מעונייך לעבוד מהבית

bell2002

New member
ללא ספק ההגנה הטובה ביותר הינה

ההתקפה... לא ביקשתי ממך עיצות מקצועיות בביטוח, גם לו היית מספר שהינך סוכן ביטוח. כל מה ששאלתי היה מה זה ביטוח אחריות מקצועית... מכיוון שאני מתחילה להגרר לויכוח עקר, אעצור כאן. אני מקווה שתצליח בסחר חליפין, לי הוא לא מתאים. אני פרקטית מדי מכדי לעשות קןמבינות.

motyka

New member
אי הבנה

ביטוח אחריות מקצועית מכסה הפר חובה מקצועית שנעשה בתום לב, אשר מקורו ברשלנות, מחדל, טעות או השמטה של המבוטח במסגרת מקצועו או משלח ידו (למשל כמרפא אלטרנטיבי) אשר גרמו לצד שלישי, היזק גופני, פגיעה או ליקוי גופני, נפשי או שכלי. במילים אחרות: הפוליסה מכסה בעלי מקצוע כגון עורכי דין, מהנדסים, אדריכלים, רואי חשבון בפני תביעות שיוגשו נגדם בגין נזקים הנגרמים לצד שלישי כתוצאה מטעות או רשלנות מקצועית. כן מכסה הפוליסה הוצאות הגנה משפטיות בגין תביעות אלה.

motyka

New member
ביטוח אחריות מקצועית משולב בביטוח צ

ביטוח אחריות מקצועית שמטרתו להגן עלי מפני כל תביעה הנובעת מהפרת חובה מקצועית שנעשתה בתום לב ומקורה ברשלנות. משולב בביטוח צד ג המבטח אותי למשל מפני נזק שיגרם ללקוח בעת היותו אצלי, מכך שהחליק על המדרגות ומשולב בביטוח חבות המוצר ביטוח זה מטרתו להגן על המבוטח בגין נזקים לצד שלישי שנגרמו עקב מוצר שיוצר, סופק, יובא, נארז וכד' ע"י המבוטח או שהיה בשליטת המבוטח עד הגעתו ללקוח. ביטוח זה הנו בעל חשיבות רבה לאחר שחוקק חוק מוצרים פגומים- 1980, במסגרת החוק נקבע שעל הניזוק/ התובע לא חלה חובת ההוכחה אלא על הנתבע להוכיח כי לא הוא גרם לנזק או שהנזק התפתח לאחר שהמוצר יצא משליטתו. החוק הנ"ל מגדיר "יצרן" ככל גורם הנכלל בשרשרת השיווק והמכירה של המוצר וכלה בבעל החנות המוכר את המוצר. ועוד כמה

bell2002 בוקר טוב

יש לסחר חליפין גם הבטים נוספים, דברים שיוצאים ממנו כבדרך אגב, כמו למשל, יותר אנשים יודעים על העיסוק שלי, אם אני נמצאת בתחילת הדרך יש לי אפשרות לתרגל ולהתנסות יותר מאשר בלי סחר חליפין. ויש גם את האפשרות להמשיך לעשות את מה שאני עושה עוד ועוד למרות שאין לי מזה כסף... יש אנשים שבנקודה מסוימת בקריירה שלהם זה עוזר להם, מעודד אותם, ונותן להם עוד אויר, להמשיך הלאה.

bell2002

New member
אביבה, שביל הזהב הוא לעולם השביל

שהולך באמצע בין שני קצוות. לאורך חיי לא פגשתי באנשים שתרמו "סתם", שלא יצא להם משהו מזה. זה לא חייב להיות כסף אבל מכיוון שאני מדברת על פרנסה (לא על נדבה), צריך להיות לזה גם רווח עבורי (ושוב, רווח לא בהכרח כסף). שיווק טוב עוסק בזה. עסק צעיר בתחילת דרכו עושה פשרות ודברים שעסק מבוסס לא יעשה (כולל אולי טעויות). כדי לעשות סחר חליפין צריכים שני הצדדים להסכים להחליף את שירותם/מרכולתם. אני מעוניינת "למכור" את שירותיי לכולם, ולקנות את צרכיי ללא קשר למי שקנה ממני ורק ממי שאני בוחרת. כדי להיות עצמאית במובן הכולל של המילה, עליי להרוויח את מחייתי בכבוד. לעבוד קשה מאוד ולהרוויח את פרנסתי. סחר חליפין יכול לבוא בחשבון רק במקרה, כשמסוכמים התנאים ומושם הגבול. רק בנוסף לכל הפעילות העיסקית שלי, לעולם לא במקום הפרנסה הממשית.

