מעבר מ J1 ל H1B

Fellowship

New member
מעבר מ J1 ל H1B

אישתי (J1), שאר המשפחה עם J2, יש לי אישור עבודה, כרגע לא עובד, אין לי אזרחות נוספת פרט לישראלית.

1. במידה ואישתי עוברת ל H1B אני עובר ל H4 ומאבד את אישור העבודה.
אני בעל תואר ראשון (אוניברסיטה מישראל), במקצועי במקור אני מתכנת עם ניסיון רב,
ב 8 השנים האחרונות עבדתי בתפקידי ניהול בדרג ביניים בתחום פיתוח תוכנה,
במידה ואהיה מעוניין לעבוד כשכיר, אצטרך למצוא מעסיק שיהיה מוכן להוציא עבורי H1B,
להוכיח שאין אמריקאי שמסוגל למלא את תפקידי, כל הניירת צריכה להיות מוגשת עד אפריל בשנה מסויימת,
ובמידה והכל היה תקין וקביל, תתקיים הגרלה באוקטובר של אותה השנה עם סיכוי זכייה של כ 30%.

א. האם התאור מדוייק?
ב. האם אפשר בכלל בתפקידי ניהול להוכיח שאני לא תופס מקום עבודה לאמריקאי?
ג. האם יש לי אופציה נוספת להשיג אישור עבודה כשכיר? (ויזה/אופציה אחרת פרט ל H1B? לא רלוונטי NIW/EB-2)

2. במידה ואני לא מעוניין לעבוד כשכיר אלא לפתוח חברת סטראטרפ (עם שותפים),
להבנתי ויזת E2 עדיין לא זמינה לישראלים, האם קיימת ויזה אחרת?
בנוסף, במידה וקיימת ויזה הדורשת השקעה מסויימת והאם העסקת מספר עובדים אמריקאים,
האם ההשקעה חייבת להגיע מכיסי ע"מ שאקבל את הויזה, או ובמידה ואנו מוצאים משקיעים לסטרארטפ, זה עונה על תנאי ההשקעה?

3. ברגע שמגישים את הבקשה לשינוי הויזה (לאחר קבלת הפטור מחוק השנתיים),
יש תקופה של כ 3 חודשים (אלא אם משלמים לטיפול מהיר) שבה אסור לצאת מארה"ב (לצאת אפשר, להכנס חזרה זה בעייתי
).
האם יש תהליך מסודר שבו ניתן לבקש אישור חריג לצאת ולהכנס בתוך אותה התקופה?
חשוב לציין שלא מדובר במקרה חירום (אחרת לא הייתי יכול לדעת מראש),
אלא ארוע משפחתי חשוב מדרגה ראשונה (תרתי משמע).

boneguy

New member
תשובות (חלקיות)

1.א - התאור נשמע מדויק באופן כללי. ספק אם תמצא משהו השנה כבר. אני מעסיק עובדים זוטרים יחסית, והתהליך לוקח כמה חודשים לגייס אותם.
1.ב - אם יש רצון ויש יכולת... השלם לבד. מעסיק שירצה אותך, עם עו"ד יכול לשכנע כל דבר. מכיר לא מעט מנהלים (לא בכירים אפילו) שזה הספיק להגשה לגרין קארד.
1.ג - לא משהו סטנדרטי. אם תמנא עבודה בגוף ללא מטרות רווח שירצה אותך, הם לא כפופים למכסות והגרלות, ויכולים להגיש כל השנה (למשל אוניברסיטאות ובתי חולים שונים). נראה שויזת O פחות רלוונטית (מתאים למישהו שגם מתאים ל- NIW)

2. אני חושב שקיימת ויזה שנקראת E5, בה ההשקעה היא משמעויתית גבוהה יותר מאשר E2 - מאות אלפי דולרים, אם לא יותר. אבל יש פה מומחים ממני. אני חושב שאם תגייס את הכסף ותשתמש בו, להגירה לא יהיה אכפת. הבעיה שקודם אתה צריך לגייס את הכסף, ולשכנע משקיעים שההשקעה שלהם תהיה בלהוציא לך אישור עבודה. נשמע לא פשוט. אגב, זה ממש לא בדוק, רק תחושת הבטן שלי מניסיון עם ה"ראש" של ההגירה.

3. הייתי מתייעץ עם העו"ד שיטפל בנושא. בכל מקרה אנחנו מדברים על חודשים רבים מעכשיו. אם אתה מדבר על החלון בין ה- J ל- H, שאותו בית החולים מוציא לכם, שווה להתייעץ עם העו"ד של המןסד. אני זוכר שאצלנו אנשים שעשו את זה קיבלו הנחיות מסודרות.

בהצלחה

zuki3

New member
רק הערות לגבי השקעה

- הויזה נקראית EB5 לא E5
- זה גרין קארד לא ויזה זמנית
- זה מצריך מיליון דולר השקעה מהמבקש, וזה צריך להיות כסף שלו שהוא מסכן, הוא כן יכול לקחת הלוואה ולהשקיע , במידה והעסק מוקם באזור בעל אבטלה רבה מספיק חצי מיליון דולר השקעה.
אבל זה לא יכול להיות כסף של משקיעים אחרים אלא אם הם נותנים לו את הכסף במתנה.
- הוא גם צריך להעסיק באופן קבוע 10 עובדים אמריקאים.
- אם מדובר על עסק בשותפות, למשל עם עוד 2 שותפים, אז צריך שתהיה חלוקה שווה, זאת אומרת העסק יצטרך להשקיע 3 מיליון דולר ולהעסיק 30 עובדים.

Kender00

New member
צוקי נראה לי שהוא התכוון לויזה ליזמים שמכונה גם startup visa

אבל המצב שלה לא ברור, היתה פסיקה מחודש שעבר שפסקה שעיקוב של היישום שלה הוא לא חוקי
אבל העתיד שלה עדין לא ברור במיוחד שהיה היתה אמור להכנס ביולי 2017 ונדחתה למרץ 2018 (מה שבית המשפט קבע לפי הבנתי שאינו חוקי) והממשל הנוכחי הודיע (לפי ידעתי) שהוא רוצה לבטל אותה
&nbsp
ראה https://www.murthy.com/2017/12/21/p...repreneurs-now-in-effect-but-remains-at-risk/
&nbsp
לפי מה שהבנתי זה יבוא על חשבון המכסה ש״ EB5 אבל יהיה ויזה זמנית ל 2.5 שנים עם אפשרות להארכה בהתאם לקריטריונים מסויימים

Fellowship

New member
תודה רבה, בנוגע לפיל ולתרנגולת

1.ב. אני בטוח שיש מקום ליצירתיות, אבל אם באמת הקריטריון הוא שמדובר במשרה שלא ניתן לאייש אמריקאי, נראה לי שצריך לא מעט שמיניות באוויר כדי להסביר מדוע אין בארה"ב מנהל בדרך ביניים.
זה אמנם ניסיון ניהולי בתחום מסויים, אבל זו לא משרה ייחודית
&nbsp
3. לא בטוח שאלו חודשים רבים מעכשיו, במיד ונחליט על השינוי, זה יכול לקרות בחודשיים/שלושה הקרובים.
אני אכן מתייחס לחלון שבין ה J ל H, נתייעץ כמובן,
בינתיים חשבתי אולי מישהו כאן יודע האם יש תהליך מסודר לצאת ולחזור בחלון הזמנים הזה.

ilanvag

New member
לא, התיאור לא מדויק.

H1B צריך להגיש בימים הראשונים של אפריל. באם יש יותר פונים מאשר מספר הוויזות הקיימות (65,000, המספר הרלבנטי עבורך*), אזי ההגשה נסגרת לאחר מספר ימים (5 ימים כמדומני), ונערכת הגרלה בין כל מי שהוגשו במהלך 5 הימים הללו. ההגרלה נערכת עוד במהלך אפריל, או מקסימום מאי. תוצאות בדרך כלל יודעים מתישהו במאי.

מי שעלו בהגרלה וגם השלימו בהצלחה את התהליך והונפקה להם ויזת H1B -- אלו יוכלו להתחיל לעבוד בארה"ב ב-1 באוקטובר שאחרי אותו אפריל.

