחה לא פשוטים.
יש מריבות, לשמוע את החפירות שלהם, אין הרבה פרטיות.

מצד שני, אמא דואגת לי בכל מיני דרכים (קצת בכסף, הורים שמביאים סיגריות כשאני תקוע ובדר"כ אני תקוע ואפילו מכסה אותי בלילה ממש כמו ילד קטן). הקשר עם אבא לא נוח ולא סובל אותו ולכן גם לא ממש מדבר איתו.

המשכורת שלי היא עלובה וכרגע איני יכול לעבוד במשהו אחר.

מצאתי דירת 3 חדרים ( 2 + סלון) , נראית לא משהו אבל במחיר טוב עם שותף שאני מכיר אבל לא מתלהב מלעבור לגור איתו.

מבחינתי זה ה-דירה כי אין לי כוח לחיפושים נוספים.

עכשיו כשהשותף שלו עזב, אני יכול להכנס אבל אני פתאום חוטף סוג של רגליים קרות.

אמא תמיד הייתה צועקת לי כמה שאני לא נקי ומי יסבול אותי ומתאים לשותף לירוק לי בפנים בגלל שאני מסריח ושכאגור שם לא יהיה לי מה לאכול ואני יהיה רעב ופה אני מקבל הכל ושאני חי כמו מלך ושיש לי בית של ארמון ועוד ועוד...

היא אולי רוצה שאני אעזוב אבל זה בליווי של מניפולציות? כאילו... רוצה ולא רוצה. באיזשהוא מקום הדברים שלה חילחלו לי , זה נכנס .

הרבה פעמים, עם כמה שאני אוהב אותה, נמאס לי לשמוע אותה מדברת ואת כל ההתנהלות בבית והרבה פעמים אני מתחיל לדבר בסלנגים שלה וזה מלחיץ אותי כי היא לא דמות שהייתי רוצה להיות בעצמי. המון פעמים אני מקלל ומעצבן בגלל ההתנהלות שיש כאן של חוסר פרטיות, של חפירות כלפיי ובכלל ועוד.

אני יודע שבגילי המופלג מזמן הייתי צריך לעזוב והאמת היא שגם רציתי לעזוב אבל תמיד היה לי פחד.
אני כן רוצה לקום בבוקר בדירה משלי לשתות את הכוס תה\קפה שלי בשקט מול מסך מחשב אבל יש לי עכשיו פתאום פחד כזה.. גם אני, בתור בחור מאוד אסתטי, קשה לי להתמודד עם אנשים עם כיעור פנים גדול: השותף גבר בן 35, מקריח ונראה אללה יסתור..
אני אשכרה עלול להקיא.

לא יודע. ואיך אסתדר עם סיגריות (חייב סיגריות ומעשן הרבה! לא יכול להפחית עכשיו) ואוכל, המשכורת שלי עלובה.
זה מלחיץ אותי להיות עצמאי... אוף ):

יש לי רעיון ללמוד משהו ולפתוח עסק אבל הלימודים הם עבודה קשה. אוף אני פשוט חתיכת מסכן עצלן

אני רוצה לצאת מהמקום שאני נמצא בו וכבר לעזוב את הבית ולחיות את חיי בשקט גם אם לצערי לא יהיה לי בית נאה ויפה ומשופץ ומכשירים דיגיטליים שווים ואוכל חם וכו' אבל משהו מפחיד אותי ואני לא יודע מה הוא...

miss_t

New member
מה אתה מעדיף לעשות?

מה היעדים שלך לטווח הקרוב?
ולטווח הרחוק?

האם משהו מיעדים אלו מושפע מאיפה שתגור?

ONEE12345

New member
חשוב לי להדגיש

שאני גר בבית נאה מאוד משופץ חדש עם גינה מרפסת וכו.
לטווח הקרוב: לעזוב את הבית, ללמוד מקצוע ולעסוק בזה בפתיחת עסק משלי
לטווח הרחוק: להיות מפוצץ בכסף ולמצא את עצמי.

השכונה שאעבור היא שכונה לא משהו אבל לא נראה לי שזה ישפיע על היעדים, אולי אפילו ידרבן רק בשביל לברוח משם.

