מעונות

Xפרודיטה

New member
מעונות ../images/Emo82.gif

היי
אני "עולה" לשנה ב' באוניברסיטה, ושוב קיבלתי מעונות פדרמן
אני מכירה אנשים מהשנה שלי שקיבלו טליה, בלי שהיו ב- 5% הגבוהים של החוג (בציונים). מישהו מכיר קריטריונים נוספים לקבלה
אם ארשם לרשימת המתנה לטליה, יש לי סיכוי ממשי באמת לקבל מקום בסופו של דבר, או שהסיכוי קלוש
ולילה טוב

amitk80

New member
יש להן בעיות רפואיות

שאולי בגללן שמים אותם בטליה? האמת שקשה לי לתת עוד סיבה למה שלהן יתנו להכנס לטליה (למרות שזה אחלה של מעונות). חג שמח, עמית

אני בטליה מאז שנה א' -בגלל בעיה רפואית כרונית

ואני יכולה לומר לך שהבהירו לי היטב אז - שאני בטליה אך ורק בגלל הבעיה הזו. תאמיני לי - שהייתי מעדיפה לא לסבול ממנה, למרות שאני מתארת לעצמי עד כמה מבעס זה להיות בפדרמן
. בשנה ב' כבר לא הייתי צריכה לבקש טליה אפילו - אמנם לא הייתי בגזרת מצטייני החוג אך הציונים שלי היו דיי גבוהים בשני החוגים. לא בקטע של לפגע או להעליב - איך הציונים שלך? אחרי שהם בוררים את הממויינים אוטומטית לטלךיה - בגין בעיות רפואיות, מצטייני חוג או פשוט שנים מתקדמות / תארים מתקדמים הם ודאי ממיינים לפי שאר הקריטריונים, משקללים את שאר הנתונים. האם לחברותייך ציונים גבוהים משלך? אולי הן גרות רחוק יותר מהאוניברסיטה? אני לא יודעת מכל מקום, השנה קבלתי טליה אוטומטית כמצטיינת (5% הגבוהים בחוג אחד ו10% גבוהים בשני) וזה מרגיש נפלא. אל תתייאשי! השארי ברשימת ההמתנה- תמיד יש ביטולים ושינויים בשיבוצים , ממש עד הרגע האחרון...מישהו פתאום החליט לשכר דירה, מישהי עברה לגור עם החבר, המערכת פתאום לא מצדיקה מעונות... מכל מקום רב תלמידי שנה ב' עוד מקבלים פדרמן..בהמשך השנה זה עשוי להשתנות!

stkachov

New member
אני

שנה ראשונה בטליה בזכות פסיכ'... לא רוצה לחשוב מה יקרה בשנה הבאה אם אני לא אהיה בין 5% המצטיינים
אגב, מה עם מעונות בריטניה? זה גם באותו מתחם לא? איפה זה בדיוק? לשם מתקבלים שנה ב'?

מעונות בריטניה פחות טובים מטליה אך יותר

טובים מפדרמן, מן הסתם. אלה מעונות קטנים מאד מבחינת כמות הדירות והם לא מיועדים לרב הסטודנטים אלא דווקא לחוקרים. כך נאמר לי.

salt of earth

New member
אני לא בטוחה שבאמת נצמדים לקריטריונים

בכזאת קפדנות אני מכירה רבות שהתקבלו לטליה מבלי שיהיו ב 5% המצטיינים, אולי גם יסתכלו על ציונים גבוהים. מעונות בריטניה זה דומה לדירה, אבל אני יודעת שמקבלים רק קבוצה גדולה. קרי שמתקבצים 6 סטודנטים ומבקשים שיהיו ביחד. הרמה שם היא די טובה והעלות פחות מטליה.