* יש הגרלה נוספת של 20,000 ויזות H1B, אשר מיועדות למי שסיימו תואר מתקדם (שני ומעלה) באוניברסיטה/קולג' בארה"ב. אך ורק, לא רלבנטי לגבי תארים מתקדמים ממדינות אחרות. באם יש יותר מ-20K פונים שכאלו (ובשנים האחרונות היו, למיטב זכרוני), אזי ראשית מתקיימת הגרלה עבורם; ומי שלא עלו בגורל, מצטרפים להגרלה הכללית, של ה-65K ויזות (כלומר הם משתתפים בעצם בשתי הגרלות).

באם המכסות לא מתמלאות בימים הראשונים -- מה שהיה המצב עד לפני כעשור, אפילו פחות -- פשוט מעניקים ויזות למי שיש, וממשיכים לקבל בקשות ל-H1B ולהעניק ויזות במשך השנה, עד שהוויזות אוזלות (ואני לא אופתע אם זה מה שיהיה השנה, בגלל העלאת סף מינימום המשכורת ל-130K).

באם יש הגרלה, סיכויי הזכייה תלויים במספר המוגשים לוויזות. בשנים האחרונות היו בערך פי 3 ממספר הוויזות, ולכן הסיכוי היה 30%. באם מספר הפונים ישתנה - כך גם הסיכויים.

1(ב) לגבי תפיסת מקום -- זו העבודה של עורכי הדין. אל דאגה, אם חברה כלשהי רוצה לשכור אותך, כבר ימצאו כיצד להוכיח את זה.

1(ג) - לא, אין שום ויזה אחרת שאתה יכול לקבל, אשר עולה בדעתי (אלא אם יש לך סכום רציני להשקיע בעסק

2. צוקי ובון-גיא כבר ענו לך.

3. מה שבון-גיא כתב לך. תתייעץ עם העו"ד שמטפל בכם.

Fellowship

New member
תודה רבה אילן, הבהרה:

בנוגע ל H1B, תודה רבה על ההסבר המפורט, לא ידעתי את רוב הנתונים.
בקצרה, צריך למצוא מעסיק שמעוניין להגיש עבורי ויזה, יש להגיש בתחילת אפריל, כבר במאי יודעים האם מקבלים את הויזה,
לפי השנים האחרונות הסיכוי היה בערך 30%, השנה לאור העלאת מינימום השכר,
יתכן ואולי אף סביר שהסיכוי יהיה גבוה משמעותית, תחילת העבודה היא באוקטובר,
אני כבול להעסקה באופן ספציפי רק אצל אותו המעביד וכדי לעבוד כשכיר, ויזת H1B היא היחידה הרלוונטית עבורי.

במידה ואני לא מעוניין לעבוד כשכיר, אלא לפתוח חברת סטארטאפ (עם שותפים),
לא כ"כ הבנתי האם זה יתאפשר לי ואם כן באילו תנאים:

א. על איזו ויזה מדובר ומה הדרישות שלה מבחינת השקעה כספית ו/או העסקת אמריקאים?

ב. במידה ולא יהיה לי אישור עבודה, להבנתי אין מניעה חוקית לפתוח על שמי (בין השאר) חברה בארה"ב.
לאחר שזה יקרה, בתקופה הראשונה (מספר חודשים לפחות, עד שנגייס כסף) "נעבוד" רק אנחנו השותפים,
בכתיבת תוכנית עסקית, בניית Prototype/MVP של המוצר, פגישות עם משקיעים (נניח שלא יפריע להם שאין לי אישור עבודה) וכו', ללא קבלת שכר.
האם תהיה מניעה חוקית מבחינתי לעשות זאת בשלב זה של חיי החברה? האם זו נחשבת עבודה?
אני אהיה בעלים משותפים של חברה, לא אקבל שכר מאף אחד.

