מעניין אותי לדעת...

מעניין אותי לדעת...

כמה מכם בעלי רישיון הנהיגה,בעלי וותק של חמש שנים ויותר. חושבים שאם הם ניגשים היום לטסט מעשי - עוברים אותו בלי בעיות ?!

zilber z

New member
אני עם רישיון פחות מחצי שנה אבל

גם אני לא יהיה מסוגל עכשיו לעבור טסט מעשי ...... בכביש ובנהיגה היומיומית רוכשים הרגלי נהיגה שונים ומתאימים אותם לתנאים (נהגים כבישים וכו' ) טסט זה להיות רובוט ולא נהג ...ההבדל שמים וארץ ואני די בטוח שגם נהגים עם ותק של 5+שנים לא יצליחו לעבור טסט (תלוי באמות המידה של הטסטר)

../images/Emo140.gifבבקשה

9 שנים על אופנועים. 6 שנים על רכב 6 שנים על אופנים BMX 3-4 שנים על מכונית "פדלים". היום לעבור טסט שוב? אמממ אולי תמורת סכום סמלי אני אצליח.

be_roo

New member
אם עברתי טסט על אופנוע, אחרי למעלה

מ-5 שנים (7 אם החישוב שלי נכון) של נהיגה במכונית זה נחשב? אין ספק שהנהיגה היומיומית שלי לא תעבור טסט של תלמיד מתחיל. כלומר אם הטסטר לא ידע שיש לי רשיון ויצפה ממני לנהוג כמי שנסיונו בכביש מסתכם ב-30 שעות, אזי אכשל, מהסיבה הפשוטה שמקדמי הבטחון שלי בתור נהגת מנוסה הם קטנים יותר. יכולות הרכב, היכולת לצפות התנהגות של אחרים, הכרה עם הכבישים הם דברים שאין לתלמיד נהיגה רגיל. אני לא מעבירה להילוך שני ב-20 קמ"ש ולשלישי ב-40, ואני יכולה להוריד הילוך בזריזות ממש לפני הפניה, בניגוד לתלמיד שיזדקק לביצוע איטי יותר ושקול של הפעולות. אך אם ישפטו אותי על פי אמות מידה של נהג מנוסה, או לחילופין, אני אתאים את הנהיגה שלי לסוג הנהיגה של מתחיל לא מנוסה, אין סיבה שלא אעבור. כל זה לא בא להגיד שאני נוהגת באופן מושלם ולא עושה טעויות, אבל לתפוס אותי בטעות שאני לא מודעת אליה וכועסת על עצמי בגללה, יהיה קשה.

אני סובר ש...

אם נתאים את עצמנו גם לנהיגת "מתחיל" עדיין ניכשל בטסט אם לא ניידע את הטסטר בניסיוננו. ולא משנה כמה ניסיון יש לנו. אני יודע שאני עם וותק של 11 שנים על הכביש ועדיין איכשל בטסט מעשי. כי בארץ מורי הנהיגה אינם מלמדים לנהוג,אלא איך לעבור טסט. ואנחנו כנהגים,מנוסים על הכביש,כל אחד צבר לו הרגלי נהיגה משלו. ויהיה קצת לנהוג כפי שרצוי בטסט ולא לטעות באיזו נקודה מסויימת בטסט עפ"י הרגלי הנהיגה שלנו.

