מעבר לבוסטון עם נערה בתיכון - מה עושים עם בגרויות?

boston2020

New member
מעבר לבוסטון עם נערה בתיכון - מה עושים עם בגרויות?

שלום לפורום,
אנחנו זוג עם שני ילדים, תינוק בן שנה ותיכוניסטית בת 16, שלומדת בכתה יא'. אנחנו שוקלים מעבר לבוסטון בקיץ הקרוב ואני מנסה להבין מה עושים עם הבגרויות של התיכוניסטית?
השנה מתוכננות לה 5 בחינות בגרות, ובשנה הבאה (כתה יב') עוד 4.
האם כדאי שתעשה את הבגרויות של כתה יב' באופן עצמאי? זה אפשרי? מכירים מישהו שעשה את זה? ואולי עדיף שתצטרף לשנה האחרונה בתיכון אמריקאי?
התכנון הוא שהיא תלך לקולג' או אוניברסיטה בארה"ב לאחר התיכון. איזו מהאופציות תעזור לה?
אשמח לפרטים מהורים מנוסים..
 

Boston Guy

New member
כמה שאלות כדי להיות בטוח שהבנתי נכון

הילדה כרגע בת 16 ולומדת כרגע בכיתה יא', כלומר כשתגיעו לארה"ב בקיץ הקרוב היא כבר תסיים כיתה יא' ובשנה הבאה תלמד בכיתה יב'. הבנתי נכון?

לפי מה שאת כותבת - "להצטרף לתיכון אמריקאי" מבחינתך זו אופצייה, לא חובה. אם היא לא תלך לתיכון אמריקאי, מה היא מתכננת לעשות במשך השנה הזו?
למיטב ידיעתי, מותר לך לא לשלוח אותה לבית ספר בגיל הזה. חוקית, היא נמצאת מחוץ לגבולות "חוק חינוך חובה" המקומי. מדינת מסצ'יוסטס היא המדינה הראשונה בארצות הברית שקבעה "חוק חינוך חובה" (בשנת 1852) - אבל הוא תופס רק בין גיל 7 לגיל 16.

לגבי מבחני בגרות - למיטב ידיעתי יש (לפחות הייתה פעם) דרך לעשות את מבחני הבגרות בקונסולייה הישראלית בבוסטון. מציע שתנסי ליצור איתם קשר (בהנחה שהם חזרו לעבודה מהשביתה האחרונה שלהם) - [email protected]">[email protected]

עוד שני עניינים שחשוב להזכיר:
1. סטטוס הגירתי: לא כתבת באיזה סטטוס הגירתי אתם מגיעים לארה"ב (אזרחי ארה"ב, בעלי "גרין קארד", ויזת עבודה \ לימודים או משהו אחר) - ומה הולך להיות הסטטוס ההגירתי של הילדה ("נסמכת" על ויזה שלכם או בעלת סטטוס עצמאי משלה).
חשוב לקחת בחשבון שברגע שהילדה מגיעה לגיל 18 (כלומר - משהו כמו שנה אחרי הגעתכם לארה"ב) היא כבר לא יכולה להיות "נסמכת" על ויזה שלכם, וחייבת שיהיה לה סטטוס הגירתי משל עצמה. אני מכיר לא מעט מקרים שבהם בגלל "פשלה" בהבנה של זה ילדים פתאום הפכו בגיל 18 לשב"חים... וזה מצב שלפעמים בלתי אפשרי לתקן.
אם הילדה אינה אזרחית ארה"ב או לא תהיה בעלת גרין קארד ביום שהיא נכנסת לארה"ב - חשוב מאוד שתהיה לכם תכנית ריאלית לגבי "איך היא שומרת על סטטוס חוקי בארה"ב אחרי גיל 18".