ג. במשך לסעיף הקודם, נניח שנתקדם ונבצע השקה רכה של המוצר, בין אם B2C או B2B,
האם העובדה שיש לחברה לקוחות, משנה את התשובה לסעיף הקודם?
האם זה משנה אם אלו לקוחות משלמים או שלא?
(כלומר, האם החברה מכניסה כסף או שלא, כאשר אני, בכל מקרה ולצורך ההבנה, נניח שלא אקבל שכר או הטבות כלשהן מהחברה).

zuki3

New member
בלי אישור עבודה אסור לך לעבוד

לגבי ב , אם אין לך אישור עבודה, התוכנית שלך לא חוקית,
מותר לך לפתוח חברה, להיות הבעלים של חברה,
אבל אסור לך לעבוד בה או בשום מקום אחר בארצות הברית.
וגם אין שום ויזה שתאפשר לך לעבוד בחברה בשנים הראשונות.
ולגבי השקעה, שוב, אם אין לך אזרחות אחרת, גם אין ויזה שתאפשר לך לעשות את התוכנית שלך.
אין ויזת סטארט אפים למרות הרבה רעיונות, אין כזאת ויזה וכנראה לא תהיה,
בניגוד למה שנכתב כאן, אתה יכול להכנס לאתר UCSIS ולחפש ויזה כזאת, ותראה שאין, הדבר היחיד האפשרי זה גרין קארד על ידי השקעה של מיליון דולר ו10 עובדים אמריקאים.

ולגבי ויזת H, כדי להגיש בקשה בתחילת אפריל, אתה צריך למצוא מעסיק עד תחילת מרץ, יש לך 5 שבועות להספיק לעשות את זה.
וזה בעצם התוכנית היחידה שלך כנראה.

Fellowship

New member
מה ההגדרה של עבודה?

אני יודע שאסור לי לעבוד, לא ברורה לי ה ההגדרה של עבודה והיכן בדיוק עובר הקו, לכן תיארתי במדוייק את התרחיש.

zuki3

New member
כל פעולה בחברה מסחרית למטרת רווח היא עבודה

ההגדרה היבשה נדמה לי שזה כל פעולה שמישהו אחר מבצע אותה ומקבל עליה שכר,
במקרה של חברה מסחרית כל פעולה היא עבודה,
אף אחד לא מגיע לחברה מסחרית ועושה פעולות בחינם.

Fellowship

New member
נניח והחברה בבעלותי, אני יושב בבית וכותב מסמך אקסל

כדי שאם מישהו יבקש נתונים על החברה, אוכל לשלוח לו.
אני כאמור לא מקבל שכר מהחברה, האם זו מוגדרת עבודה?
האם יש לך אולי לינק עם ההגדרה של הנושא?
&nbsp
&nbsp

zuki3

New member
זה דיון מיותר

זה פשוט, אתה גר בארצות הברית ואסור לך לעבוד, בכל מקרה שתתפס, עושה כל פעולה כזאת או אחרת למען חברה מסחרית, כל בית משפט יגיד שאתה אשם, כי עבדת בארצות הברית כשאסור לך.
אתה הרי מבין טוב מה זה עבודה,
אף אדם לא כותב שום מסמך לשום חברה מסחרית בלי רווח כלכלי.
אתה מתכוון לעבוד, באופן קבוע, זה הרי לא רק מסמך אחד, זאת עבודה קבועה
,וזה ברור, במיוחד כשאתה גר בארצות הברית.
תיירים שגרים במדינה אחרת ועובדים עבור מעסיק ממדינה אחרת, יש ויכוח אם הם יכולים להגיע ולעשות פעולות זמניות למען המעסיק שלהם הזר, במקרה שלך הכל קבוע,
אתה גר בארצות הברית ואתה עובד עבור חברה אמריקאית, וזה עושה אותך עבריין.
אין לך מה להתפלסף עבור זה,
אתה יכול לבחור להיות עבריין או לא.
זה הכל שאלה אם תתפס או לא, ובמקרה שתתפס, אתה אשם.

Fellowship

New member
אבל אני שואל מה ההגדרה של עבודה

לא מה נראה לי או לך או מה הפרשנות שלנו.
יש הגדרה כזו?

