מעונייך לעבוד מהבית

asaf732

New member
מעונייך לעבוד מהבית

לאחר שלא הסתדרתי לעבוד במשרד התמחות בראיית חשבון אני מעוניין לתת שרותים לאנשים שכירים החזרי מס. השאלה איך עושים אתזה עשיתי אתזה בעבר לחברים והם הצליחו להוציא כסף טוב חשבתי לעצמי למה אני לא יכול לעשות אתזה מהבית . מה דעתכם ? איך עושים אתזה? אסי.

buzy2

New member
קשרים חביבי קשרים

פרסום וקשרים, כולם צריכים לדעת שזה מה שאתה היום עושה. שיווק עצמי זה קורס בפני עצמו. תשווק את עצמך בין אנשים שזקוקים למה שאתה עושה. זה תלוי כמה אתה רוצה להשקיע בפרסום. אפשר לפנות לחברים או בעלי עסקים או לפרסם בלוחות בעיתונות ועוד וכו'.

פנה לחברים האלה

שלהם עזרת...אלה שקיבלו כסף בחזרה...
קח מהם מספרי טלפון של חברים שלהם,הרבה מספרים. כמה שיותר, עשרות. שב ובנה לך מערך פגישות אישיות עם אנשים. הצג את עצמך כאדם פרטי, לא חלק מחברה. הגד להם מה היחודיות שלך, לעומת מה שיש בשוק... אם מתוך 10 טלפונים, קבעת 2 פגישות... אתה על הסוס!!! ב ה צ ל ח ה !!!!

bell2002

New member
אביבה, ברכות לניהול הפורום. והתשובה

שלי אחרת משלך. אני לא בעד שיווק אגרסיבי כזה של יצירת קשר טלפוני, יצירת קשר כזה יכול לגרום לאנשים שמרימים את השפופרת בצד השני לטרוק אותה ולא לרצות לשמוע עלייך שוב. לעומת זאת, אם תנסח מכתב קצר רציני וקולע, שבו תציג את עצמך ואת השירות שאתה נותן ותשלח אותו לחברים של החברים שלהם נתת שירות של החזרי מס הכנסה יש סיכוי שכמה מהם חזרו אליך. ואז מי שיחזור אליך הרי מעוניין לפחות לשמוע עליך ועל השירות המצוין שאתה נותן, על האנשים האלה שחזרו אליך תשמור, אליהם אתה יכול להתקשר בחזרה. ישנה עוד אפשרות של פרסום בעיתונים מקומיים, מודעה קטנה ולא צבעונית כך שתעלה יחסית מעט - הבעיה היא שכדי שהפרסום יהיה אפקטיבי צריך לחזור על זה כל שבוע או לפחות כל שבועיים כדי שלאנשים יהיה הזמן לעכל את הרעיון, לחשוב עליו וליצור איתך קשר. דווקא פרסום באינטרנט גם אם הוא חינם פחות אפקטיבי כיוון שאתה פונה לקהל יעד מאוד לא מוגדר ובאיזורים גאוגרפיים שלא תוכל להגיע אליהם בקלות. בהצלחה.

bell2002

New member
אהה, ושכחתי להגיד

שהפרסום הטוב ביותר הוא מפה לאוזן.

מצויין ../images/Emo45.gif , תודה על הברכות

ובוקר טוב... אני חושבת שיש אין סוף שיטות, וכולם מצוינות... לכולן יש את המענה שלהן, ולדעתי כדאי לנקוט בכמה שיטות שיווק ביחד. שיווק אגרסיבי נותן מענה מהיר יותר וככל שהשיווק יותר "נעים" ופחות אגרסיבי, כך המענה ממנו יכול לקחת יותר זמן. לא מזמן, לפני כחודש בערך, קיבלתי מענה על מכתב כזה שכתבתי בדצמבר שנה שעברה. הייתי המומה לשמוע שעד עכשיו המכתב שלי ישב במקום טוב באמצע היומן, מחכה לזמנו... אין לי ספק שאם הייתי מרימה טלפון, הדברים היו קורים הרבה יותר מהר. אבל... זה בסדר גמור שזה מה שקרה מכיוון שלא ממש ישבתי וחיכיתי רק למענה הזה. בכלל אני חושבת שהדבר הכי חשוב שיש לעשות בעסק, ולא משנה מה טיבו של העסק, הוא שיווק. ופרסום, כמו שאמרת, צריך שיהיה קבוע, אפילו אם הוא קטן ולא צבעוני הוא עושה את העבודה שלו לאורך זמן. מודעה, יש לה אפקט של שטיפת מוח. ואם היא נעשית כל שבוע... בסוף היא מחלחלת. מה דעתך על ההצעה של מוטי ליצור קהילת חליפין בפורום? מה את חושבת על קהילות חליפין? האם הדבר טוב בעיניך? שבת שלום

bell2002

New member
איפה ההודעה של מוטי בדבר קהילת

החליפין? מה זה קהילת חליפין? ממה שאני מבינה מדובר בסיוע הדדי בפורום? זה ת מ י ד דבר טוב. קשרים ושיתופי פעולה בין עסקים קטנים (וכל העסקים מהבית הם עסקים קטנים) יותרים מנוף. ולגבי מה שכתבת בדבר המכתב... אי אפשר לדעת, אולי אם היית מתקשרת קודם האדם עוד לא היה מוכן ולא היה מוכן לשמוע עלייך? לתהליכים מסויימים דינמיקה משלהם, ולאנשים לוקח זמן להפנים נחיצות של עזרה או שירות מסוים. בוודאי כעת שהמצב הכלכלי כל כך קשה והוצאת כספים נשקלת עשרות מונים יותר מאשר לפני כמה שנים. אני רואה את התפתחות העסק שלי ש"נולד" לפני פחות מחודש, כמה עבודת הכנה עשיתי לפני שפתחתי אותו, כמה סיפרתי ודיברתי עם כל מי שראיתי ופגשתי. עסק מהבית ובכלל עסקים זה דבר כל כך דינמי, שמה שעובד עבורי יכול לא לעבוד עבור עסק מסוג אחר. ראש פתוח ושיווק בערוצים שונים, ולא לשקוט לרגע על השמרים ולחפש אפיקים נוספים וחדשים להתפתחות יכול לקדם ולהרחיב עסק קטן. גמר חתימה טובה.

siv30

New member
מסכימה עם כל מילה

למעשה אחת הבעיות של אנשים שחברות שמתעסקות בנושא הזה לעיתים אינן מייצגות את הנישום מול הרשויות. לעיתים קורה שנישום מעביר נתונים חלקיים ואז במקום החזר מס יוצא לו לשלם. צריך להיות מודעים לכל האופציות האלה ולתמחר אותן.

greening

New member
פרסם באינטרנט

בפורומים, בלוחות מודעות חינמיים, כמו כאן. אני דוקא לא בעד להרים טלפונים לאנשים זרים, אבל בהחלט לספר לכולם שזה מה שאתה עושה, ולשאול אם הם יודעים על מישהו שאולי זקוק לשירות (זו תמיד גישה טובה, אל תיתן לאדם תחושה שאתה מנסה למכור לו, אלא שאתה מחפש לקוחות - אנשים ישמחו לעזור, ובעתיד גם אולי יפנו אליך בעצמם). קהל שזה מאד יכול לעניין אותו זה דוקא המובטלים - כי להם (לנו) בד"כ מגיעים החזרים. אז פרסם גם באתרי המובטלים למיניהם ובכל מקום שנותן לך במה. ותיתן דיל יותר טוב מהחברות שעושות את זה (יעני, תיקח עמלה נמוכה מ-20%), ואז אולי גם אני אפנה אליך. בהצלחה!

motyka

New member
הגעת לבעיה העיקרית, והיא שווק

הבעיה המשותפת לרוב אלו שעובדים מהבית, וגם לבעלי עסקים קטנים היא מציאת לקוחות. בעיה המשותפת לעורכי דין, רואי חשבון, מטפלים אלטרנטיביים, בוני אתרים, גרפיקאים וכל השאר. והבעיה הנוספת היא שלקוח הוא דבר חולף, כלומר גם אם רכשת לקוח והוא מרוצה - ברגע שקיבל את השירות/מוצר שהיה זקוק לו - הוא עוזב, וצריך למצוא לקוח אחר במקומו. גם אם אני הכי טוב שאפשר בתחום בו אני עוסק - אנשים לא יודעים זאת. חלק מהלקוחות מגיעים כי הצלחת לגייס חברים וקרובי משפחה, והם שלחו אליך לקוחות. חלק נוסף יגיע בשיטת חבר מביא חבר, כלומר לקוח מרוצה יביא עוד לקוחות. (לא תמיד זה עובד משתי סיבות - יש כאלו שלא ירצו ל"קלקל" את נותן השירות, מעדיפים לשמור אותו רזה ומעוניין בעבודה, ויש כאלו שבעצמם אין להם חוג חברים גדול ואין להם כושר שכנוע.) פתרונות נוספים למציאת לקוחות הם: למצוא משווק ולתת לו אחוזים, כלומר למצוא מישהו בעל קשרים וכושר שכנוע, ולהציע לו חלק מההכנסה מכל לקוח שיביא. לבצע עבודות בהתנדבות, במקומות עם פוטנציאל להשיג משם לקוחות בתשלום. להצטרף לקהילת סחר חליפין, ולהציע את השירות שלי בתמורה למשהו שאני זקוק לו. אפילו כאן בפורום ניתן לעשות סחר חליפין כזה. להשאיר הודעות בפורומים רלוונטיים בתפוז. לתת הרצאה בתחום, עם הדגמות, למשל במועדון פנסיונרים. ובסוף ההרצאה לחלק כרטיסי ביקור או ברושורים, עם הבטחה להנחה למי שיגיע. למצוא מישהו מצליח בתחום, ולקבל ממנו עבודה בקבלנות משנה. וכל זה לא מבטיח עבודה - אלא רק סיכוי לעבודה.

בוקר טוב מוטי

אני מרימה את הכפפה של קהילת סחר חליפין בפורום במידה וזה יהיה רצונם/ן של כולם. אני רוצה לשאול, איך אתה מרגיש כשאתה עושה את עבודתך המקצועית ומקבל בתמורה תמורה שאינה כספית? האם אתה מרגיש אותה תחושה של סיפוק כמו שאתה מרגיש כשאתה מקבל כסף עבור עבודתך? שבת שלום

motyka

New member
סחר חליפין

כאשר אדם מוכר את שירותיו בכסף הוא צריך לשלם מע"מ, ומס הכנסה ושא ירקות. ואז כאדם שומר חוק - נשאר לי בערך 30 אגורות מכל שקל שקיבלתי. בעסקאות חליפין, בייחוד כאשר מחיליפ שירות בשירות שלא על בסיס קבוע - כל התמורה היא נטו. אתן דוגמא: אם אני מלמד אותך בניית אתרים, ובמורה רוצה עיסוי גב, לגבי הדווי, ובהנחה ששנינו מעריכים את העבודה בדומה, וגובים סכום זהה לשעה (נאמר 100 שקל) אז אני צריך ללמד אותך שעתיים וחצי, אקבל ממך 250 שקל ברוטו, אחרי מעמ ישארו לי 210 שקלים.מתוכם אתן למס הכנסה 105 ו100 אתן לך. זאת אומרת שעבור שעתיים וחצי קיבלתי שעה וחמשה שקלים. ולך ישארו ביד 32 שקלים (בהנחה ששילמת מיסים כחוק). אחרי ששילמת לי 250 כלומר העסק עלה לך 218 שקל. לעומת זאת בסחר חליפין - נתתי שעה וקיבלתי שעה - ושנינו הרווחנו.

עוד שתי שאלות

1) האם התנסית בסחר חליפין, כלומר האם השתמשת בשירותיו של אדם שנתת לו את שירותיך? 2) האם חזרת לקבל את השירות פעמים נוספות או שחזרו אליך?

bell2002

New member
אאהה, עכשיו הבנתי!

בסחר חליפין אי אפשר לשלם במכולת. צריך גם להתפרנס. לא הבנתי כל כך את החישוב לגבי מס הכנסה, אבל אני חושבת שהחזרים כמו שציין מוטי נדרשים רק כשיש הכנסות מאוד גבוהות.

motyka

New member
מסחר חליפין אפשר גם לשלם במכולת

בערך מידי פעם אני מוזמן להרצות בסופי שבוע, ואז כל המשפחה מקבלת אירוח מלא בבית מלון בסוף השבוע, וזו התמורה שאני מקבל עבור ההרצאה. סוף שבוע = שלוש ארוחות שלא צריך לקנות במכולת. ואגב, לא צריך הכנסות גבוהות להגיע לשיעורי מס גבוהים. ל45 אחוז מגיעים מהר מאד מעמ 18 אחוז משלמים מהשקל הראשון ביטוח אחריות מקצועית צריך בכל מקרה

bell2002

New member
סחר חליפין יכול להתקיים רק ליד

העסק, לא יכול בשום אופן להחליף את הפרנסה. מדי פעם לנסוע לסוף-שבוע חינם כשכל מה שנדרש ממך זה להרצות - הלוואי עלי. אבל תסכים איתי שזה רק בנוסף לשאר הדברים שאתה עושה? ואם כבר, אז מה זה ביטוח אחריות מקצועית? אני עדיין עסק פטור ולכן מע"מ בנתיים אני לא משלמת. איפה אפשר לראות את רמות מס הכנסה?

motyka

New member
בחברה אידאלית

אפשר לחיות רק מסחר חליפין. ומעסקאות סיבוביות, כלומר- לי יש משהו שאת לא רוצה, אבל לך יש משהו שאני רוצה. אז אני צריך למצוא מישהו שרוצה את מה שיש לי, ויש לו משהו שאת רוצה, ואז עושים החלפה משולשת. מכיוון שכל זה אוטופי ולא ראלי - צריך להשתמש במכנה משותף שהוא כסף. אלא אם אמצא חקלאי שצריך משהו שאני יכול לתת ויתן לי ירקות ופירות במורה. עיצות מקצועיות בביטוח כדאי לקבל אצל סוכן ביטוח ולא מכלי שני. ודרגות מס רואים באתר מס הכנסה או ששואלים את יועץ המס שכתב כאן.

למעלה