2. צבא ההגנה לישראל. אני מניח שאתם מודעים לעניין זה שהילדה מן הסתם כבר מלש"בית ולכן צריכה להסדיר את עניין הפטור (או דחיית) שרות ביטחון לפני יציאתה מישראל - למניעת בעיות בעתיד.
 

boston2020

New member
תודה על המידע, אכן הבנת נכון

בשנה הבאה בתי תהיה בכתה יב', ומעל גיל 16 (תהיה בת 17 באוגוסט הקרוב).
אם לא תלך לתיכון אמריקאי היא תלמד עצמאית בבית, באמצעות קורסים לבגרות ישראלית באינטרנט - ראיתי שיש כמה חברות שמציעות קורסים כאלה ואפילו הדרכה מקוונת עם מורים פרטיים. הרעיון הוא אכן להיבחן בבחינות הבגרות בקונסוליה - לפי מה שהבנתי זה אפשרי.
מבחינה טכנית זה נראה ישים. העניין הוא שאם לא תלך למסגרת כלשהיא, נראה שיהיה לה מאתגר להכיר חברים בגילה, וזה יקשה עליה את הקליטה בארה"ב.
מצד שני, גם ללכת לתיכון לשנה אחת יכול להיות מאתגר, גם מבחינה חברתית וגם מבחינה לימודית. וכאן בדיוק ההתלבטות שלנו..
 

JimmyGee

New member
לגבי תיכון אמריקאי

אין לי ניסיון אישי עם מעבר, הילדים שלי סיימו תיכון פה (לא מיזמן) אבל נולדו וגדלו פה.
But here is my 2 cents:
יש פה 2 בעיות שלדעתי בהחלט פתירות
1. תיכון פה דומה לאוניברסיטה (אין מיבחני בגרות). יש קורסי חובה (core classes) וקורסי בחירה (electives) וברגע שעשיתה מספּיק מהם (נגיד 28 credits) וקיבלתה ציון עובר (D) ומעלה, תונפק לך
High School Diploma שהיתה פלוס עוד דברים (for example SAT scores) אתה הולך ומנסה להיתקבל לקולג. ל Community College למשל High School Diploma מספיקה כדי להיתקבל.
כשתגיעי לפה תיצתרכי ללכת עם התעודה שלה מישראל לתיכון פה ולישאול במה יכירו ואיזה קורסים היא צריכה לקחת כדי לקבל מהם High School Diploma.
2. קבלה לאוניברסיטה פה. זה תלוי איך הציונים שלה בישראל, איך יהיו אלא מפה, SAT / ACT scores וכו... לא ניראה לי שתהיה בעיה יותר מאשר אם היתה עושה את כול ה 4 שנים פה. אם יש לה ציונים טובים גם בישראל וגם פה אולי זה אפילו יעזור שיראו שעברה מדינות ועדיין הצליחה. אם אין לה ציונים טובים תמיד תוכל להתחיל למשל ב Community College ואז לעבור.
 

boston2020

New member
תודה, עוד כמה שאלות

1. האם יש דרך לברר באיזה קורסים מישראל יכירו לה לפני שנגיע? או שזה רק מול התיכון האמריקאי כחלק מתהליך הקבלה?
2. לגבי אוניברסיטה בארה"ב, לא הבנתי האם הציונים מהתיכון בישראל רלוונטיים או לא?
3. סליחה על הבורות, מה זה ACT scores?
הרבה תודה על המידע
 

JimmyGee

New member
תשובות

דרך אגב אני לא גר ב Massachusetts אלא ב North Carolina אבל זה אותו דבר.

1. זה לא בידיוק תהליך הקבלה היות והבית ספר (public school) חייב לקבל אותה. הבן שלי למשל עבר בתי ספר (אומנם בארצות הברית) באמצע הסמסטר ולא היתה בעיה. חלק מהקורסים לא היו בבית ספר החדש אז נתנו לא קורסים אחרים וכול מיני פטורים. אנשים פה עוברים לא מעט (בדרך כלל בתוך ארצות הברית, אבל לא רק, יש למשל exchange students ) אז זה משהו שבתי ספר רגילים ויודעים איך להתעסק איתו. בטח במקום כמו Massachusetts עם כול כך הרבה זרים. אני מאמין שאפשר לישאול את הבית ספר החדש שאלות כלליות. אבל אני לא מאמין שישבו איתך על התעודה שלה, יתנו credits, ויכינו תוכנית לימודים שיובילו ל High School Diploma אצלהם מראש. זה יותר מידי עבודה, וגם מצריך שׁיכול דעת / בירורים / שאלות ביכדי שמישהו יבזבז את הזמן שלו עוד ליפני הזמן.
2. לגבי אוניברסיטה בארה"ב, ציונים מישראל רלוונטיים בהחלט.
3. כדי להיתקבל לאוניברסיטה בארצות הברית צריך במינימום 2 דברים:
HIgh School Diploma
SAT or ACT 2 מיבחנים שדומים ברמת העיקרון לפסיכומטרי הישראלי. צריך רק אחד מהם (העדפה אישית איזה מהם לעשות). יש אוניברסיטאות שדורשות אחד מהם אבל בדרך כלל לא איכפת להם איזה. אם הלכתה קודם ל Community College (צריך רק High School Diploma) ויש לך לפחות 30 credits אז מיסתכלים רק על הקורסים מה - Community College. הציונים מהתיכון ו SAT or ACT לא מענינים ולא נידרשים יותר.
 

