מעבר החברה לשבוע עבודה בין ארבעה ימ

מצב
הנושא נעול.

sagit2004

New member

אני עובדת בחברה מעל שלוש שנים, אני כעת בחודש השביעי להריוני. השבוע הודיע המנכ"ל שעל מנת לאזן את תקציב החברה, עוברים לשבוע עבודה מקוצר בין ארבעה ימים (לדבריו זה זמני בלבד, לחודש אחד וזהו), מה שאומר שהשכר שלי ירד ב 20% (אך הוא הבטיח להעביר את ההפרשות לקרנות על בסיס של 100% שכר). מה זה אומר לגבי, מה המשמעות של מהלך כזה על דמי הלידה ומענק הלידה? ומה אפשר לעשות בנידון? תודה מראש, שגית

ככלל לא ניתן לפגוע במשרתה של עובדת

אני עובדת בחברה מעל שלוש שנים, אני כעת בחודש השביעי להריוני. השבוע הודיע המנכ"ל שעל מנת לאזן את תקציב החברה, עוברים לשבוע עבודה מקוצר בין ארבעה ימים (לדבריו זה זמני בלבד, לחודש אחד וזהו), מה שאומר שהשכר שלי ירד ב 20% (אך הוא הבטיח להעביר את ההפרשות לקרנות על בסיס של 100% שכר). מה זה אומר לגבי, מה המשמעות של מהלך כזה על דמי הלידה ומענק הלידה? ומה אפשר לעשות בנידון? תודה מראש, שגית
ככלל לא ניתן לפגוע במשרתה של עובדת
הרה. אם העובדת עבדה אצל אותו מעסיק מעל חצי שנה, עליו לפנות למפקחת על עבודת נשים בכדי לקבל אישור לצימצום משרתה. יהיה עליו להוכיח כי אין קשר בין הצימצום לבין הריונה. במקרה שלך, כנראה שיהיה לו קל להוכיח זאת ויש סיכוי שהצימצום יאושר. בכל מקרה, בכדי לפעול עפ"י חוק, עדין עליו לפנות לקבלת האישור מידי המפקחת. סעיף 9א. לחוק עבודת נשים: "לא יפגע מעביד בהיקף המשרה של עובדת בהריון באופן העלול להקטין את הכנסתה, אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פגיעה כאמור אם הפגיעה היא, לדעתו, בקשר להריון; הוראות סעיף זה יחולו הן על עובדת קבועה והן על עובדת ארעית או זמנית, ובלבד שהעובדת עבדה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה שישה חודשים לפחות."

מצב
הנושא נעול.
למעלה