מעבר לוואלי

KallaGLP

New member
זה לא יוצא יותר יחסית ליוקר המחיה.

100000 ש"ח + תנאים סוציאליים בארץ זה ממש יפה מאוד. 300K בעמק הסיליקון זה גם יפה מאוד, אבל להערכתי לא עד כדי כך. שוב, בגלל זה שאלתי אם הבונוס הוא חד פעמי או לא, כי זה מאוד משפיע על החישוב. אבל שוב, אני לא מתיימרת להיות מומחית וזו בדיוק הסיבה שהצעתי שיפנו ליועץ רילוקיישן.

KallaGLP

New member
יש הרבה פנים לכאן ולכאן.

כולל חיסכון פנסיוני. אגב, גם בארץ המס הגבוה הוא לא על כל הסכום, אלא רק מעל גובה מסוים, ובמשכורת שלה המס מגיע ל-34%, למשל. בכל מקרה, בארץ יש להם דירה ללא משכנתה, ואילו לקנות בית נורמלי במקום טוב בעמק הסיליקון, כמו שהם מתכננים ובהתאם לרמת החיים שהם רגילים אליה, הם יצטרכו לשלם להערכתי סביב המיליון וחצי דולר לכל הפחות, והייתי מהמרת שאף צפונה. כאמור, אלה שיקולים שהשקלול שלהם צריך להיעשות בצורה מדויקת בהתחשב בסך הנתונים שלהם על ידי איש מקצוע.

doronf65

New member
מנהל
ליאת בבקשה לא לענות עם ניק זמני - כללים בהודעות נבחרות משמאל

silliGirl

New member
מעבר לוואלי

שלום,
מתלבטים לגבי מעבר לוואלי, תמיד היו מחשבות אבל כרגע יש הצעה קונקרטית שלכאורה נראית מפתה, יחד עם זאת אנחנו מבוססים מאוד בארץ ולקום וללכת פתאום לא נראה פשוט.
שנינו עובדי הייטק, עם שלושה ילדים בגיל חטיבה ויסודי. משתכרים יפה בארץ, משכורת ברוטו חודשית של שנינו סביב 100,000 (40, 60) , יש לנו דירה ללא משכנתא ובעלי קיבל הצעת רילוקיישן מהעבודה לוואלי, סוג הויזה יהייה ככול הנראה o1 מה שאומר שאני לא אוכל לעבוד בהתחלה לפחות (מבינה שיש אפשרות להגיש בקשת גרין קארד מידי ולקבל עבורי אישור עבודה כנראה אחרי חצי שנה). ההצעה שקיבל היא 300k משכורת בסיס, בונוס של 100Kומניות שנתי של 200K, חבילת רילוקיישן, ביטוח בריאות, 401k. כיביכול הצעה מפתה, אך לפי מה שאני קוראת בפורום, לא בטוח שמשתלמת כלכלית לאור מצבנו. מאיפה לתחיל לבחון את העניין...
שאלות:
1. הדבר הראשון שמטריד אותי הוא הילדים, מבינה שבית ספר נימיץ ליסודי הוא אופציה טובה, למרות שאין כבר תוכנית ELD מה לגבי חטיבה?
2. באיזה איזור כדאי להתמקד מבחינת מגורים, מניחה שכדאי לשכור בהתחלה באיזור לפי המחוז של הבית ספר שרוצים ללכת אליו, ואחר כך לחשוב על קנייה (מבחינת כסף נזיל אם נמכור את הדירה בארץ, יש לנו חסכונות של סביב 1M$)
3. לגבי ילד שיכנס לכיתה ז (מבינה שהחטיבה שם היא מכיתה ו), עד כמה זה קשה מבחינת השפה להסתגל והשלמת החומר ביחס לארץ (הוא תלמיד מאוד טוב, אבל לא משקיען, פה הולך לו בקלות)
4. מה הצעדים הראשנים שאתם ממליצים לעשות כדי להבין אם המהלך חכם כלכלית, מתוך מחשבה שיש גם ערך מוסף מבחינתי לזה שהילדים ידעו אנגלית, טיולים וכו.
אשמח לכל עצה,
תודה.

KallaGLP

New member
תראי, זו הצעה יפה מאוד ותחיו טוב.

