מעבר ללונג איילנד ניו יורק

KallaGLP

New member
ואגב, אף על פי שאני לא אוהבת את החלוקה לאשכנזים/פרסים וכד',

אני מבינה שלא הייתה כאן כוונה גזענית ושהפרשנות שלי לא הייתה נכונה.

menachem25

New member
כמו שרשמו למעלה - התייחסתי לזה שכתב שבגן יהיו יהודים אשכנזים

2. מה לעשות שבאלפיים שנה האחרונות היינו די מפוזרים, אז כן יש משמעות לארץ האם. נכון שמשמעות שולית, אבל בואו לא נתעלם מהמציאות.. , יש בהחלט שוני במנהגים ובמנטליות, ויש כאלה שמעדיפים מנטליות מסויימת. לי אישית זה חסר חשיבות ולא אכפת לי שהילד שלי יתחתן בעתיד עם יהודיה ממוצא אשכנזי / ספרדי וכו' - העיקר שתהיה יהודיה כשרה, ועדיף ישראלית כמובן (וכמובן שאבא מאוד ישמח כשהוא יעשה עלייה..). אבל לזה כבר נדאג בחינוך הציוני הטוב שהוא יקבל בבית ... , בינתיים אפילו אמא שלו עושה מאמץ ומנסה לדבר איתו בעברית...

KallaGLP

New member
גם אני מדברת עם ילדיי עברית.

אילו היה עקרוני לי שילדיי יהיו "כשרים" או יתחתנו אך ורק עם יהודים "כשרים", לא הייתי בכלל עוברת לגור בארה"ב. ברגע שהם חיים בארה"ב, לא משנה איזה חינוך יהודי מוקפד וכשר הם יקבלו, הכל עלול לקרות. לא יכולה להיות לנו שליטה על כל האנשים שהם יכירו ויתאהבו בהם. גם בארץ לא, אך בכל זאת הסיכוי ששם יתאהבו ביהודים גבוה יותר. אני אוהבת מאוד את ישראל, אבל לא מייחסת חשיבות גדולה למוצא האתני של מי שילדיי יתחתנו איתם (אם בכלל), פרט לכך שיהיו אנשים טובים ובעלי ראש על הכתפיים. וגם, לא הייתי מצפה מילדיי יעשו עליה אם אני עצמי גרה בחו"ל. ברור שגם זה קורה, אך כעקרון בחינוך הילדים אין כמו דוגמה אישית (וגם אז אין ערובות).

Fellowship

New member
וואו, אין לך בעיה עם חתונה עם יהודיה ממוצא אשכנזי/ספרדי?

כל הכבוד על הליברליות, אתה יכול להוות ממש דוגמא ומופת לאוכלוסיית בית שמש.

ilanvag

New member
אפשר שאלה?

ומה אם הילד שלך יתאהב ביהודיה כשרה, אבל מה - היא אתיופית, קרי שחורה?
&nbsp
או חס וחלילה, אלוהים ישמור, טפו טפו טפו - מכיוון שאתם חיים בארה"ב, הוא יתאהב באיזושהי בלונדה יפה אך לא כשרה? בחורה מדהימה ונהדרת, אבל לא יהודיה?
&nbsp
שואל ברצינות, כי מכיר סיפורים משני הסוגים הללו באופן אישי...
&nbsp
אגב, אני מאחל לילדים שלי (שהם עדיין קטנים) שימצאו לעצמם בני זוג טובים לחיים, שיאהבו אותם ויעשו אותם מאושרים. ממש לא מעניין אותי מאיזה גזע/דת/צבע יהיו בני הזוג הללו...
&nbsp
אבל זה כנראה קשור לכך שאני אתאיסט - אני מאמין בבני אדם, לא בכל מיני "חברים וירטואליים" למיניהם.

menachem25

New member
אתיופית יהודיה סבבה לגמרי. לא רואה בעיה כלשהי

מה גם שמנטלית, בחורה אתיופית בגיל של הבן שלי כבר תגדל לתוך תרבות מערבית. הלא רוב התמנים והמזרחים כיום הם כבר כמו האשכנזים מבחינה מנטלית - לומדים, מחזיקים בתארים גבוהים, וצורכים תרבות. כך שלא משנה אם יביא אשכנזיה, תמניה או אתיופית - כל עוד יהודיה כשרה זה בסדר גמור. אגב, גם האתיופים הם מאוד נחמדים, אם כבר העלית את נושא האתיופים. זו עדה שקטה ונחמדה. זה שחלקם בארץ מעורבים בפשע זה בגלל בעיות טבעיות של אנשים שהיגרו ממדינת עולם שלישי למדינה מערבית כמו ישראל. אבל רובם אנשים טובים, ציונים, משרתים בצבא, אוהבים את המדינה, שומרי חוק והגונים. לכן גם השאלה לא כל כך ברורה - למה שתהיה בעיה אם יכיר אתיופית יהודיה?

