אני חושש שיש כאן מצב של irrational exuberance
נוצרת ההרגשה שבגלל שאת לא מכירה את התהליכים הנדרשים כדי לממש את ה"חזון" שלך, יש פער רציני מאוד בין המציאות ובין תמונת העולם שבנית לעצמך.
לצורך הדוגמא - אתייחס לשני המשפטים שכתבת בהודעתך:
את כותבת "ברגע שהגשנו בקשה לגרין קארד". המציאות היא שבסיטואצייה של ויזת L1, היחיד שיכול להגיש בקשה לגרין קארד הוא המעביד - לא העובד. אתם לא יכולים ליזום או להגיש בקשה עצמאית.
אם המעביד לא יתחיל או לא יזיז את תהליך הגרין קארד עבורכם - כל התכנית שלך עלולה להתפוגג.
ובגלל שיש כאן בפורום עשרות שנים של נסיון מצטבר בסיטואציות כאלה - ראינו כבר המון מקרים שבהם הציפיות של העובד בנושא לא תאמו את הכוונות (או המעשים) של המעביד בנושא.
לכן - אנחנו מדגישים כאן לאנשים שרצוי שכל "ציפיה לגרין קארד" מצד העובד או "הבטחה לגרין קארד" מצד המעביד תהיה בכתב - בחוזה ההעסקה - וחתומהעל ידי שני הצדדים.
וגם אז - זה עדיין לא בטוח. לדוגמא (מקרה שקורה די הרבה, וקרה למישהו שכתב כאן לא מזמן): חמש דקות אחרי שאתם מגיעים לארה"ב המעביד מבצע גל פיטורים בקרב כח העבודה שלו - ומודיע לכם שבעקבות זה הוא מנוע מלהגיש בקשות לגרין קארד עבור עובדים בשנה הקרובה... ואז עוד שנה... ואז עוד שנה... יען כי "גלי פיטורים" בחברות מסויימות באמריקה זה דבר מחזורי.
ובהמשך את כותבת : " בד״כ לקראת סיום הלימודים מוצאים עבודה ואז המעביד מוציא לה ויזה, לא?".
אז זהו - שבמקרים רבים - זה אכן "לא".
קודם כל, מאוד קשה למצוא מעביד שיסכים להכנס לבירוקרטיה ולעלויות של הוצאת ויזת עבודה עבור עובד.
על אחת כמה וכמה כשמדובר במישהו שרק סיים לימודים ואין לו שום נסיון מקצועי.
שנית - יש מכסה שנתית של כ 65,000 ויזת עבודה. ובשנים האחרונות הוגשו כל שנה יותר מ 200,000 בקשות לויזה כזו. אז שלטונות ההגירה עושים "הגרלה" בין כל מבקשי הויזות - וגם מתוך אלו שמעבידים הגישו עבורם בקשה לויזת עבודה, בערך אחד מתוך שלושה אכן מקבל ויזה.
אז המסלול של "תגמור ללמוד ומישהו יוציא לה ויזת עבודה" הוא בעל רמת אי וודאות די גבוהה.