כן, בהתחלה זה היה נעים ומחמיא

ההרצאות האלה בבתי מלון בסופי שבוע... אח"כ זה הפך למעיק. כי... לא תמיד כשאני רוצה לנוח, בא לי גם להרצות, ולא תמיד כשאני רוצה להרצות, אני גם רוצה להיות בבית המלון הזה...ולהשאר בו... ו... כשאני עובדת, אני רוצה כסף, ואני אחליט עם הכסף הזה, מתי אני הולכת לבית מלון ומתי לא...ואם אני רוצה ארוחת בוקר או לא... הקומבינה מבחינתי היא חצי אונס... אגב, אני מרצה לפעמים ללא תשלום בכלל כי ככה אני מרגישה לאותו הרגע, וגם מתוך תרומה למי שרוצה להקשיב להרצאה שלי, זה תלוי באוכלוסיה. ולבסוף, באופן ברור, לי, כששילמו לי כסף טוב, היה המשך לעבודה שלי כשלא שילמו לי, ועשו איתי קומבינה, לא היה לזה המשך אלא רק אז זה וזהו... יום נעים

motyka

New member
זו דרך להסתכל על ההסדר

אבל, כשיש לך 5-6 הרצאות בשנה (ולפעמים רק 4), בעיני זה לא עול אלא צ'ופר. ונכון שמבחינתי זו כמעט לא מנוחה - אבל מבחינת אשתי זה כן, והרי ממילא כל ההכנסותת נודדות ישר אליה, אז גם הנופש. ואגב, אם אני עמוס בעבודה, אני לא נוסע לאותם בתי הבראה/סופי שבוע. ונכון, כשחשבתי על כך, להרצאות שנעשו ב"חליפין" באמת לא היה המשך. פרט לאחת. ולהרצאות בתשלום היו כמה פעמים שהתפתח למשהו.

bell2002

New member
נכון, בגלל זה סחר חליפין לא מתאים

לי ולעיסוק שלי. לעומת זאת, יצרתי קשר עם ויצו שמקיימת קבוצת תמיכה לאמהות חד הוריות במצב כלכלי די קשה והצעתי את עזרתי (באמצעות העסק שלי) בחצי מחיר למשך כל שנת הלימודים הנוכחית. זה מתאים לי מבחינה אידיאולוגית (אני מאוד מאמינה בעזרה הדדית) וגם עוזר לילדי הנשים האלה וגם לי יש רווח משני מבחינת החשיפה והפרסום. אני מאמינה שלעבודה צריך להיות מחיר (כלומר יכולת להתפרנס), מה שאני בוחרת לעשות עם כספי תלוי אך ורק בי. לא צריך להיות חזיר ולגבות מחיר בשמיים אך בלי ספק מחיר הגון ממקם את נותן השירות במקום הגון.

ערב טוב bell2002

אני אומרת גם את מה שאת טוענת וגם עוד דברים. לדעתי כל מה שנמצא בשטח, כמו קהילות שונות ועוד, יכול להועיל לעסק כל עוד משתמשים בו בחוכמה. אם זה לא מתאים אז לא... הרי בסופו של דבר, ההחלטות של בעל העסק הן אלה שקובעות את אופי העסק, גדילתו והתפתחותו. במה עוסק העסק שלך?

bell2002

New member
בוקר טוב ושנה טובה

יש לי בית ספר קטן למתמטיקה, פיסיקה וכימיה. אני מלמדת בכיתות קטנות מאוד (5 תלמידים) והומוגניות לחלוטין החל מתחילת השנה ועד לסיומה או עד מבחן הבגרות. הקבוצה נפגשת אחת לשבוע לשעה וחצי ובזמן זה מלבנים את החומר שנלמד בכיתה בבית הספר, מתרגלים עוד ופותרים שאלות רלוונטיות ממבחני הבגרות. מפגישה לפגישה ישנם ש"ב שאני נותנת , לרוב תרגול טכני נוסף. כך נוצר מצב שכל הזמן מבינים את החומר בבית הספר, לא נוצרים חורים בהבנה והציונים נוסקים... וכמובן שגולת הכותרת הינו ציון גבוה בבחינת הבגרות. ולעניין סחר חליפין, ככל שאני חושבת על כך יותר אני לא מוצאת בו יתרון. פרט אולי לאיזו עיסקה מזדמנת ולא רצינית איני רואה איך בימינו סחר חליפין יכול לממש את עצמו. בוודאי עבור העסק שלי אך גם עבור כמעט כל סוג של עסק אחר שאני יכולה להעלות בדעתי.

