מעבר מגורים

מצב
הנושא נעול.

la dolche vita

New member
מעבר מגורים

מעבר מגורים
אני עובדת כיום בת"א ועד לא מזמן גם גרתי בת"א. נכון לעכשיו עברתי לגור בחדרה, כיוון שאין לי אפשרות כלכלית לשכור דירה בת"א - בחדרה זהו מקום מגורים של הורי. אני מאוד מותשת מהנסיעות ומהעבודה ומעוניינת לעזוב את העבודה. האם אהיה זכאית לפ"פ?

שיר ורד

New member
לא

מעבר מגורים
אני עובדת כיום בת"א ועד לא מזמן גם גרתי בת"א. נכון לעכשיו עברתי לגור בחדרה, כיוון שאין לי אפשרות כלכלית לשכור דירה בת"א - בחדרה זהו מקום מגורים של הורי. אני מאוד מותשת מהנסיעות ומהעבודה ומעוניינת לעזוב את העבודה. האם אהיה זכאית לפ"פ?
לא
אך אם תעברי לישוב חקלאי ליד חדרה (למשל קיבוץ גן שמואל )או בכל מקום אחר בארץ , ותגורי שם חצי שנה לפחות תהיי זכאית לקבל פ"פ.

la dolche vita

New member
וואוו המון זמן עיניין הוא שבמקום

לא
אך אם תעברי לישוב חקלאי ליד חדרה (למשל קיבוץ גן שמואל )או בכל מקום אחר בארץ , ותגורי שם חצי שנה לפחות תהיי זכאית לקבל פ"פ.
העבודה יש חוקים חדשים כלומר מהרגע שקודמתי בתפקיד הובהר לי כי איני זכאית להחזרי נסיעות יותר, ונכון לעכשיו אחת מהעובדות הוותיקות - מעל שנה וחצי ביקשה לקבל את ימי ההבראה שלה אך נתקלה בסירוב מצד המנכ"ל: "אני יודע שזה לא חוקי לא לשלם אבל אנחנו לא משלמים דמי הבראה"! מעבר לכך מאז שקודמתי בתפקידי המשכורת שלי פחתה וזאת מכיוון שהמשכורת בנוייה על שכר בסיס ועמלות. התפוקה של החברה כולה ירדה משמעות ולכן גם השכר שלי, האם העיניין יכול לעזור לי בקבלת פ"פ או כל תגמול אחר, מדובר על הפרש בין 1000 ל1500 ש"ח. תודה מראש