אי אפשר...אבל אם אתה ב5% הגבוהים יודיעו לך

בתחילת השנה מהדיקנאט ואז אתה זכאי למלגת הצטיינות (דיקאן) תמורת שעתיים שבועיות של תרומה כלשהי לקהילה

אליהו ד

New member
ואם אני ב3% ? כלומר אין איזה משהו בלי לעזור

לקהילה? כולה 5000 שקל וגם על זה עושים סיפור

salt of earth

New member
אי אפשר

אתה ב 3% ואללה? סחטיין. אתה לא עושה פר"ח בכלל? תעשה פר"ח וגם תקבל גם מלגת הצטיינות וגם מלגת פר"ח. שזה ביחד 9500

אליהו ד

New member
אין לי מושג באיזה מקום אני

אבל אם אני לא טועה , קראתי באתר של המילגות והיה כתוב שיש גם מילגות על השגים נטו . יש לי שתי בעיות עם ה"עזרה לקהילה" הזה - א.אין לי כוח לזה ב.עם כל הכבוד לפרח אני מעדיף את המשכורת הבטוחה והקבועה ואני לא יכול לבוא ולהכתיב לבוס שלי שאני צריך להפחית עוד יותר בשעות העבודה

salt of earth

New member
זה שיקולי האונ'.. אין מה לעשות

אם אתה בשנים מתקדמות אולי תעשה פר"ח חו"ל <ולא
זה לא מה שאתה חושב> אתה יכול להיות חונך של סטודנט בשנה א' בחוג שלך ולעזור קצת במהלך הלימודים, זה כאמור אם יש לך שני חלונות של שעתיים (= 4 שעות שבועיות). אבל אם אתה כן מועמד לקבל מלגה אבל לא עשית השנה התנדבות אז זה כבר מאוחר מדי. סורי

stkachov

New member
דווקא יש בדבריו הגיון מסויים

הצטיינות בלימודים לכשעצמה צריכה לזכות את הסטודנט במלגה כלשהי, ללא קשר לפעילות שהוא עושה או לא. במוסדות אחרים המלגה היא על הצטיינות בלימודים בלבד.

אליהו ד

New member
הצביעות הזו היא לא חדשה

עלק התנדבות , הרי כל המהות של התנדבות שזה בא מהלב , תכלס אם לא היה חובה למלגה ולא היה בזה תגמול כספי מעטים היו עושים את זה .

אליהו ד

New member
אני מתחיל שנה ב'

לא יודע איזה מיקום אני , אבל יש סיכוי סביר שאני באחוזון העליון הרלוונטי . לא התנדבתי לשום דבר בשנה א' כי זה כאב ראש גדול יחסית לתמורה , מה עוד שאני עובד וגם ככה אני נותן פחות מדי שעות .

lia41

New member
מה, אז כל מי שיש לו

בעיה רפואית כרונית כלשהי או שמצטיין בחוג שבו הוא לומד מקבל טליה? וגם...מתי מודיעים סופית על השיבוץ במעונות? ומתי נכנסים בד"כ לגור במעונות? תודה:)

זה לא "כל מי שיש לו בעיה כרונית כלשהי"

ואין כל כך הרבה מצטיינים בכל חוג...זה הולך לפי מכסה של אחוזים: מי שנמצא ב5% הגבוהים של חוג אחד שלו וגם ב10% של החוג השני מתקבל לטליה אוטומטית כ"מצטיין חוג". סטודנט שהפסיכומטרי שלו מעל 700 מתקבל לטליה אוטומטית על הרקע הזה. מי שיש לו בעיה רפואית כרונית שמצריכה מגורים לבד/סדר יום מיוחד/ריבוי שעות שינה (דבר שעשוי להתנגש ולהפריע לשותף לחדר) יכול לקבל מגורים בטליה. תלוי כמובן בחומרת הבעיה. בסוכות מודיעים על השיבוץ במעונות במכתב ובו מועדי הכניסה למעונות 16/17/18 לחודש לפי הא"ב. אני כבר קבלתי את המכתב הנ"ל. מי שנרשם צפוי לקבל אותו בימים הקרובים. השיבוץ לדירות ספציפיות מתבצע ביום הכניסה.

stkachov

New member
את לא מדייקת

מי שיש לו פסיכומטרי מעל 700 מקבל טליה אוטומטית רק בשנה הראשונה. לאחר מכן אין הבטחה להמשיך ולהתגורר בטליה.

למעלה