מעבר מ J1 ל H1B

Boston Guy

New member
אללה יסתור... אתה באמת עד כדי כך נאיבי?

מי שמנהל את העניינים באמריקה הם ה BIG BUSINESS.
מה שקובע איך הדברים מתנהלים אלו רק האינטרסים שלהם.

כל הפוליטיקאים - מכל המפלגות - נמצאים בכיס שלהם.
דמוקרטים, רפובליקנים - THEY ARE ALL BOUGHT AND PAID FOR.

למה אתה חושב שהגבול הדרומי לא נסגר להגירה לא חוקית לפני 30 שנה, ולא לפני 20 שנה?
BIG BUSINESS צריך אספקה טרייה של פועלים שחורים שיקטפו חסה בקליפורנייה, תפוזים בפלורידה ושיעבדו במשחטות וב MEAT PACKING PLANTS. ושישטפו את הריצפה בוולמארט.
אתה חושב שאי אפשר היה לחסל את ההגירה הלא חוקית בחצי שנה - אם היו מענישים את המעבידים במקום להעניש את העובדים?
קצת פשיטות מתוקשרות היטב על מעבידים שכולם יודעים שיש אצלהם שב"חים (כמו שעכשיו עושים ל SEVEN ELEVEN) - וקנס של חצי מליון דולר או שנתיים בכלא למעביד על כל שב"ח שנתפס אצלו.
תאמין לי - אחרי שנתיים מעבידים היו מעדיפים לתקוע לעצמם כדור בראש מלהעסיק שב"ח. ובלי עבודה - הם לא היו באים.

ולומר לך את האמת - עד לא מזמן לא באמת האמנתי שטראמפ באמת הולך לעשות את מה שהוא אמר בנושא. הרי הוא בעצמו מעסיק עובדים זרים (ושב"חים)...

Fellowship

New member
אולי, אבל בעיקר בשוק.

לוביסטים וכסף יש בכל מקום, אבל האם בארה"ב זה עד כדי כך מעוות?
ג'ון כתב באחד הפוסטים שההבדל הוא שבארה"ב אין מימון בחירות מכספי ציבור,
והכל מגיע אך ורק מתורמים ולכן כל הפוליטיקאים נמצאים בכיס של התורמים,
מכיוון שבלי כסף אי אפשר להבחר ולאחר שנבחרים צריך לפעול למען הכסף, בעיקר כדי להבחר שוב.

גם במקום הקטנטן והנידח שנקרא ישראל, הכסף משחק תפקיד גדול,
אבל עדיין, מי שמצביע (נניח) לבנט, יודע מה הוא יקבל, יש אידיאולוגיה,
יש תפיסת עולם ויש פעולות הנובעות באופן ישיר מהאידיאולוגיה הזו (ולא משנה שהיא פרימיטיבית ומנותקת).

אני תוהה האם בארה"ב זה באמת מעוות עד כדי כך, מכיוון שלפי מה שאתה מציג,
זו לא אידיאולוגיה המושפעת ברמה כזו או אחרת מכסף, אלא רק כסף.

KallaGLP

New member
שמע, אני באמת חושבת שרואים מכל התשובות שאתה מקבל

שאין לאנשי הפורום את הכלים לעזור לך בשאלה הספציפית הזאת. האנשים פה אינם עורכי דין לענייני הגירה וכל מה שעונים לך זה ניחושים מושכלים למיטב ידיעתם והבנתם. אבל אתה לא מסתפק בתשובות האלה ושואל עוד ועוד ועוד, כאילו שזה ישנה את העובדה שהמשתתפים פה אינם יכולים לענות לך מעבר למה שידוע להם ומה שכבר ענו כמיטב יכולתם.
אני באמת חושבת שהגיע הזמן לפנות לעורך דין לענייני הגירה כי התשובה היחידה שיכולה להיות בעלת ערך עבורך היא תשובה מוסמכת של איש מקצוע שמתמצה בזה ויודע את כל החוקים ויישומם במקרים רבים אחרים שדומים לשלך.
לא בכל דבר הפורום יכול לעזור לך, לא בגלל העדר רצון טוב, אלא פשוט כי יש כאן צורך לא בניחושים, אלא בתשובה חד משמעית ומוסמכת של מומחה. לכל תשובה ארחת לא יהיה שום ערך מעשי במקרה שלך, כי ממילא תצטרך להמשיך ולהתייעץ.

Fellowship

New member
באיזו שאלה? דווקא ענו מצויין

נכתבו כאן נתונים רבים שענו על רוב שאלותי בצורה טובה.

KallaGLP

New member
אבל אתה ממשיך וממשיך לשאול.

לדעתי אף אחד בפורום לא באמת יכול לענות לך על השאלה אם מותר לך לעבוד בתנאים ובמקרה שאתה מתאר או לא. רק עורך דין שמתמחה בחוקי הגירה ועבודה בארה"ב.

Fellowship

New member
נושא ההעסקה הוא אכן מורכב

אבל יש כאן התגלגלות של שיחה מעניינת (לדעתי).
ג׳ון לדוגמא שאלה אותי שאלה טובה, עניתי, נראה כיצד זה ממשיך, אם בכלל.
בשלב זה הידע והניסיון בפורום מספיק לי בהחלט, במידת הצורך בהמשך אקבל כמובן ייעוץ פרטני מבעל מקצוע.

למעלה