מעוניין לקנות מחשב מהיר....

מעוניין לקנות מחשב מהיר.... ../images/Emo176.gif

אני יודע שלא מדובר בשאלה שקשורה ישירות לפורום הזה אבל משום שאני יודע שאתם זקוקים למחשבים חזקים ומהירים לצורך עבודתכם אולי תוכלו גם אתם לתת לי כמה טיפים בנידון - שלום, אני מעוניין לקנות בקרוב מחשב שיחליף את המחשב הנוכחי שלי, כרגע אני משתמש ב - פנטיום 4 מהירות 2 ג'יגה-הרץ, וזיכרון 256 מגבייט. התחלתי להשתמש לאחרונה בכמה תוכנות דיי כבדות שצריכות לבצע כמות ניכבדת של חישובים, המחשב הנוכחי פשוט איטי מדיי לטעמי ואני מחפש מחשב חזק ומהיר יותר
שקצת יאיץ את מהירות הריצה של התוכנות הנ"ל, אין לי הרבה מושג במחשבים ולכן באתי להתייעץ אתכם, מה המחשב הכי מהיר שאני אוכל למצוא היום במחיר סביר של לא יותר מ 7,000 ש"ח? בכמה או פי כמה התוכנות שלי ירוצו עליו יותר מהר? אני זקוק גם לכמות גדולה של זיכרון, לפחות פי כמה מ 256 המגבייט שיש לי עכשיו, מה נפח הזכרון הכי גדול שאפשר להוסיף למחשב בצורה סטנדרטית בלי יותר מדיי קומבינות? חשוב לי מאד גם שהגישה אליו תהייה מהירה ושהוא לא יהווה צוואר בקבוק בזמן ריצות התוכנות על המחשב. דרך אגב רצויי שהוא יתמוך טוב גם בנושא גראפיקה כפי שיש היום במשחקים הגראפיים הממוצעים שיוצאים לשוק, אבל בואו נגיד שנושא הגראפיקה כאן ממש לא קריטי, הכי חשוב זה שהמחשב יהיה חזק ומהיר ככל שאפשר ושיגרום לתוכנות שלי לרוץ מהר יותר בצורה משמעותית, חשוב גם נושא הזיכרון כפי שציינתי קודם. דרך אגב האם יש דגם מסויים שאוט-טו-טו עומד לצאת לשוק וכדאי לחכות לו? (ואני לא מדבר על הליבה הכפולה כי לא נראה לי שהתוכנות האלו תומכות בליבה כפולה כך שזה לא יעזור מהחינת המהירות...) אשמח מאד מאד לקבל מכם עיצות בנושא, תודה רבה!
אלי ברון.

3Dead

New member
הכי מהיר בקטגוריית ליבה יחידה

הוא פנטיום 4 extream edition במהירות 3.75GHZ למעבד יש 2 מגה זכרון מטמון והוא דיי יקר. בתקציב שלך הייתי אומר שתלך על P4 3.4 עם המון זכרון שישפר כללית את ביצועי המחשב. בנוסף אתה יכול לקחת שני דיסקים SATA ולחברם ב RAID מה שיגביר את ביצועי הקריאה כתיבה לדיסקים.... כרטיס מסך - NVIDIA יצאה עם כרטיס חדש GF7800 ספק אם הוא יכנס לתקציב שלך. אבל זה אומר כנראה שמחירי הדור הקודם - 6800 ירד וגם הם לא רעים בכלל ..... כמובן שקיימת גם אופציית AMD (הלא פחות טובה ) למרות שאין לי ניסיון איתם רוב הביקורות שקראתי טוענות לעליונות מסויימת (למרות שיש להם פחות MGHZ ).... בהצלחה.

תודה רבה ../images/Emo45.gif

נראה לי שאני יותר לכיוון של AMD אבל אני אבדוק גם את האופצייה הראשונה שהצעת, האם זה מעבד של אינטל? ואמרת שהוא דיי יקר, כמה הוא עולה? (עם כרטיס מסך ממוצע ועם דיסק קשיח רגיל). אלי ברון.

ZDanielZ

New member
אם אתה יכול לפרט...

...למשל את סוג משימות החישוב שהמחשב אמור להתמודד איתן, זה יקל לתת תשובה. בכל מקרה, כדאי לך מאוד לשקול מעבדי AMD מסוג Athlon 64. הם מהירים מאוד, לא מאוד יקרים ומוצלחים במיוחד. בנוגע לזכרון, כל מחשב ממוצע היום יכול לתמוך בג'יגה זכרון, וזה אפילו לא נורא יקר. זכרונות מהירים גם מאוד נפוצים היום, אבל הם מייקרים למדי. בנוגע לכרטיס מסך, שוב, תלוי בסוג המשימות. אם תפרט יותר, יהיה אפשר לתת תשובה טובה יותר.

