אז הנה התרשמותי מ"הורים גם בלילה"../images/Emo29.gif
מי שמצפה שלאחר קריאת הספר הוא ידע כיצד לגרום לילדו לישון לילה שלם ברציפות צפוי לאכזבה. לא רק שהספר אינו מתיימר ללמד כיצד לעשות זאת, הוא מסביר כי תינוקות אינם אמורים לישון בצורה כזו. למעשה הספר משכנע אותנו כי למען התפתחותם ובטחונם של התינוקות עליהם לישון שינה בלתי רציפה ולהתעורר לינוק מדי כמה שעות, ועלינו להתאים את עצמנו כך שדפוס שינה זה יהווה כמה שפחות מעמסה וקושי עלינו ועליהם. שתי הדרכים העיקריות בהן ממליץ הספר לנקוט הן הנקה ולינה משותפת. כך ניתן להניק את התינוק מבלי שהאמא וגם התינוק יתעוררו לגמרי ולחזור לישון במהירות. אלו בעצם שניים מהעקרונות של "ההורות המקושרת" בה תומך ד"ר סירס, מעין עקרון הרצף המותאם לאורח החים המערבי. עקרון זה קורא להיות קשוב לצורכי התינוק ולהקל עליו את תקופת חייו הראשונה מחוץ לרחם, ולכן רואה את בכיו של התינוק כאמצעי התקשורת היחיד העומד ברשותו ולא כמניפולציה. הספר מתנגד בחריפות לשיטה של להניח לתינוק לבכות וטוען שגם אם היא מצליחה מחירה לאחר מכן גבוה מאד, כי צורך שלא מתמלא אינו נעלם. הוא מופיע בצורה אחרת בזמן מאוחר יותר. למרות שהספר מציג נקודת ראות מאד מעניינת בצורה משכנעת ומלאה, נראה לי כי תועלת מעשית יקבלו ממנו רק הורים שמאמצים את עקרון ההורות המקושרת שלו במלואה. הספר אינו מתיימר לתת פתרונות לבעיות שינה עבור מגוון הסגנונות המשפחתיים אלא מתמקד באלה שאימצו את עקרונותיו, מניקים וישנים עם התינוק. למרות שיש התייחסות גם לסגנונות הורות אחרות היא בדרך כלל מצומצמת מאד ומסתכמת בנקודה פה נקודה שם. כדאי מאד לקרוא את הספר עוד לפני הלידה מאחר והוא מכיל עצות רבות לזמן שמיד אחרי הלידה וגם לתקופה המיידית שאחריה, הן לגבי התחלה נכונה עם התינוק שעשויה למנוע בעיות שינה מאוחר יותר, הן לגבי תפקידו של האב בתקופה זו שמוגדר שם בצורה מאד קולעת לטעמי "להיות אם לאמא הטריה", לדאוג לה, להגן עליה מהעולם החיצון בתקופה זו ולאפשר לה ליצור את הקשר הראשוני עם התינוק. בכלל, הפרק המוקדש לתפקידו של האב מוצלח מאד ומראה כיצד ניתן ליצור אבהות משמעותית וקשר עמוק עם הילד מבלי שהדבר יתנגש בהורות המקושרת שכביכול נותנת לאם עדיפות בגלל ההנקה ביום ובלילה. לגבי הסיגנון, לאחר שהורגלתי לסגנונה ההומוריסטי ולעומק של פנלופה ליץ´ הנותנת תמונה מלאה ועשירה של העולם הפנימי של התינוק והילד, הסיגנון של ד"ר סירס נראה לי שטוח מעט, וכן, איך לומר, "אמריקאי", הזכיר לי מעט את הסרטונים האמריקאים בערוץ הקניות המראים עוד ועוד סיפורים אישיים של לקוחות מרוצים, כך גם בספר מופיעים שוב ושוב סיפורים של משפחות שמחות ומאושרות מהלינה המשותפת. בנוסף לא אהבתי את העיברות של הדוגמאות שלו, אני הרי יודעת שזהו ספר אמריקאי אז למה בדוגמאות שהוא נותן מופיעות לימור ועדי וגלית... קצת קטנוני אולי אך לי זה צרם. לסיכום – לקנות או לא לקנות? פתרון פלא ללילות רצופים ורגועים זה לא. אך זהו ספר מעניין עם נקודת מבט ייחודית על עולמו של התינוק ועל גידולו, שנתן לי כמה נקודות אור על עולם השינה של הילד.