אני רק צריך מכם דרבון ותכיפה לקפוץ למרים הקרים לעזוב את הבית ואיך אתמודד במצבים קשים שאתקע בלי כסף .

יש לי חדשות בשבילך

בקשר ל-לפתוח עסק,
אני לא רוצה לפגוע לך באגו, ולא כותבת בציניות, אלא בכנות- אני חוזרת על דבריך שוב: אתה קראת לעצמך עצלן (אולי זו לא הדעה שלך כלפי עצמך) אבל אתה חייב לדעת, שעסק ועצלנות לא הולכים ביחד.

אני בעצמי בבירורים על פתיחת עסק,
זו השקעה כספית, לא משנה במה העסק שלך יהיה- בתחילת הדרך אתה תהיה חייב כסף לתחילת העסק

רוב הכסף ילך על שיווק (זה לפחות מה שצריך לעשות)
וגם ממליצה ללמוד במט'י יזמות עסקית בעיר מגוריך-זה קורס קצר שחייבים ללמוד כדי להכיר חוקים ושיווק וכו'

ככה שההמלצה שלי, היא קודם ללמוד, לפתוח עסק, להריץ אותו, להרוויח ממנו-ורק אז לעזוב את בית ההורים.
וגם אם זה אומר שתעזוב את הבית בגיל 30 (בימנו בארץ זה בסדר גמור)

אם זה מנחם אותך, גם אני גרה בבית של ההורים.

KhaIeesi

New member
בימנו לעזוב את בית ההורים בגיל 30 זה בסדר?

אפשר אולי להבין, אבל.. סריוסלי?

ברוררררררר

תחשבי לבד
צבא
+ תואר ראשון
+ אולי תואר שני

ולא, אני לא מדברת על סופרמנים וסופרמניות כבודם במקומם מונח
נו האלו שעוזבים את הבית,גם עובדים וגם לומדים לתואר.

לא כולם מסוגלים לעשות הכל
חנוך נער עלפי דרכו.

ככה שזה בסדר גמור.
למדתי על נורמליטיזציה-אין דבר כזה נורמה
אנחנו המצאנו את הנורמה בעצמנו!

אנחנו גם יכולים לשנות את הנורמה...
ואל תשכחי שאנחנו דור Y
או הXY או אין שקוראים לנו
גוזלים מפונקים מגודלים שלא רוצים לעזוב את הקן
זה גם בחו"ל ככה... תופס תעוצה..
לא מסכימה עם זה.

אבל בארץ באמת קשה לגור לבד ולחיות טוב. במיוחד כשסטודנטים.

h a j b i

New member
אנשים חיים בסרט שעצמאי הוא באמת הוא הבוס

של עצמו ושהוא מגרד את הביצים כל היום.
ממש לא, לרוב הוא יעבוד הרבה יותר קשה. במקום בוס אחד או שניים יהיה לו עשרות עד מאות (הלקוחות) ומבחינת שכר תכל'ס לשעת עבודה, לא תמיד הוא ירוויח יותר, לפעמים פחות.

BloodyRose

New member
כל עוד המשכורת שלך "עלובה" (לדברייך)

אין לך מה לחשוב על לעבור דירה.
לא משנה הקשר עם ההורים, לא משנה איך השותף נראה (?!), לא משנה באיזו שכונה הדירה נמצאת.

אם אין לך איך לכלכל את עצמך, אל תעבור דירה.
שכ"ד זה דבר יקר, וזו לא ההוצאה היחידה. יש ארנונה, חשבונות (חשמל, מים, סלולר, אינטרנט, גז, ועד בית...), יש קניות לבית (אוכל, חומרי ניקוי, נייר טואלט, שמפו), יש הוצאות ליום יום (אם אוכלים בחוץ, תחבורה ציבורית, קונים בגדים, נעליים, ספרים...)
כל עוד המשכורת שלך היא, לדברייך, "עלובה", אל תיכנס לזה. אתה לא "בגילך המופלג", אתה רק בתחילת הדרך, ואתה לא רוצה להתחיל את הדרך הזו עם חובות ומינוס שנובעים מכך שיצאת מהבית כשלא היית מוכן לכך מבחינה כלכלית.
נשמע מבאס, אבל זו האמת - אם אתה לא יכול להרשות לעצמך לשכור דירה, אל תשכור דירה.

turangaleela

New member
אם הסיבה שלך לא לעבור

היא רק כי אתה מפחד, אז זו לא באמת סיבה.
קח את עצמך ותעשה את זה. במקרה הכי גרוע- לא יסתדר ותחזור לבית הוריך.