היי, תודה על התשובה..... ../images/Emo45.gif

המשימות הן בעיקר משימות חישוב מתמטיות שמתבצעות בזיכרון של המחשב על מידע שיושב בזיכרון, כלומר אין הרבה פניות לדיסק הקשיח, מדובר בבסיסיי נתונים שנטענים לזכרון ואז התוכנה מתחילה לעבוד עליהם ולעבד אותם, בעיקר הרבה מתמטיקה, בסוף בסיום אני מקבל דו"ח עם כל התוצאות, כמו שאמרתי אין צורך בתמיכה גרפית כי בזמן פעולת התוכנות לא מוצגת גרפיקה כבדה על המסך, מאקסימום כמה טקסטים שמדיי פעם מתעדכנים. מעבד AMD מסוג Athlon 64 נשמע לי אחלה, אני חושב באמת ללכת על זה, הדבר היחיד שמפריע לי זה שאמרו לי שהוא צריך קירור חזק ואני אחד שמאד רגיש לרעש של מחשבים, מקרר חזק בטח כולל מאוורר מהיר מאד שעושה הרבה רעש ומבחינתו זו נקודה שלילית חזקה.... האם ניתן למצוא מערכת קירור לא מבוססת מים (ששמעתי שהיא מסורבלת) שהיא גם שקטה וגם מקררת היטב? תודה שוב!

3Dead

New member
זה היה נכון פעם ....

שמעבדי AMD היו נשרפים אם המאוורר רק היה מגמגם. היום דווקא מעבדי אינטל הם אלה שנחשבים לתנור חימום .....

ZDanielZ

New member
נראה לי שתסתדר עם Athlon 64 יופי.

הנה Review של אחד הדגמים היותר חדשים ויקרים. אפשר לראות שם גם ביצועים של הדגמים היותר ישנים (וההרבה יותר זולים). בכלל, באתר הזה יש כל מה שתרצה לדעת על ביצועים, מעבדים וחומרה. בהצלחה.

אלי ברון תקשיב טוב מותק מה אני אומר

אח"כ תוכל לשבח אותי בתודה גבר וכאלה. תרכוש מחשב מארה"ב המחירים זולים בחצי אתה יכול לבחור דל טושיבה או סוני ויש עוד חברה מומלצת אבל מוגבלת בדגמים שאני שומר אותה כרגע חסויה..... החסרון במחשב מחו"ל זה כמובן האחריות אבל הם נותנים אחריות, ובמקרים קיצוניים אתה יכול לשלוח להם חזרה לארה"ב רק שתבין שיש להם מוסר שירות הרבה יותר גבוהה ואדיב ממה שתמצא בארץ, ולמרות זאת אתה גם יכול לבטח אותו בחברת ביטוח שזה יכסה על הרבה יותר ממה שהאחריות בארץ כולל אובדן שבירה וכל מיני כאלה תבדוק את הדילים של סוני ושל דל וקח בחשבון גם מע"מ והובלה מבטיח לך שמה שתשיג בשבע אלף שח בארהב יעלה בארץ 70 אחוז אם לא יותר.... תצליח תקנה ותהנה......... שלך טוני sony style זאת חנות מכוונת.... שווה לבדוק מה יש להציע... וגם לדל יש המון להציע במחירים אטרקטיבים...... בהצלחה...... לך על מעבד פנטיום M וזיכרון לא פחות מ512 וישאר לך עודף ...... חחחחחחחח טמטום לקנות בארץ.

izackv

New member
../images/Emo31.gif עצה טובה???

הבדל כלשהו במחיר הוא בעיקר עבור דגם המעבד האחרון ממש שיצא. בעקרון לא כדאי לקנות את הדגם האחרון אף פעם, כי שיפור הביצועים לא משמעותי מול הדגם הקודם לו, אבל המחיר בשמיים. אז עדיף טיפה פחות ביצועים ומחיר סביר. מאחר ועל מחשבים אין מכס, רק מע"מ, המחיר בארץ מאוד דומה לחו"ל בטח שאין שום סיבה לבחור מחשב של סוני או של טושיבה. וגם על DELL לא הייתי משקיע הרבה יותר כסף מאשר במחשב שמורכב מחלקים טובים במעבדה טובה. בנוסף, הובלה לארץ + ביטוח מיקרים עוד יותר. במקרה של תקלה, שליחה לחו"ל והכנסה מחדש של מחשב מתוקן לארץ מכפילה את העלויות. ולהוסיף על זה... במכס, לא מוכנים להכיר בהחלפה של ציוד בחול. אם הוצאת ציוד (אפילו במסגרת אחריות) ונשלח אליך בחזרה ציוד עם מספר סריאלי אחר (כי הוחלף במסגרת האחריות) תצטרך לשלם מע"מ שוב כאילו קנית חדש. טמטום לקנות בארץ? תלוי מה. (אני קונה די הרבה דברים בחו"ל) אבל מחשב שולחני??? אולי לכאלה שממש, אבל ממש גרועים בחשבון.

RJ11

New member
במחיר כזה...

אתה יכול לקנות מחשב מאוד חזק. אם תקנה באמריקה זה כמו לקנות בארץ במחיר הכי זול שתמצא(כולל כל המיסים דמי הובלה ועוד...) הייתי ממליץ לך על: מאבד 3.4GHz לא משנה כל כך אינטל(פנטיום) או AMD. זיכרון RAM מעל 1GB. כרטיס מסך: כרטיסי הטופ של ATI/NVIDIA/3Dlabs. על תתפשר על פחות מ256MB יש סיכוי שתמצא עם יותר. ----------------------- חפש בגוגל mustop.

תעשה טובה כנס...

כנס לזאפ תבדוק הצעת מחיר הכי זולה שתמצא על דל אח"כ תבדוק באתר אני צודק? הפרש של שמונה מאות דולר? יופי עכשיו בהתחשב בעובדה שיש לי עסקים אני מקבל החזר מע"מ.. אגב על אחריות בארץ הצחקת אותי השירות לקוחות בארץ ירוד ביותר וזה שאתה קונה מחשב בארץ לא מבטח אותך בכלום מקסימום תמיכה טכנית לא יותר מזה...... קפיש??? אגב גם עם המע"מ זה יצא לו יותר זול משמעותית ואני לפני שעשיתי רכישה מחו"ל תהיה בטוח שישבתי ולמדתי על מעבדים ועל מהירויות היום פחות ממגה זיכרון זה נחשב למחשב ישן מציעים שם כבר 2.13 כפול ליבה זה שאנחנו גרים בישראל ומרשים ליבואנים בגלל נתח השוק הקטן לשחוט אותנו זה כבר סיפור אחר.... ביטוח בארץ הוא משתלם כי הוא מכסה על המון דברים וכמובן שהוא לא חובה זה רק על כל צרה שלא תבוא ואני מדבר על אובדן וגנבה עם השתתפות עצמית..... עכשיו אל תתווכח איתי סתם תבדוק, אבל תבדוק ואח"כ תחזור לי עם ממצעים אני יקצר לך את התהליך בדוק בזאפ אח"כ תבדוק באתר הבית של החברה וספר לי על ההפרשים...... צ'או באמבינו טוני סוף על הקטינו חחחחחחח

izackv

New member
שעור ברכש מחשבים...