gal1245

New member
כמה נקודות למחשבה

1.תעודת גמר תיכון - למקרה ששוקלים לימודים בתיכון אמריקאי, חשוב לברר מראש מה הדרישות המדינתיות לקבלת תעודת גמר. מנסיוננו בניו-יורק, בנוסף להשגת מספר הקרדיטים (אכן כמו באוניברסיטה, נדרשת כמות מסויימת של קורסים), יש דרישה לעבור בחינות מדינתיות (regents) על מנת לקבל תעודת גמר תיכון. במקרה של ניו יורק יש מינימום של 4-5 בחינות, כולל מתמטיקה, מדעים, היסטוריה אמריקאית וכו'. הבחינות האלו לרוב מפוזרות על פני שנות התיכון, וההכנה אליהן נעשית כחלק מהלימודים בקורס הרלוונטי.
2. תעודת בגרות ישראלית - לדעתי, כיוון שיישארו לנערה רק 4 בגרויות, זאת הדרך הקלה והבטוחה ביותר עבורה להשיג תעודת גמר של תיכון. במקרה כזה הקבלה לאוניברסיטה תהיה (להבנתי) במסלול של "internatiomal student" וצריך לבדוק את הדרישות הרלוונטיות (למשל מבחן רמה כלשהו באנגלית). בהנחה שהנערה מעוניינת להתחיל ללמוד בקולג' מיד אחרי התיכון, לברר האם אפשר להרשם לאוניברסיטאות אמריקאיות כבר בחודשים הראשונים י"ב על בסיס הבגרויות הקיימות.
3.ACT ו-SAT הם מבחנים מקבילים לפסיכומטרי בישראל. שוב, לפי הנתיב שתבחרו תראו מה נדרש.
4.על מנת לנצל את השנה לחיזוק האנגלית, להשיג אולי קרדיטים לאוניברסיטה וגם כדי להיות במסגרת חברתית, שווה בכל מקרה להרשם לתיכון ולקחת כמה קורסים. בהנחה שמדובר בתיכון ציבורי, תנסו לפנות ישירות ל- guidance counselor office ולבדוק איתם. במקרה שלנו היועצת היתה מוכנה לשוחח באריכות ולהסביר על האופציות השונות, איזה קרדיטים ינתנו על לימודים קודמים וכו'. יש גם יועצי ללימודים פרטיים, תחפשו מישהו שמתמחה ב- transfer student.
בהצלחה!
 

boston2020

New member
תודה, תוכל לפרט קצת על הרקע שלך? האם היתה לך התנסות דומה?

תודה על הפירוט הענייני, אשמח לשמוע האם היתה לך התנסות דומה, או היכרות עם מישהו שהתנסה במעבר כזה. צרת רבים וכו'..
 

gal1245

New member
התנסות דומה אבל לא בדיוק

עברנו לארה"ב עם ילד בי"א. דובר אנגלית ומכיר את התרבות. זה נותן מרווח זמן קצת יותר גדול להשיג את הדרישות הפורמליות אבל לא פשוט בכלל.
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לנסות לעזור במסר פרטי(יש פה עדיין?)
 

BGMichael

New member
מחוץ לקופסה

מכיוון שמדובר בשנה אחת בלבד של תיכון, אולי כדאי לחשוב על תוכנית "חילופי סטודנטים". אצלנו זה מאוד נפוץ ויש 10-20 תלמידים זרים שלומדים בביה"ס שלנו לסמסטר או שנה שלמה.
נכון שבמקרה שלכם התלמיד/ה לא יזקק למשפחה מאמצת (...) אבל אולי כדאי לבדוק אם ביה"ס בישראל יכיר בלימודים בביה"ס האמריקאי לצורך קבלת תעודת סיום.
 

JimmyGee

New member
עצות מצוינות gal

אני רק לא סגור על נקודה 4. ממה שאני מכיר את התיכון (public) פה, אין דבר כזה "לקחת כמה קורסים". אם ניכנסתה אז אתה full time. לא שמעתי על סטודנטיים חופשיים בתיכון שבאים לוקחים קורס והולכים הביתה (אלא אם זה כבר סוף התיכון וזה מה שנישאר להם). לעשות בגרות ותוך כדי להיות full time high school student לא ניראה לי מציאה ביכלל.
אם היא ב100% נישארת פה ל College היתי הולך על האופציה של תיכון אמריקאי. זה יעזור הרבה להכין אותה ל College מהרבה בחינות. אם יש מצב שתחזור ללמוד בארץ, יכול ליהות שעדיף בגרות. בכול מיקרה לא היתי מערבב בין 2 האופציות כמו שאמרתי למעלה.
 

Ani15

New member
מהיכרות עם רמת האנגלית של בוגרי תיכון בישראל

סיום תיכון אמריקאי בשנה יהיה משימה בלתי אפשרית, גם אם לוקחים בחשבון רמת דיבור והבנה סבירים כחלק מהחשיפה לתקשורת. רמת הכתיבה שלהם בממוצע מקבילה בערך לזו של תלמיד כתה ו' בארה"ב, אי אפשר לעבור את הסרטיפיקציה ככה תוך שנה לדעתי.
להערכתי ההצעה של תעודת בגרות ישראלית + TOEFL לטובת קבלה במסלול אינטרנשיונל לקולג' סבירה יותר.
 

placid1

New member
אני הייתי פעם, מזמן, במקום של הבת שלך, רק

שהייתי בי׳א וחזרתי לארץ לי׳ב. זה מאתגר, לא תמיד כייף, אבל כמו שאומרים, מה שלא הורג, מחשל.... יש הרבה פקטורים שיקבעו האם בדיעבד היא תגיד שהיה שווה, למשל האופי שלה, יכולות אקדמיות וחברתיות, בית הספר שבו היא תתמקם, המורים שייפלו בחלקה וכמובן בני גילה. גם למה שיעבור עליכם, ההורים, יש השפעה גדולה על איך שהמעבר יעבור עליה.

אני עשיתי שלוש בגרויות באופן עצמאי, אחת בקיץ לפני שנסעתי, אחת בחורף כשחזרתי לי׳ב ועוד אחת כשהייתי בצבא וגיליתי ששכחתי לעשות בגרות באזרחות ושאני לא זכאית לתעודת בגרות :)
בשנה שלמדתי בארה״ב לקחתי כיתות AP במתמטיקה, כימיה, ביולוגיה ואנגלית ובגלל שידעו שאני עוזבת אחרי שנה, אישרו לי שלא לקחת את הכתה ב US history שהיתה (ואולי עדיין) קורס חובה בי׳א. החודשיים הראשונים היו קשים מאד, בעיקר כי התגעגעתי לחבר(ים) בארץ. לא רציתי לנסוע, הנסיעה קלקלה לי, אבל לא היתה לי אופציה להשאר בארץ ובדיעבד אני לא מצטערת שנסעתי.

האם היא רוצה לנסוע? זה לדעתי הגורם הכי משמעותי להצלחה ולחוויה הטובה שלה.

עוד עניין שלא עלה פה, אם היא מעל 15 כשאתם נוסעים, היא חייבת בשירות צבאי בגיל 18 ולא מובן מאליו שתקבל דחיית שירות כדי להשאר באוניברסיטה, גם אם אתם, ההורים, לא חוזרים לארץ. אם לא תטפלו בעניין, היא תיחשב לעריקה.