אילו הנתונים שלכם היו זהים לרוב אלה שבאים להתייעץ כאן, הייתי אומרת לכו על זה בלי יותר מדי שאלות. אבל המצב שלכם בארץ הוא מעל הממוצע של מרבית השואלים פה, ולכן יש כאן בהחלט התלבטות.
אם את לא תעבדי, עדיין אני חושבת שההצעה פחות טובה יחסית ממה שיש לכם כעת בארץ, במיוחד בהתחשב בתנאים סוציאליים שיש שם וביוקר המחיה בעמק. אם תעבדי ותרוויחי לא רע - יש סיכוי שההצעה כן תשתלם אפילו יחסית למצב הנוכחי, אבל הרבה תלוי במהירות ההגשה לגרין קארד ועד כמה המקצוע שלך מבוקש בארה"ב, האם הוא דורש התמחות מקומית ועוד (מגובה השכר אני מניחה שאת גם בהייטק, ואם כן יש סיכוי טוב שיהיה בסדר, אבל אין כאן ערובות). אגב, האם הבונוס חד פעמי (יש לקחת בחשבון שנתח לא קטן ממנו יתקזז עם הוצאות המעבר שתמיד יש) או קבוע וזה רשום בחוזה? זה עושה הבדל גדול, כי אם הוא קבוע אז בפועל השכר הוא 400K וזה כבר משהו אחר לגמרי.
בקיצור, אם הסיבה שלכם למעבר היא בעיקר שיפור המצב הכלכלי ביחס למה שיש לכם, זה ישמר או ישפר את מצבכם רק בתנאי שאכן תוכלי לעבוד במקצוע.
אם לא אכפת לכם לרדת קצת, לפחות בשלב הראשון, כדי לחוות חיים במדינה אחרת, או שיש לכם מטרה לעזוב את ישראל ולהשתקע בארה"ב, אז זו בהחלט הצעה טובה מאוד אובייקטיבית. תחיו טוב בכל מקרה, אם כי בעמק הסיליקון זה סכום פחות מרשים ממה שנדמה במבט ראשון. כמעט בכל מקום אחר בארה"ב, הייתם חיים כמו מלכים עם שכר כזה.

KallaGLP

New member
עכשיו שמתי לב שכתבת שאת אכן בהייטק.

זה בהחלט מגדיל את הסיכוי שלך להשתלב גם בחיי העבודה בעמק, בהנחה שהכל ילך חלק עם הגרין קארד. עדיין, זה עלול לקחת זמן, במיוחד עכשיו כשכל תהליכי ההגירה הואטו. חישוב של חצי שנה עלול להיות אופטימי מדי בכל מקרה, אפילו עם ויזת O. ואני מכירה בנות זוג הייטיקיסטיות שלא מצאו עבודה או שלקח להן המון זמן למצוא. אז במקרה של מישהי עם קריירה מוצלחת כמו שלך, זו לא רק שאלה של כסף, אלא איך תרגישי אם תצטרכי לשבת שנה או שנתיים בבית בלי לעבוד.

KallaGLP

New member
באשר לשאלות האחרות שלך.

אזור מגורים תלוי בהיכן נמצא מקום העבודה וכמה קרוב אליו אתם רוצים לגור. קחו בחשבון שמצב התנועה באזור קשה מאוד. שיקול נוסף הוא האם אתם רוצים לחיות בקרבת קהילה ישראלית (מהשאלה על נימיץ אני מניחה שכן). לא יודעת ספציפית על נימיץ, אך ריכוז ישראלים גדול יש באזור סאניוויל, מאונטן ויו, גבול סן-חוזה לוס גאטוס, קופרטינו, פאלו אלטו וכל מה שליד. כל האזורים האלה הם בין היקרים באזור שגם כך הוא יקר מאוד, ובמיוחד פאלו אלטו. מגורים ליד בית ספר טוב ובתוך קהילה ישראלית בהחלט לא מוזילים את העסק.
כן, כדאי קודם לבחור בית ספר (או לפחות להחליט אילו 2-3 בתי ספר באים בחשבון) ואז למצוא מקום מגורים בהתאם.

KallaGLP

New member
ועצה נוספת - אתם בהחלט במצב ובמעמד

שאתם יכולים להרשות לעצמכם וגם כדאי לכם מאוד לדעתי לפנות ליועץ רילוקיישן. הוא יוכל לתת לכם תמונה מדויקת יותר של מה תהיה רמת החיים שלכם בעמק לעומת המצב כיום בארץ. אנחנו עשינו את זה בזמנו, וזה מאוד עזר לנו לקבל החלטה וגם להבין מה מצפה לנו ולהתכונן טוב יותר למעבר. במקרה שלכם זו אכן החלטה לא פשוטה (במובן החיובי) ולכן אני ממליצה מאוד להתייעץ עם מישהו מקצועי ומנוסה.