בו נתחיל מזה שיצא לי לקנות בארץ ציוד מחשוב בעשרות אלפי דולרים ובארה"ב ציוד מחשוב בכמה מליוני דולרים (כן, לא טעות כתיב) מי שקונה _שרתים_ של DELL זה סיפור אחד. יש להם שרתים טובים, אבל זאת לא עסקה למשתמש ביתי. לעומת זאת מי שקונה מחשבים שולחניים של DELL, בדרך כלל לא ממש מבין מה הוא עושה, או שיש לו עסקה מיוחדת עם היבואנים של דל לארץ. ודרך אגב, אני שילמתי כאן על מחשבי דל הרבה פחות ממה שאתה יכול למצוא בזאפ... זה ההבדל בין רכישה עסקית לרכישה של צרכן פרטי... אבל אתה בטח יודע את זה... בהודעה אחרת שלי הסברתי למה לא לקנות את "הכי חדש". ההסבר הזה נכון גם כאן וגם בארה"ב. בהנחה שאתה מתנהג בהגיון ולא רץ לקנות את החומרה הכי חדשה שיצאה אתמול אז- מחשבים פשוטים מחלקים טובים, אחרי הוצאות ביטוח הובלה ומע"מ וכפל הובלה וכפל מע"מ במקרה שצריך החלפה עקב תקלה מגיעים למחיר מאוד דומה ואולי אפילו יותר יקר מאשר המחיר שלהם בארץ. (זה שאתה לא משלם מע"מ נכון לגביך, אולי. זה בטח לא נכון לגבי מי ששאל את השאלה המקורית) מחשבים משמות ידועים כמו קומפאק, דל, IBM, HP וכדומה, יעלו כאן יותר, אבל אין שום סיבה לקנות אותם! יש להם בעיקר חסרונות אלא אם אתה לקוח עיסקי. עכשיו לגבי איכות השרות בארץ... אתה בטוח שאתה רוכש מחשבים באופן עסקי? לפני שבועיים טלפנתי לספק מחשבים שלי והתלוננתי שמחשב שהוא מכר לי לפני 8 חודשים לעסק עושה בעיות. המחשב עשה קצת בעיות בהתחלה ואחר כך נרגע. עכשיו התחילו שוב בעיות. הוא שלח לי מחשב חלופי חדש באופן מיידי. אחרי שבוע העברתי בנחת את כל החומר למחשב החדש (אם הייתי רוצה הוא גם היה מעביר את החומר עבורי, אבל העדפתי לא להוציא את החומר מהמשרד). ורק אז החזרתי לו את המחשב הבעייתי. זאת רמת השרות שאני רגיל לקבל. אני עובד עם אותה חנות כבר הרבה שנים. הם לא תמיד הכי זולים, אבל השרות תמיד היה באותה איכות. גם כשקניתי מחשבים לעצמי באופן פרטי. וזאת לא החנות היחידה שקיבלתי בה שרות כזה... אבל אני לא מפריע לך... תרכוש בחו"ל חופשי. האמת, הכי טוב EBAY. גם שם רכשתי באלפי דולרים ציוד מחשוב. אבל זה היה כשגרתי בארה"ב. מישראל לא נראה לי שאני אזמין ציוד מחשבים ב EBAY בזמן הקרוב. בטח לא מחשבים שולחניים סטנדרטיים. קפיש???

אין קפיש פוטה

חחחחחחחחח כסף לא מעוור אותי תהיה בטוח! והסכומים שדיברת עליהם לא מרימים לי גבה כי הגישה שלי לכסף קצת שונה משלך האמצעי הזה הוא חומר בסיסי לפיסול של יצירות בחיים, גם לעשות כסף זה אומנות לא מתחרה באף אחד אבל ימים יגידו בהצלחה בעסקים, אגב תגיד באיזה תחום אתה מתעסק אולי יהיה אפשר לעשות משהו.... עם אגו כמו שיש לנו אפשר להתחרות בחברות לווינים כמו ייס חחחחחחחח צוחק....... אגב בדוק שמשתלם לקנות בחו"ל לא הבאתי תורה מסיני אבל אתה כמו שאמרת לקוח עסקי, זה שונה הבן אדם לקוח פרטי, דווקא יש לו יתרון בהשוואה ללקוח פרטי בארץ, בעיות במחשבים בחו"ל הם נדירים חוץ מזה שאם הוא רכש בארה"ב הוא תמיד יכול לשלוח לאנגליה או שהם יפעילו קשרים גם בארץ תלוי בחברה תלוי בשלוחות אני אישית בגלל שבמשפחה כולם סוחרים אוהב תקומבינות של להשיג פומה בחמישים אחוז ולארגן משקפיים במחיר סיטונאי זה חלק מהכיף ישראלי לא אוהב שדופקים אותו ותאמין לי לא פלא שהיהודים שולטים ברוב זירות העסקים בעולם בגלל ייצר התחמנות והתחכום שיש להם בדם. צ'או במבינו ואני אומר תמילה האחרונה קפיש???? :)

izackv

New member
תחמנות לעומת מקצוענות...

