מעליב אותי כשאומרים לי שאני בדיכאון.

מבוזבז63

New member
מעליב אותי כשאומרים לי שאני בדיכאון.

מעליב אותי כשאומרים לי שאני בדיכאון. ולר מפני שיש בזה איזו בושה. אני מכבד מאד, ומרגיש המון אמפטיה למי שבאמת בדיכאון.
אבל שנים שאנשים אומרים לי שאני בדיכאון, ונמאס לי. אני מתקומם נגד זה.

אני חי בהרגשה שאני כישלון מוחלט, שאני רוצה למות, שנמאס לי מהחיים האלו, שאני שונא את עצמי ואת חיי.
אבל אני לא בדיכאון. ואסביר למה.ֿ

כי הגדרתו של הדיכאון הוא תפיסה מעוותת של המציאות. אדם החולה בדיכאון, אינו רואה את העובדות נכוחה. אדם שבאמת בדיכאון, חושב שהוא כישלון, אבל הוא לא רואה את המציאות האובייקטיבית. אם יקבל טיפול נכון, (כדורים או טיפול פסיכולוגי או שניהם), הוא יוכל לראות את המציאות כמו שהיא, שלא הכל נורא כל כך, ושרק הדיכאון צבע לו את העולם בשחור.

אבל אני לא עונה להגדרה הזו. ניסיתי חמישה סוגי כדורים שונים. אני בטיפול אצל פסיכולוגית מעולה כבר יותר משנתיים. ואני רק עצוב ומיואש יותר מתמיד.

כי אצלי סיבת העצב והיאוש אינם תפיסה מעוותת של המציאות. אלא בדיוק להיפך.

אני עצוב ורוצה למות כי אני רואה את המציאות, את סיפור חיי, את הטעויות שעשיתי, את החיים שביזבזתי, בעינים פקוחות לרווחה. אני רואה את המציאות כמו שהיא. אני לא מסוגל לשקר לעצמי, לתת לעצמי "הנחות"
כי אני מסתכל על חיי, ואני מנסה לראות בהם משהו אחד, אחד, שהייתי יכול לקרוא לו הצלחה. הגשמה. משהו שבאמת הצליח לי, שהישגתי. ואני לא רואה. אין.

ביצעתי את הפשע הכי גדול שאדם יכול לעשות לעצמו: בזבוז חיים.

לרוב בני האדם יש מנגנון הדחקה, או שיכחה, שעוזר להם לא לזכור את החלקים הרעים של חייהם, או לפחות לא לזכור את זה 24 שעות ביממה. להגיד לעצמם" אין דבר, אני סולח לעצמי, לפחות יש לי את הדברים הקטנים" לי אין מנגנון כזה . אני לא יודע איך שוכחים או מורחים או משכנעים את עצמי שחיים של פרורים ושאריות, ושאינם דומים בשום אופן למה שרציתי וחלמתי הם איכשהו "בסדר" וראויים לחיות אותם או לשמוח בהם.

אני לא יכול לשטוף לעצמי את המוח שחיים שהם עלובים, חיים שהם "פרס ניחומים של לוזרים" הם איכשהו מקור לשמחה. ושום כדור לא ישנה עובדות.

הכדורים לא עוזרים, ולא יעזרו, כי כדורים לא משנים את ההסטוריה. לא מחזירים שנים אבודות ולא מוחקים החלטות אומללות.

אני לא בדיכאון, כי אין לי תפיסה מעוות של המציאות. אני רוצה למות ולגמור את החיים האלו כבר כי אני רואה את המציאות יותר מדי טוב. ולא יכול "למרוח" או ליפות.

יותר מתמיד אני מתנחם בידיעה שזה לא ימשך לנצח, החיים הרעים האלו. יש לי קו-גמר, והוא יגיע. אני כבר זקן. אני לא אחיה לעולם. העונש הזה יגמר מתי שהוא.
 

המנותק1

New member
שלום לך

צר לי על הסבל שלך. הלוואי ויכולתי לעזור.

בכל זאת אני רוצה לומר משהו. צד את עיניי משפט אחד שאמרת: "אני רואה את המציאות יותר מדי טוב. ולא יכול "למרוח" או ליפות."
דווקא ידוע שאנשים שסובלים מדיכאון נוטים, בניגוד לאנשים "נורמליים", שלא להחזיק באשליית האופטימיות, כלומר בנטייה של יפויי המציאות מעבר לתכונותיה הריאליות.
כן, זה ממש ככה, האנשים הנורמלים פשוט רואים את המציאות באופן מעוות וזה עוזר להם להתמודד. לעומת זאת אלו הנוטים לדיכאון רואים את המציאות באופן הרבה יותר ישיר ואמיתי. אז מהבחינה הזו אימוץ מנגנוני הגנה שמעוותים את המציאות עשוי להיות מועיל וכדאי, וזה הרבה פעמים מה שעושים בטיפול פסיכולוגי.


אפשר לקרוא על אשליית האופטימיות כאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/Optimism_bias
 

מבוזבז63

New member
בדיוק.

האנשים הנורמלים פשוט רואים את המציאות באופן מעוות וזה עוזר להם להתמודד"
 
טריגר מעליי(למעלה)

5 כדורים? יש אצלנו בפורום כמה שניסו מעל 20 סוגים שונים ועדיין מנסים למצוא את השילוב המתאים להם, שייתן מקסימום השפעה רצויה עם מינימום תופעות לוואי.
אתה אומר "בזבוז חיים", למה אתה מתכוון? לא הצלחת מספיק? לא שינית מספיק? לא עשית דברים אחרים ש"ראויים"/"חשובים"? אני חושבת שאחוז קטן מאוד מהאנשים (בין אם הם מתמודדים עם דיכאון או לא) בעולם המודרני, מרגישים ככה והם ממשיכים לשאוף ולנסות לדחוף קדימה, לפעמים - עד שזה מפיל אותם.
אני מניחה שהתשובה תהיה כן, אבל אני אשאל בכל זאת: התמקדת בטיפול הפסיכולוגי על שינוי דפוסי חשיבה?
באיזה סוג טיפול אתה? יכול להיות שטיפול CBT יועיל לך יותר (אתה יכול לקרוא עליו כאן - http://he.wikipedia.org/wiki/טיפול_....95.D7.92.D7.A0.D7.99.D7.98.D7.99.D7.91.D7.99)
 

מבוזבז63

New member
סליחה שלא ציינתי טריגר.

ולתגובה עצמה: לא נראה לי שגם 30 סוגי כדורים יעזרו לי. כי כמו שאמרתי, כדורים אינם משנים מציאות. אינם מוחקים או משכתבים חיים שלמים.
וכשאני אומר "בזבזתי חיים", אני מתכוון לזה שלא עשיתי איתם שום דבר טוב וראוי.לא השגתי כלום, לא שיניתי כלום. לא תרמתי כלום. על המצבה שלי אפשר יהיה לכתוב : "הוא נולד, הוא התרבה, הוא מת.". כמו חידק או ג'וק.
לא עשיתי שום דבר שהוא מותר האדם מן הבהמה. ולעומת זאת כן עשיתי הרבה דברים בהמיים.
היו לי חלומות, לא הגשמתי אף אחד מהם. ואני זקן מדי, ועכשיו מאוחר מדי.
 

היי48

New member
תראה

אני מבינה את הרצון לרצות לעשות משהו יותר מלהתקיים. לא שנראה לי שגם יש משהו רע ברק להתקיים, אני חושבת שכל עוד שאדם לא פוגע באף אחד ופשוט חי את החיים שלו גם זה בסדר גמור, אבל אני מבינה את הלך המחשבה שלך.
אבל נניח שכבר לא תעשה משהו בקנה מידה ממש מאסיבי (למרות שאף פעם אי אפשר לדעת, דוסטויבסקי למשל כתב את החטא ועונשו רק בגיל 45). אבל זה לא אומר שהחיים שלך הם מבוזבזים.
אפשר לדעתי גם לעשות מעשים טובים בקנה מידה קטן יותר. למשל נגיד שתתרום לצדקה ספרים ישנים שאתה כבר לא צריך. אולי אחד מהספרים האלו יגיעו למישהו וייתן לו את ההשראה לשאוף גבוהה ואותו אדם בסופו של דבר כן ישנה דברים לטובה בקנה מידה רחב בצורה כזו או אחרת? אי אפשר לדעת איך דברים יתגלגלו. לפעמים משהו שאתה עושה שלך נראה מאוד קטן ולא משמעותי, הוא בעצם מאוד משמעותי וישפיע במידה ניכרת על מישהו אחר.
לכן לדעתי תנסה לשקול לשנות את ההגדרה שלך למה זה לשנות ולתרום. זה לא תמיד חייב להיות משהו כמו למצוא תרופה למחלה חשוכת מרפא למשל, כי בוא נודה בזה, רוב האנשים לא יגיעו לדברים האלו. אבל אתה כן יכול לנסות לשנות את העולם בדרכים כמו שכתבתי. אולי כבר לא תזכה בפרס נובל (וגם אני לא, סביר להניח
), אבל אף פעם לא מאוחר מדי לעשות טוב בעולם.
 

