תיקונים קלים לגידי
1.שמן זית (או כל מרכיב שומני-נוזלי אחר, למי שלא טבעוני זו יכולה להיות גם ביצה) שמים מיד אחרי השמרים. אם מוסיפים אותו בסוף (כמו שגידי כתב) הוא לא מתערבב שווה עם יתר המרכיבים. גם הכמות של הקמח לא גמרי מדויקת, זה יותר 4.5 כוסות (אבל אני אופה בשיטת "לפי העין" ולא ממש מודדת מדויק).
2. לגבי ניתוק המכונה - אצל כל מכונה יש מנגנון קצת אחר של חזרה לפעולה אחרי ניתוק מהחשמל. כרגע יש לנו אחת שכל הוצאה מהחשמל גורמת לה להתחיל מחדש, ואחת שממשיכה מאותו מקום אם ההפסקה לא עולה על 30 דקות (זה מנגנון הגנה בפני הפסקות חשמל). אנחנו קונים את המכונות שלנו בחנויות יד שניה (3-8 דולר למכונה) כך שיכול להיות שההתנהגות שלהן היא גם פועל יוצא של היותן לא לגמרי חדשות. אם כי, הן נראות מאוד חדשות ולפעמים מגיעות עם אריזת הניילון והחוברת - אנשים נוטים להתלהב ולא להשתמש במכונות לחם.
ולמה מכונות ולא מכונה?
אנחנו משתמשים בהן המון (בערך פעם ביומיים) ומעמיסים יותר קמח מהמתכון המקורי, כך שהן לפעמים מתעייפות. בנוסף, פעם אחת איבדנו את הסכין המערבב, פעם אחרת נפל משהו על המכונה ושבר את הזכוכית, וכ"ד. אנחנו אוהבים שיש 2 מכונות פעילות, כך שאם אני כבר מוציאה את המצרכים אני מכינה ישר 2 כיכרות (במקום 3 דקות הכנה לכיכר אחת, 4 דקות לשתי כיכרות...).