מעבר לבוסטון עם נערה בתיכון - מה עושים עם בגרויות?

JimmyGee

New member
גם לא יעריכו לה את הפספורט

כך שאם אין לך עוד אזרחות או לפחות green card אתה בבעיה.
 

boston2020

New member
תודה על התגובות

אנחנו מתוכננים להגיע עם ויזת L1 מהעבודה, ויש לנו גם אזרחות בריטית. זה משנה את המצב?
 

JimmyGee

New member
היא תוכל להישאר על L2 עד גיל 21

עם תקבלו green card ליפני שהיא בת 21 היא גם תקבל.

אם לא היא תיצטרך לעבור לויזת סטודנט. אני חושב שאפשר לקבל in state tuition על L2 אבל לא בטוח. זה שונה בין המדינות.
הפספורט הבריטי עוזר בדבר אחד.
. אם היא תיסתבך אם הצבא ומדינת ישראל לא תאריך לה את הפספורט לא תיהיה לה בעיה להסתובב בעולם (חוץ מישראל כמובן).
 

boston2020

New member
אז אני מבינה שהגרין קארד

הופך להיות מאד משמעותי במקרה זה. אנחנו מכוונים להגיע עם L1A, אני מבינה שעם ויזה כזאת אפשר להגיש בקשה לגרין קארד במיידי, זה נכון? וכמה זמן בערך ייקח לקבל אותו?
לגבי ויזה לבתי כשתגיע לגיל 21 במידה ולא הספקנו לקבל גרין קארד - היא יכולה לקבל אשרת סטודנט אם היא לומדת, לא? אני מבינה ששכר הלימוד במוסדות שנמצאים בסביבת בוסטון הוא די מטורף, יש מצב שתצטרך למצוא מקומות זולים יותר או לנסות לקבל מלגה.
 

Midriff

New member
אכן

יש הרבה מאוד אוניברסיטאות מכובדות וטובות מחוץ ל- MA שתלות בציונים שלה, יש לה סיכוי גם לקבל מילגות. אבל אפילו אם לא, out of state יהיה יותר זול מהמחירים שציינו פה לאין סטייט ב- MA.
הבעיה עם ויזת סטודנט שאי אפשר לעבוד איתה יותר מכמה שעות בשבוע, ושבסיומה היא תצטרך לעזוב את אמריקה ותהליך האיזרוח שלכם כבר לא ישפיע עליה ישירות כי היא כבר תהיה בגירה
 

Boston Guy

New member
שימי לב למה שג'ימי כתב: היא תאבד סטטוס בגיל 21

אם היא תגיע לארה"ב בגיל 17 - ויקח לה לפחות שנה להכנס לקולג' - זה אומר שהיא כנראה לא תוכל לסיים קולג' לפני שהיא תאבד את הססטוס ההגירתי שלה ואת זכותה לחיות וללמוד בארה"ב - ביום שבו ימלאו לה 21.

זה משהו שאתם חייבים להערך אליו עם תוכנית של על איזה סטטוס היא תהיה אחרי גיל 21.

אם חלק מהתכנית שלכם הוא שהמעביד יהיה ספונסור שלכם לגרין קארד - תבדקו ותתוודאו שהמעביד מתחייב (בכתב) לעשות את זה, מתחייב מתי הוא עושה את זה ותוודאו על איזה מסלול מדובר, ומה זמני ההמתנה בו. יש לכם "דדליין" די ברור מתי הגרין קארד צריך להיות בידיים שלכם (ויותר חשוב מזה - בידיים של הבת שלכם).

וג'ימי - IN STATE TUITION במסצ'יוסטס, באוניבסיטת UMASS AMHERST (הידועה בשם ZOOMASS) הוא כמעט 40,000$ לשנה, בשנת הלימודים 2020-21. תואר ראשון שם יעלה לה (יותר נכון להורים שלה) לפחות 160,000$ - די סביר שיגע ב 200K$.
 