Beni96

New member
התשובה שלי

(מנסיון בסנריו דומה בדיוק עכשיו)
רילוקיישן זה לא רק המשכורת החודשית, והדבר הראשון שאתם צריכים לחשוב זה האם אתם רוצים לעשות את המעבר הזה וכנראה שזה יהיה ליותר משנתיים שלוש
אם לא - אז אין מה לדבר עדיף להשאר, העלויות הקבועות במעבר הזה עצומות (גם עם חבילת רילו יפה)
אם כן - (וזה רק מנקודת מבטי) משכורת של 300 זה בדיוק שקול ל60 בארץ, כשאתם מחשבים את הבונוס והמניות (שאני מניח שיש גם בארץ, אבל לא בהכרח באותו סד״ג) זה יוצא שקול אפילו אם לא תעבדי בהתחלה
וכשכן תעבדי כנראה שתוכלי להרוויח סביבות 200 מה שיביא אותכם למעל 600 שזה סופר סופר מכובד
&nbsp
חשוב להדגיש שמבחינת רמת החיים בהשוואה, אתם לא בהכרח תרדו, אבל גם לא תעלו בטווח קצר, בישראל משכורת כזאת במיוחד בלי משכנתא מאפשרת לעשות מה שרוצים מתי שרוצים (פחות או יותר) אבל בוואלי ה״מה שרוצים״ הוא פי כמה וכמה ..

silliGirl

New member
תודה על התגובות

לגבי השכר שמוצע, הבונוס והמניות הן מעוגנות בחוזה, כלומר לא חד פעמיות ,אפשר להניח שהשכר השנתי שלו יהייה 600K.
לשבת שנה בבית זה בסדר מבחינתי, לוודא שהילדים מתאקלמים במסגרות, מעבר לזה חושבת שהעניין יהייה בעייתי. מה גם שקצת מוטדת מה work life balance בהייטק באיזור, מה המצב לאמהות עובדות? יש גמישות בשעות? האם חמש זו שעה סבירה לצאת מהעבודה או שמצפים לעבודה מצאת החמה עד צאת הנשמה...? מניחה שזה תלוי חברה ותפקיד, אבל מה הלך הרוח למהנדסות תוכנה?

KallaGLP

New member
לדעתי, כמו בכל מקום, הכל תלוי חברה ותפקיד.

מכירה גם כאלה וגם כאלה. רוב הסיכוים שלרוב כן תוכלי לסיים בחמש, אבל כמובן שעד שלא תמצאי עבודה לא תדעי בוודאות את התשובה על השאלה.
באשר למניות - כולם מקבלים חבילת מניות, אך לא נהוג להכניס אותן לחישוב השכר הקבוע כי לא ידוע מה יהיה עם ערכן לאורך זמן (מה גם שסביר שמניות יש גם בארץ). עדיף לעשות את החישוב על סמך סכומים שהם בטוחים וידועים מראש, אך במקרה שלכם גם 400K זה מכובד ביותר ואני מניחה שיספיק כדי פחות או יותר להשוות למצב בארץ.
אני מסכימה ש-300K שקול בערך למשכורת הנוכחית של בעלך (אך לא של שניכם יחד), לכן 400K יהיה כבר כמעט שקול לשתי המשכורות יחד.

ilanvag

New member
קאלה, בונוס זה ממש *לא* משכורת מובטחת שאפשר לבנות עליה.

בונוסים שאני מכיר תמיד מותנים בביצועים - הן של העובד והן של החברה.
&nbsp
אז נכון שבמצב סטנדרטי, לא אמורה להיות בעיה, החברה עומדת בתחזיות, והעובדים מקבלים את הבונוס.
&nbsp
אבל כאשר יש בעיות עם מצב הכלכלה -- ואלו שנמצאים מספיק שנים בארה"ב זוכרים מה היה פה לפני עשור -- חברות לא עומדות ביעדים, והבונוסים מקוצצים באכזריות, ולעתים לא משולמים בכלל. בחברת הענק הראשונה בה עבדתי, זה בדיוק היה המצב, וכולם בכו -- אבל לא עזר כלום. המכירות צנחו, החברה לא עמדה ביעדים, והבונוסים בוטלו.
&nbsp
ומאחר ויש לי תחושה שהחברה בה עובד בעלה היא בקטגוריה דומה, קרי אחת מחברות הענק הבינלאומיות שיש להן סניפים בארץ -- והחברה מן הסתם נסחרת בנאסדאק -- אז המצב הוא דומה. ייתכן שזה קיים, אבל אישית עדיין לא שמעתי על חברה שפספסה תחזיות והמכירות נפלו, אבל העובדים עדיין קיבלו את מלוא הבונוס.
&nbsp
ולכן, מציע לנקוט במשנה זהירות בנוגע לבונוס, ולא לבנות עליו. מה שאפשר לבנות עליו זה משכורת הבסיס -- היא היחידה שמובטחת במלואה.

ilanvag

New member
אני מהצד השני של היבשת (בוסטון), אבל לפחות בנוגע לשאלה

הזו אני יכול לענות, מתוך ניסיון בשתי חברות ענק, וביקורים בסניפים הגדולים שיש בוואלי.

ה- work life balance בארה"ב הוא הרבה יותר טוב מאשר בישראל, אין בכלל מה להשוות. מגרשי החניה בקמפוסים מתרוקנים סביב השעה 5, כי הרוב הולכים הביתה. בנוסף, לא מקובל ולא סטנדרטי לקבוע פגישות עבודה לאחר השעה 5, זה "לא לא" חד משמעי (ומכיוון שאני בחוף המזרחי, ולמרות שאני בתפקיד די בכיר, קולגה מהחוף המערבי בחיים לא ישלח לי הזמנה לפגישה אחרי השעה 2 שלו, קרי 5 אחה"צ אצלי; ואם חייבים, אז הם קודם יבדקו וישאלו בעדינות, בדחילו ורחימו, אם זה בסדר. ואותו דבר בכיוון ההפוך - הייתי צריך לקבוע פגישות עם הצוותים שלנו בשנחאי ובטוקיו לשבוע הקרוב, ובגלל הפרשי השעות שאלתי אותם בדחילו ורחימו אם זה בסדר לקבוע כשאצלי 7 בבוקר, ואצלם זה 7 או 8 בערב - דבר שמבחינתם זה בסדר).

כן, יוצא שמדי פעם יש פרויקטים וצריך להישאר יותר מאוחר; וגם האימייל מתעורר לחיים בשעות הערב, אחרי שאנשים אכלו ארוחת ערב עם הילדים, השכיבו אותם לישון, ואז בודקים ועונים לאימיילים; אבל בניגוד לישראל, בהן שעות העבודה במשרד בהיי-טק הן "מעלות החמה ועד צאת הנשמה", בארה"ב זה מאוד לא מקובל.

KallaGLP

New member
כעקרון נכון שפחות נהוג להישאר במשרד "עד צאת הנשמה",

אך אני מכירה אמא ל-3 שהייתה עושה ישיבות גם ב-9 בערב כי הם עבדו עם מדינה עם הפרש שעות גדול. וזה קרה לפחות פעם פעמיים בשבוע. אני יודעת כי שיחקנו ביחד משחקי תפקידים פעם בשבוע בשעות הערב ולעיתים נאלצנו לשנות את היום או את שעת ההתחלה הקבועים כי באותו יום בדיוק הייתה אחת מהישיבות האלה.

Boston Guy

New member
קראתי את ההכללה הזו שוב ושוב - וזה פשוט לא נכון.

עבדתי בכמה חברות הייטק - כאלו שמבוססות חוף מערבי וכאלו שמבוססות חוף מזרחי, קטנות וגדולות - ואפילו גדולות מאוד. הנסיון שלי שונה מאוד ממה שכתבת.
אנשים מהחוף המערבי בחברות בהן עבדתי מזמנים פגישות עם חוף מזרחי ב 7 בבוקר שעונם, ועם המזרח הרחוק ב 11 בלילה שעונם. באותו יום. בלי דחילו ובלי רחימו. זה קורה כל יום.
ואנשים מהחוף המזרחי עושים ישיבות עם צוותי הפיתוח בהודו באחת לפנות בוקר...

מחר יש לי שיחת ועידה ב 8 בערב עם הקולגות מהונג קונג. ומזל שאני כרגע במאונטן טיים - אחרת זה היה ב 10 בערב.

אדם שמקבל חבילת תגמול של 600K $ לשנה הוא מן הסתם בתפקיד ניהול בכיר יחסית - לא פועל על פס הייצור של תכנה. אלו לא תפקידים שבהם דופקים כרטיס ב 5 בערב כשהמשרוקית של המפעל צופרת וצועדים לאוטו.
שני המנהלים הישירים שלי בשתי החברות האחרונות היו on line (זמינים דרך סקייפ) משהו כמו 20 שעות ביממה. יכולת לשלוח להם מסר ב 3 לפנות בוקר שעונם והיית מקבל תגובה תוך 30 שניות. כולל סופי שבוע וחגים.
המנהל הנוכחי שלי נעלם בסופי שבוע וכשהוא בנסיעות, אבל כשהוא במשרדו הוא פעיל 12-14 שעות ביממה.

ilanvag

New member
על מה אני כתבתי, ועל מה אתה עונה?

ראשית, הניסיון שלנו שונה. כן, גם אני נמצא בשיחות ועידה בכל מיני שעות מוזרות של היממה; והן אני והן כמה אחרים בהנהלת החברה זמינים מסביב לשעון (הנה, אני עונה עכשיו לפורום תוך כדי עבודה על פרויקט; לא גאה בזה, אבל גם לא מתבייש).
&nbsp
אבל, וזו נקודת המפתח - זה ממש לא הסטנדרט שאני מכיר!
&nbsp
בנוסף, שים לב שעניתי *לגביה*, לא לגביו. הנה השאלה המדויקת שלה:
&nbsp
"מה גם שקצת מוטדת מה work life balance בהייטק באיזור, מה המצב לאמהות עובדות? יש גמישות בשעות? האם חמש זו שעה סבירה לצאת מהעבודה או שמצפים לעבודה מצאת החמה עד צאת הנשמה...? מניחה שזה תלוי חברה ותפקיד, אבל מה הלך הרוח למהנדסות תוכנה?"
&nbsp
ולגבי זה עניתי. בהחלט היא יכולה למצוא עבודה של 8 עד 5 בתחום ההיי-טק, בלי לעבוד עד צאת הנשמה או שעות מטורפות.
&nbsp
תרצה הגברת בתפקיד בכיר, כמו בעלה? אז כן, שם באמת עובדים יותר שעות.

KallaGLP

New member
חשוב לקחת בחשבון

ששכר מקביל לזה שהיא מרוויחה כיום, כלומר סדר גודל של 200k, זה בהחלט לא שכר של מהנדס זוטר, אפילו בעמק הסיליקון, אלא של מישהו בתפקיד די בכיר ואחראי, והדרישות עשויות להיות בהתאם.
כמו כן. יש לקחת בחשבון שהתנועה בדרכים סביב השעה חמש נמצאת בשיאה, ובתלות ממרחק של מקום העבודה מהבית, ייתכן שהיא תבלה עוד זמן לא מועט בדרך הביתה.

Boston Guy

New member
אני מדבר על עבודה ב"היי טק" למי שמשתכר חצי מליון ש"ח לשנה.

הגברת כתבה שהיא משתכרת 40 אלף ש"ח לחודש.
זה לא שכר של "תכנת מן השורה" בישראל - אפילו לא היום, במרכז הבועה התל אביבית.
הנחת העבודה שלי הוא שהאדם שנמצא בנקודה x בקריירה המקצועית שלו יהיה מוכן ללכת אחורה צעד אחד, או צעדיים... אבל לא ממש יהיה מאושר לחזור לתפקיד חפ"ש.
ולמען האמת - מעביד יירתע מלגייס תותח לתפקיד של אקדח קפצונים. שיהיו לי ימים טובים כמספר הדחיות שאנשים מהדור שלי קיבלו ומקבלים כי הם "אובר קוואליפייד". הלינקדאין שלי מלא בפוסטים של אנשים עם ידע ונסיון שמוכנים להתפשר על השכר והתפקיד ולא מקבלים הזדמנות כי הם "מפחידים" את המנהל המגייס.

silliGirl

New member
שעות עבודה

אכן התכוונתי לעבודה בשעות נורמליות לגבי ולא לגבי בעלי, שגם כיום עובד מסביב לשעון. לכן, חשוב לי להיות זמינה לילדים ושלא יראו רק מטפלות. כיום אני מובילת צוות פיתוח, מהנדסת שהיא hands on וכמובן שאין לי בעייה להיות ״מתכנת מן השורה״. היום אני כן מצליחה להגיע הבייתה רוב הימים סביב חמש וחצי וכמובן שמתחברת בערב אחרי שהילדים ישנים וכמובן שיש חריגות. הכוונה שלי הייתה לוודא שאין הלך רוח של טירוף בוואלי.
ושוב תודה על כל התשובות, זה מאוד מועיל.

למעלה