מעוניינת בחוות דעתכן

מעוניינת בחוות דעתכן../images/Emo91.gif

רק הגעתי וכבר כל יום אני מציפה את הפורום בשאלות, כנראה ככה זה אמא טרייה, אוטוטו גם אני אוכל לענות לאחרות.... בינתיים רציתי לדעת מה דעתכן על והאם כדאי לרכוש (הצטברו לנו המון זיכויים): 1. גלגלים לסלקל 2. כרית להנקה (קצרה או ארוכה?) 3. מכשיר אדים קרים 4. נדנדה 5. מנשא, ואיזה מנשא כדאי, יש לציין שאני דיי קלמזי ולכן מנשא עם קשירות מורכבות מידי לא תפור עלי..... תודה, ושבת חורפית נעימה שתהיה לכן.....

המלצה...

לגבי גלגלים לסלקל, אף פעם לא השתמשתי, למרות שאומרים שזה נוח אם הילד נרדם באוטו, מעבירים אותו ישר לגלגלים. כרית להנקה, עזרה לי מאוד בשני ההריונות (הקודם והנוכחי), בעיקר כשלא הצלחתי להרדם בשום תנוחה וגם השתמשתי בה כשהנקתי את תומר וזה מאוד נוח לשכב מכורבלת בתוך זה והתינוק מעל, ישר בגובה הציצ...השתמשתי אגב בכריתי. מכשיר אדים, תמיד טוב שיש בבית בעיקר בחורף, כשכל הזמן מצוננים. פותח את האף ועוזר להם לנשום בקלות. אני משתמשת באדים חמים ומוסיפה טיפות שמן עץ אקליפטוס וזה ממש נס... נדנדה, יש לי כבר משחר. בשחר השתמשתי בה עד שהייתה בת שנה בערך והיא נורא אהבה את זה. בתומר ניסיתי, היא לא השתגעה על זה וישבה בה בערך פעמיים. אז הכל תלוי בעצם בילד ולא ברצון ההורה. בכל אופן, השתדלתי רק מגיל 4 חודשים לשים אותן בנדנדה. לגבי מנשא, יש לי שניים. אחד מההריון הראשון שהשתמשתי בו רק פעם אחת, ועכשיו קיבלתי מתנה מאיזשהו מגזין. אין לי מושג איך קוראים לו, ואיך הוא כי עוד לא ילדתי אז לא השתמשתי. אישית אני לא מתה על מנשאים, אז מקווה שמישהי אחרת תמליץ לך. ביי בנתיים ותהני מהדר שזה הכי חשוב... פנינה

מלכה ב.

New member
כמה תשובות....

גלגלים לסלקל: אם יש לך סלקל של מקסיקוזי ועגלת אינגליזינה, בשילב יש מתאם לשלדת העגלה שעולה בסביבות ה-120 ש"ח. אם אין לך את השילוב הנ"ל, ברב-קט אפשר למצוא "סל-סע" שזה בעצם שלדת גלגלים עליה מרכיבים כל (או כמעט כל) סלקל, זה עניין די יקר (כשביררתי זה היה בסביבות 450 ש"ח) ובעיניי לא מצא חן נמוך מעגלה רגילה וגם העיגון של הסלקל לא ממש בטיחותי לטעמי... אם את מתכוונת להשתמש במנשא, כדאי לשקול שוב את עניין הגלגלים, יכול להיות מיותר. כרית הנקה: אפשר לקנות בשילב, אבל המקור אצל תמר בשן, אם תרצי את הטלפון שלה אחפש עבורך. מכשיר אדים קרים: המומלץ הוא של "kaz" , בסופר-פארם מחירו 240 ש"ח, אם יש לך מכרים בקופ"ח מאוחדת, שם ניתן לרכוש אותו ב-170 ש"ח או בכללית ב-162 ש"ח. מנשא: כלל ראשון הוא למדוד את המנשא, כל מנשא, עם התינוק! לי יש מנשא קדמי של סנאגלי, בו התינוק יכול להיותעם הפנים לנושא או עם הפנים לעולם. עם בני הבכור השתמשתי בו עד לגיל שנה וחצי בערך ועם בתי בת שמונת החודשים אני עדיין משתמשת אבל לעיתים אחרי נשיאה ממושכת הגב כואב, המנשא מושך קדימה... אני מתכוונת בקרוב למדוד את ה"תינוכיס" ואולי בכל זאת, למרות הקשירות, ארכוש אותו. מקווה שעזרתי במשהו, שבת שלום!!