המנותק1

New member
שוב שלום

אני מבין שהיו לך חלומות וכנראה שלא תוכל להגשים אותם, אבל אני חושב שכן יש מקום להעלות את השאלה עד כמה הקונספציה הזו של אי הגשמת חלומות כחסם לאושר אכן נכונה.
אני כן חושב שאם היית מגשים את החלומות אז כנראה שלא היית מתמלא ברגשות שליליים של ההחמצה. מנגד, חשוב לציין שמחקרים מראים שהרבה פעמים אנחנו לא באמת יודעים מה יעשה אותנו מאושרים. אנחנו מציבים מטרות, מגיעים אליהן, רק כדי לגלות שזה לא ממש ממלא אותנו (גם אם זה משרת את התועלת של אי- התמודדות עם תחושת הפסד והחמצה).

יש הרבה דברים שיכולים למלא בתחושת משמעות ולהוביל לאושר אך האמונות שהוטמעו בנו ע"י החברה לא תמיד מאפשרות לראות את זה.

מה שאני מנסה להגיד הוא שאולי בכל זאת ניתן למצוא תחושת משמעות. כמו שכבר נאמר כאן את העבר אי אפשר לשנות ועדיף להסתכל קדימה.
יש גישות בפסיכולוגיה (למשל הלוגותרפיה של פרנקל) שמדגישות את הנתינה לאחר כבסיס להשגת אושר והתנתקות מהמיקוד העצמי שפעמים רבות עמוד בבסיס הדיכאון.
יש המון אנשים שזקוקים לעזרה בעולם הזה, זקוקים למישהו שיתן להם אפילו קצת. אולי התנדבות זה משהו שיכול לתת לך תחושה שאתה עושה דבר חשוב בעולם.

חוץ מזה, חבל שאת מפחית בעובדה שהבאת חיים לעולם. זה ממש לא דבר של מה בכך, וראה מה זה עושה למי שלא מסוגל להביא חיים לעולם.
 

מבוזבז63

New member
להביא ילדים לעולם

זה אינסטינקט שלנו כחיות, להתרבות. אבל זה (בעיני) לא מטרה בחיים, בטח לא הישג או הגשמה. ילדים הם אנשים, בפני עצמם. ההישגים של הילדים שלי הם ההישגים שלהם, לא שלי. אני כמובן אוהב אותם, ואשמח אם יהיו להם חיים מוצלחים, אבל זה לא אומר דבר וחצי דבר על חיי שלי.

בדיוק כמו שאם חס וחלילה חייהם יובילו אתם לטעויות וכשלונות, זה לא יעיד שחיי שלי נכשלו. אם מישהו בוחר להיות פושע, או רוצח, האם זה אומר שחיי הוריו נכשלו? לא.
באותה מידה, גם אושרם והישגיהם של ילדי הם שלהם, ושלהם בלבד. אני מבין שיש הרבה הורים, שחיים דרך תחושת הנתינה וההישגים של ילדיהם, ורואים בכך את הגשמת יעודם שלהם. אני לא מבטל אותם, אני רק אומר שאני איני יכול להרגיש כך.

וכנראה שאין ל את המבנה הנפשי המתאים למצוא אושר על ידי נתינה. זה נראה לי כמו לחיות חיי משרת. רק שיהיה ברור: אני נותן המון, גם זמן גם אנרגיה, גם אהבה וגם משאבים לילדי . אני נותן ללא הרף. בעבודתי, אני עוזר לאנשים כל הזמן, ומשפר את חייהם. אבל אני מצטער: זה לא נקרא בעיני הגשמת חיי. זה לא מה שרציתי. זה מעמיד אותי בתפקיד של נותן שרותים, של פונקציה בחיי אלו שתלויים בי. אין לי בעיה לתת לאחרים. זה בעצם מה שאני עושה מרבית שעות היממה. אבל זה לא משכיח ממני לרגע, שאת מה שאני רציתי, החיים שאני רציתי לחיות, לא יהיו לי.
 

ליצי 16

New member
היי מבוזבז 63

בין הסימפטומים של הדיכאון הם: הרגשת עצב על מה שלא השגת בחייך.
חוסר אנרגיה וחוסר מוטיבציה לפעול למען רווחתך הנפשית.
מחשבות על מוות.
דיכאון זה מצב של העדר אור.

הגורם העיקרי לדיכאון הוא ייאוש גדול, חוסר תקווה.
דיכאון הוא מצב ביוכימי של המוח, כשעצבים מפסיקים לתקשר זה עם זה.

אפשר להיות בדיכאון מבלי שתהייה לך תפיסה מעוותת של המציאות.
לאנשים בדיכאון, תחושת השלווה הפנימית והשמחה להיות בעולם היא לא דבר טבעי.
הגישה שלך למציאות, זה מה שקובע.

אני חושבת שאתה בוחר בנחמה קשה, עונש קשה, כשאתה גוזר על עצמך דיכאון לעוד שנים רבות. אתה לא זקן, ודיכאון הוא המצב הנפשי הכואב ביותר בחיים.
את העבר אי-אפשר לשנות, אין מה לעשות, צריך לטפל בו ולהשלים איתו.
אנחנו חיים בהווה, ואותו אולי אפשר לשנות. עם תרופות מתאימות, עם טיפול מתאים.
העניין הוא ההווה, היום אתה אדם אחר, ואנחנו מתמודדים עם ההווה.
אני חושבת שהתחלה טובה תהייה להשלים עם זה שאתה בדיכאון. להכיר בבעיה.
 

ליצי 16

New member
נ.ב.

אין לי תפיסה מעוותת של המציאות, יש לי בוחן מציאות תקין, ולצערי אי-אפשר להגיד שאני לא בדיכאון. אני בדיכאון, ולכן אני נוטלת תרופות אנטי דיכאוניות.
 

מבוזבז63

New member
נכון.

דיכאון הוא מצב ביוכימי של המוח. וזו בדיוק הסיבה שאני חושב שזה לא המצב שלי.
אם הבעיה שלי היתה מצב ביוכימי של המוח, אז כדורים היו עוזרים לתקן את חוסר האיזון הכימי.
הבעיה שלי היא עובדות חיי, וחוסר היכולת "למרוח" או לייפות או להסתפק בתחליפים.

אני יודע שזה מעמיד אותי כנרקיסיסט. אולי אני באמת כזה. אבל חלמתי להיות מישהו חשוב. מישהו ששמו יזכר. מישהו שיצר משהו שקידם את המין האנושי.

המדע אומר, שעד היום חיו, בכל הדורות, כ50 מליארד בני אדם. כ7 מהם חיים כרגע. ובכל ההסטוריה, הידע והזיכרון הקולקטיבי של המין האנושי, יש רק כחצי מליון אנשים, שזכרם שמור כ אנשים שתרמו משהו למין האנושי, מעבר לזה שהיו הורים או שכנים טובים או תרמו לצדקה. אנשים כמו מוזיקאים, סופרים, ממציאים, ארכיטקטים, בונים, מנהיגים, פילוסופים, מדענים.

חלמתי להיות אחד מהם. חשבתי שאני מספיק מוכשר, ראוי, שיש לי משהו לתרום.

אבל אני לא. אני אדם אפור, רגיל, חסר כל חשיבות. חיי ומותי לא ישנו כלום. בעוד כ50 שנה לא ישאר שום זכר לקיומי, כאילו לא הייתי. ילדי יזכרו אותי, אולי במעומעם נכדי. אבל רוב בני האדם מתקשים אפילו לנקוב בשמו של סב-סבם, ולא יודעים עליו כלום , אולי מלבד עובדות כמו שנות חייו וארץ מוצאו. אם הולכים עוד דור אחורה- אנחנו לא יודעים כלום, וחשוב מזה: לא איכפת לנו, זה לא משפיע עליו או מעסיק את חיינו. בני האדם היחידים שמתו לפני מאה שנה ויותר, שעדיין משפיעים על חיינו, הם אותם יוצרים.
נער מתבגר קורא היום את רובינזון קרוזו, שנכתב לפני כמעט 200 שנה, או את גוליבר, או את סיפורי האחים גרים, והם משפיעים ותורמים לחייו הרבה יותר מאבותיו הישירים, סב סב סב סבו שחיי דיוק באותה תקופה, ושאפילו את שמו הילד לא יודע.

רציתי שלחיי תהיה איזו משמעות. אבל הם יהיו רק רשימה של מטלות ומתן שרותים, שישכחו כשאמות.
 

ליצי 16

New member
היי מבוזבז

אתה צריך למצוא את הכדורים שמתאימים לך, אם לוקחים כדורים שלא מתאימים, הם לא יכולים לתקן את חוסר האיזון הכימי.
כאן הטעות שלך.

אני לא יודעת אם אתה נרקסיסט או לא, מגלומן או לא, אבל אני יכולה להגיד לך שהגישה שלך לחיים היא מתכון בטוח לדיכאון נצחי ולאומללות. אי-אפשר לנצח את זה.
קורה שחלומות שלא מתגשמים. נכון, זה כואב, אבל אנחנו מתבגרים ומבינים שזה היה חלום בלתי-אפשרי.
מה שאתה מצפה מעצמך זו הישגיות יתר. הישגיות יתר היא אדם המנסה להגיע מעבר ליכולותיו, או אדם המנסה להגיע להישגים שהם מעבר לנדרש.
כדי לא להגיע למצב הזה, צריך להעמיד את גבול היכולת האישית.

אמביציה ומוטיבציה הם דברים נהדרים. אתה עדיין יכול להיות אדם מוכשר, ראוי ושיש לו מה לתרום. זה עדיין לא מאוחר. אבל זה עובד אחרת. קודם אתה צריך להיות מאה אחוזים של מי שאתה, למצוא את מה שאתה אוהב, ובמה אתה טוב, ולעשות את זה. אתה צריך להיות מישהו - לא להיות מַשהו. לא להתעסק עם להיות מישהו חשוב. מישהו חשוב זו התוצאה, לא המטרה.
אתה צריך להיות נחוש, מקצועי, רציני ומוכן לתהליכים, ולהיות אדם משמעותי.

נכון, אולי לא תהיה מישהו חשוב, אבל תהייה מישהו משמעותי וחשוב לעשרים או מאה אנשים, ועוד בחייך.
עוד לא ראיתי אף מת מחייך כשהוא רואה ילד שקורא את יצירתו אחרי 200 שנה.
וכן, משפחה אוהבת זה דבר חשוב מאוד, מאוד, מאוד, ומשמעותי, וגורם אושר. תשאל את כל האנשים שאין להם משפחה.
אל תבזבז את עשרות השנים הבאות שלך בדיכאון, ועוד תגיד שאתה לא בדיכאון, שזה מעליב אותך כשאומרים לך שאתה כן, אבל תרצה למות.
ואני מסכימה עם הדברים שליידי כתבה לך.
 

המנותק1

New member
אני יכול להבין

את מה שאתה אומר. גם בסתר ליבי חלומות על גדולה (ששורשם בהישגים מציאותיים ולא מנבכי עולם הפנטזיה) לצד סטירת לחי מצלצלת של המציאות.
יחד עם זאת בבחינה רציונלית של הדברים עולות כמה שאלות. ראשית, מה התועלת שצומחת לכל אותם הגדולים שבהיסטוריה האנושית מכך ששמם נזכר והשפעתם ניכרת דורות לאחר מותם? האם לאחר המוות משהו משנה בכלל? למה לבזבז את החיים על מחשבות לא-בונות שכאלה? יתכן שדפוס המחשבה הזה כמו שאתה מעריך, הוא פתולוגי.

שנית, מהו אופייה של תהילת "המנצחים" ומה שווה אהבה מותנת זו אל מול האהבה הבלתי מותנית (אני מקווה) של משפחתנו ושל חברינו האמיתיים?
היה והיית הופך להיות נשיא המדינה או סופר מפורסם, ודאי שזה היה נכרך בפרסום וכבוד, מהדברים הממכרים שהאנושות יכולה להציע לאדם. אך אלו אותם המנגנונים הפרימיטיביים שלנו, שרידי האבולוציה, שהופכים אותנו לתאווי תהילה, כשהרעיון הוא פשוט: מכניזם שרידה בעולם הקדום, שבו מעמד חברתי רם הגדיל את סיכויי ההישרדות. ואולם, הדברים האלו פחות רלוונטים בעולם המודרני. הכבוד, הפרסום והתהילה, הם בבחינת אהבה מותנית, אהבה מלאכותית.
אני יכול לקרוא את כתבי פרויד ולהתפעל מכושר היצירה שלו ולהעריץ אותו, והוא יכול להשפיע עליי שנים לאחר מותו, אבל ערכו לא ישווה לעולם לאחד מבני משפחתי, שאף אחד מהם אינו גדול אומה.

למעשה אתה הפרויד או האיינשטיין או הניוטון, או מה שלא תרצה, של המשפחה שלך וזה מספיק טוב, ולדעתי אתה צריך להודות על כך (בהנחה שיש לך משפחה נורמטיבית והכל).
 

Lady Stark

New member
היי

אני רוצה קודם כל להפריך דעה קדומה שיש לך לגבי דיכאון והגדרתו. דיכאון לא אומר עיוות מציאות. כל עוד הדיכאון אינו פסיכוטי או דו קוטבי אין שום עיוות מציאות בדיכאון.
ישנם עיוותי חשיבה, אבל גם אנשים בריאים מחזירים בעיוותי חשיבה. למעשה, אין אדם בעולם הזה שחף מהם. עיוות חשיבה יכול להיות, למשל, ברמה של ביטחון עצמי נמוך או בנבואות שמגשימות את עצמן. ועיוותי חשיבה של אדם מדוכא לרוב קשורים לתפישת עצמי עגמומית ולתפישת העולם כמקום מפחיד. כך שמאוד חשוב שתדע שבוחן המציאות של אנשים בדיכאון אינו שונה מזה של אדם בריא. וחבל שאתה מבלה שנים עם מידע כל כך שגוי לגבי דיכאון. מקווה שהמידע הזה עוזר לך.
מה שחשוב למעשה באבחנה נכונה הוא שתוכל לקבל את הטיפול המתאים לך.
ואני מסכימה עם ליצ׳י שאמרה שחלק מהתסמינים של דיכאון הם גם תחושת בזבוז וריקנות.
ואני חושבת שאין צורך בשטיפת מוח. טיפול פסיכולוגי טוב הוא לא שטיפת מוח אלא פירוק של דפוסי חשיבה מזיקים. את החיובי אתה תראה כשתרגיש הקלה במצב.
בכל מקרה, ממליצה לך לא לוותר ולא להזניח. אם תרצה להתייעץ בענייני טיפול פסיכולוגי אנחנו פה.
 
הגדרות לא משנות

אתה מניח שהתפיסה שלך של של המציאות היא נכונה . אין דבר כזה תפיסה אובייקטיבית, כל אחד רואה את החיים אחרת.
לא יודעת מה בדיוק עשית בחייך שלהם אתה קורה מבוזבזים אך לא יעזורהלחיות בעבר.
את העבר אין אפשרות לשנות, אך את המציאות היומיומית אפשר גם אפשר.
תקבע לך יעדים, ותעשה מאמצים ליישם אותם.
לא משנה מה היתה מציאות חייך, הכוח הוא בידיים שלך.
אולי במקום לחשוב על העבר תתחיל לדאוג לעתיד. אולי תנסה מטפלצבשיטת הלוגותרפיה של ויקטור פרנקל, תנסה למצוא משמעות לחייך ומשם תגיע התקווה וההרגשה הטובה.
 

Lady Stark

New member
בשום אופן לא ממליצה על פרנקל

לשלוח אדם הנאבק בשאלה קיומית לטיפול אקזיסטנציאליסטי זה לדחוף אדם עמוק אל תוך הטריגר הכי מפחיד שלו.
 

Lady Stark

New member
הבעיתיות היא

שגם עיסוק מתמשך בהאם כן או לא למצוא מטרה או משמעות היא בסופו של דבר, עוד סימפטום דיכאוני. וטיפול כזה מן הסתם אינו מיידי. לרוב הוא מלווה בתקופה לא קצרה של סבל ובלבול. נגיד ואם מדובר באדם בריא לחלוטין, אני אומרת שזו אופציה ושאולי החודשים או שנים של בלבול יביאו אותו בסוף למסקנה טובה. אבל אם מדובר באדם שמהרהר באובדנות, טיפול כזה יחטא למטרה ויכול להיות הרסני.
לצורך ההדגמה, זה כמו לומר לחולה באוסידי מחשבתי ללכת לטיפול דינמי. כי הרי טיפול דינמי מנסה להציף את הלא מודע. תארי לעצמך מצב שבו כל המחשבות של הלוקה באוסידי, שבטוח שמסתתרת בו מפלצת, יצופו ויראו למטפל, לכאורה, כמו משאלותיו הלא מודעות של המטופל.
חשוב להתאים טיפול לא על פי נושא התוכן המטריד, אלא על פי סגנון התוכן. איך שהוא מובע ביום יום.

וסליחה, מבוזבז, על זה שאנחנו מדברות עליך כאן בגוף שלישי.
 
למעלה