מעונות

Xפרודיטה

New member
../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo70.gif ועוד שאלה -

מתי נרשמים לרשימת המתנה? אני יכולה להתקשר למעונות כבר עכשיו ולבקש להירשם לרשימה הזו? לגבי הציונים, אני לא ב- 5% הגבוהים, אבל הייתי קרובה לזה מאוד. אולי זה יעזור בכל זאת איכשהו... מאחלת לך רק בריאות
יום טוב

salt of earth

New member
אני לא מכירה קריטריונים אחרים

את יכולה לקחת מעונות פדרמן ואז להגיד לאם הבית שאת מעוניינת לעבור... ברגע שיתפנה מקום אולי לקראת סמסטר ב' תוכלי להתקבל
שיהיה לך בהצלחה.

Josette

New member
לדעתי, אם כבר מעונות אז

פדרמן, כי הם זולים. טליה זה 900 ש"ח לא כולל חשמל אם אני לא טועה, אפשר בכיף למצוא דירה במחיר כזה, אולי אפילו פחות. אז למה מעונות כשאפשר דירה? אצלי השיקול הוא העלות, ולכן אני שמחה שקיבלתי פדרמן (לא שהיתה לי ברירה כ"כ) כי דירה ב 651 ש"ח כולל הכל אני בחיים לא אמצא. אז אני מתכוונת לראות איך אני מסתדרת מבחינת הכסף בשנים הבאות, אם אסתדר - אשכור דירה, אם לא - אאלץ להישאר בפדרמן. מישהו יודע אם משבצים יהודים ולא יהודים באותן דירות / חדרים? ומה אם אני שומרת כשרות ומפרידה כלים?

salt of earth

New member
לא נראה לי שמשבצים יהודים עם לא יהודים

נדיר מאוד שזה יקרה. חוץ מזה אם את שומרת כשרות עדיף שתצייני זאת מול אם הבית כדי שתשבץ אותך עם בנות שומרות כשרות. נדמה לי כי בטופס ההרשמה למעונות מתבקשים לרשום איזה העדפות מיוחדות יש לנו...

יש עוד יתרונות למעונות מלבד המחיר...

בטליה יש לכל אחת חדר שינה לבד+שירותים לבד+מקלחת לבד. העובדה שהמעונות שוכנים באוניברסיטה חוסכת נסיעות - דלק,זמן,כסף זה מאד נח מבחינת החלונות - ולי יש כמה כאלה האינטרנט בחדרי המחשבים חינם , זה פתוח מחמש אחה"צ עד אחת בלילה וזה בהחלט מספיק. כנ"ל גם לגבי חדרי הכביסה הזמינים שמפוזרים בכל רחוב...לי זה מאד נח כל העסק גם העובדה שגרים בקמפוס עם עוד הרבה סטודנטים נחמדה, לדעת שיש אם בית ואנשי ביטחון במקרי חירום (והיה לי כזה, הודיתי לאלוהים שאני גרה במעונות ושיש לי למי לפנות). אם משהו מתקלקל בדירה - כיריים,דוד,חשמל - באים לסדר...אני לגמרי חסרת אונים בקטע וגם אלה דברים שבחוץ עולים כסף. חוץ מזה ש900 ש"ח לחדר שינה+חדר מקלחת ושירותים שננעלים בנפרד לשאר הדירה, כשכל מה שיש לחלק עם השותפות זה מטבח וסלון זה ממש לא הרבה. הרי החדרים והדירה עצמה מרוהטים כבר קומפלט, אין הובלות לעשות וכו'. יש הסקה בילט אין שזה גם משהו שלא בא בחינם בדירות בחוץ. אין ארנונה, אין מיסים, אין לשלם מים - ויש מים חמים כל הזמן, כל השנה... בשבילי זה עובד פשוט מצוין

stkachov

New member
ואני אוסיף

שבמעונות אין לך יותר מדי דאגות. אם משהו לא עובד אז מודיעים ובאים ומתקנים לך ישר. אין מריבות עם הבעל בית, לא צריך לחכות שבועות שיתקנו משהו. לי למשל שבוע שעבר היו כמה בעיות בחדר החדש אליו נכנסתי. תוך חצי יום באו אלי לחדר וסיידו לי אותו, החליפו ראש של דוש, החליפו טריסים, החליפו רשת לחלון, תיקנו את הארון.. וכל זאת בכלל כשלא הייתי במעונות אלא עבדתי. כמובן שיש גם חסרונות אבל על כך בהזדמנות אחרת

tulchi

New member
לגבי נושא הכשרות

(וזה רק בנוגע לדירה אחת שהיו בה 5 שותפות, אני ממש לא יודעת מה קורה בשאר הדירות) חברה שלי הצהירה שהיא שומרת כשרות ושמו אותה בדירה עם עוד בנות שגם הצהירו שהן שומרות. חברה שלי רק עשתה הפרדה בין הכלים (ולא בכיור) ושותפה אחרת עשתה הפרדה גם בכיור ובגלל זה את הכלים החלביים המלוכלכים שלה היא היתה שמה בגיגית בסלון ומחכה שהכיור יהיה פנוי כדי לשטוף אותם וזה היה דיי דוחה. הם העירו לה כמה פעמים לשים את הגיגית בחדר שלה אבל זה היה כמו לדבר לקיר. שותפה אחרת שמרה כשרות בשבועות הראשונים של השנה ואח"כ נשברה והפסיקה. גרוע מכך, החברה שלי גילתה שהיא משתמשת לה בכלים (מחבת וסיר) ומערבבת לה בין הבשרי לחלבי. את ענין הכשרות צריך לסגור, לדעתי, בין השותפים ולהצהיר מראש אם מותר להשתמש בכלים של מישהו אחר ואם הכלים הם חלב או בשר. מפאת שאין שני כיורים זה מאוד קשה לדעתי להקפיד. כנ"ל לגבי המקרר.

tulchi

New member
אאל"ט גם סטודנטים שהם תושבי חיפה

מקבלים טליה, או לפחות ככה זה היה לפני כמה שנים.

Xפרודיטה

New member
תודה רבה לכולם!

כולי תקוות שיקרה איזה נס
ואם לא, אז יש לי רק עוד שנה לחכות.. בשנה ג' הבנתי שזה די וודאי.. שבת שלום

למעלה