מעניין אותי כמה בפורום מאמינים כמוני שכל הדתות הן שקר

SupermanZW

Well-known member
אני מאמין שכל הדתות הן שקר, אבל זה לא כמוך. אני לא כמוך בשום דבר. אמונתי שכל הדתות הן שקר נובעת מכך שאני תופס כל אדם שמדבר בשם אלוהים כשקרן, מהסיבה הפשוטה שאין מי שהוכיח שאלוהים מינה אותו להיות נציגו עלי אדמות, אם היה כזה הוא יכול היה להוכיח.

אז מה האמת? מה האמונה הנכונה? אלה שאלות פתוחות. תהיו אנשים טובים, זה מה שחשוב, לא מתוך פחד, גם לא מתוך צדקנות, אלא מתוך ההבחנה בין טוב ורע שיש בנו, כבני אדם תבוניים, נהגו באחרים כפי שהייתם רוצים שינהגו בכם. אם כולם ינהגו כך יהיה הרבה יותר נעים לחיות. הגיוני, אך עם זאת רוב האנשים לא מאמצים גישה זו וחבל.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מאמין שכל הדתות הן שקר, אבל זה לא כמוך. אני לא כמוך בשום דבר. אמונתי שכל הדתות הן שקר נובעת מכך שאני תופס כל אדם שמדבר בשם אלוהים כשקרן, מהסיבה הפשוטה שאין מי שהוכיח שאלוהים מינה אותו להיות נציגו עלי אדמות, אם היה כזה הוא יכול היה להוכיח.
בלי להיכנס לדיון ביניכם רק נזכיר שביהדות אין חיה כזאת "נציג הקל עלי אדמות". זה משהו שמגיע מהעולם הנוצרי בעיקר (למיטב ידיעתי גם לא קיים באיסלם, אבל לא מתחייב בלי לבדוק). ביהדות זאת פונקציה שלא קיימת כך שממילא כל מי שטוען שהוא נושא בתפקיד, ככל הנראה לא לגמרי מדייק :).

אגב בעבר הרחוק זה היה שונה כמובן, כשהיה לנו את נביאי ישראל. כוונתי היא ל'אנשי ההלכה' שבנצרות ודומיה נחשבים נציגי הקל, אך ביהדות להבדיל אלף אלפי הבדלות, ממש לא כך לכתחילה.

SupermanZW

Well-known member
בלי להיכנס לדיון ביניכם רק נזכיר שביהדות אין חיה כזאת "נציג הקל עלי אדמות". זה משהו שמגיע מהעולם הנוצרי בעיקר (למיטב ידיעתי גם לא קיים באיסלם, אבל לא מתחייב בלי לבדוק). ביהדות זאת פונקציה שלא קיימת כך שממילא כל מי שטוען שהוא נושא בתפקיד, ככל הנראה לא לגמרי מדייק :).

אגב בעבר הרחוק זה היה שונה כמובן, כשהיה לנו את נביאי ישראל. כוונתי היא ל'אנשי ההלכה' שבנצרות ודומיה נחשבים נציגי הקל, אך ביהדות להבדיל אלף אלפי הבדלות, ממש לא כך לכתחילה.
גם היום, כל פוסק הלכה טוען שמה שפסק מייצג את רצון האל. הגדילו לעשות חז"ל בסיפור תנורו של עכנאי.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם היום, כל פוסק הלכה טוען שמה שפסק מייצג את רצון האל.
זה משהו אחר לחלוטין כמובן :). יש הבדל בין אדם שטוען שהוא נציג הקל לאדם שטוען, לאחר עשרות שנות לימוד והתעמקות, שהוא יודע לפרש את רצון האלוקים על סמך דבריו. לא דומה בכלל ולא מה שטענת למעלה והגבתי עליו.
הגדילו לעשות חז"ל בסיפור תנורו של עכנאי.
איך "הגדילו"? אמנם דוגמה שמוזכרת הרבה (ולו מהטעם הפשוט שהיא פחות או יותר היחידה ;-)), אבל דווקא לעניין אחר לחלוטין מזה שאנחנו מדברים עליו. גם בתנורו כל עכנאי איש לא קם ואמר 'אני נציג האלוקים ועל כן דעתי צריכה להישמע'. לא היה ולא נברא.

SupermanZW

Well-known member
זה משהו אחר לחלוטין כמובן :). יש הבדל בין אדם שטוען שהוא נציג הקל לאדם שטוען, לאחר עשרות שנות לימוד והתעמקות, שהוא יודע לפרש את רצון האלוקים על סמך דבריו. לא דומה בכלל ולא מה שטענת למעלה והגבתי עליו.

איך "הגדילו"? אמנם דוגמה שמוזכרת הרבה (ולו מהטעם הפשוט שהיא פחות או יותר היחידה ;-)), אבל דווקא לעניין אחר לחלוטין מזה שאנחנו מדברים עליו. גם בתנורו כל עכנאי איש לא קם ואמר 'אני נציג האלוקים ועל כן דעתי צריכה להישמע'. לא היה ולא נברא.
בתנורו של עכנאי הם לעגו לאלוהים וטענו בשמו שאמר שהם ניצחו אותו.

Harrington

Well-known member
מנהל
בתנורו של עכנאי הם לעגו לאלוהים וטענו בשמו שאמר שהם ניצחו אותו.
"לעג" זאת פרשנות שלך. לא משהו שאי-פעם זכיתי לשמוע ממישהו רציני שמכיר את הסוגיה. בכל מקרה גם אם תתעקש לטעון שהיה כאן לעג על אף שלא היה ולא נברא, עדיין מה לעשות, אנשים שמוגדרים כנציגי האלוקים, אין ולא היה כאן. גם לא באירוע המאוד בודד ומבודד הזה. כך שנחמד ככל שיהיה לפצוח כעת בדיון על כן או לא לעג בתנורו של עכנאי, עדיין זה לא יחזק את טענתך למעלה.

שורה תחתונה: בדתות אחרות אקבל את דעתך בהנחה שאתה מבין בהן יותר ממני. ביהדות מה לעשות, אין חיה כזאת שנקראית 'נציג האלוקים'. זה פשוט משהו שלא קיים. גם תנורו של עכנאי לא שינה ולא ישנה זאת.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
טוב בוא נתחיל מהנחת המוצא

כל הדתות הן שקר

מה האמת

אנחנו בני אדם שחיים בעולם מה הרציונל אומר לעשות

להנות כמה שיותר

לא על חשבון אחרים כי אז נוצרות מלחמות

משמע כל אחד צריך לעבוד ועם הכסף להנות

certified.woke

Well-known member
כל האמונות בקיום אֵל בורא, מנהל, משגיח, מנווט - הבלותיות במדה שווה.
המשותף לכל המאמינים - הצגת "הסבר" נפתל, לעולם בדיעבד, לכל השתלשלות ענינים שהיא וטענה כי ההשתלשלות כפי שארעה, היא ראיה חותכת לקיומו...

למעלה