הגעת לבעיה העיקרית, והיא שווק
הבעיה המשותפת לרוב אלו שעובדים מהבית, וגם לבעלי עסקים קטנים היא מציאת לקוחות. בעיה המשותפת לעורכי דין, רואי חשבון, מטפלים אלטרנטיביים, בוני אתרים, גרפיקאים וכל השאר. והבעיה הנוספת היא שלקוח הוא דבר חולף, כלומר גם אם רכשת לקוח והוא מרוצה - ברגע שקיבל את השירות/מוצר שהיה זקוק לו - הוא עוזב, וצריך למצוא לקוח אחר במקומו. גם אם אני הכי טוב שאפשר בתחום בו אני עוסק - אנשים לא יודעים זאת. חלק מהלקוחות מגיעים כי הצלחת לגייס חברים וקרובי משפחה, והם שלחו אליך לקוחות. חלק נוסף יגיע בשיטת חבר מביא חבר, כלומר לקוח מרוצה יביא עוד לקוחות. (לא תמיד זה עובד משתי סיבות - יש כאלו שלא ירצו ל"קלקל" את נותן השירות, מעדיפים לשמור אותו רזה ומעוניין בעבודה, ויש כאלו שבעצמם אין להם חוג חברים גדול ואין להם כושר שכנוע.) פתרונות נוספים למציאת לקוחות הם: למצוא משווק ולתת לו אחוזים, כלומר למצוא מישהו בעל קשרים וכושר שכנוע, ולהציע לו חלק מההכנסה מכל לקוח שיביא. לבצע עבודות בהתנדבות, במקומות עם פוטנציאל להשיג משם לקוחות בתשלום. להצטרף לקהילת סחר חליפין, ולהציע את השירות שלי בתמורה למשהו שאני זקוק לו. אפילו כאן בפורום ניתן לעשות סחר חליפין כזה. להשאיר הודעות בפורומים רלוונטיים בתפוז. לתת הרצאה בתחום, עם הדגמות, למשל במועדון פנסיונרים. ובסוף ההרצאה לחלק כרטיסי ביקור או ברושורים, עם הבטחה להנחה למי שיגיע. למצוא מישהו מצליח בתחום, ולקבל ממנו עבודה בקבלנות משנה. וכל זה לא מבטיח עבודה - אלא רק סיכוי לעבודה.