והתשובות שלי...

1. לנו היו גלגלים לסלקל (סל-סע, קנינו בביבי שיק) וזו אחת הקניות הכי מוצלחות שלנו. זה מאד קל, מתקפל לממש ממש קטן ועוזר לנייד את התינוק מהאוטו בלי להוציא ולטלטל אותו. כל כך הרבה פעמים אני אורה הורים סוחבים סלקל, מי שסוחב סתם סובל והתינוק סתם מיטלטל. על סל-סע אני ממליצה בכל פה. 2. לא הנקתי, לא יודעת אם זה מוצלח או לא. 3. מכשיר אדים קרים - מצטרפת להמלצה על KAZ, ממש מוצלח. שימש אותנו בחורף שעבר ללחות בחדר כשאיה היתה מצוננת ולטיפול בבצקת בדרכי הנשימה (כמו סטרידור) שהיתה לה בגלל תגובה אלרגית. כדאי שיהיה בבית. 4. לא היה לנו, לא הרגשנו בחסרון. מה שאני מאד ממליצה אם אין לך זה טרמפולינה. אם מעניין אותך, תגידי ואני ארחיב. 5. מנשא - לא נשאתי את איה מעולם במנשא. אחרי הלידה סבלתי מסיבוך שבקושי הצלחתי לסחוב את עצמי כך שזה לא היה רלוונטי עבורי. שבת שלום, והי, אם לא תשאלי איך תדעי?

המלצה על מנשאים

אנחנו השתמשנו במנשא ממש מהתחלה. לי אישית זה היה כיף ונוח (וכמובן שגם לילד). מגיל 4 חודשים נשאנו אותו בתינוכיס שלמרות שהקשירה שלו נראית מסובכת היא ממש לא וישנן בו הרבה אפשרויות נשיאה נוחות ושימושיות. מנשא נוסף שמומלץ מאוד מאוד (אבל אני לא ניסיתי)הוא הבייבי-ביורן.זה מנשא קצת יקר אבל הכי פשוט שיש מבחינת קשירה ו"הרכבת" התינוק בפנים.

iris & ben

New member
למיכל../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

עניתי לך תשובות אבל הן לא נקלטו תכנסי לכרטיס שלי ע"י הקלקה על השם שלי ותראי את תגובתי ששם כן נקלטה

דיאנה1

New member
והתשובות שלי:

תכף תראי כמה שזה מבלבל כשכל אחת עונה משהו אחר... אבל ככה זה, תנסי לראות איזו תשובה מדברת אליך הכי הרבה. 1 גלגלים לסלקל - מומלץ מאד, בחודשים הראשונים הסתובבנו עם סלקל+גלגלים+מנשא (ראי תשובה ל 4...) ולא היינו צריכים בכלל לסחוב את העגלה. מאפשר להעביר את הילד גם כשהוא ישן מחוץ לאוטו. ילד ישן זה נכס, במיוחד כשנוסעים למסעדה, או אפילו כשחוזרים הביתה ורוצים לנוח קצת, וכל דרך שמונעת ממנו להתעורר מבורכת! 2 כרית להנקה - לא כל כך הסתדרתי איתה. רק בהנקה בשכיבה אני פורשת אותה לאורך הגב שלי והיא עוזרת לי לא להתגלגל על הגב מתוך שינה (כמו מיקומון למבוגרים...). בהנקה בישיבה אני מעדיפה כורסת הנקה או סתם כריות על הברכים. 3 מכשיר אדים קרים - קנינו רק עכשיו כשבר היה מצונן. נראה לי שזה עזר לו לישון יותר טוב. מומלץ גם בספר של ד"ר סירס לשינה טובה יותר, במיוחד בחורף כשהחימום מייבש את החדר. 4 נדנדה - לא קנינו, ואולי חבל. זה משתנה מתינוק לתינוק. יש הורים שמדווחים שהתינוק נהנה ונרגע שם, ונתן קצת מנוחה להורים. ויש תינוקות שלא מתלהבים. כדאי נדנדה עם מנגנון אוטומטי, ידני או חשמלי, כדי שבאמת יהיה אפשר טיפה לנוח כששמים שם את התינוק. זה גם תלוי באופי של התינוק. בספר של ד"ר סירס הוא מתייחס לתינוקות עם צרכים גבוהים מהממוצע (מה שנקרא בשפת העם תינוק קשה או בכיין) והוא ממליץ לקחת אותו כמה שיותר על הידים, ואחרי שהידים של כל בני המשפחה כבר כואבות לשים אותו בנדנדה עם מנגנון אוטומטי. 5 מנשא - התינוכיס נהדר להתחלה אבל הוא באמת דורש קצת קואורדינציה בקשירה. אצלי הקשירה תמיד יצאה טיפה עקום אבל זה לא הפריע. מנשא מומלץ אחר הוא over the shoulder baby holder שלא דורש שום קשירות והלבישה שלו מאד מהירה. אפשר גם להניק בתוכו בקלות ובדיסקרטיות בכל מקום. הבעיה שלו היא שכל המשקל מונח על כתף אחת ואי אפשר להיות איתו לאורך זמן, לעומת התינוכיס שמחלק את המשקל נהדר על כל הגוף וממש לא מרגישים איתו את המשקל של התינוק. עוד בעיה עם התינוכיס היא שאצלנו בר לא הסכים להיות בתוכו מגיל 3 חודשים בערך ומאז עברנו להשתמש רק ב over the shoulder . זהו... שבת נפלאה גם לכם, ואם יש עוד שאלות אנחנו פה.