פרטנר

New member
קשקושים

הרי ברור שב"טסט" ישנה היצמדות עיקשת לחוק ובצדק. כל נהג בעל נסיון שמכיר את החוק באופן בסיסי ,וימתן את נהיגתו , יהיה מודע לפעולותיו ולא ינהג באופן אוטומטי כמו ביום יום , יש לו סיכוי טוב לעבור את ה"טסט". מדוע שבוחן נהיגה לא יעביר נהג שנוהג בהתאם למהירות המותרת והסבירה, מתכנן את נהיגתו בהגיון, לא מקפח את זכותם של האחרים בכביש ומתפעל את רכבו באופן סביר? כשאתה כותב ש"מורי הנהיגה לא מלמדים לנהוג אלא לעבור טסט" למה כוונתך? האם מורי הנהיגה לא מלמדים את תלמידהם לתפעל את הרכב באופן בסיסי וסביר? האם הם לא מלמדים אותם לבצע החלפות נתיבים , פניות ,השתלבות בתנועה, נסיעה לאחור, תכנון לעתיד , ועוד? או שאולי כל הנושאים הללו אינם נהיגה ? או שכנראה אתה ושכמותך שאין להם מושג על יכולת נהיגה של תלמיד עם וותק של כ30 שעות בלבד מצפים לגדולות ולכן "מאוכזבים" מיכולתם של הנהגים הטריים. אנחנו כנהגים מנוסים אמנם צברנו הרגלי נהיגה משלנו אך לצערי הרב הרבה נהגים ותיקים צברו הרגלים רעים ,והתרחקו מאוד מההרגלים הנכונים שנלמדו בשעורי הנהיגה שלהם.(לדוגמה: איתותים, שמירת על הנתיב הימני, פניות בדרך הקצרה האפשרית, ועוד). כמובן שישנם מורים שאינם עושים כראוי את מלאכתם, וההודעה שלי מתייחסת למורים שעובדים כראוי.

אתה באמת שאלה קישקושים ???

אתה יודע כמה נהגים על הכביש פגשתי שלא יודעים לעשות חנייה ברוורס ??? אתה יודע כמה אנשים פגשתי שלא למדו בכלל נסיעה לאחור [רוורס] ??? אתה באמת חושב שעם ישראל יודע לתכנן נסיעה ואינו מקפח זכות קדימה של העוברים בדרך ? וכן היום מורי נהיגה מלמדים את החבר'ה החדשי על הכביש,איך לעבור את הטסט,היום יש הרבה מורים שלוקחים את התלמידים ב'קבלנות' והמטרה שלהם היא להרוויח כמה שיותר כסף במחיר של טסט ראשון וזהו. וכשאני אומר הרבה,אני מתכוון להמון מורים שהם כאלה. ולמה אני אומר את זה ? כי אני עצמי נמצא בתהליך שבסופו אני אהיה מורה נהיגה בעצמי. ויש המון שיחות,בין חבר'ה שהם כבר מורי נהיגה ורוצים להיות מנהלים מקצועיים לשם פתיחת בית ספר לנהיגה בעצמם ולא להיות שכירים. המון שיחות על הנושא. [אגב יש גם שיחות על שחיתות בנושא זה ולא חסר גם כאלה מסתבר בהוראת נהיגה]

פרטנר

New member
כשתשב מימין לתלמיד שלך

תבין קצת אחרת את הדברים. כמובן שיש שחיתות ורמאות וכי יש מי שמפקח על כך? האנשים ,דרך אגב, שפגשת שלא למדו נסיעה לאחור , חתמו על טופס שמצהיר שהם למדו זאת. או שאולי המורה עצמו זייף את חתימתם? ומי זה בדיוק "עם ישראל" שאינו יודע לתכנן ופוגע בזכות האחרים?, אני? אתה? האם אותו אחד שנדחף בכוח ומפריע לאחר למד זאת בשעורי הנהיגה ? האם כך עבר את ה"טסט"? האם אותו אחד שאינו מאותת ומפתיע אותך , עשה זאת בשעורי הנהיגה? או שפיתח את הרגליו המגונים כשרכש עצמאות ובטחון? אינני מגן על מורי הנהיגה , אך לצפות מהם שישאו באחריות למחדלים של כל זב חותם צעיר שמצפצף על מה שהסבירו לו , זו טעות!

