מעבר לוואלי

dixie chick

New member
אני חושבת שזה בהחלט אפשרי

מלבד בסטארטאפים קטנים מאוד הנטיה היום היא בהחלט להעלם ב5.
אני חושבת שהתעשייה כולה מתבגרת מאוד והיום להרבה אנשים יש ילדים ומשפחה
ואני מתכנתת שעובדת פה בוואלי.
 

Kender00

New member
השאלות החשובות שחסרות לפי דעתי הן:

1. לכמה זמן אתם חושבים לעבור? יש הבדל בין 1-2, 2-4 וכדומה וכמובן גם לא יודעים זה גם תשובה אבל צריך להבין את השלכות של התקופה. זה יכול להשפיע על עמה דברים, כגון חשיפה למס, עלויות מעבר (שהם לא רק חבילת רילוקישן) וכדומה
&nbsp
2. מה מטרת המעבר? יכולות להיות כמה מטרות אבל בלי מטרות קשה לדעת האם זה כדי או לא (כמובן לכל אדם מטרות שונות), למשל מטרה אני חייב להגר בגלל... (שאני מבין שזה לא המצב שלכם אבל אני מביא את זה בתור דוגמה) למקרה כזה יהיו רף אחר של תנאים, לעומת אני רוצה לחסוך סכום כסף משמעותי בשלוש שנים הבאות, וכמובן אלו דוגמאות וכל אחד וסיבותיו.
&nbsp
לגבי השכר, לא ציינת האם השכר שלכם בישראל כולל בונוסים ואופציות (אם קיימות) או לא.
גם לגבי הבונוס בהצעה האם הוא מה שמוגדר Target bonus או שהוא בונוס מובטח?
אם הוא Target bonus אז אילן צודק ב 100 אחוז ולא הייתי בונה עליו בתור משהו לשוטף אם הוא בונוס מובטח (זה קיים אבל זה לא משהו נפוץ לפי ידעתי) אז זה משהו אחר.
&nbsp
השכר בסיס הוא יפה, לא ידוע לי מה יהיה התפקיד של בעלך אז קשה לדעת האם זה חריג לתפקיד או סביר

אבל הוא לא שקול למשכורות שיש לשניכם בישראל, (כמובן שלא הכנסתי לחישוב את הבונוס והאופציות היות והם לא משהו מחייב מבחינת ערך, נכון שרוב הסיכויים שהם יהיו בעלי ערך)
&nbsp
כפי שציינו לא הייתי בונה על גרין קארד תוך חצי שנה (יכול להיות שזה אפשרי) אבל עדיף לתכנן למקרה היותר פסימי.
לא ציינת באיזה תחום את בהייטק, וה יכול להשפיע על זמן חיפוש העבודה שלך ברגע שיהיה לך אפשרות לעבוד, ויש לקחת את זה בחשבון.
ממה שאני ראיתי יותר קל למצוא עבודה כאשר עובדים פה מאפשר שלא עובדים (אבל שוב כל מקרה לגופו)
&nbsp
כפי שציינו נושא שעות העבודה מאוד תלויים בחברה וגם בצוות, אבל בגדול האיזון בין חיים משפחה לעבודה בהרבה יותר טוב מישראל בהרבה רמות, ורוב המקומות ימדדו את העובדים בתפוקה שלהם ולא בשעות העבודה. למשל הצוות שאני עובד יש מישהי שמגיעה בסביבות 10 בבוקר ולרוב עוזבת ב 16:30 ולבוס שלי אין שום בעיה עם זה וזה לא משהו חריג
&nbsp
לגבי ילדים בחטיבת ביניים אני לא יכול לעזור
&nbsp
לגבי קניה של בית, לפי דעתי יהיה קשה לכם לקנות בשנה הראשונה (עם הסכום שיש לכם) ולא בטוח ששווה לכם לפני שתבינו יותר טוב את האיזורים פה ומה מתאים לכם.
באיזור סיניוול הייתי מקצה לפחות 1.6 מיליון לבית (וזה הסף הנמוך)
&nbsp
בכל מקרה אני הייתי מבקש להוסיף לחוזה של בעלך מקרים של ימים אפורים, למשל מה יקרה אם איד מהצדדים או שניהם יחליטו שזה לא זה. כל עוד לא יהיה לכם גרין קארד אז הסיכון שלכם גדול יותר מרוב המקרים פה. אז נושא של ״מצנח זהב״ או משהו מקביל לפי דעתי די חשוב פה
 