דיאנה1

New member
הי איריס, ד"ר סירס הוא רופא ילדים

אמריקני, אב ל 8 ילדים, שחיבר סידרה של ספרי הדרכה לגידול ילדים. הספרים שלו נחשבים כספרים המובילים בתחום. שמעתי הרבה המלצות על "the baby book" שלא תורגם לעברית למרבה הצער. יצא עכשיו תרגום של המהדורה החדשה לספר שלו "הורים גם בלילה" המטפל בבעיות שינה של תינוקות. קניתי את הספר ואני קוראת אותו כרגע. כשאסיים אותו אכתוב כאן את דעתי עליו, בינתים נראה שהוא רלוונטי בעיקר למי שמאמץ במלואה את גישת "ההורות המקושרת" שלו, מעין עקרון הרצף מותאם לאורח החיים המערבי, שאומר להניק את התינוק, לישון איתו במיטה, להסתובב איתו במנשא ועוד. יש לו אתר מעולה עם חומר בהמון נושאים, אפשר להתרשם ממנו שם: http://www.askdrsears.com/default.asp

דיאנה1

New member
אז הנה התרשמותי מ"הורים גם בלילה"../images/Emo29.gif

מי שמצפה שלאחר קריאת הספר הוא ידע כיצד לגרום לילדו לישון לילה שלם ברציפות צפוי לאכזבה. לא רק שהספר אינו מתיימר ללמד כיצד לעשות זאת, הוא מסביר כי תינוקות אינם אמורים לישון בצורה כזו. למעשה הספר משכנע אותנו כי למען התפתחותם ובטחונם של התינוקות עליהם לישון שינה בלתי רציפה ולהתעורר לינוק מדי כמה שעות, ועלינו להתאים את עצמנו כך שדפוס שינה זה יהווה כמה שפחות מעמסה וקושי עלינו ועליהם. שתי הדרכים העיקריות בהן ממליץ הספר לנקוט הן הנקה ולינה משותפת. כך ניתן להניק את התינוק מבלי שהאמא וגם התינוק יתעוררו לגמרי ולחזור לישון במהירות. אלו בעצם שניים מהעקרונות של "ההורות המקושרת" בה תומך ד"ר סירס, מעין עקרון הרצף המותאם לאורח החים המערבי. עקרון זה קורא להיות קשוב לצורכי התינוק ולהקל עליו את תקופת חייו הראשונה מחוץ לרחם, ולכן רואה את בכיו של התינוק כאמצעי התקשורת היחיד העומד ברשותו ולא כמניפולציה. הספר מתנגד בחריפות לשיטה של להניח לתינוק לבכות וטוען שגם אם היא מצליחה מחירה לאחר מכן גבוה מאד, כי צורך שלא מתמלא אינו נעלם. הוא מופיע בצורה אחרת בזמן מאוחר יותר. למרות שהספר מציג נקודת ראות מאד מעניינת בצורה משכנעת ומלאה, נראה לי כי תועלת מעשית יקבלו ממנו רק הורים שמאמצים את עקרון ההורות המקושרת שלו במלואה. הספר אינו מתיימר לתת פתרונות לבעיות שינה עבור מגוון הסגנונות המשפחתיים אלא מתמקד באלה שאימצו את עקרונותיו, מניקים וישנים עם התינוק. למרות שיש התייחסות גם לסגנונות הורות אחרות היא בדרך כלל מצומצמת מאד ומסתכמת בנקודה פה נקודה שם. כדאי מאד לקרוא את הספר עוד לפני הלידה מאחר והוא מכיל עצות רבות לזמן שמיד אחרי הלידה וגם לתקופה המיידית שאחריה, הן לגבי התחלה נכונה עם התינוק שעשויה למנוע בעיות שינה מאוחר יותר, הן לגבי תפקידו של האב בתקופה זו שמוגדר שם בצורה מאד קולעת לטעמי "להיות אם לאמא הטריה", לדאוג לה, להגן עליה מהעולם החיצון בתקופה זו ולאפשר לה ליצור את הקשר הראשוני עם התינוק. בכלל, הפרק המוקדש לתפקידו של האב מוצלח מאד ומראה כיצד ניתן ליצור אבהות משמעותית וקשר עמוק עם הילד מבלי שהדבר יתנגש בהורות המקושרת שכביכול נותנת לאם עדיפות בגלל ההנקה ביום ובלילה. לגבי הסיגנון, לאחר שהורגלתי לסגנונה ההומוריסטי ולעומק של פנלופה ליץ´ הנותנת תמונה מלאה ועשירה של העולם הפנימי של התינוק והילד, הסיגנון של ד"ר סירס נראה לי שטוח מעט, וכן, איך לומר, "אמריקאי", הזכיר לי מעט את הסרטונים האמריקאים בערוץ הקניות המראים עוד ועוד סיפורים אישיים של לקוחות מרוצים, כך גם בספר מופיעים שוב ושוב סיפורים של משפחות שמחות ומאושרות מהלינה המשותפת. בנוסף לא אהבתי את העיברות של הדוגמאות שלו, אני הרי יודעת שזהו ספר אמריקאי אז למה בדוגמאות שהוא נותן מופיעות לימור ועדי וגלית... קצת קטנוני אולי אך לי זה צרם. לסיכום – לקנות או לא לקנות? פתרון פלא ללילות רצופים ורגועים זה לא. אך זהו ספר מעניין עם נקודת מבט ייחודית על עולמו של התינוק ועל גידולו, שנתן לי כמה נקודות אור על עולם השינה של הילד.

_גלית_

New member
היי, מיכל ../images/Emo26.gif

גם אני, כשהצטרפתי, ישר הפגזתי בשאלות
, וכך אני ממשיכה עד היום
... להלן תשובותי:
. ממליצה מאוד על גלגלים לסל קל מהסיבות שהוזכרו כאן
.
. יש לי כרית הנקה, אבל התחלתי להשתמש בה רק כשתומר היה בערך בן חודשיים וחצי, עד אז השתמשתי בכרית רגילה, כי הוא היה קל מאוד ולא "שקע" בתוך כרית ההנקה, והיה מונח לי גבוה מדי. אני מאוד מרוצה ממנה היום, היא חוסכת לי הרבה כאבי גב ופטמות וגם, קרה שנמנמנו קצת
תוך כדי ההנקה, והכרית תומכת את התינוק והוא לא יכול ליפול.
. מכשיר אדים קרים מאוד מומלץ! שיפר את מצב ההצטננות של הגדולים והקטנים בבית!
. נדנדה אין לנו, אבל המון ממליצים. כמו שאמרו, זה תלוי בילד. אולי תוכלו לנסות אותה אצל אנשים שיש להם ותראו את התגובה של הדר לעניין...
. גם לנו יש "תינוכיס" ואני מאוד מרוצה ממנו. הוא נראה מסובך בהתחלה, אבל לדעתי, הוא ממש לא ויש חוברת הדרכה מפורטת. אני אחרי כמה אימונים הגעתי למיומנות די גבוהה
זהו... מקווה שעזרתי

והתשובות שלנו../images/Emo70.gif

1. לא יודעת, לא השתמשתי. 2. כריתי אצלנו משמשת בתור הגנה שגלי לא תתגלגל מהמיטה שלנו. לי לא היה נוח מעולם להניק איתה. 3. לא יצא לי, אבל בקישור יש קצת מידע בעניין. 4. יש לנו, חשמלית, גלי מאוד נהנתה ממנה. 5. אנחנו משפחה קשורה! אצלנו התינוכיס מככב. שיהיה לכם שבוע טוב, ולא קר מידי