JimmyGee

New member
לא שלחתי אותם דווקא ל UMass Amherst

פשוט לקחתי את UMass Amherst כדוגמא להבין איך ה residency for in-state tuition עובד ב MA לבעלי ויזת עבודה. זה בדרך כלל אותו דבר בכול האוניברסיטאות היות וזה ,state law. ניראה שזה אכן אפשרי לקבל in state tuition עם ויזת עבודה
אם יצליחו לקבל green card ליפני שהבת תיהיה בת 21 זה יהיה מושלם. אם אני זוכר נכון היא לא צריכה להחזיק את ה green card עצמו ליפני גיל 21. הגיל "מוקפא" בזמן התהליך. לא סגור באיזה שלב.
 

boston2020

New member
נשמע מעודד, מה הכוונה

ב״הגיל מוקפא״? האם זה אומר שברגע שהגשנו בקשה לגרין קארד לפני שהיא בת 21 אז הגיל לא משנה עד שמקבלים את הגרין קארד?
ושאלה נוספת- בד״כ לקראת סיום הלימודים מוצאים עבודה ואז המעביד מוציא לה ויזה, לא?
 

Boston Guy

New member
אני חושש שיש כאן מצב של irrational exuberance

נוצרת ההרגשה שבגלל שאת לא מכירה את התהליכים הנדרשים כדי לממש את ה"חזון" שלך, יש פער רציני מאוד בין המציאות ובין תמונת העולם שבנית לעצמך.

לצורך הדוגמא - אתייחס לשני המשפטים שכתבת בהודעתך:
את כותבת "ברגע שהגשנו בקשה לגרין קארד". המציאות היא שבסיטואצייה של ויזת L1, היחיד שיכול להגיש בקשה לגרין קארד הוא המעביד - לא העובד. אתם לא יכולים ליזום או להגיש בקשה עצמאית.
אם המעביד לא יתחיל או לא יזיז את תהליך הגרין קארד עבורכם - כל התכנית שלך עלולה להתפוגג.
ובגלל שיש כאן בפורום עשרות שנים של נסיון מצטבר בסיטואציות כאלה - ראינו כבר המון מקרים שבהם הציפיות של העובד בנושא לא תאמו את הכוונות (או המעשים) של המעביד בנושא.

לכן - אנחנו מדגישים כאן לאנשים שרצוי שכל "ציפיה לגרין קארד" מצד העובד או "הבטחה לגרין קארד" מצד המעביד תהיה בכתב - בחוזה ההעסקה - וחתומהעל ידי שני הצדדים.
וגם אז - זה עדיין לא בטוח. לדוגמא (מקרה שקורה די הרבה, וקרה למישהו שכתב כאן לא מזמן): חמש דקות אחרי שאתם מגיעים לארה"ב המעביד מבצע גל פיטורים בקרב כח העבודה שלו - ומודיע לכם שבעקבות זה הוא מנוע מלהגיש בקשות לגרין קארד עבור עובדים בשנה הקרובה... ואז עוד שנה... ואז עוד שנה... יען כי "גלי פיטורים" בחברות מסויימות באמריקה זה דבר מחזורי.

ובהמשך את כותבת : " בד״כ לקראת סיום הלימודים מוצאים עבודה ואז המעביד מוציא לה ויזה, לא?".
אז זהו - שבמקרים רבים - זה אכן "לא".
קודם כל, מאוד קשה למצוא מעביד שיסכים להכנס לבירוקרטיה ולעלויות של הוצאת ויזת עבודה עבור עובד.
על אחת כמה וכמה כשמדובר במישהו שרק סיים לימודים ואין לו שום נסיון מקצועי.

