"מעלה הנחל" ברמות מנשה - מי מכיר?

"מעלה הנחל" ברמות מנשה - מי מכיר?

שלום לכם, החלטנו ללכת על זה - "מעלה הנחל" הרחבה קהילתית בקיבוץ רמות מנשה. החברה המבצעת היא "מבנים מרכז בע"מ" והמתכנן "א.ב. תכנון" מצרפת תכנית כללית של הבית (שטח כללי 1/2 דונם, שטח בנוי 160 מ"ר) בינתיים אנחנו מדברים על קומה 1, אבל יש אופציה לקומה 2 גם כן... (תוך ויתור על החדר הגובל בפינת האוכל כיום) אשמח לשמוע הצעות, הערות המלצות.. ביום שישי מקבלים את החוזה

ושכחתי....

כיוון הצפון הוא לחלון המטבח (חדר השינה - יחידת הורים הוא דרומי) ואנחנו יודעים שהממ"ד מתוכנן די דבילי (1.65מ'*3.05מ') וקיר ההדף שמולו גם מעצבן, אבל זה חלק מחסרונות של לקחת תכנית של קבלן...... אין אפשרות לשנות אותם... תודה !

אני לא יודע למה יש קיר הדף לממ"ד

דלת הממ"ד לא פונה לעבר חלון ולכן לא חייבים קיר הדף .

קיר הדף - מי יודע?...

מישהו יכול להסביר למתחילים כמונו, מתי צריך קיר הדף?... ומדוע ולמה שם הקבלן בתכניות שלנו קיר הדף...? הרי הוא הורס את כל המרחב שיכול להיות שם במסדרון... במשרד המשווק אמרו לנו שאין מה לעשות עם הממ"ד ועם הקיר שמולו כי זה קיר הדף...
תודה

כשיש פתח כל שהוא מול הדלת של הממ"ד

חייבים קיר הדף , אצלכם אין פתח מול הדלת של הממ"ד ולכן אין צורך בקיר הדף . בכל מקרה הייתי שובר אותו לאחר כל האישורים של טופס 4 . גם אם היה פתח .

בינא

Member
קיר הדף - בשביל מה? צריך או לא?

קיר הדף מגיע עם הממ"ד לפי דרישה של מהנדס הג"א שבודק את התוכניות. גם הקבלן היה מעדיף לוותר עליו והמהנדסים דווקא אוהבים אותו כי נוח להם להשעין עליו חלק ממשקל הרצפה של קומה א'. במקרה שלכם, התכנון הלא מוצלח של א.ב.תכנון יצר ממ"ד בצורה של קרון ופתח מאולץ בקצה הארוך של הקרון, בדיוק בקו ישר מול הויטרינה או החלון הגדול של הסלון. תמיד אפשר "לסמוך" על מהנדס של הג"א שידע למצוא את "זוית הפגיעה המשוערת" שבגללה יאלצו האדריכלים להכניס את הקיר המגן הזה. מומלץ בחום לבקש שינוי, אפילו אם זה דגם. אם תלחצו מספיק חזק, כתנאי לרכישה, הם "יכנעו" לדרישתכם. מומלץ לבקש שהחדר הפינתי (זה שליד הממ"ד מימינו), יהיה הממ"ד ובכך תחסכו גם קיר מגן לדלת. אומנם "תפסידו" חלון, אבל מי צריך 2 חלונות באותו צד בחדר שינה של ילדים או של הורים? מומלץ לבטל את "הקרון" ולאחד את שיטחו עם החדר משמאלו. כך תקבלו חדר גדול שטוב ל-2 ילדים עד שאחד מהם גדל לגיל בו הוא מבקש חדר לעצמו...

nanad

New member
תתחדשו

כל שיש לי לומר זה שזה איזור מדהים ויפיפה, וישיהיה בכיף.

ענתש

New member
יש כבר ילדים ?