Fellowship

New member
הלינק הראשון מתייחס לויזת תייר

הוא רלוונטי, או שרק הייתי אמור לשים לב לסעיף שאוסר על מחזיקי הויזה הזו לעבור?
יש גם כמה סעיפים משעשעים ובמיוחד המשפט האחרון

הלינק השני מתייחס לויזת B1, האם אתה מתכוון שכנראה שמה שיהיה מותר לי,
זה מה שמותר להם וזה הרפרנס שאני אמור להייחס אליו בניסיון להבין מה יהיה מותר לי לעשות?
(כמו לדוגמא הכתוב תחת הכותרת "Engaging in commercial transaction not involving gainful employment")

John the Savage

New member
אין הגדרה אחת ברורה

קודם כל, חוקי ההגירה לא עוסקים ב-work אלא ב-employment. המצב שאתה רוצה להמנע ממנו זה מצב בו מה שאתה עושה נחשב ל-Unauthorized employment.

העניין הוא שב-INA גם אין שום הגדרה שקובעת מה נחשב ל-employment. מה שיש זה שורה של פסקי דין של בתי משפט לענייני הגירה שקובעים מקרים שנחשבים להעסקה וכאלו שלא, אבל זה לא מכסה את כל המקרים. כשמדובר במקרים בהם אין תקדים ברור שמתייחס לסיטואציה, בד"כ עורכי דין מתבססים על הגדרות העסקה בחוקים אחרים, כמו לדוגמה חוקי מס הכנסה.

מכיוון שאלו חוקים די סבוכים, מה בדיוק נחשב לעבודה זו שאלה לעו"ד שמתמחה בנושא שצריכה להיבחן באופן פרטני, ולא שאלה להדיוטות כאן בפורום.

Fellowship

New member
employment זו מילה מעולה

לכך כיוונתי שציינתי שאני לא אהיה מועסק ע"י אף אחד ולא אקבל שכר,
לכן ניסיתי להבין האם גם במצב כזה אסור לי לבצע פעולות עבור החברה.
ברור לי שהנושא דורש ייעוץ פרטני, שבהחלט יתבצע אם וכאשר אגיע למצב הזה,
יחד עם זאת, אולי ותיקי הפורום ידעו לכתוב באופן כללי:

1. מה עולה באופן כללי משורת פסקי הדין שציינת?
ברור לי שלא כולם זהים וכל מקרה לגופו, אבל עדיין, אני מניח שאם מישהו מכיר את פסקי הדין, הוא יכול אולי לציין את רוח הדברים והפסיקה.

2. הדוגמא היא מאוד פשוטה:
נניח אני אחד מבעלי חברה אמריקאית (אם יהיה קל יותר שלא אהיה אחד מבעלי החברה, גם זו אופציה), אני גר בארה"ב ללא אישור עבודה,
אני לא מועסק ע"י החברה, לא מקבל ממנה שכר ולא שום סוג של הטבה,
אני מבצע פעולות למען החברה, בעלי החברה הם חברים שלי ואני עוזר להם.
אסור לי? (אני יכול לפרט את הפעולות אם זה משנה).

John the Savage

New member
נתחיל בשאלה: האם יש לחברה הכנסות?

למס הכנסה ישנן הגדרות שקובעות מתי בעלים של חברה הוא גם עובד של החברה. המס שמשלמים על דיווידנדים לבעלי המניות נמוך יותר מאשר המס שמשלמים עבור משכורת של שכיר, ולכן היו לא מעט מקרים בהם בעלי חברה ניסו להפחית את תשלום המס על ידי כך שמשכו את כל ההכנסות כדיווידנדים, ומס הכנסה בא ואמר שהם לא יכולים לעשות את זה משום שהם ממלאים בפועל תפקידים בחברה ולכן הם צריכים להיות מוגדרים כשכירים עם משכורת.

אם אתה "עושה טובה לחברים", השאלה היא האם אתה מקבל תמורה מכל סוג, האם יש מחוייבות והאם זו פעולה שנתונה לפיקוח שלהם. אם יש תמורה כלשהי (גם אם לא כספית) או שיש התנהלות שמתאימה ליחסי עובד-מעביד גם אם אין תמורה, כניראה שזה אסור.

למעלה