silliGirl

New member
תשובות

1. חשבו לעבור לשלוש שנים מעלה, כתלות במצבנו שם
2. המטרה היא לתת לילדים חוויה מיוחדת ומקווה שטובה, האנגלית, קידום מקצועי לבעלי (שזה פחות קריטי לנו, הוא גם ככה מרוצה), בפוטנציאל מבחינתי יכול להיות גם שורה טובה ברזומה אם אעבוד באחת החברות המובילות וכל זה בלי לרדת ברמת החיים שלנו כיום שזה מבחינתי גם הזמן שלי עם הילדים בבית וגם רווחה כלכלית, הילדים באיזה חוג שרוצים, חופשות משפחתיות וכו.
השכר בארץ של בעלי לא כולל מניות שמקבל (סביב 50K$לשנה) ולא בונוס של 30%
ואצלי הבונוס והמניות לא משמעותיים ולא קבועים.
ובאמת רוצה לדעת מה כדאי וסביר לבקש בחבילת רילוקיישן, כי זה עוד נתון למשא ומתן.

תודה!!!
 

Kender00

New member
דעתי האישית (וברור שיהיו אחרים שדעתם תיהיה שונה)

במצב הזה אני אישית לא חושב שהייתי עובר, שוב בהתייחס למה שיש לכם היום ומה שאת הגדרת, כמובן שזה אישי וכל אחד ושיקוליו בסוף היום זה מה שאת ובעלך תחליטו.
&nbsp
הצגתי את השאלות בגלל שאני חושב שחייבים להציב מטרות ולפי זה לפעול, ואלו הדברים שצריכים להנחות אותם, ולכן אני מציע שגם את חוות הדעת שלי תקחו עם קמצוץ של מלח.
והייתי ממליץ לכם גם לנסות לדבר/להפגש עם עוד אנשים שמתגוררים פה, וגם הייתי ממליץ לבקש ביקור מקדים על מנת להבין יותר טוב, ויכול להיות ששיחה גם עם חברת רילוקישן (אני יכול לשלוח לך שם של חברה הפרטי אם את רוצה מהאיזור הזה) יכולה לעזור.
&nbsp
עכשיו למה אני לא הייתי לוקח את זה (לפי מה שאת ענית)
1. בעלך מרוצה היום ממה שהוא עושה ולפי מה שאני מבין לא בטוח שהוא רואה או חושב שזה בהכרח קידום מקצועי או אחד שיתרום יותר מדי.
&nbsp
2. לפי דעתי יקח לך לפחות שנה אם לא יותר עד שתוכלי לעבוד ותמצאי מקום, כפי שציינתי השוק פה רותח בתחומים מסויימים ובתחומים אחרים פחות.
יותר קל למצוא עבודה עם עובדים פה מאשר לא, מבחינת הפניות, וכמובן קשרים (כמו שגם קורה בישראל) מאוד עוזרים, אז אני לא בטוח שזה שווה את זה בשביל שורה בקורות החיים, מה גם שיש מספיק חברות בישראל שלא נופלות ברמה ממה שיש כאן.
&nbsp
3. מעבר של פחות משלוש שנות מס מלאות די בעיית בגלל חשיפה למס גם בישראל (במיוחד ביטוח לאומי)
&nbsp
4. רמת המחייה בעמק מאוד גבוהה, נכון המשכורת של בעלך מאוד יפה (שמתייחסים גם לבונוס ולאופציות) אבל אתם מרווחים מאוד יפה בישראל למשל אם נתייחס לבונוס והאופציות של בעלך בישראל אז הבונוס הוא כעוד 18000 אלף בחודש והאופציות עוד כ 14,500 שח בחודש שזה 92,500 אלף לחודש פלוס 40 אלף שלך זה מאוד מכובד.
&nbsp
הייתי ממליץ להקשיב ל http://semek.podbean.com/e/סעמק-37-מספיק-כסף-כדי-לפרוש/
גיל הירש מכר חברה לפייסבוק ואפשר להגיד שהוא עשה את fuck you money שלו, ומדוע הוא מראש החליט להגיע למינימום זמן (בגלל המכירה) והחליט לחזור
נגוסה למחשבה אבל זאת דעה אחת וכפי שאמרתי מקודם לקחת אותה עם קמצוץ של מלח...
&nbsp
ואני חוזר על זה שוב היות שאני בטוח שיש אנשים שיחשבו אחרת ממני ויחשבו שאני טועה (יכול להיות שזה נכון).
&nbsp
התשובה שלי היתה יכולה להיות שונה אם למשל המטרות היו (רק דוגמאות)
תפקיד שהוא קרש קפיצה מאוד חשוב לבעלך, הרצון שלכם לחיות תקופה של כמה שנים (לפי דעתי לפחות 5) אולי לנצל את זה על מנת לקבל אזרחות נוספת, במצב כזה הייתי מנסה לרואה האם לחברה שלך יש פה סניף שתוכלי לעבור אליו
ואז שני משכורות הייטק (במיוחד של בעלך) ניתן לחסוך יפה ולראות עולם.
 

KallaGLP

New member
עכשיו, כשנוספו עוד נתונים על הבונוס והמצב בישראל,

מבחינה כלכלית טהורה אני חושבת שאתה צודק. ממעמד כמו שיש להם בארץ כל שינוי שאינו מבטיח קידום או לפחות שימור מלא של המצב שלהם יחסית למה שהיה הוא סיכון לירידה פוטנציאלית. כמה שיש יותר, כך גם יש יותר לאבד. זה לא רק שלא ברור אם וכמה זמן לא תהיה לה עבודה, וגם אם וכאשר תהיה - לא ברור באיזה תפקיד ושכר ביחס למה שהיה בארץ. אך בנוסף לזה, פירוש הדבר ששניהם, ובמיוחד היא, יעזבו את המשרות הבטוחות והמרופדות שכבר יש להם עכשיו עבור משהו שהוא עדיין בגדר נעלם, ואם וכאשר ירצו לשוב לארץ לא בטוח שיצליחו (ושוב, במיוחד היא, כי אין ודאות לגבי הסטטוס התעסוקתי שלה בארה"ב, ומי שיושב בבית תמיד קשה לו יותר למצוא עבודה במגזר כה דינמי, גם כאן וגם בארץ) לשחזר את מה שהיה טרם העזיבה.
כלומר, אם המטרה העיקרית היא כלכלית, וגם יש לה חשש מלשבת בבית בלי עבודה, הייתי חושבת טוב טוב לפני שהייתי הולכת על מעבר כזה. אולי הייתי מתנה אותו בהבטחה מצד המעסיק של הבעל להעסיק גם את האישה תמורת שכר מכובד מיד עם קבלת אישור העבודה. אם הם ממש רוצים אותו אולי יש סיכוי שיסכימו לזה, במיוחד לאור העובדה שהיא קליברית בזכות עצמה.
שוב, כל זה מנקודת הנחה שבראש וראשונה חשוב להם לפחות לשמר את הרמה הכלכלית והתעסוקתית שיש להם עכשיו.
 
מסכימה מאוד

אם מי שכתב שממליץ לעשות נסיעה מקדימה על מנת להתרשם מהמקום.
אני יכולה להגיד לך, שבאופן אישי,רק לשם הדוגמא, בן זוגי ואני מאוד לא אוהבים את האיזור. עד כדי כך שבעלי אפילו ויתר לאחרונה על קידום, כי אנחנו ממש לא רוצים לעבור לשם (ויש לנו אפילו משפחה שם).
אתם צריכים לקחת בחשבון שרילוקיישן, בעיקר עם ילדים, זה טלטלה עצומה למשפחה, גם כשיש הרבה כסף. זו שנה אינטנסיבית ביותר של הסתגלות, וממשיך גם אחכ. זה חברים, זה שפה, זה בתי ספר, תרבות ועוד ועוד.
אם המעבר לא בוער בכם, לא נשמע שמבחינה כלכלית/מקצועית זה הדבר הכי משתלם עבורכם.
שיהיה בהצלחה!
 

KallaGLP

New member
כמוני כמוך, לא סבלתי את האזור.

משלמים הון וממש לא ברור על מה. למזלנו, הייתה לנו האפשרות לעבור משם.
 

silliGirl

New member
איזה איזור? אם יורשה לי לשאול

המשכתם לעבוד שם ועברתם למיקום מרוחק יותר?
 
אנחנו גרים

בקולורדו, אבל יצא לנו לבקר שם כמה פעמים בשנים האחרונות (גם משפחה וגם ה HQ של החברה של בעלי). לא בשבילנו.
 

KallaGLP

New member
אזור עמק הסיליקון בכללי.

עניין של טעם כנראה, אך בעיניי הוא מגעיל ומכוער, כבישים גרועים, צפוף ופקוק, רוב הבתים ישנים ונראים בהתאם, אבל יקרים בטירוף. עוד כשבאנו לביקור מקדים היה ברור לנו שצריך למצוא מגורים בשולי העמק כדי להרגיש שחיים במקום פחות או יותר נומרלי, אפילו שזה מגדיל את המרחק למקום העבודה. אבל גם זה בסופו של דבר לא הספיק. פשוט לא אהבנו את המקום למרות החברים הטובים שמצאנו שם. כל פעם כשהייתי צריכה לנסוע יותר למרכז העמק (וזה קרה הרבה) זה פשוט היה מדכא, פשוטו כמשמעו.
בעלי ביקש ממקום העבודה שלו אישור לעבור לסניף שליד סיאטל, במדינת וושינגטון, ולמזלנו בסוף אישרו לו. עולם אחר לגמרי. פשוט תענוג. קנינו שם בית חדש וגדול הרבה יותר בזול ממה שיכולנו לקנות בעמק, ובכלל איכות החיים אחרת לגמרי מבחינתנו.
אבל, כאמור, עניין של טעם. אני בטוחה שהמון ישראלים אוהבים את המקום, פורחים ומרוצים בו. אבל אני הייתי זקוקה לאוויר צח. פשוט אין לי הגדרה אחרת.
 

ilanvag

New member
עוד נקודה למחשבה - משהו שלא התייחסו אליו פה:

בגדול, אני מסכים עם רוב אלו שכתבו, שבמצבכם כיום בישראל - המעבר לא נשמע סופר אטרקטיבי. אבל, זה מתייחס למצבכם *כיום*.
&nbsp
צר לי להעלות את הנושא הבא, אבל זה עלה בשיחות עם כמה חברים בשבוע האחרון, ואי אפשר להתעלם מזה -- בארץ יש אפליה קשה כלפי גילאים "מבוגרים" בתחום ההיי-טק... וגילאים מבוגרים זה לעתים קרובות בני 40 פלוס. בארה"ב, לעומת זאת, אני רואה הרבה פחות אפליה שכזו; למען האמת, אצלנו, אני רואה כל הזמן ששוכרים אנשים חדשים עם שיער שיבה, שהם בוודאות בני למעלה מ-40, ולעתים קרובות גם הרבה מעל.
&nbsp
בקיצור, מה שאני מנסה לומר זה שהמצב שלכם כיום יותר טוב בארץ -- אבל מה יהיה בעוד 5 שנים או בעוד 10 שנים, כאשר תתבגרו? האם אתם בטוחים שעדיין תהיה לכם עבודה בתחום ההיי-טק? האם המצב שלכם יישאר זהה?
&nbsp
התחושה שלי היא שבארה"ב יש לכם סיכויים יותר טובים לעתיד הרחוק יותר, לעומת ישראל. זו נקודה ששווה לחשוב עליה ולקחת במכלול השיקולים.
 