אני אמנם רחוקה מאד מהמגזר, אבל אסיים ב״והעיקר לא לפחד כלל״ :)
בהצלחה!
 

placid1

New member
תוספת:

אני חושבת שכדאי מאד שהיא כן תלך לתיכון המקומי. אם היא תישאר בארהב, זאת תהיה ההתחלה של הסוציאליזציה וההשתלבות שלה. אם היא תחזור לארץ בסוף השנה, היא תוכל להשלים את בחינות הבגרות ולהבחן אקסטרנית. זה לא כ״כ קשה, ומגלים שחומר שבבית הספר לועסים במשך שנה פלוס אפשר ללמוד תוך חודשיים שלושה. בגיל 17-18 הכי חשוב, לדעתי, שיהיה לה מעגל חברתי נחמד ותומך, הלימודים יסתדרו מאליו וחבל להעיק עליה עם בחינות הבגרות תוך כדי הסתגלות למקום החדש וגם חבל שרק תשב בבית ותלמד לבגרויות במקום ללכת לתיכון המקומי.
 

boston2020

New member
אכן הצבא הוא נושא נפרד ולא פחות חשוב

ואני מבינה שנצטרך לטפל בו לפני הנסיעה. אשמח לשמוע אם מישהו כאן התנסה במצב דומה. להבנתי כדאי לפנות לעו״ד צבאי מנוסה כדי להסדיר את מעמדה.
לגבי רצונה לנסוע- היא מאאאאאאאד בעניין. כבר שנים מדברת על הרצון ללמוד בחו״ל ומבחינתה זאת ממש הגשמת חלום. כמובן שזה לא אומר שלא יהיו קשיים, ויש מרחק בין הפנטזיה לבין המציאות, אבל לפחות יש לה רצון גדול לעשות את המעבר.
גם אני חושבת שכדאי שתהיה במסגרת חברתית כלשהי, אולי באמת community college. המעבר יהיה למספר שנים לפחות, אם לא לתמיד, והתוכנית עבורה היא להישאר ללמוד באוניברסיטה בארה״ב.
אם יש עוד עצות והצעות לגבי לימודים ו/או גיוס לצבא, אשמח מאד לשמוע!
 

Ani15

New member
קחו בחשבון

שאם היא נוסעת אחרי גיל 16 ואתם לא בשליחות של מוסד ציבורי ישראלי, היא מחויבת לחזור לשירות צבאי בגיל 18 ואם לא - תיחשב עריקה ותיעצר בכניסה הבאה לישראל. הדרך היחידה להימנע מזה היא לא לחזור לישראל (בכלל, גם לא לביקור).
שגם אם היא תקבל אישור לדחית שירות (הצבא לא מת על זה אבל מאשר, בדרך כלל עד שנה), אם היא תרצה לחזור לישראל להתגורר היא תצטרך לשרת בצבא בגיל מבוגר יותר.
שאוניברסיטה בארה"ב עולה הון קטן (מכיוון שאתם לא תושבי המדינה ולא תהיו כאלה בשנים הראשונות, מדובר על עשרות אלפי דולרים לשנה שכ"ל, לא כולל מגורים במעונות וכו' שלפעמים הם חובה).
 

JimmyGee

New member
לגבי אוניברסיטה זה תלוי בויזה

עם הם באים עם אזרחות או green card אחרי שנה היא תשלם כתושבת. אם dependent של ויזת עבודה בעיקרון גם, אבל זאת ויזה שהיא תיצתרך להחליף לויזת לימודים בגיל 18 או 21 (לא סגור איזה מהם) שאיתה לעולם אתה לא נהיה תושב.
הבעיה הגדולה ביותר פה כשעוזבים את ישראל עם ילדה בגיל כזה זה באמת הצבא לדעתי.
 

דונודו

New member
אני חושב שאי אפשר לבקר למשך שנים אחדות

ואז אפשר עם תיאום מראש דרך הקונסוליה (מגישים בקשה, מקבלים אישור, משהו כזה). אבל בהחלט כדאי להתייעץ עם עו״ד כי הדברים האלה לפעמים משתנים עם הזמן ובהתאם לנסיבות אישיות.
 
למעלה