שיר ורד

New member
הרעת תנאים

העבודה יש חוקים חדשים כלומר מהרגע שקודמתי בתפקיד הובהר לי כי איני זכאית להחזרי נסיעות יותר, ונכון לעכשיו אחת מהעובדות הוותיקות - מעל שנה וחצי ביקשה לקבל את ימי ההבראה שלה אך נתקלה בסירוב מצד המנכ"ל: "אני יודע שזה לא חוקי לא לשלם אבל אנחנו לא משלמים דמי הבראה"! מעבר לכך מאז שקודמתי בתפקידי המשכורת שלי פחתה וזאת מכיוון שהמשכורת בנוייה על שכר בסיס ועמלות. התפוקה של החברה כולה ירדה משמעות ולכן גם השכר שלי, האם העיניין יכול לעזור לי בקבלת פ"פ או כל תגמול אחר, מדובר על הפרש בין 1000 ל1500 ש"ח. תודה מראש
הרעת תנאים
1. לעובד יש זכות להתפטר בתנאי פיטורים בגלל הרעת תנאים מוחשית. 2. אבל בפסיקה נקבעו 2 תקדימים עיקריים: העובד פנה למעסיק לבטל את הרעת התנאים והמעסיק לא נענה. חלף זמן סביר (לא ארוך מדי) מאז הרעת התנאים ועד להתפטרות. 3. כנגד הרעת תנאים שהיא גם בלתי חוקית, אפשר להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. 4. אי תשלום הוצאות נסיעה היא עבירה על צו הרחבה וכן אי תשלום דמי הבראה, שהגיע המועד לשלמם, במקרה זה יש למצות תחילה פניה למעסיק לקבל את התשלום הנ"ל ואחר כך להגיש תביעה לבית הדין לקבלתו, ניסיון לקצר הליכים ולהתפטר בגלל זה, עשוי להראות בעיני בית הדין כניסיון לתפוס טרמפ על אי התשלום , כך שבסופו של דבר לא ישולמו פיצויי פיטורים. 5. אם המשכורת שלך ירדה כתוצאה מהקידום ומשינוי שיטת חישוב השכר, זו בהחלט יכולה להיות הרעת תנאים. אם הסכמת בעל פה או בכתב לשינוי השיטה, בלי שהבנת את השלכותיה על שכרך, את יכולה לנסות לדרוש לחזור לשיטת החישוב הקודמת(ואולי גם לתפקיד הקודם), אם המעסיק לא מסכים לכך , את יכולה להתפטר בגלל הרעת תנאים ולדרוש פיצויי פיטורים. אם המעסיק לא יסכים לשלמם תתבעי אותו בבית-הדין ותצטרכי לשכנע את בית-הדין שהמעסיק מסר לך נתונים מטעים על שכרך בעקבות השינויים ולכן הסכמתך לשינוי נעשתה בטעות וסרובו של המעביד לחזור למצב הקודם מהווה הרעת תנאים אמיתית. אם שינוי שיטת החישוב נכפה עלייך ולא נתבקשה הסכמתך , בודאי יש כאן הרעת תנאים מוחשית. 6. אם ירידת השכר , איננה קשורה לשינוי בשיטת חישוב שכרך ולקידומך, אלא נובעת מירידה כללית בהכנסות החברה או חלק מהחברה המשפיעת על חלק משכרך הניתן כעמלות או בונוסים, יצטרך בית הדין לבחון לגופם את סיבות הירידה בהכנסות, את התפלגות שינויי השכר בעבר והצפי לשכר נמוך לאורך זמן ולהחליט האם מדובר בהרעת תנאים מוחשית הפוגעת בשכרו של העובד לאורך זמן (אפילו שלא נעשתה ביוזמת המעביד), או שמדובר בשינוי זמני וטבעי בשכר שצפוי לחזור לרמתו הקודמת בעתיד (ואז אינך זכאית להתפטר בתנאי פיטורים).

binon

New member
מעבר מגורים

מעבר מגורים
מעבר מגורים
לא ציינת אם את נשואה או רווקה. אם את נשואה ובן זוגך מחליף גם הוא עבודה ניתן לקבל פיצויי פיטורין עקב הצטרפות לבן זוג שעבר למקום עבודה ולמקום מגורים אחר בתנאים הבאים: המרחק בין מקומות המגורים עולה על 40 ק"מ. המרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה גדל בעקבות המעבר. העובד התגורר בישוב החדש לפחות שישה חודשים. העתקת מקום המגורים היא לישוב בישראל

שיר ורד

New member
כדי להנות מהתנאי היא לא חייבת להיות

מעבר מגורים
לא ציינת אם את נשואה או רווקה. אם את נשואה ובן זוגך מחליף גם הוא עבודה ניתן לקבל פיצויי פיטורין עקב הצטרפות לבן זוג שעבר למקום עבודה ולמקום מגורים אחר בתנאים הבאים: המרחק בין מקומות המגורים עולה על 40 ק"מ. המרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה גדל בעקבות המעבר. העובד התגורר בישוב החדש לפחות שישה חודשים. העתקת מקום המגורים היא לישוב בישראל
כדי להנות מהתנאי היא לא חייבת להיות
נשואה. מספיק שיש לה בן-זוג העובר מקום עבודה ומגורים והיא עוברת יחד איתו כפי שציינת. החוק אפילו לא מחייב שהם ימשיכו להיות בני זוג במשך חצי שנה. לאחר שהיה מעבר בעקבות בן-זוג,נדרש רק שהעובד המבקש פיצויי פיטורים ימשיך להתגורר חצי שנה בישוב אליו עבר עם בן זוגו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה