מעניין, איך אתם רואים את המלחמה באוקראינה? בעד מי אתם?

boriska1

Active member
דעתי בנושא: ארוע בסדר גודל תנכי. מחיית זרע עמלק וזכרו. נהנה מאוד לראות איך האוקרים נהרגים, הרכוש שלהם נבזז, עריהם וכפריהם מושמדים עד היסוד. יש דעה אחרת? יכולה להיות דעה אחרת ליהודי?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
דעתי בנושא: ארוע בסדר גודל תנכי. מחיית זרע עמלק וזכרו. נהנה מאוד לראות איך האוקרים נהרגים, הרכוש שלהם נבזז, עריהם וכפריהם מושמדים עד היסוד. יש דעה אחרת? יכולה להיות דעה אחרת ליהודי?
כשהמדינה שלי במלחמה, בני מדינתי חשובים לי, לא מאחלת לשום הורה לקבור את ילדו.

lemner40

Well-known member
כן, אנחנו יודעים שאתה בעד פוטין והיטלר
לפי ההודעות שלך עד היום בעד הדיקטטורה הרוסית
אף אחד לא יהיה מופתע אם יסתבר שאתה סוכן קגב ששכחו אותו בישראל

SupermanZW

Well-known member
כן, יכולה להיות דעה אחרת! גם ליהודי! אני לא שמח לראות מה קורה לאוקראינים, אני גם לא עצוב. אינני יכול לדעת מה דעותיהם של הקורבנות, אני לא מאחל להם דבר, לא טוב ולא רע, ואני לא לוקח צד. מי יתקע כף שהרוסים הם הצד הטוב? איך אפשר לדעת דבר כזה? חוץ מזה, בוריס, אתה לא אוקראיני? ונניח שאתה לא, אז כרוסי, האם האוקראיני הוא אויב שלך? למה, כי פוטין אמר? אתה צריך שפוטין יחשוב במקומך? לא יכול לחשוב בעצמך?

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא בעד צד זה או אחר. לא מקבל את עמדת המערב שמתייצבת אוטומטית נגד רוסיה (גם לא חושב שפוטין דיקטטור באופן מיוחד :)). אבל כמו קודמי אין בי שמחה מיוחדת לראות את סבלם של כל כך רבים שם (בעיקר באוקראינה מן הסתם, אך לא רק). מקווה שעם בחירת טראמפ תימצא הדרך להביא לסיום המלחמה המיותרת הזאת (לא יודע מדוע התחילה, אבל המשכה והתארכותה הינה תוצאה של רצון ארה"ב להשפיל את רוסיה ולא תוצאה של אינטרס אוקראיני שלא להתפשר).

boriska1

Active member
חורזת, אלה עמלקים. מצווה למחות זרעם וזכרם. איש ואשה, מטף עד זקן.
הרינגטון, אני מאוד "אוהב" את הביקורות על הדיקטטורות, במיוחד על רוסיה ועל סין. ידעת שבסין יש 150.000.000 מוסלאמים. אתה רוצה להחיל עליהם כללים דמוקרטים? ברוסיה יש מיליונים, מרטכזים ברפובליקות אוטונומיות. "חוצמזה", מה? דמוקרטיה זו הדת החדשה? במקום, בנוסף?
אבל אני מתייחס לאספקט אחר, הרוחני. מחיית זרע עמלק וזכרו, לפי עבודה של אחד מתלמידי חכמים מישיבת חיספין (שכחתי את שמו, אבל קל למצוא ברשת), הו תנאי הכרחי לתיקון עולם. עבודה רצינית, גם מביא מקורות.

SupermanZW

Well-known member
חורזת, אלה עמלקים. מצווה למחות זרעם וזכרם. איש ואשה, מטף עד זקן.
הרינגטון, אני מאוד "אוהב" את הביקורות על הדיקטטורות, במיוחד על רוסיה ועל סין. ידעת שבסין יש 150.000.000 מוסלאמים. אתה רוצה להחיל עליהם כללים דמוקרטים? ברוסיה יש מיליונים, מרטכזים ברפובליקות אוטונומיות. "חוצמזה", מה? דמוקרטיה זו הדת החדשה? במקום, בנוסף?
אבל אני מתייחס לאספקט אחר, הרוחני. מחיית זרע עמלק וזכרו, לפי עבודה של אחד מתלמידי חכמים מישיבת חיספין (שכחתי את שמו, אבל קל למצוא ברשת), הו תנאי הכרחי לתיקון עולם. עבודה רצינית, גם מביא מקורות.
רגע, בוריס, אתה טוען שהאוקראינים הם העמלקים ויש למחותם? תוכיח!

