מעיין אותי למה קניתי קסנטן גאם!

RSPA

New member
יופי. תודה.

למרות שהרעיון בכללותו ברור יש לי בעיה קטנה אחת: לא ברור לי איך מפסיקים את המכונה ואח"כ מפעילים אותה והיא ממשיכה מאותה נקודה שבה הפסקנו. לא מוכרת לי האפשרות הזאת אצלי במכשיר ואני הולך לבדוק זאת שנית.

Gidi Shemer

New member
היא לא. היא מתחילה מהתחלה

אבל החלק של הערבול הוא בעצם על ריק כי הוצאתי את המערבל

AnatShemer

New member
תיקונים קלים לגידי

1.שמן זית (או כל מרכיב שומני-נוזלי אחר, למי שלא טבעוני זו יכולה להיות גם ביצה) שמים מיד אחרי השמרים. אם מוסיפים אותו בסוף (כמו שגידי כתב) הוא לא מתערבב שווה עם יתר המרכיבים. גם הכמות של הקמח לא גמרי מדויקת, זה יותר 4.5 כוסות (אבל אני אופה בשיטת "לפי העין" ולא ממש מודדת מדויק).
2. לגבי ניתוק המכונה - אצל כל מכונה יש מנגנון קצת אחר של חזרה לפעולה אחרי ניתוק מהחשמל. כרגע יש לנו אחת שכל הוצאה מהחשמל גורמת לה להתחיל מחדש, ואחת שממשיכה מאותו מקום אם ההפסקה לא עולה על 30 דקות (זה מנגנון הגנה בפני הפסקות חשמל). אנחנו קונים את המכונות שלנו בחנויות יד שניה (3-8 דולר למכונה) כך שיכול להיות שההתנהגות שלהן היא גם פועל יוצא של היותן לא לגמרי חדשות. אם כי, הן נראות מאוד חדשות ולפעמים מגיעות עם אריזת הניילון והחוברת - אנשים נוטים להתלהב ולא להשתמש במכונות לחם.
ולמה מכונות ולא מכונה?
אנחנו משתמשים בהן המון (בערך פעם ביומיים) ומעמיסים יותר קמח מהמתכון המקורי, כך שהן לפעמים מתעייפות. בנוסף, פעם אחת איבדנו את הסכין המערבב, פעם אחרת נפל משהו על המכונה ושבר את הזכוכית, וכ"ד. אנחנו אוהבים שיש 2 מכונות פעילות, כך שאם אני כבר מוציאה את המצרכים אני מכינה ישר 2 כיכרות (במקום 3 דקות הכנה לכיכר אחת, 4 דקות לשתי כיכרות...).

Gidi Shemer

New member
הערות לתיקונים וחידוד

רק שתי הערות קטנות לסעיף 1 (וחידוד בתחתית הפוסט):
אני כן מוסיף שמן זית בסוף
אני מוסיף 4 כוסות קמח ולא 4+

הבנות טוענות שהלחם שלי יוצא מוצלח יותר

RSPA

New member
אני לא מתערב...אני מהאו"ם

אבל רק הערה קטנה, לפי מה שאני יודע:
הרעיון במכונות לחם הינו להפריד בעת הכנסת המרכיבים בין הנוזלים לשמרים (להבדיל מכל מיני דרכים שמשתמשים בהן באפיה רגילה) ובכלל זה להפריד (כמו באפיה רגילה) בין השמרים לבין מלח ושמן (מגע ישיר בין האחרונים לשמרים פוגם בתפקוד השמרים).
בשתי מכונות הלחם שלי (זאת שהיתה והנוכחית) מדברים על סדר הכנסת הרכיבים הזה: נוזלים (מים, חלב או חל"ס, שמן) מעורבבים עם מלח וסוכר ; קמחים ואבקות שונות ; שמרים יבשים (שמרים טריים לא מתאימים למכונות לחם. אני מצרף צילום מתוך ההוראות של המכשיר הנוכחי שלי לשם דוגמא). את האגוזים/זרעים וכד' מוסיפים רק בשלב מאוחר של הלישה הראשונה כדי לא להפריע ל"התחברות" הראשונית של המרכיבים העיקריים (אצלי, המכונה משמיעה ביפ להזכיר לעשות זאת).

בענין אחר: מצאתי שהמכשיר הנוכחי שלי חוזר להמשך עבודה על פי התכנית המקורית, לאחר הפסקת פעולה יזומה או לא יזומה (הפסקת חשמל), רק במידה ועברו פחות מ-7 דקות בין הפסקה להפעלה מחדש. זה שאצלכם זה לאחר זמן ארוך יותר, זה או בגלל שכך זה תוכנן או שזה בשל תקלה. אבל זה ממש לא משנה כל זמן שמודעים לכך.

והעיקר - מה שחשוב בסוף זו התוצאה ואם לשניכם יוצא לחם טוב אז על מה הבלגן?

AnatShemer

New member
תודה על התגובה המושקעת

אני אופה במכונות לחם כבר 15 שנים. בהחלה נ"ג (קניתי בגלל הצליאק) וכשהפסקתי לצרוך לחם, בשלב מאוד מוקדם, עברתי לאפיה למשפחה. ככל שהתעלמתי מההוראות , הזמנים, החומרים והתוכניות של היצרנים - כך השתפר הלחם שלי. הדבר היחיד שאני מקפידה עליו הוא הפרדת המלח, שמוסף בסוף, מהשמרים שאני מוסיפה בהתחלה. גם שמרים טריים עבדו נפלא (בארה"ב הם אסורים לשיווק).
למכונות החדשות יש מנגנון השהיה (למקרה של הפסקת חשמל) שהוא לרוב 30-45 דקות. בתכל"ס זה לא ממש משנה לנו מכיוון שאנחנו מוציאים את המערבב ומוסיפים זמן תפיחה, כך שבסופו של דבר מדובר בלהכיר את ה"אופי" של כל מכונה. מאז שהתחלתי להשתמש במכונות לחם עברתי בערך 6...

שאלה לא קשורה: למה אסור לשווק שמרים טריים

בארה"ב? מעניין!
היה לי פעם ספר בישול שהיו בו מתכונים שאמרו "חפיסת שמרים בעשר אגורות" או משהו כזה.
ואני באמת זוכרת את הימים שבהם קנו במכולת חמישים גרם שמרים שהמוכר היה שובר מגוש גדול, ועוטף בנייר.

AnatShemer

New member
משהו שקשור לבטיחות במזון

לא יודעת אם זה רק בסטייט שלנו או שזה פדראלי.

RSPA

New member
אחרי זה, כל שנותר לי הוא לנסות את המתכון שלך

כולל סדר הכנסת הרכיבים "החדשנית" למכונה ולראות בעין מה קורה...

Gidi Shemer

New member
רעיון טוב, אבל בנסיון השני תוסיף את השמן בסוף

הלחם ייצא הרבה יותר מוצלח

למעלה