מעבר לוואלי
שלום,
מתלבטים לגבי מעבר לוואלי, תמיד היו מחשבות אבל כרגע יש הצעה קונקרטית שלכאורה נראית מפתה, יחד עם זאת אנחנו מבוססים מאוד בארץ ולקום וללכת פתאום לא נראה פשוט.
שנינו עובדי הייטק, עם שלושה ילדים בגיל חטיבה ויסודי. משתכרים יפה בארץ, משכורת ברוטו חודשית של שנינו סביב 100,000 (40, 60) , יש לנו דירה ללא משכנתא ובעלי קיבל הצעת רילוקיישן מהעבודה לוואלי, סוג הויזה יהייה ככול הנראה o1 מה שאומר שאני לא אוכל לעבוד בהתחלה לפחות (מבינה שיש אפשרות להגיש בקשת גרין קארד מידי ולקבל עבורי אישור עבודה כנראה אחרי חצי שנה). ההצעה שקיבל היא 300k משכורת בסיס, בונוס של 100Kומניות שנתי של 200K, חבילת רילוקיישן, ביטוח בריאות, 401k. כיביכול הצעה מפתה, אך לפי מה שאני קוראת בפורום, לא בטוח שמשתלמת כלכלית לאור מצבנו. מאיפה לתחיל לבחון את העניין...
שאלות:
1. הדבר הראשון שמטריד אותי הוא הילדים, מבינה שבית ספר נימיץ ליסודי הוא אופציה טובה, למרות שאין כבר תוכנית ELD מה לגבי חטיבה?
2. באיזה איזור כדאי להתמקד מבחינת מגורים, מניחה שכדאי לשכור בהתחלה באיזור לפי המחוז של הבית ספר שרוצים ללכת אליו, ואחר כך לחשוב על קנייה (מבחינת כסף נזיל אם נמכור את הדירה בארץ, יש לנו חסכונות של סביב 1M$)
3. לגבי ילד שיכנס לכיתה ז (מבינה שהחטיבה שם היא מכיתה ו), עד כמה זה קשה מבחינת השפה להסתגל והשלמת החומר ביחס לארץ (הוא תלמיד מאוד טוב, אבל לא משקיען, פה הולך לו בקלות)
4. מה הצעדים הראשנים שאתם ממליצים לעשות כדי להבין אם המהלך חכם כלכלית, מתוך מחשבה שיש גם ערך מוסף מבחינתי לזה שהילדים ידעו אנגלית, טיולים וכו.
אשמח לכל עצה,
תודה.