מעדכנת: שבוע 36

Rakefetsagman

New member
מעדכנת: שבוע 36

הייתי אתמול בדיקור סיני, ושעתיים אח"כ היה נידמה לי שהיא התהפכה =X . בכל אופן אני מקווה שהיא לא חזרה למצב הקודם -- מצג רוחבי. ביום חמישי יש לי בדיקה אצל המיילדת, ויש לי תחושה שאם היא לא התהפכה בדיקור, היא כנראה לא תתהפך ב'היפוך חיצוני' אני לא ממש רוצה לעשות היפוך חיצוני, ומקובל פה בהולנד ללדת לידת עכוז טיבעית -- מה דעתכן? צריכה קצת עצות.

צימעס

New member
אני בעד עכוז וגינלי

בהנחה שיש אתך מיילדת שמנוסה בזה. אבל, כמובן, אנחו מקווים שהיא אכן התהפכה אחרי הדיקור

vashti72

New member
בהצלחה בכל דרך שתבחרי!

לא מספיק מבינה בזה, אז לא יכולה לייעץ...

ס ו ל ה

New member
רקפת לא יודעת להגיד לך מה כדאי אך

מנסיון בנוגע לדיקור ומוקסה בהיפוך תינוק המשיכי עוד כמה טיפולים, ובצעו בבית מוקסה, מנסיון כמה טיפולים לרוב עושים את העבודה. בעלי מדקר סיני ומאי שלי התהפכה בסוף 36-37 סופית. אז אל יאוש ובהצלחה!

debby12

New member
מנהל
גם אני בעד עכוז וגינלי

מכל מה שקראתי על זה *לא* התרשמתי שיש הצדקה סטטסיטית עניינית לקיסרי בשל מצג עכוז. הייתי מעדיפה ללדת עכוז וגינלי על פני היפוך חיצוני.

Rakefetsagman

New member
תודה לכולן ../images/Emo140.gif

אני בטוחה שעם כ"כ הרבה תמיכה -- היא תתהפך. אאעדכן ביום חמישי. הבעיה היא באמת היפוך חיצוני כן או לא -- ע"מ ללדת בבית, ולא בב"ח (ובכל מיקרה לידה וגינלית). אגב מה זה מוקסה? ומה הטיפ על הספרים ההפוכים?

ס ו ל ה

New member
מוקסה היא תערובת של צמח הבאה בצורת

סטיק או תפזורת כאשר מדליקים את המוקסה היא מחממת את נקודת הדיקור מניעה את המרידאן ומעצימה את כח הנקודה. מומלץ בחום

debby12

New member
מנהל
חראאאאך חרדאן <במקום סולה ../images/Emo6.gif>

<דבי מפגינה את מעט ההולנדית שרכשה בתקופה שעוד היו לה חיים>

אני הייתי מעדיפה היפוך + לידת בית

על פני עכוז וגינלי בבית חולים (או כל לידה בבית חולים, בעצם
). השאלה היא מה האופציות העומדות בפנייך (יש מצב לעכוז וגינלי בבית? אם לא, תחשבי מה היית מעדיפה). על מוקסה כתבו לך (אין לי נסיון עם זה, עם היפוכים דווקא כן). הספרים - אני חושבת שאורנה (?) פעם כתבה פה שלאחר שבדקה שאין ספרים הפוכים בבית (כלומר ספרים ששוכבים עם הפנים למטה) ווידאה שכולם "ישרים", העובר שלה התהפך לכוון הנכון

mise

New member
יש מצב לעכוז וגינלי בבית

אם היא תביא את צ'רקובסקי.

debby12

New member
מנהל
נדמה לי שהוא מאוקראינה או רוסיה

זה דווקא עדיף - יותר קרוב להולנד מאשר קליפורניה....

אוי, התבלבלתי ../images/Emo3.gif

בין רקפת לבין njmom
מה יהיה עם כל מצגי העכוז האלה? מעניין מה גורם לכך, ואולי זה אפילו נורמלי שתינוק יהיה בעכוז עד שבוע מתקדם יותר ממה שחשבנו?

שיהיה בהצלחה ../images/Emo57.gif

גם לי היו כמה ימים שחשבנו מה עושים עם העכוז (המתוק) הזה

מותקים

New member
גם אני מחכה שיתהפך

הבנתי מהשרשור שאתן לא ממליצות על היפוך חיצוני, למה? אני לא מוכנה ללדת קיסרי? מי זה הרוסי שהוזכר למעלה?

אני חושבת שזה תלוי באופציות שלך

אני יכולה לספר לך את מצבי האישי - אני ילדתי בבית עם מיילדת את בתי השלישית. היה חשוב לי מאד ללדת בבית ולא בבית חולים, וכמו כן רציתי ללדת בלווי המיילדות שלי ולא לבד או בלווי של רופא שאינני מכירה (או שפגשתי פעמיים). לידה שכזו היתה מתאפשרת לי אך ורק אם התינוקת שלי היתה במצג ראש. במצב כזה, לו הבת שלי לא היתה מתהפכת בכוחות עצמה (+ קצת עזרה של תרגילים), לא הייתי מהססת והייתי בהחלט כן הולכת על היפוך חיצוני. גם לא הייתי מחכה עם זה יותר מידי - שבוע 36-37 זה הזמן האידאלי. לאחר מכן במקרים רבים זה כבר קשה עד בלתי אפשרי להפוך. לשמחתי הקטנה התהפכה, וחלום הלידה שלי התגשם. היפוך חיצוני זה לא דבר נעים (עברתי שניים כאלו עם בנותיי). מצד שני, ניתח קיסרי גם הוא לא דבר נעים, ולדעתי האישית הסיכונים שהוא טומן בחובו עולים על הסיכונים (התיאורטיים, אגב) שבהיפוך חיצוני. הן לאם והן לתינוק. לידת עכוטז וגינלית היא לידה שמרבית הרופאים כיום לא יסכימו ללוות וברוב המכריע של המקרים זה לא יתאפשר בבית. אני חושבת גם שלידה בבית חולים היא מראש עניין מאוד לחוץ ובעייתי, ולהגיע אליהם עם מצג עכוז + סירוב לחתימה על קיסרי יכול להעמיד את היולדת במצב הרבה הרבה פחות נעים ומלחיץ (כולל הפחדות בסגנון "התינוק שלך ימות" - בחיי, לא אני המצאתי). אז אם בכוונתך ללדת בבית חולים, ואת לא מוכנה שינתחו אותך (ובצדק), גם אז שווה לשקול את אופציית ההיפוך החיצוני. ואם כבר הולכים על זה, אז לקבוע תור אצל דר' קנטי מביה"ח מאיר - הוא המומחה מס' 1 בארץ להיפוכים חיצוניים, הוא מאוד עדין ולא כוחני בהיפוכים שלו, והוא יכול מיד ע"י בדיקה להגיד לך אם יש סיכוי טוב להיפוך או לא. הוא אפילו לא מנסה אם נראה לו שאין מצב או שזה יסכן את התינוק או אותך.

למעלה