כי אם עוד לא או אם בשנים הקרובות לא יהיו יותר משניים אז הייתי הולכת על הדגם (הסתכלתי באתר שלהם) שבו יש חדר ילדים גדול ומרווח בקומה התחתונה ולא בונה את הקומה העליונה. שני ילדים בחדר זה אחלה וככה יש חדר גדול ויפה בקומת הקרקע ולא שלושה פיצפונים מדיי. או שלחילופין אפשר להשאיר למטה שני חדרי ילדים ולוותר על השלישי בתמורה לחלל גדול יותר של הסלון ומרחב לפינת אוכל ובעתיד אם תרצו קומה שניה - לשים שם מדרגות קלות שלא יסגרו לכם את החלל והנוף. בכל מקרה יש פה בהחלט מקום לערב אדריכל מטעמכם על התכנון הפנימי כי אפשר להשיג יותר מהחלל הזה... אישית לא כל כך אוהבת את המטבח, משהו בו לא מסתדר לי. מאד אוהבת את הזוית של הסלון והמטבח זה לזה ולדעתי אפשר להגיע לסידור יותר טוב בינהם. הייתי מוותרת על שירותי האורחים הצפופים והמיותרים בכלל (בעיקר כי יש מקלחת ושירותים בקומת הקרקע) והייתי עושה משהו עם מרפסת הכביסה הלא נוחה - היא חייבת כניסה ממקלחת הילדים כי אחרת זה לא נוח להסתובב עם הכביסה והיא גם בנויה כשנישה בדרך ליציאה החוצה למרפסת שירות הקטנה וזה לא יפה לדעתי. זה מייצר מין "כוך" שתמיד יהיה מלא בכביסה מלוכלכת בדרך לדלת. חבל.

איזו קבלת פנים נהדרת! ושאלות...

אין עדיין ילדים - אבל אהלן וסהלן - הם מוזמנים להגיע... (כשנוח להם
) ובקצב שלנו - כנראה שבאופן כללי לא נספיק יותר משניים
ענתש - מה לא מסתדר לך במטבח? התכנון הוא אילוסטרציה בלבד - הקבלן לא נותן מטבח בכלל... לשיקולנו הבלעדי מה עושים שם - הם מרצפים ונותנים אינסטלציה - אנחנו קובעים מיקום של מרכז כיור. אני דווקא מאד אוהבת את המזווה (זה מה שגרם לי לבחור בדגם הזה) ודווקא חשבתי להזיז את הקיר של המקרר לצד השני של המטבח ולתחום כך את הזיות מהסלון - כך שלא מציצים לתוך המטבח מהספות. אשמח לשמוע למה התכוונת ב"להגיע לסידור טוב יותר בינהם" ולגבי מרפסת הכביסה - אי אפשר לבנות שם דלת - בגלל הקיר הדף הדבילי הזה - אם יהיה שם סגור - הכל יהיה באזור חסום... ולגבי המעבר עם הכביסה - כיום יש לנו סל כביסה בחדר הכביסה... אין סיבה שלא נזים כזה גם בבית הבא... או שלא הבנתי את הכוונה שלכם, לגבי "להסתובב עם הכביסה"... אשמח לשמוע תשובות והערות נוספות תודה גלי

בין חדר הכביסה למקלחת כדאי לפתוח

דלת שתקשר בינהם מבפנים. למשל- במקום הכיור לפתוח פתח, ואת הכיור לקבוע ממול. זה כדי שלא תצטרכו לצאת מהמקלחת, וולהכנס לחדר כביסה.

במחשבה שניה לא הייתי מקבל את התכנון

הזה . הממ"ד צריך להיות בחדר הארונות של חדר הורים . את הממ"ד הנוכחי יש לבטל או להפוך אותו למחסן שיקל על אחוזי בניה וארנונה . אם מבטלים את הממ"ד אפשר להגדיל את חדר שינה הורים שיהיה לי זמן אני אשרטט זאת

ליcות

New member
אבל עשית שירותי אורחים ללא חלון..

וגם מאוד קרובים למטבח. זה מה שהכי הציק לי בתוכנית הקודמת ולכן שינינו את מיקום המטבח (במחיר של חלל פתוח, שיפתר בעזרת מבואת כניסה). לגבי הממ"ד - מנסיוני אם מדובר בפרוייקט קבלן, הממ"ד זה בעיה, אי אפשר להזיז ואי אפשר לשנות. אולי להם יהיה יותר מזל.

גם אצלי בבית שרותי האורחים יהיו

ללא חלון , אני אשים ונטה עם צינור החוצה דרך המזווה . בכלל כל שירותים לדעתי צריכים ונטה, גם אלו עם חלון .

iditha

New member
בית נחמד מאוד ובהצלחה

גם אני חושבת שיש מקום להכניס מעצב פנים שיעשה תכנון יותר נכון של מה שמתאים לכם. בתכנון הנוכחי חדרי הילדים קטנים והממ"ד תקוע באמצע. אם אין אפשרות להזיז את הממ"ד אולי כדאי להעביר לשם את היחידת הורים כולה.

מפציעה

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

גם אנחנו חשבנו על הפרויקט שם (אבל זה היה אחרי שכבר התחייבנו לפרויקט בקיבוץ אחר, איזור משגב). שיהיה בהצלחה !

למעלה