צביק3

New member
עובר, בטוח

אני פשוט אנהג כמו תלמיד נהיגה. לא כמו ביומיום. צביק, 28 , 10 שנות רישיון

אתה יודע איפה תרבות הנהיגה בישראל -

יכלה להתחיל להשתנות ??? אני לא מדבר על התחלה ממשית כבר מילדות בבית. אלא אפשרית בהחלט לשינוי החל מרגע שאדם נוגע בהגה לראשונה אצל מורה הנהיגה שלו. במקום שמורה יסביר לתלמיד בשיעור הראשון מה כל שעון עושה ברכב ומה עושה כל דוושה,שיסביר לו בהתחלה איך מתנהגים בכביש. שיסביר לו שנהיגה על הכביש זו יציאה למלחמה !!! וכן כל נהג על הכביש הוא תוצאה של מורה הנהיגה שלו. אני תוצאה של דוד שלי שלימד אותי לנהוג.

פרטנר

New member
אז אתה עוד תגדל ותבין.

המושג "תרבות נהיגה" מתחיל במילה "תרבות". אתה מצפה שמורה לנהיגה ינחיל חינוך לנער בוגר שגדל באוירה מסויימת בביתו , מושפע ממשפחתו וחבריו ובשיחה מקדימה שכזו יעצב את אישיותו לעתיד? דוד שלך הקנה לך הרגלי נהיגה בסיסים שיתכן שנטמעו בך היטב , אך הוא לא עיצב את אישיותך (אלא אם כן גדלת אצלו). אתה שוב מצפה שמורי הנהיגה יקחו אחריות על חינוך הנוער מה שמערכת החינוך המקבלת אותם ל12 שנה ולא ל12 שעות לא מסוגלת לעשות. ,

זה לא בדיוק יהיה נכון לומר ש...

אני לא קיבלתי ערכים לנהיגה על הכביש. אני רוצה שיבינו פה בפורום שאני את דרכי על הכביש התחלתי בגיל 15 בערך. כן זה דוד שלי. [אני יודע שאין פה מן החוק,אז בלי הערות בנושא] את הרישיון שלי קיבלתי ממורה שידע להסביר לי היטב דברים שדוד שלי לא הסביר לי כמו למשל בנתיב האצה שים גז ותשתלב בצורה שלא אפריע לאף רכב על הכביש שאליו אני משתלב. ואני לא אתחיל לפרט. אבל המורה נהיגה שלי בהחלט הנחיל לי מידע וידע לגבי דרך נהיגה ותרבות. הוא ידע להסביר לי שאין צורך לצפור ואין צורך להתרגש מצפירות. הוא ידע להסביר לי שזכות מקבלים ולא לוקחים. הוא ידע להסביר לי הכל !!! ורק לשם הבנה וידע,לקחתי 120 שיעורים בנהיגה על משאית שעם זה התחלתי את הרישיון שלי ולא לרכב פרטי. החוק אמר לקחת 80 שיעורים אז,אני לקחתי 120,לא בגלל שלא ידעתי לנהוג,אלא בגלל שרציתי ללמוד עוד ועוד.

פרטנר

New member
"הוא ידע להסביר לי הכל"

אבל בכל זאת, כזכור לי, נהגת ברכב ללא "טסט" ונתפסת. אולי זה כיוון שכבר ללא רשיון דוד שלך נתן לך לנהוג? (חינוך)

המממממ...

לא אגיב על זה. כי באמת אין לי החשק לחזור על זה. אבל אתה צודק. טעיתי. והאמן לי שהחינוך ממנו אני בא...

If6Was9

New member
האם איך להתנהג בכביש זה לא

החומר הדרוש ע"מ לעבור מבחן תיאוריה?

אני למדתי נסיעה לאחור

אבל המורה שלי לא חגר חגורת בטיחות. כשהערתי לו על כך, הוא טען שלאחר תאונה יש סיכוי גדול יותר שהחגורה תלכוד אותך ברכב ולכן הוא לא חוגר.

פרטנר

New member
והאבסורד הוא

שאתה עוד שילמת לאחד שכזה שילמד אותך נהיגה...

שלום !

אני חושבת שאם אעבור טסט אחרי 25 שנה שאני נוהגת אני בספק אם אעבור טסט, כי אתה יודע אחרי נסיון כזה כבר לא שמים לב לצורה בה אנחנו נוהגים. ומה איתך ? בארי - כמה זמן אתה נוהג ?

למעלה