שנית - יש מכסה שנתית של כ 65,000 ויזת עבודה. ובשנים האחרונות הוגשו כל שנה יותר מ 200,000 בקשות לויזה כזו. אז שלטונות ההגירה עושים "הגרלה" בין כל מבקשי הויזות - וגם מתוך אלו שמעבידים הגישו עבורם בקשה לויזת עבודה, בערך אחד מתוך שלושה אכן מקבל ויזה.
אז המסלול של "תגמור ללמוד ומישהו יוציא לה ויזת עבודה" הוא בעל רמת אי וודאות די גבוהה.
 

JimmyGee

New member
רק להוסיף משהו קטן, ב Green Card יש כמה שלבים

אם אכן המעביד הגיש בקשה ל Green Card עבורכם, בשלב השני או השלישי מתוך שלוש, הגיל של הבת יוקפא וגם אם היא לא תקבל את ה Green Card עצמו בגיל 21, היא תקבל אחר כך.
אבל זאת הבעיה אכי קטנה שלכם. כמו שאמר בוסטון, אי אפשר לדעת מה יקרה בעוד שנה או שנתיים. אם למשל הכלכלה בארצות הברית תתחיל ליפול בצורה רצינית (מה שחוזים לא מעט אנשים) ויתחילו גלי פיטורים בחברה שלכם יהיה מאוד קשה עד בילתי אפשרי להוציא לכם Green Card.
החברה לא תוכל גם לפטר אנשים בכמויות וגם באותו זמן ליטעון שהם צריכים להוציא לכם Green Card כי הם לא מוצאים בן אדם מקומי שיעשׁה את אותה עבודה.
 

boston2020

New member
שוב תודה על ההבהרות ועוד שאלות לגבי ויזה L1

לפי מה שקראתי וביררתי יש שתי אופציות עם ויזה מסוג L1, שאותה אנחנו עומדים לקבל מהמעסיק:
1. L1a למנהלים
2. L1b למומחים
להבנתי יש עדיפות גדולה לאופציה הראשונה מכיוון שאז במעבר לגרין קארד לא צריך לעבור תהליך שמוכיח שאין עובד עם כישורים דומים בארה״ב.
מישהו בפורום עבר את אחד התהליכים הללו ויכול לספק עוד פרטים לגבי לוחות זמנים וסיבוכים אפשריים?
 

JimmyGee

New member
מיצטער אני לא מספיק בקי בויזות האלה

אבל בחיפוש מהיר ב Google מצאתי website שמסביר את ההבדלים בינהם. על פניו ניראה שעדיף L1A כי הוא מוביל ל Green Card יותר מהר ויותר בטוח. לא צריך Labor Certification.
אבל מהמעט שאני יודע, זה לא כזה פשוט. בעלך מנהל אנשים (כלומר שׁוכר ומפטר אנשים)? כמה אנשים? וכו... דינו של VP ב Microsoft שמנהל 200 ראש הוא לא כדינו של עובד Start Up שבקושי את עצמו מנהל.
אם בעלך לא מנהל אנשים לא בטוח שיוכל לקבל L1A ו Green Card מהיר יותר.
זה שאלות לעורך דין שמכיר לא רק את החוק יותר טוב ממני, אבל גם את החברה שבה בעלך עובד וגם את ה case הספציפי שלו.

https://www.path2usa.com/l1a-vs-l1b-visa
 

boston2020

New member
תודה, למען הדיוק המעבר הוא שלי ובן זוגי מתלווה

וכמובן שנתייעץ עם עו״ד.
להבנתי המדיניות השתנתה בחודשים האחרונים בעקבות גישתו של טראמפ להגירה ולכן אני שואלת אם יש בפורום אנשים שהתנסו במעבר כזה ויכולים לשתף מנסיונם האישי.
 

JimmyGee

New member
למען הדיוק התהליך והעורך דין הם מיטעם החברה

את ה beneficiary של התהליך, אבל כול התהליך הוא של החברה.
העורך דין מיטעם החברה יסביר לך מה אפשר לעשות ומה עדיף לך.
 
למעלה