motyka

New member
חליפין

אנסה לא להגיע למצב שבו ארגיז אותך פעם נוספת. אם יש לך תלמיד שאביו (או אימו) בעל מלאכה, ובמקרה את יכולה למצוא שימוש למוצר או שרות שהוא מספק - שניכם מרוויחים. דוגמא מהעבר הרחוק - לימדתי את בנו של רופא השיניים שלי מתמטיקה לבגרות, בתמורה לטיפול שורש. ועשהגיע הזמן לכתר - הסתבר שהטכנאי זקוק למישהו שיתקין לו תוכנת הנה"ח וידריך אותו בשימוש בה. כולנו הרווחנו. נכון שזה לא תמיד, ונכון שאוכל במכולת אי אפשר לקנות כך, אבל אם ערים להזדמנויות - אפשר להרוויח. וכמובן שמי שזה לא מתאים לו - לא חייב לעסוק בסחר חליפין.

bell2002

New member
../images/Emo6.gif לא הרגזת אותי ב כ ל ל

אני חושבת שבבסיס אנחנו מסכימים... אני חושבת שגם אתה יודע שלמעשה סחר חליפין לא מסוגל לתת פרנסה לאורך זמן ויכול להתקיים באופן אקראי לצד העסק הרשמי.

motyka

New member
הסכמה חלקית

אני חסיד גדול של השיטה וחשבתי שבפורום כזה בו יש עוסקים מתחומים שונים אפשר יהיה לפתח את השיטה. לא במקום הכנסה קיימת אלא בנוסף לה. כי אם מישהו כאן צריך משהו שאני יכול לתת ובתמורה יכול לעזור לי - זו תהיה תוספת עבודה ותוספת תועלת. וכמובן שאת חשבון החשמל צריך לשלם בכסף שמרוויחים בדרך המסורתית.

siv30

New member
רעיון מעולה

הרבה אנשים פונים לחברות לקבלת החזרי מס ויעוץ פיננסי, אני חושבת שעם קצת פרסום: בשכונה, מקומות עבודה, פורומים, אתרי אינטרנט את יכולה לעשות יופי של עסק. מעבר לפרסום את צריכה לקבוע כמה כללים כמו: איזו עמלה את מקבלת בגין הטיפול
(ראיתי שחברות לוקחות 20 אחוז), האם את מקבלת את העמלה לפני שההחזר מתבצע או אחרי
איך את יודעת על שיעור ההחזר
האם העמלה שלך בכלל לא תלויה בגובה ההחזר
מה שיעור היצוג שלך מול גופי המיסוי
אחרי שיש פרסום ויש החלטות אני בטוחה שתצליחי.

slcpa1

New member
סכנת נפשות

אולי לפני שתתחיל לבצע החזרי מס לאנשים פרטיים, תשאל את עצמך שאלה פשוטה, האם יש לך את הכישורים והיכולת לעשות את העבודה במקצועיות, ולא להתבסס על סמך ניסיון שניסית על חבריך. בתור רואה חשבון צעיר אני יכול לומר לך בוודאות שאם אתה נאלץ לשאול בפורום איך עושים את זה, אז כנראה שיש לך בעיה כי מקצוען לעולם לא ישאל איך עושים את זה. למען בטחון הציבור ולמען השמירה על שם המקצוע אני מציע לך לרדת מהרעיון כי למלא טופס 135 כל אחד יכול, השאלה מה ההשלכות על הנישום בשלב מאוחר יותר. מניסיון אישי אני יכול להגיד לך שיש החזרי מס מאוד מסובכים שאם לא יודעים איך לטפל במקרים אלו אזי הלקוח יכול לאכול אותה ובגדול, על כן ולמען שמירה על רמת המקצוע והאנשים התמימים רד מהעניין ומהר.

שלום slcpa1 , חתימה טובה

במה אתה עוסק? האם העיסוק שלך קרוב למה שעושה האדם שאיליו דיברת? מקצוען הוא זה שעשה את כל הטעויות המחרידות בעולם... למד מהן, והיה לו הכוח להמשיך הלאה... אף אחד לא נולד מקצוען...למקצוען הופכים עם הזמן... מתאמנים, מתאמנים, נופלים קמים, נופלים עוד פעם...ועוד פעם ולאט לאט, צוברים עוד ועוד נסיון וידע... והרבה סבלנות אורך רוח, שהופכים אותך למקצוען. מה אתה אומר?

למעלה