לגבי בלונדה שיקסע מטקסס - חס וחלילה. לא רוצה אפילו לחשוב בכיוון הזה. לא משנה כמה מקסימה וחכמה היא תהיה - אין מצב. לכן, הוא יקבל חינוך ציוני טוב ובגיל 18 נקווה שיעלה על מטוס, יתגייס לצבא וישאר בארץ...
חוץ מזה שאנחנו בכל מקרה מתכננים בעתיד לחזור לארץ. זה משהו שאישתי הסכימה עוד כשיצאנו

KallaGLP

New member
מעניין.

"הלא רוב התמנים והמזרחים כיום הם כבר כמו האשכנזים מבחינה מנטלית " - אתה באמת לא רואה שום בעיה עם הקביעה הזו? רק מי שמתנהג כמו אשכנזי הוא יהודי ראוי? ולא היו אינטלקטואלים ולמדנים ממוצא מזרחי לפני שהאשכנזים הראו להם את האור?

menachem25

New member
כנראה שלא הבנת את כוונתי. וודאי שהיו ענקי רוח ביהדות המזרח

ומה הקשר "רק מי שמתנהג כמו אשכנזי הוא יהודי ראוי"?? ומה הקשר בין אשכנזי ליהדות?? אשכנזי זה בסך הכל כינוי ליהודים שהגיעו מאיזור גיאוגרפי מסויים. כל היהודים ראויים בלי קשר למוצאם (מה שגם כתבתי לפני).
סך הכל ציינתי שלעולים שהגיעו מארצות המזרח בתחילת שנותיה של המדינה היתה מנטליות מזרח תיכונית נקרא לזה, וכיון שמדינת ישראל היא מדינה מערבית, אז לאורך השנים הם סיגלו מנטליות מערבית. זה הכל. לא חילקתי ציונים של ראוי ולא ראוי. ציינתי עובדה. וודאי שיהדות המזרח הצמיחה ענקי רוח, וקצרה היריעה מלהכיל. רק דוגמה קטנה (שכולם מכירים) זה הרב עובדיה יוסף זצ"ל שהיה גאון אדיר ואחד מענקי הרוח במדינה.

naf86

New member
אצלי זה יותר פשוט

אין לי בעיה עם אתיופית/מזרחית/אשכנזית וכו'.
&nbsp
לי מפריע אם היא תהיה צמחונית. כי אם אני אעשה מנגל עם סטייק עסיסי, והיא תבקש חסה, אני פשוט ארגיש רע בשביל הבן שלי.

שוש183

New member
אם כבר הזכרת אתיופים

את הבן שלי אני לא אכניס לגן דתי, לא בגלל שאני לא שומרת מסורת להפך אנחנו שומרים כשרות בבית, חוגגים חגים ואני מדברת איתו רק בעברית, יש הרגשה כזו שכל פעם ששומעים אותי מדברת עברית או שאני נכנסת למסעדות כשרות
אמריקאים (לא הישראלים ) היהודים מרימים גבה
ויצא לי להיות בסיטואציה שהייתי בגן יהודי וילדה אמרה ״מה השחורה הזו עושה פה״ אני ממש לא אתן לבן שלי לחוות את זה
אני חושבת שחינוך מגיע מהבית וכמובן שארצה שהילד שלי יתחתן עם יהודיה כשרה אבל אני לא יכולה לשלוט במי הוא יתאהב
אבל כן אגדל אותו עם ערכים לאוהב
ולכבד את כולם ללא הבדל גזע/דת/צבע וכו...

liviur

New member
אצלינו לא חוגגים ב״גן כללי״ שום חג דתי.

לא כריסטמס , לא פסחא ולא שום חגים דתיים מכל סוג.
אני לא יודע איזה ניסיון יש לך - אבל בגנים שאני מכיר (צפון ג׳רזי - לא רחוק) - אין שום אפיון דתי.
&nbsp
ויש הכל - מחרדים , דתיים עם כיפה סרוגה , חילוניים , נוצרים , מוסלמים , הינדו ובטוח עוד כמה דברים שאני שוכח.
אז ... אין באמת שום בעיה - ודתיים וחרדים באיזורי גם שולחים לגנים כאלו - מתוך העדפה לגן טוב מאשר גן דתי.

naf86

New member
סתם תהייה

עליזה שאלה על גן בלונג איילנד. היא גם לא חזרה להמשך הדיון, ובקושי אנשים ענו על השאלה המקורית.
מה פה קורה פה, ולמה זה בסדר כשמאשימים אותי בחטיפת שרשורים ובסטייה מהנושא.
&nbsp
&nbsp
בכל מקרה, לונג איילנד זה מקום גדול, ויש המון גנים שונים בהתאם לאזור.

ilanvag

New member
ואללה נאף, אתה מתאר בדיוק את מה שאני חשבתי...

לפורום הזה יש נטייה, לפעמים, להפוך שרשורים לדמויי הקומונה...

KallaGLP

New member
טבעי, אנושי וקורה בכל הפורומים שאני לפחות ביקרתי בהם.

למעלה