לא ניסיתי לעוור אותך. ניסיתי להסביר לך שכשקניתי ציוד מיחשוב לא עשיתי את זה כתחביב... רכש בסכומים כאלה מחייב הבנה מסויימת בתחום. תנסה להבין שאתה מדבר כאן עם מישהו שעסק בתחום הזה לא מעט. ואחרי הרבה שנות נסיון אני יכול להגיד שכמעט תמיד הקומבינות לא משתלמות בסוף. זה שלמשתמש פרטי לא משתלם להביא מחשב סטנדרטי מחו"ל, זה בדוק. אתה יכול להגיד ההפך כמה שאתה רוצה. זה לא משנה כלום. אז תחסוך 200 שקל על המחשב... במקרה של תקלה הכי קטנה (ובמחשבים יש תקלות קטנות או גדולות כל הזמן) תוציא יותר כסף רק על השיחות לחו"ל לתמיכה הטכנית. אחר כך תגלה ששליחת מחשב לחו"ל עולה 200 שקל (באחריות יצרן, כמעט תמיד כיוון אחד זה על חשבון הלקוח). ואז תגלה שהמכס דורש שכל חבילה שיוצאת מהארץ ושווה יותר מ 100$ חייבת טופס מיוחד שעולה 30$ (ואם תצהיר שהמחשב עולה פחות מ 100$ תהיה לך בעיה עם הביטוח) כשהמחשב החדש ישלח לארץ, מאוד יכול להיות שתצטרך להוסיף עוד כסף, כי האחריות מכסה בדרך כלל משלוח בתוך ארה"ב בלבד. בנוסף, החנות מחוייבת לצרף למחשב טופס ייצוא שבו מצויין הערך של המחשב! על הערך הזה תצטרך לשלם 17% מע"מ (מדברים על לקוח פרטי, נכון?) ובסוף עוד תצטרך לשלם גם לעמיל המכס שישחרר את המחשב (בלי שביקשת בכלל שירות של עמיל מכס) כבר יצא שעדיף לא להפעיל את האחריות ופשוט לקנות חלקים חדשים בארץ ולהחליף. (כל זה בלי להכניס שעות עבודה של טכנאי, כי לא כולנו טכנאי מחשבים מנוסים) אז בדוק שמשתלם לקנות מחשבים שולחניים (שהם לא מהדור האחרון!) בארץ. הפרש המחירים הוא קטן יחסית לעלויות הייבוא ובטח שקטן יחסית לעלויות במקרה שיש תקלה. לפני 3 שנים זה לא היה המצב. אולי בגלל זה אתה קצת מתבלבל. היום ממש לא משתלם לייבא מחשבים שולחניים באופן אישי. ברור שהתורה העסקית שלי ושלך אפילו לא דומות... אני מאמין שעיסקה, אם היא לא טובה לשני הצדדים, בסופו של דבר היא לא טובה לאף אחד מהם. אתה מאמין בתחמון קומבינות ודאגה שאף אחד לא ידפוק אותך. בשתי השיטות אפשר לעשות עסקים טובים. כל אחד עם מה שמתאים לו. מה שהפריע לי היה בסך הכל ההכרזה שעדיף לקנות בחו"ל. זה מטעה ועלול לגרום לאנשים כאן לעשות טעות. אם לפחות היית מציג את כל העלויות של קניה בחו"ל (כולל הפעלת אחריות, מיסים, ביטוח, משלוח, עמילות מכס ועוד) אז זה היה סביר. אבל סתם לטעון שחו"ל תמיד עדיף? במבינו??? (אני מניח שאתה דובר ספרדית?) ולגבי המילה האחרונה? כן, גם אחד מהילדים שלי ככה. אני מאמין שזה עובר בגיל מסויים. אבל אני מבטיח לא לענות לתשובה שלך, ככה שבאמת תוכל להגיד את המילה האחרונה...

אין מה להגיד אפשר של 900 דולר מהארץ

זה עדין לא מאתיים שקל למרות כל ההוצאות שציינת ללקוח הפרטי משתלם להביא מחו"ל פסיקת המציאות צ'או במבינו סוף על הקטינו חחחחחחחחחחחחח

הפרש של 900 דולר

זה ארבע אלף שקל לא מאתיים תבדוק כמה רוצים על מחשב של דל כנס לאתר הבית ותמצא מחשב שעול בארץ חמש וחצי לפחות בשש מאות דולר. זה רק לדוגמא במחשבים מתקדמים ההפרשים נעשים אסטרונומים ומגיעים לחמישים אחוז ממשפחה של סוחרים אני למדתי ללמוד מאיפה לקנות. חוץ מזה שעסקית לי זה משתלם ברמות מטורפות.

3Demented

New member
התקפת סופרנוס הצעצוע. חמוד שלי

תרגה קצת. הבנו את הקטע של הערס צעצוע.

תסתכל שניה בכרטיס שלי

תבין איזה צעצועים אני יכול להכין מחלקי גופות. חחחחחחחחחחחחחחח חזק טוני מונטנה ופאק סבטלנה קופו קאבנה ברזיל טוני משיב לדביל סו שאט דה פאק אנד צ'יל אופס יצאת "וונטיל" עניין של גיל כנראה שעבר הרבה זמן מהחתול שמיל אבל החתול אינפנטיל והאצבע על ההדק טוני אטון יורה צרורות של צדק. פש..... איזה פריסטייל על הבוקר כיף לי חחחחחחחחחחחח ואני כבר יודע מה תהיה ההודעה הבאה שלך תחסוך במילים ..... קפיש? (איזה תחושה לא נעימה זה שמישהו סותם לך את הפה) חחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה