מעטפות חוץ

fireman

New member
מעטפות חוץ

בימים אלו אנחנו בונים וילה והחלטנו לבצע אבן ירושלמית במעטפת החיצונית...מעבר לכך שזה מאוד מאוד יפה נחסכת ההוצאה של צביעה ותיקוני טיח החוץ בכל כמה שנים וביצוע עבודות איטום לקירות....זה אמנם יקר יותר אבל בחשיבה לטווח הארוך זה גם יפה וגם חסכוני מבחינת אחזקה.... וכאן נשאלת שאלה....כיצד גשם משפיע על האבן בחלוף השנים מבחינת צבעה והאם ישנו טיפול מסויים שצריך לעשות כמו "כוחלה" לאחר כמה שנים?
 

fireman

New member
עשיתי בבית

פינת אוכל שהיא עיגול שבולט החוצה מהמבנה של הבית עצמו תהיה משולבת בו זכוכית מכופפת (פנורמית) אותה פינת אוכל פנורמית מתחברת אל הקיר של הסלון בצורה כזו שבתוך הבית זה נראה כמו גל שמפסיק את התקרה ומהקצה של הסלון בקיר החיצוני התקרה של הסלון היא משופעת עד למטר מתחת לתקרה של הקומה השניה.... עכשיו בעניין של הציפויי בחלק הפנורמי האבן מתהפכת והיא מורכבת בצורה אנכית (אני אצלם בהזדמנות) בתוך הבית יש לנו עמוד עגול וכאן אני רוצה לשאול שאלה...נראה לי קיטשי לטייח ולצבוע אותו וחשבתי להזמין במיוחד אבן ירושלמית מכופפת שנחצבה כעיגול ואז לצפות את אותו עמוד שבתוך הבית או לצפות אותו בשיש... מה אתם אומרים?
 

amonit

New member
הקוטר של העמוד די קטן.

והשיש שאתה רוצה לצפות איתו את העמוד , לא חייב להיות מסותת כמו שכתבת, מספיק שתיקח פלחים קטנים מספיק או מונחים אורכית, זה עניין של טעם אישי בלבד. קשה לייעץ אם לא ראיתי את הרצפה,והגוונים בבית, מה שכן חשוב אם החלטת בכל זאת על שיש- לא לקחת אבן בסיתות גס מכוון שהבליטות עלולות "להקטין" את השטח מסביב לעמוד. למה לא לטייח בכל זאת[טיח גס] ואפילו לצבוע בגוון טיפה שונה אפשר אפילו עםטקסטורה- או ווש. שוב זה עניין של התאמה וטעם אישי.
 

fireman

New member
עוד לא התחלתי עבודות פנים

רק סיימתי שלד ומעטפת חוץ....עכשיו החשמלאי עובד על החיווט והצנרת
 

פנתרון

New member
אבן ירושלמית ..

מה שנחוץ לעשות למעטפת של האבן זה ניקוי בהתזת-חול לאחר כמה שנים שזה מנקה את כל הלכלוך שהצתבר על הקירות גם מהגשם וגם מתנאי מזג האויר. בעניין הקיר העגול - אני לא ממליץ לצפות אותו באבן מאחר שזה בולט ולא חלק ,ובתוך הבית לא כדאי שיהיו קירות עם בליטות (של אבנים לא שטוחןת) במיוחד לא אם זה במקום מעבר . מה שכדאי לך לעשות לקיר זה קודם לטייח ואז להחליק בשפכטל משי ואז אתה יכול לצבוע או בלבן או בגוונים. או אם אתה רוצה באמת להשקיע במיוחד עם הקיר בסלון אז אתה יכול לעשות עליו סטוקו או ווש (לאחר ההחלקה).
 
פשעי הבאוהוס - 1

אחד מפשעי סגנון הבינלאומי, שביטל את שייכות הבניין למקום. כאלו, בית בארץ או בניו זילנד, זהה, מפני שהפונקציה המופשטת- מגורים, זה אותו הדבר. שמחה גדולה עבורי, שאידאולוגיה הזאות, לפחות בבתים פרטיים, בפשיתת רגל. כי האנשים, בכל העולם, רוצים בית משלהם - לא נדבר על נובורישים, שבגלל חוסר תרבות, והסתקלות אמיתית לחייהם, בונים "פוזה" במקום בית. אחד מהמעפינים, לבית "מקומי" , שימוש בחומרים מקומיים. לכן, א/ חיפוי (פנימי, חיצוני, רצבה..גג...)מאבן מקומי עדיף מכל דבר אחר. ונכון, משתלם עם הזמן,אם בנו, כמו שצריך."הזדקנות" של חומר טבעי, בלי שום טיפול מיוחד, יפה תמיד. ב/ הבידוד, שבארץ, כל-כך מזלזלים בו, כאילו אין חורף, ואין קיץ קשה, טוב יותר עם חיפוי אבן( יעדו את זה אלפי שנים לפנינו, רק חוק תכנון הבניה עוד לא הגיע ל"מודעות" הזאת. ג/ כדאי לעמץ כמה פרטים, מבניינים ישנים, בקשר לניכוז מי גשם: הפרטים האלה גם עופיינים לאזורים השונים בעולם. בית ירושלמי, לפני כ: 150 שנה יכול ללמד על הגנת הפתחים (חלונות, דלתות), על ניכוז הגג...(כמובן, לא העתקה ישירה של הפרטים, אלא ללמוד מהם את ההגיון, שבהם.) ד/ חומר מקומי, בצורה טבעית יכול "להכנס מחוץ לתוך הבית",אין צורך בריבוי חומרים, כי האבן, בעיבודים שונים, יכול לשרת אותנו בפונקציות השונות. לפני כמה וכמה שנים, לפני האינטיפדה, בחיפה תכננתי שיפוץ-תוספת, שהייה אפשר להשתמש גם כדירה גדולה , וגם להפריד לשני יחידות קטנות. כל ספי חלון (רחבים, שגם אפשר לשבת ולהיות בחוץ-בפנים /קרקע/ ,כל ריצוף, כל חיפוי קיר החדרי אמבטיה, משטח שיש, מדריגות... עשנו מאבן הברון, ישר מהמחצבה, בעיבודים שונים, לפי הפונקציה הספציפית.אחר-כל, "יצאנו החוצה", שביל כניסה, ספסל... גם מאבן הזה. לא היה משעמם, כי את הדירות צבעתי בבורדו/שילוב חול מדבר, בחלק ה"רציני" של הדירה, וצהוב/כהול באזור "צעירים". המטבח, ארונות האמבטיה, היו בגוונים זהים לקירות,פורמאיקה תוצרת הארץ, עם כילים סניטרים פשוטים, לבנים. קו המחשבה היתה, שימוש בחומר מקומי, זמין, בכמות גדולה, שמחירו, בסוף, הייה נמוך, מכל דבר אחר, עבודה מקומית, טובה. את "התבלין"(את הצבעים) תמיד אפשר לשנות...בכל זאת, כל כמה שנים, מקבלת טלפון, להגיד את מספרי הצבעים, כי עדיין אוהבים אותם.
 

lorraine

New member
טעות

אווה יקרה, לידיעך סיגנון הבאוהאוס מקורו בשלושה עיניינים מרכזיים: שיכון עולים, מגורים שיתאימו לתנאי האקלים המקומי וניסיון לתת אופי מודרני לעיר בהתהוות. אל תשכחי שבשנות השלושים "רובינו" היינו חדשים פה... היינו צריכים להביא את אופי הבנייה מאיזשהו מקום... וחוץ מזה, הקוים הישרים והניקיון הבאוהאוסי תמיד, אבל תמיד, ישאר מודרני.
 
את עיקרונות הבאוהאוס קבעו בגרמניה

רוב האידאולוגיסטים היו יותר ציירים, פסלים, מאשר אדריכלים. האידאולוגיה הסוציאליסטי-פשיסטי (כמה דברים זהים, אם כי, הכוונה היתה שונה) חשבה, שאנשים אוהבים לגוד "במדים מבטון", וחוסר יכולתם להבדיל בין פרטי בניין פונקציונלים, לבין דקורציה, הוריד את הכל... לכן, הבניינים האלה, קשים לתחזוקה. בין הקבוצה, היו יהודים, שעזבו את גרמניה, שהטלר עלה לשילטון. חלקם היגיע לארץ, אבל כניראה, המצב לא הייה שונה, יהודים "אכלו אחד את השיני",והגדולים בינהם, כמו מנדלסון, עזב את הארץ. עדיין יש בנינים, ומרקם עירוני, בסגנון המקורי, אבל להתמודד עם השיפוץ שלהם, מסימה, בלתי אפשרית. לאחר מיליונים שהשקיעו בבנין לשימור בפינת רח´ נצח ישראל, כיכר מסריק,בתל אביב, לפני שנתיים, הכל כבר מתקלף, כמעת, כמו לפני השיפוץ. הבאוהאוס לא התאמה, לשום מקום, ועם השנים יותר ויותר בעיות יש עם הבניינים, הכאילו באוהאוס. 1. קודם כתבתי, על חוסר התייחסות להומרים מקומיים, ולאקלים. הסגנון "בצאלעל", ששילוב מעניין בין אלאמנטים מקומיים, עם חשיבה מתקדמת, הרבה יותר מוצלחים, אבל אוהבי הבאוהאוס מדברים על האקלקטיקה של הסגנון - כגנאי - , ביעיי זה אוטנטי בהרבה, במדינה, שאין לה מסורת ארכיטקטורה של מאות שנים.2. בניה על העמודים, טאורטית משאיר יותר שטח פנוי, אבל השטח הזה,לא שימושי בכל מקום, אבל ברעידת אדמה, סכנה, שכל הבניינים יפלו... זה דיון ארוך, בין אנשי מקצוע ישנם חלוקי דעות. לפני כ: 30 שנה, "גדלתי על עיקרונות הבאוהאוס", אבל אחרי כל-כך הרבה שנים,מתיחסת לסגנון בניה הזאות, כאחד מהסגנונות, שעבר זמנה... כמו של המגדלים, הקניונים יעברו מין העולם... האנושות עושה שגיאות, אבל, עם הזמן,גם מתקך אותם. מודרני - לא קשור לבאוהאוס, לא לארכיטקטורה. בסוף הרננסנס, סביר לניח, שהגוטיקה הייה מודרנית מאוד, יותר מאוחר הברוק... הכל עיניין של זמן. הסוציאליסטים, הבאוהאוס, חשבו,שזהו זה, סוף ההסטוריה, סוף הסגנונות. אחר-כך התברר, שקצת מוקדם מידי להגיד את זה...
 

lorraine

New member
מה זה משנה איפה קבעו?

אל תשכחי קודם כל מתי צמחה העיר תל אביב. במדינה נטולת היסטוריה אדריכלית צמחה לה עיר בין שתי מלחמות עולם, בשנות השלושים והארבעים תחת לחצים חברתיים וכלכליים. זה נכון שהרעיונות הובאו מאירופה (אז מה? גם אנחנו באנו בין היתר משם...) אבל הם הותאמו באפן מושלם לריקמה העירונית המתפתחת. הבנייה על עמודים אולי לא ניראית היום, בדיעבד, כל כך אסתטית (באשמת הדיירים שלא אכפת להם מה קורה מחוץ לסף דלתם), אבל גם להם יש סיבה. הם נועדו לאפשר את ניתוק המגורים מהמפלס הסואן של הרחוב, להגדיל את אזורי ה"רעות הירוקות" ולשפר את האיוורור במפלס הרחוב.
 
אין לי מוסג על מה את מדברת...

אבל, אם יהייה לי זמן, בקרוב, אכין רשימה של ספרות מקצועית, את יודעת, ללמוד תמיד כדאי...
 

lorraine

New member
תגובה מתנשאת

לא ברור לי למה התגובה שלך כזו מתנשאת. בסך הכל אני לא מסכימה לדעתך וזו זכותי. תמכתי גם את דעתי בטעונים בעלי משקל... ספרות מקצועית אני יכולה לקרא לבד ותאמיני לי שאני קוראת, אבל את יודעת רובינו נמשכים לספרות שמתאימה לדעותינו. מקווה לנהל איתך דיון הוגן ולא להתנצח כאילו שמדובר פה באיזה מאבק כוחות. שבוע טוב
 
אני לא במיוחד נחמדה, מה לעשות...

ממה שכתבת, תסלחי לי, ברור לי, שחסרים לך עובדות, לכן, אין טעם לנהל שיחה. יש לך דעה, בדבר, שאין לך מספיק יעדה... זה לא דבר נדיר במקומותנו, אבל אני לא חושבת, שזה מעניין את משהו, כאן.חוץ מזה, זאת פורום, ולא דו-שיח... דרך אגב: אני בדרך כלל קוראת ספר, ואחר-כך מגבשת דעה... לכן, במשך 30 שנות עבודה-לימוד-קריאה שיניתי את דעתי, בעיניין הבאוהאוס... זכותך, כמו הרבה אנשים אחרים, לחשוב אחרת, לא מתכוונת לשכנעה אותך, במיוחד. ומפני שדעותי מתבססות על איזה תהעליך מחשבתי, לא ניראה לי, שאת יכולה לשכנעה אותי. ואם את כל-כך אוהבת את הסגנון, רק יכולה להנות, מלקראו על היסטוריה של הבאוהאוס, מתי ולמה בנו בתל-אביב כך.לפי מה שכתבת, לו הכי לא ישנו את דעתך, העובדות...גם לך שבוע טוב!
 

vhp

New member
כמה שאת צודקת. ..

ואני דוגל באותה מחשבה זמן לא קטן. . .
 

vhp

New member
התשובה לגב´ אווה עמיחי(פשעים)

מקווה שהספקת לסלוח לי על שפגעתי בך שבוע שעבר
 
אבן ירושלמית

אבן במהלך השנים מצהיבה ישנו טיפול לאבן והוא ניקוי בהתזת חול או ליטוש - ולאחר מכן התזת סילר לאטימה יש לציין - כוחלה אינה אוטמת היא מאבדת את תכונותיה לאחר כשנתיים. ישנם פתרונות והם: ביצוע איטום נכון של המבנה לפני ביצוע חיפוי של המבנה. במידה ובוצע ציפוי המבנה יש לתת טיפול נקודתי בהתאם.
 
למעלה