מעניין אותי אם...

EdisonGirl

New member
לפני שאנחנו ממשיכים את הויכוח המלבב שלנו

מאיפה אתה בארץ? באיזו עיר אתה נתקל בנהגי אוטובוס?

mad alot

New member
ירושלמי במקור

תל אביב בהווה,
ובכל עיר שביקרתי בה.

התלונות שלי אליהם הם בתור משתמש כביש ולא בתור נוסע באוטובוס,
אפילו שגם בנושא הזה יש על מה לדבר.

EdisonGirl

New member
הגעת עם מטענים

בירושלים באמת נתקלתי בתחבורה ציבורית מסוג אחר- הרבה פעמים שוכחים שיש עוד רכבים על הכביש, ונכנסים לנתיב שלך בלי לקחת אותך בחשבון...

בת"א אני דווקא מאוד אוהבת לנסוע מאחורי אוטובוס. הם מהירים, לא מחכים רבע שבע אחרי שהרמזור מתחלף לירוק, אלא עירוניים ונוסעים מיד כשהוא מתחלף, ותמיד דואגים לאותת כשהם עוזבים תחנה ומעוניינים לחזור לכביש. הם מפטרלים בצורה מושלמת בין מה שהולך בתוך האוטובוס ומה שהולך בכביש, והאמת שאני תמיד נפעמת- גם כשאני יושבת בתוך הרכב הפרטי שלי, וגם כשאני יושבת בתוך האוטובוס. יש גם נהגים קצת איטיים וחולמניים, אבל לא הרבה, ואני לא יודעת מה איתך, אבל כמה שנהגי האוטובוס יותר מהירים (גם כנוסעת באוטובוס וגם כשאני ברכב) זה יותר טוב בשבילי.

נהגי מוניות חושבים שהכביש של אבא שלהם. לא מאותתים, נוסעים לאט בהתאם למה שקורה להם בתוך הרכב בלי התחשבות במה שקורה בחוץ. הם עובדים בכביש (זה לא נשמע טוב
), אז אין להם ממש את הקטע הזה של להגיע מנקודה A ל- B כמו שיש לנהגי אוטובוס וכמו שאמור להיות לנהגים פרטיים (אבל אנחנו לא מדברים עליהם כרגע, ועד כמה רובם גרועים!), ולכן הם חושבים שלכולנו יש זמן, וכולנו לא ממהרים לשום מקום. נהג מונית יכול לתקוע אותך מאחוריו כשיחליט לעצור פתאום ולהוריד אנשים מהרכב, מבלי לאותת אפילו. אתה צריך לנחש לבד מה הוא עומד לעשות....

עכשיו אחרי שפרסתי את טענותיי, פרוס את שלך (כי דיברת בסיסמאות, מה שלא בדיוק מאפשר לי להגיב נקודתית
)

mad alot

New member
כנראה שהתל אביב שלי זו לא התל אביב שלך :)

בסדר על נהגי מוניות אין בכלל מה לדבר, נראה לי שיש הסכמה מוחלטת
אני פשוט חושב שנהגי אוטובוס ונהגי מונית הם בדיוק אותו דבר.

אולי ההבדל שאת נוסעת ברכב ואני בקטנוע ואותי הם מנסים להרוג כל הזמן.

EdisonGirl

New member
היית צריך להגיד!

כולם מנסים להרוג קטנוענים, ולפעמים הקטנוענים הם אלה שגורמים לזה, לא בהכרח בכוונה, כי יש כאלה שלא יודעים לקרוא את מצב הכביש, והם מחליטים לעקוף בדיוק מהצד הלא נכון, או לנסוע ישר בצמוד לפניה, בזמן שלא חסר רכבים שפונים בלי לאותת, ותוסיף לזה את העובדה שיש לנו, נהגי הרכב, שטח עיוור במראות, שאצלי, אגב, אני נאלצת לפעמים להמתין 5 שניות ולפעמים יותר לפני שאני מרשה לעצמי לעבור נתיב (זה תלוי בעוד מיליון פרמטרים- אם זה מעניין אותך, זה להודעה אחרת
), והנה נעלם לא הקטנוען מטווח הראיה שלנו.

אף פעם לא נהגתי באוטובוס, אבל אני מניחה שהשטח העיוור שלהם במראות דומה יותר לזה שברכב שלי מאשר ברכבים פרטיים וקטנים, מה שאומר שהם פשוט לא רואים אותך, אז במקום להאשים אותם שהם חלאות, ותאמין לי שאכפת להם- "תנועת הנקר" זו התנועה שמתקשרת אצלי לנהגי אוטובוס (הם עושים מן תנועות "ניקור" כאלה עם הראש כדי לנסות לתפוס את כל טווח המראות- ככה גם אני עושה ברכב שלי כשחושבים על זה...), פשוט קח את העובדה הזו בחשבון ונסה לייצב את הקטנוע שלך בטווח שאתה יכול לראות את העיניים של הנהג דרך המראות שלו. ככה אתה יכול להיות בטוח שהוא רואה אותך.

עוד שבועיים חזור אליי לדווח. אם תגיד לי שיש לנהג מבט שטני והוא נע ישירות לכיוונך במטרה לפגוע, או אז הם באמת נהגים ברבריים חחחח

mad alot

New member
באמת שאין לי כח להכנס לזה

פשוט תסמכי עלי בתור נהג ורוכב עם המון נסיון בכביש.
ושתרבות נהיגה אצלי זה אחד הדברים היותר חשובים לי, שאם אני אומר לך שנהגי אוטובוס חבורה של אנשים רעים, זה לא סתם,
ושאני קצת יודע מה זה שדה ראיה.

EdisonGirl

New member
לא אכפת לי למי יש יותר גדול

אני רק רוצה להבין את הטיעון שלך. מצידי שלח אותי למאמר שכתבת
אם אתה זוכר את הדיונים הראשונים שלנו, על ממתקים נוסטלגיים, אני לא בדיוק הטיפוס ש"סומך". אני אוהבת לחקור, לנבור ולהעביר את המידע דרך מסננת ביקורתית.

"נהגי אוטובוס הם חבורה של אנשים רעים" זה מבחינתי משפט הדגמה להכללה בחלק המילולי בפסיכומטרי, ותו לא, כל עוד אתה לא מבסס את הטענות.

EdisonGirl

New member
בנימה? כן

בזה שאני דורשת טיעונים? ממש לא.

זה כמו שתשים לי מול האף שוקולד מגרה, ולא תתן לי לטעום. אני מתה על דיונים

mad alot

New member
אני שונא דיונים באינטרנט:)

זה לא זורם כמו במציאות.
אבל זה גם לא ממש דיון, את רוצה הוכחות לזה שנהגי אוטובוס עושים שטויות.
חוץ מלהתחיל להסתובב עם מצלמת וידאו אין לי איך לספק אותך

EdisonGirl

New member
טוב, אין כמו שיחה פנים אל פנים

אבל אם אין את'זה, אז כתיבה היא במקום השני מבחינתי

זה יותר קל לספק אותי משנדמה לך
אני דווקא לא רוצה הוכחות כי זה לא משהו שאתה יכול לספק לי מכתיבה בלבד בהקשר הזה. אני רק רוצה הסבר לטיעונים שלך- מה עומד מאחוריהם, איך הגעת למסקנה הזו, מה ראית ומה מתנהל.. נו, כאלה.. כמו שאני הסברתי את שלי.

ebi83

New member
אני יכול להחליף אותו

כאדם שמשתמש יחסית הרבה בתח"צ (2-3 אוטובוסים לכיוון כל יום) במרכז בעיקר יצא לי לראות את התנהלות האוטובוסים בכבישים.

אני חייב לסייג את עצמי ולהגיד שזה לא כל נהגי האוטובוס אבל זה רבים מהם.
מעבר לאנטיפטיות הנובעת מהתפקיד לעיתים (התקדמתי בחצי מטר אז אני לא אעצור ואפתח את הדלת למי שדופק לי על הדלת) יש להם נטיה לזגזג בין נתיבים בלי הודעה או עם הודעה שבאעצם אומרת- אני מתחיל לנסוע תתאים את עצמך לזה.
מעבר לזה, הם חוסמים כבישים גם כשהם לא חייבים כדי לחסוך לעצמם עוד חצי דקה, הם משתלבים בתנועה בכוחנות מסוימת ולא לאט ובזהירות כמו שאני מצפה מנהג רכב נוסעים להתנהג.

הם ינסו לעקוף ולחתוך ברמזורים גם כשיש להם תחנה 10 מ' אחרי הרמזור או בעברית הם לא מתכננים את הנסיעה יותר מדי..

וזה רק מה שראיתי קורה שוב ושוב בקווים שונים. אני יכול להגיד שלרוב יש הבדלים בהתנהלות לפי שעות היום אז זו עוד נקודה למחשבה

EdisonGirl

New member
קוראים לך mad alot?

חח סתם. האמת שלא נתקלתי במה שאתה מתאר ברמה ה"חוצפתית" אלא יותר ברמה הפרקטית. כמעט ואין דבר שאני שונאת יותר מנהגים הססניים על הכביש, כך שיש סיכוי לא רע, שגם אני נחשבת לחוצפנית. בעיניי זה נקרא "לנצל הזדמנויות", ואני לא מסכנת אף אחד. אני רק נכנסת איפה שנהג אחר חולם. אולי זה מבהיל אותם, אבל זו כבר לא בעיה שלי. כשנוהגים- צריך לנהוג, ולהיות לגמרי מפוקסים בכביש, ואז לא מפספסים שום דבר ושום אוטובוס לא חתך אותי עד היום. אם כבר להפך.

מה שכן, גם לי קרה שנתקלתי במצבים כאלה שראיתי אוטובוס שעוקף ממש רגע לפני התחנה שלו ותהיתי לעצמי על שיקול הדעת ההזוי הזה..

ebi83

New member
יש הבדל בין הססנות לכניסה לא זהירה לנתיב.

אחרי שאוטובוס כמעט זורק אותך מנתיב כמה פעמים אתה לא מחבב אוטובוסים

למרות שהם מביאים אותי ככה קצת יותר מהר לעבודה.

ואין לי בעיה עם ניצול הזדמנויות, יש לי בעיה כשהן מסכנות אחרים או נעשות ללא התחשבות בתנאי התנועה והדרך.

mad alot

New member
הוא דווקא עושה עבודה טובה

הוא בכיף יכול להחליף אותי בכל הודעה שלוקחת יותר משלוש שורות לכתוב.

לא זכור לי דברים מסוכנים...

חוץ מלשכב על הכביש שמכונית עברה במקום פשוט לחצות את הכביש מהר... (שריטה עמוקה!)

ולעמוד על שולחנות ולעלות על מקומות גבוהים ...

נוטים להזכיר לי הרבה איזה ילדה "מופרעת" הייתי..

העיקר נרגעתי

the mush

New member
ברור, בקטע מזעזע

סיגריות ואלכוהול אני קונה חופשי מגיל 12 בערך [למרות שהיום בגיל 22 מבקשים ממני תז כי אני נראת בת 16.......]
ותמיד היינו מצליחות כל החברות להכנס לפאבים ומסיבות בערך מגיל 16...

הייתי פרועה וכל דבר שאמרו לי "לא" היה מבחינתי מטרה.
לכו תבינו....

למעלה