להתמודד עם אנשים, עם שותפים, משכורות עלובות וכוק תצטרך בכל מקרה להתמודד מתישהו בחיים שלך.

קשה לך להתמודד עם אנשים מכוערים? תמצא דרך לחיות את חייך עם זה. (או שוואלה, תתבגר).

בכל מקרה- אם תמשיך להגיד לעצמך שאתה עצלן זה בטוח לא יעזור. עזוב עצות של אחרים. שב עם עצמך, תחשוב מה תרוויח ומה תפסיד מהמעבר ונסה לחשוב בעיקר לטווח הארוך (כי זה מה שקשה יותר.. :p)

המון בהצלחה!

הרגת אותי

זה בדיוק המצב שלי

וכן, אמא שלך בהחלט עושה לך מניפולציות
לדעתי כדאי לך איכשהו לחשוב על הסבה מקצועית אולי או משהו בסגנון, כי כתבת שאתה לא יכול לעזוב את העבודה שלך,אך מצד שני עם משכורת נמוכה לא תגיע רחוק, מבחינת השאיפות שלך.

בשלב הראשון, אני מקווה לטובתך שהדירה שתשכיר- היא בעיר מגורי הוריך.
ככה אולי הם יבוא אליך, ויביאו לך אוכל של אמא

זה לא קל לעזוב לגור לבד, ועוד בעיר אחרת...

הפחד שלך הוא פחד רגיל, מפני שינוי
זה שהוא מקריח ונראה לא טוב השותף שלך , זה פשוט תירוץ שאתה מספר לעצמך כדי לא לעשות את השינוי.

בסופו של דבר אתה תצטרך לעזוב את הבית
אם זה עכשיו או בעוד כמה שנים
ההחלטה היא בידך.

ואולי לא, יש אנשים שגרים בבית עם ההורים והם בני 40

לגור בבית זו נוחיות. וכל אחד עושה את הבחירות שלו.

אתה חייב כסף בעולם הזה, ואין שום מקום לעצלנות.

אם אתה רוצה לגור לבד-אתה תצטרך עוזרת בית, ולקנות אוכל מוכן\קייטרינג -וכל אלו עולים המון כסף בחישוב חודשי

וגם תצטרך לחזק את הביטחון העצמי שלך, כי לקרוא לעצמך עצלן זה לא טוב לאגו, זה בטח לא המילים שאתה אומר לעצמך אלא כנראה שאמא שלך תמיד אמרה לך את זה? או אבא,או אחיות?

Drau

New member
עוזרת בית ?!?! קייטרינג ?!?!

בלי אלו אי אפשר לגור לבד ?

אפשר

אבל מכיוון שהוא גבר
והוא כתב שהוא רגיל שההורים עושים את הכל,
קשה לי לדמיין שהוא יתחיל לבשל
זה דורש אהבה לבישול, וגם מיומנות, וגם לא כל הגברים מבשלים.
עוזרת בית זה כי הוא כתב שהוא לא נקי- אז יהיה מי שינקה עבורו.

וגם כי זו הפנטזיה שלי, אין כמו עוזרת בית

שונאת עבודות בית

BloodyRose

New member
איזו קיצוניות...

"כי הוא גבר"? מרבית הידידים שלי מתחזקים בית הרבה יותר נקי ממני
(וחלקם אפילו הציעו שיבואו לעזור לי לנקות אצלי...). ומכיוון שלאחרונה השתפרתי בתחום הזה, אוסיף גם שלמרות שאני בנאדם מבולגן מטבעי, וזה ממש לא "טבעי" לי לנקות, כשאתה גר לבד, אתה צריך לתפוס את עצמך בידיים בשלב מסויים. אז או שאתה מנקה למרות שאתה "לא נקי" (מה זה "לא נקי"?), או שאתה באמת משלם לעוזרת (לא כזה יקר, לא זה יהיה מה שיגרור בן אדם לפשיטת רגל).

בנוגע לאוכל - כן, אני גם לא מבשלת. אני גם לא לוקחת קופסאות אוכל מההורים. הידע שלי ב"בישול" מסתכם בלהכניס פסטה לסיר עם מים חמים. ובכל זאת - אני גרה מחוץ לבית של ההורים כבר 6 שנים בערך, אוכלת בבית 3-4 פעמים בשבוע (בשאר הזמן אוכלת בחוץ, בעבודה, ופעם בשבוע אצל ההורים).
אפשר לחיות טוב מאוד גם בלי "אהבת בישול", ומצד שני גם בלי קייטרינג צמוד או משלוחים מסביב לשעון.
(ומכיוון שגם פה הוספת הערה על גברים, אוסיף ואציין שמרבית הגברים שאני מכירה מבשלים, ואפילו מבשלים טוב מאוד)

(אי אפשר לדרוש מגברים לתת יחס שווה לנשים, אם בתמורה אנחנו יוצאות מנקודת הנחה שהם לא מנקים ולא יודעים להכין אוכל)

מאמי

זה לא אני כתבתי שגברים ככה.
לא לעשות הכללות.

לא כתבתי על כל הגברים.
אלא עליו ספציפית על פי מה שהוא רשם לנו.

KhaIeesi

New member
אז במקום להגיד לו

תקשיב גבר, הגיע הזמן להתבגר, ללמודלעשות כביסה בעצמך, לבשל ולנהל כלכלית את החיים שלך את מייעצת לו " שמע, אתה לא צריך להשתנות, קח עוזרת בית ותרגיש כאילו לא עזבת את בית ההורים בכלל"

בחיי, איפה את חיה?

באיזשהו שלב בחיים צריך לעבור את הדבר הזה שנקרא "חיים". הוא כרגע עצלן כי הוא גר אצל אמא כמו מלך. ברגע שהוא יעזוב הוא ייתמודד עם זה יותר טוב. כרגע הוא פוחד כי וואללה זה מלחיץ..

אני חיה במקום טוב

במקום שבו מקבלים את האדם כמו שהוא.
מאמי.

בשביל מה שאני אגיד לו את הדברים האלו
כשיש לנו אותך

תגידי לו את.

כל הדברים שכתבת את בהחלט צודקת
אבל-את חושבת שהוא לא יודע את זה?!

הוא לא ילד בן 5, הוא יודע היטב מה לעשות
וכשיגיע הזמן לשינוי-הוא ישתנה

לא את ולא אני:לא נוכל להגיד לאדם זר,תתחיל להשתנות.
זה לא יעזור,יש לי ניסיון בזה.

כשהוא ירצה בשינוי הוא כבר ידע היטב בלעדינו מה לעשות.

כנראה לא נראה לי שהוא מוכן לשינויים
אם יעבור דירה אני מעייצת לו עוזרת בית.וכדומה
כדי לרכך את השינויים שגם ככה לפי ההודעה שלו הוא מפחד לעשות.

ככה שזה בסדר, אני יודעת היטב מה לייעץ ומתי.
מקווה שהבנת את הכוונה שלי

einat162

New member
גם מי שלא אוהב לבשל -

יכול ללמוד לעשות 3-4 דברים פשוטים ולשנות וריאציות מידי פעם ("לשחק") כשרוצים גיוון כלשהו - זה לא מחייב אהבת בישול, אלא מילוי צורך.
אפשר להשתמש בהרבה קיצורי דרך - למשל רוטב לפסטה מצנצנת או קופסא במקום להכין מעגבניות.

סנדוויצ'ים וסלט ירקות עם בולגרית וטונה מקופסא זה אחלה !

למעלה