מעבר לקרבי באמצע השירות

חיילצו שלום לך

אני גם אמא לחייל בקרבי... והאח שלו חודש הבא גם מתגייס לקרבי ואמת אין לי בעיה . זה מה שבחר התקבל יופי. חשוב שטוב לו בצבא והוא תורם ת...3 שנים למדינה כן,הבעיה שלי היא רק לצבא והיא שהם מתיחסים למשפחות בזלזול וזה משכואב לי. ולא זה שהבנים שלי משרתים תמדינה מבין..ואומרים בחיים יחס גורר יחס אני אוהבת תצבא אני בעד שירות חובה למדינה אבל שגם הצבא התיחס לחיילים ולמשפחות החיילים כמו שמגיע לכל משפחה זאת דעתי...זה לא אישי לאף חייל או הורה זה רק שתבינו תיחס של צה'ל למשפחות החיילים בכללית...

No name for now

New member
שלום ליאל

ראשית, אמן ש-2 בנייך יעבירו את השירות בשלום שנית, אשמח לדעת מה הן ציפיותייך מבחינת יחס למשפחות, לא ירדתי לסוף דעתך

בדרך חיילים בודדים מקבלים עזרה

אני זוכר שהיה לי חבר טוב שהוא היה חייל בודד בארץ וקיבל משכורת בשביל שכר דירה. ממה שלמדתי בסדיר לבקש עזרה ממשיק"ת ת"ש לא עוזר. צריך לפנות לקצינת ת"ש ואפילו לפנות למג"ד או למח"ט תלוי מה הדרגה הכי גבוהה במקום בו הוא נמצא. חייל בודד מקבל לינה בחינם בכל בית חייל בארץ וגם זכאי לתשלום לשכר דירה

הלוואי כל האימהות היו כמוך.

יש כאלה שלא מבינות שיש כאלה שחשוב להם לשרת ביחידות חי"ר וחושבים שיחידות לא קרביות יהיה טוב לבנים שלהם,כמו שיש חיילים שפוחדים ללכת לקרבי ולא מסוגלים להלחם והולכים ישירות לעורף. ואם הם ילכו לקרבי הם יסבלו. אותו דבר יש נוער שמתגייס אך ורק לקרבי ולא מסוגלים ולא רוצים להיות ביחידות העורף. בחודשים הראשונים שלי ביחידה עורפית בגבול הצפון כל כך חזק ירד הכושר גופני שלי שלא ידעתי איך משפרים את זה ולא ידעתי איך לצאת לחי"ר לא היה לי שום פרוטקציה בצבא,לא סבלתי שם את האנשים כולל אנשים בקבע גועל נפש של בני אדם. וזה שהייתי ביחידה עורפית רק סבלתי וגם היציאות לבית לא היו טובות-יחידה סגורה. מוטב מאוד לפני שהאימא ממהרת לא לחתום שתבין למה הבן שלה מבקש שהיא תחתום ושתבין שחייל עם הרבה מוטביציה בקרב הרבה חיילים בלי מוטביציה רק יסבול. שפשוף קל לבן שלך שמתגייס לצבא.. והרבה הצלחה לחייל הקרבי

אז משם הגיעה כל העילגיאדיה

בטח נוניים תמחוק אותי תיכף, אבל אני כבר רגיל

eranmc

New member
לך עם החלום

רק תזהר לא לפגוע באנשים היקרים לך באמת, במיוחד כמו אמא. אמא, יש רק אחת חיים, חיים פעם אחת.

המצב שלנו מאוד דומה

גם אני למדתי בפנימיה וגדלתי ללא אב ,אמנם הוא חי בעולם הזה ואני לא יתום צה"ל, אני בן יחיד. כל כך רציתי ללכת לקרבי וגם הטירונות שלי לא היתה קלה "02 משופר" גם בטירונות המפקדים ראו את המוטביציה והאומץ שלי ורצו לעזור לי ללכת לקרבי לצערי אימא לא הסכימה לחתום לפני הגיוס ובתוך הצבא זה כבר קשה לצאת לחי"ר במיוחד אחרי ששמו אותך בתפקיד בצבא. רק שתדע לך דבר אחד ,אני לא יודע מה התפקיד שאתה משרת אך אני בטוח שיש שם חיילים שהיו יכולים לשרת בקרבי בקלות והם לא רצו מהסיבות שלהם. ואותם אנשים אין להם מוטביציה לשרת בצבא ורובם יעשו תפקידים חפיפים ויוצאו ג' על ימין ושמאל. תיזהר שלא ינצלו את המוטיבציה שלך בצבא כדי שתעשה תפקידים של אחרים ותצא פרייר.. הכי טוב לשרת רחוק מהבית לפחות כך מרגישים שאתה בצבא--כמוני! ותשכח מזה שאימא שלך תחתום לך.. רק חבל שהאימהות לא מבינות שגם גו'בנקים נהרגים בצבא מתאונות עבודה ושאר צרות.

למעלה