Kender00

New member
בגלל זה הם צריכים להגדיר טוב מה המטרות שלהם ומה יותר חשוב

נכון שגיל משחק תפקיד, אבל זה נורא תלוי גם בכישורים והיכולת לשמור על רמה מקצועית והבנה של טכנולוגיות חדשות.
&nbsp
פה (ארה״ב) יש יותר הקפדה על אפליה וניתן לראות את בהשוואה לישראל, אבל עדין יש חברות שרואים בצורה די ברורה שכמות הצעירים גבוהה מיותר מבוגרים (למשל פייסבוק)
&nbsp
כמובן למי שיזם בנשמתו האפשריות גישה לכסף (קרנות הון, אנג׳לים וכדומה) בהרבה יותר קלה פה בעמק מרוב המקומות (כולל מקומות אחרים בארה״ב)
&nbsp
למטרות שהם הציבו (לפי מה שהיא ענתה) לפי דעתי בסיכוי גדול הם יתיכזבו
&nbsp
למשל רק היום ראיתי כתבה שנשבר שיא מבחינת סגירה של מחיר של בית בסניוויל, המחיר נסגר כ 800 אלף דולר יותר מהמחיר ההתחלתי שעמד על 1.65 מיליון דולר (כמעט 50 אחוז יותר מהמחיר ההתחלתי), והרבה ישראלים קוראים לבתים האלו ״הצריף של תמרי״
ורק למי שלא מכיר מדור על בית של כ 2000 sqr feet שרוב הסיכויים נבנה בשנות החמישים או השישים של המאה הקודמת
 

KallaGLP

New member
אבא שלי בן 77 עדיין עובד בחברת הייטק גדולה בארץ

ולא רוצים לתת לו ללכת. אין חוקים פה והרבה תלוי בכישורים, שכנראה לא חסרים אצל מי שמקבל משכורות כאלה.
 

Kender00

New member
יש לי מספיק חברים שעברו את גיל 40 ועובדים בישראל

ולפני כמה שנים עבדתי עם מישהו שהיה אחרי גיל הפנסיה
&nbsp
זה ברור שיש, וכמובן מישהו חזק לרוב ימצא, אבל יש גם נושא של תפיסה, למשל אני זוכר יותר מכתבה אחת בישראל שאנשים בעמדות שקובעות מדיניות גיוסים התיחסות לנושא, וזה ממש לא מעודד.
למשל מי שהקיים את קבוצת פורמולה התראיין לפני מספר שני (יותר מ 10) ואמר שהוא מעדיף לגייס רק צעירים בגלל שעולם הטכנולוגיה שייך להם...
או אנשים מ HR שאמרו שהם יודעים איך למצוא את הגיל של המעומד לפי שנות הנסיון (זה נאמר בגלל שהם לא יכולים לחייב את המעומד לרשום את גילו), וכך הם מסננים מבוגרים.
&nbsp
יכול להיות שזה גם קורה פה אבל זה אין שום סיכוי שמישהו יתראיין בגלוי ויגיד שזה מה שהוא עושה, הוא די מהר ימצא את עצמו מחוץ לחברה שהוא עבד ובלי אפשרות למצוא עבודה.
ההקפדה על הדברים האלו הרבה יותר חמורה פה, זה הגיע למצב שמראיינים בגוגל (ויכול להיות בעוד מקומות) שרושמים סיכום ראיון עם מעומד שעובר לועדת שמחליטה לא רושמים he או she לסיכום על מנת לא לציין את מין המרואיין.
&nbsp
וכמובן אפשר לראות את השוני בפרטים שרשומים בקו״ח בישראל מול פה, וכמובן בטפסים שלפעמים נדרשים למלא לכוח אדם כחלק מתהליך הראיון...
 

KallaGLP

New member
לא אמרתי שזה אותו הדבר,

אך, כמו שאמרת, אני מכירה מלא הייטקיסטים בישראל שעובדים עד גיל הפנסיה ואף מעבר. כל שאמרתי הוא שאני חושבת שאנשים עם כישורים וניסיון תעסוקתי בסדר גודל כמו של הזוג הזה לא יתקשו להיות מועסקים עד גיל הפנסיה, לא שאין כאלה שמתקשים יותר למצוא עבודה בישראל בגיל מבוגר (אף על פי שגם כאן יש כאלה שמתקשים, גם אם אף אחד לא יודה בכך רשמית).
 
למעלה