המלצות

אז ככה, לפחות מנסיוני: 1) גלגלים לסלקל - אין לי מושג מה זה 2) כרית הנקה - הצילה לי את הגב התחתון. פשוט הייתי שמה אותה למטה בשקע של הגב התחתון ומעליה כרית רגילה וככה נמנעתי מכאבי גב נוראיים. 3) מכשיר אדים קרים - לא קנינו, אבל אומרים שהוא הכי טוב כי אפשר הלשתמש בו גם בקייץ. 4) נדנדה - דבר נהדר. מאוד מרגיע ונותן לך קצת זמן לשבת עם רגליים למעלה. להזהר שהתינוק לא יתמכר ויירדם רק בנידנונדים. (לשמחתנו - אצלנו זה לא קרה) 5) מנשא - כמו שציינתי מקושם, אני שהתמשתי באינדיאני עד משקל בערך 6 ק"ג ואח"כ בתינוכיס (יותר נכון בתינוח) מקווה שעזרתי וכמובן מזל טוב

Iris-1

New member
המלצות ../images/Emo36.gif

1. גלגלים לסלקל - אין צורך. 2. כרית להנקה גדולה וכייפית, ככה שיותר גדולה יותר כייף. אח"כ הילד שוכב ומתעמל עליה עם הגיל. 3. מכשיר אדים קרים - חובה מומלץ ביותר של קאז. 4. נדנדה מומלצת ועוד כזו שלא צריך לעמוד לידה וכל פעם לדחוף אלא שיש לה מנוע או משהו דומה שמפעילים ומפסיקים כשרוצים. 5. מנשא - יש לי מנשק ואני מרוצה מאד. מאד קל בקשירה (יש לו רק קשירה אחת שנשארת קשורה אחרי הפעם הראשונה וההורדה והסגירה אח"כ נוחים ביותר.

תודה תודה......./images/Emo51.gif../images/Emo77.gif

עזרתן לי מאד בהתלבטויות, עכשיו רק צריך למצוא זמן ללכת לחנויות.....

התשובות שלי

1. אין לי מושג 2. כרית הנקה - קניתי את הכרית הארוכה יותר. בזמן ההריון עזר לי להעביר את הלילה בשלום. בהנקב לא כ"כ הסתדרתי איתה. ייתכן ויותר קל להסתדר עם הקצרה יותר. כיום הכרית משמשת כ"מעצור" בפני נפילות כשיעלי איתי במיטה 3. מכשיר אדים קרים - קניתי לא מזמן. אני עדיין לא השתמשתי במכשיר. אני משתמשת באדים החמים בינתיים 4. נדנדה - עוזר להרגעה כללית, במיוחד בהתחלה כשיעלי סבלה מגזים. ונותן גם מנוחה לידיים של אבא ואמא 5. מנשא התינוכיס - אני משתמשת בו רק בקשירה הבסיסית בינתים. עדיין לא ניסיתי את השאר. ברגע שמכניסים את העוללית היא נרדמת. ולי זה מאוד נוח ומחמם בתקופת החורף

תשובות

1. גלגלים לסל קל - אין לי ולא חסר לי הסל קל שלי מתלבש על העגלה ( פג ונציה) ואולי פעם אחת השתמשתי בפונציה הזו. 2. יש לי כריתי שישנתי איתה בהריון להנקה ממש לא היתה לי נוחה - היתה גדולה מדי והעדפתי להשתמש בכרית רגילה 3.מכשיר אדים קרים פועל שהרדיאטור פועל ( כל לילה ..) בלי המכשיר אדים ממש יבש ומחניק בחדר יש לי מכשיר לא של KAZ אלא משהו שנקרא "אולטרסוני" 4. אין לי נדנדה אבל נראה לי נחמד יש לנו טרמפולינה שיש לה וברציות שתומר היה נרגע שם יופי שהוא היה קטן 5. יש לי את ה- OVER THE SHOULDER BABY HOLDER אני מאוד מרוצה היה נהדר בהתחלה בערב שהתחילו הגזים והיום שתומר כבר בן 7 חודשים עדיין מטיילים איתו בכיף

למעלה