Harrington

Well-known member
מנהל
לא יודע מה בדברי אתה בדיוק מגדיר "ביקורת על הדיקטטורות. בס"ה ציינתי שאני לא בטוח שפוטין ראוי לתואר דיקטטור שהמערב משתמש בו כלפיו. הא ותו לא. לא נכנסתי בכלל לשאלת שיטת השלטון העדיפה או שאר עניינים ברמת המדינות.
בוודאי שמחיית זכר עמלק הוא תנאי הכרחי לתיקון עולם. זאת המסורת היהודית מאז ומתמיד (כלומר מאז ימי עמלק). אבל זה לא אומר בהכרח שהאוקראינים הם עמלק או מזרעו. למעשה רוב הפוסקים תמימי דעים שאין באפשרותנו לזהות היום איזה עם מגיע מזרע עמלק. די בכך כדי למנוע את ה'מחייה' בפועל, כלומר לצאת עכשיו למלחמה כדי להשמיד עם כזה או אחר (ו/או לתמוך בכך שמישהו עושה זאת עבורנו).

boriska1

Active member
לא חולק על הפוסקים. קטונתי. אבל לאלה הנקראים אוקראינים, יש כל המאפיינים של עמלק, מצווה למחות זרעם וזכרם. בליל סדר, מניחים על צלחת הפסח זרועה. האם זה זרוע הנטויה של אלוהים? לא. אז כך גם האוקרים, (אגב, יש הסתברות שמוצאם ממזרח התיכון, זאת לפי בדיקות גנטיות, אבל נעזוב את הגנטיקה), יש להשמידם. כך גם הליטאים והלטבים.
אנחנו לא צריכים כעת, לצאת למלחמה נגדם. אבל לתמוך באלה שמוחים זרעם. למה לא?
בכל אופן , מעצם הדיון קיימנו 2 מתי"ג מצוות ומ ג" מצוות הקשורות בעמלק: זוכרים שעשה לנו עמלק, לא שוכחים מה עשה לנו עמלק.

SupermanZW

Well-known member
לא חולק על הפוסקים. קטונתי. אבל לאלה הנקראים אוקראינים, יש כל המאפיינים של עמלק, מצווה למחות זרעם וזכרם. בליל סדר, מניחים על צלחת הפסח זרועה. האם זה זרוע הנטויה של אלוהים? לא. אז כך גם האוקרים, (אגב, יש הסתברות שמוצאם ממזרח התיכון, זאת לפי בדיקות גנטיות, אבל נעזוב את הגנטיקה), יש להשמידם. כך גם הליטאים והלטבים.
בכל אופן , מעצם הדיון קיימנו 2 מתי"ג מצוות ומ ג" מצוות הקשורות בעמלק: זוכרים שעשה לנו עמלק, לא שוכחים מה עשה לנו עמלק.
תוכיח שהאוקראינים הם עמלק.

משתפרת1

Well-known member
אם זהו השיקול שלך הרי שיש להשמיד גם את הגרמנים, חלק גדול מהרומנים, פולנים, שלא לדבר על הרוסים שאמנם לחמו בגרמנים, אבל על הדרך בזזו, אנסו, רצחו כל מי שעמד מולם. כולל אזרחים תמימים,ונזכיר גם המוני יהודים שהוגלו לאורך השנים לסיביר ורובם לא חזרו משם.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה כותב שאינך חולק על הפוסקים, אבל הלכה למעשה כן עושה זאת. אגב זה בסדר גמור כמובן. אפשר בהחלט לערער גם על קביעות של פוסקים ולהרהר אחריהן, להקשות ולשאול ועוד. הסיבה שהתייחסתי לפוסקים היא פשוט בגלל שאני הקטן לא יודע מספיק על הנושא כדי לקיים איתך דיון רציני בעניין. אז אמנם גם אני בדעה שעצם התנהגותו של עם לא מחייבת שתלמד שהוא דווקא צאצא מזרע עמלק. אבל מעבר לכך, ככל שיש סימנים ממשיים שזה כן המצב, זו שאלה שאני לא יודע לדון בה (מבחינת ההלכות שנובעות מסברה כזאת).

boriska1

Active member
אתה כותב שאינך חולק על הפוסקים, אבל הלכה למעשה כן עושה זאת. אגב זה בסדר גמור כמובן. אפשר בהחלט לערער גם על קביעות של פוסקים ולהרהר אחריהן, להקשות ולשאול ועוד. הסיבה שהתייחסתי לפוסקים היא פשוט בגלל שאני הקטן לא יודע מספיק על הנושא כדי לקיים איתך דיון רציני בעניין. אז אמנם גם אני בדעה שעצם התנהגותו של עם לא מחייבת שתלמד שהוא דווקא צאצא מזרע עמלק. אבל מעבר לכך, ככל שיש סימנים ממשיים שזה כן המצב, זו שאלה שאני לא יודע לדון בה (מבחינת ההלכות שנובעות מסברה כזאת).
אם זה נראה כמו ברווז, עושה קולות ברווז, מתנועעה כברווז, הוא ברווז.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם זה נראה כמו ברווז, עושה קולות ברווז, מתנועעה כברווז, הוא ברווז.
לפי הכלל הזה (ואלו שתיארת קודם בדיון עם גולשת אחרת) אפשר למצוא עמים רבים ולכנותם זרע עמלק. זה לא בהכרח אומר שזה נכון לגבי כולם כמובן.

boriska1

Active member
לפי הכלל הזה (ואלו שתיארת קודם בדיון עם גולשת אחרת) אפשר למצוא עמים רבים ולכנותם זרע עמלק. זה לא בהכרח אומר שזה נכון לגבי כולם כמובן.
לא, בהחלט לא ניתן. מעלה ציינתי את פרופ" ויסטריך, לא בכדי הSD אסר על הפצת הקורה בליל בדולח, וגם הנעשה במלחמה בכל הקשור להשמדת יהודים, מכתבי חיילים צונזרו.(לפחות בחלקם הגדול). זה לא אומר שגרמניה לא יזמה ולא ביצעה רצח יהודים. ונוח לי מאוד להשוות לליטא, שם חיו מעל 200.000 יהודים, ניצלו 8.000 . באוקראינה, נרצחו למעשה כל היהודים (מעל 1.500.000), פרט לאלה שבדרך נס הצליחו להתחבא, אבל בעיקר אלה ששלטונות הסובייטים , בראשות סטאלין פינו לצפון ולטריטוריות מרכז אסיה.
ועוד חייב לציין, במחנות הריכוז הפולנים, עיקר "העבודה" התבצעה באמצעות אוטסורסינג. הפולנים לא היו מוכנים לעבוד בעבודה זו, למרות תנאי שכר וקצבות מזון נדיבות. מי שעשה את "העבודה" הזו, היו אוקראינים, (ראה דמיאניוק), לטבים וליטאים.
רק באוקראינה , לטביה, ליטא ואסטוניה ארגוני הרוצחים נחשבים גיבורים לאומיים.... כתבתי על זה מעלה.
לא תמצא עוד מדינה אחת באירופה, שארגונים מסוג זה זוכים לתהילה.
לכן אין ספק, שלאלה יש כל המאפיינים של עמי עמלק.
וטוב שהאוקראינים נרצחים, רכושם מושמד ונבזז.
ואם כבר בענייני חולין, אז נקיים שתי מצוות התורה ברגע זה: זכור אשר עשה לך עמלק, אל תשכח את שעשה לך עמלק (זה מזיכרון, גם אם יש טעות במילה או סדר המילים, הכוונה ברורה)

Harrington

Well-known member
מנהל
לא, בהחלט לא ניתן. מעלה ציינתי את פרופ" ויסטריך, לא בכדי הSD אסר על הפצת הקורה בליל בדולח, וגם הנעשה במלחמה בכל הקשור להשמדת יהודים, מכתבי חיילים צונזרו.(לפחות בחלקם הגדול). זה לא אומר שגרמניה לא יזמה ולא ביצעה רצח יהודים. ונוח לי מאוד להשוות לליטא, שם חיו מעל 200.000 יהודים, ניצלו 8.000 . באוקראינה, נרצחו למעשה כל היהודים (מעל 1.500.000), פרט לאלה שבדרך נס הצליחו להתחבא, אבל בעיקר אלה ששלטונות הסובייטים , בראשות סטאלין פינו לצפון ולטריטוריות מרכז אסיה.
ועוד חייב לציין, במחנות הריכוז הפולנים, עיקר "העבודה" התבצעה באמצעות אוטסורסינג. הפולנים לא היו מוכנים לעבוד בעבודה זו, למרות תנאי שכר וקצבות מזון נדיבות. מי שעשה את "העבודה" הזו, היו אוקראינים, (ראה דמיאניוק), לטבים וליטאים.
רק באוקראינה , לטביה, ליטא ואסטוניה ארגוני הרוצחים נחשבים גיבורים לאומיים.... כתבתי על זה מעלה.
לא תמצא עוד מדינה אחת באירופה, שארגונים מסוג זה זוכים לתהילה.
לכן אין ספק, שלאלה יש כל המאפיינים של עמי עמלק.
וטוב שהאוקראינים נרצחים, רכושם מושמד ונבזז.
ואם כבר בענייני חולין, אז נקיים שתי מצוות התורה ברגע זה: זכור אשר עשה לך עמלק, אל תשכח את שעשה לך עמלק (זה מזיכרון, גם אם יש טעות במילה או סדר המילים, הכוונה ברורה)
אוקיי. גם על זה אמרתי קודם שאני פשוט לא יודע מספיק כדי להתייחס לזה ולדברים שאתה מציג באופן עניינני.

המעניין בכל הקשור לעמלק הוא שמצד אחד עלינו לזכור את אשר עשה לנו ומצד שני למחות את זכרו. זאת לכאורה סתירה מסוימת.

boriska1

Active member
אוקיי. גם על זה אמרתי קודם שאני פשוט לא יודע מספיק כדי להתייחס לזה ולדברים שאתה מציג באופן עניינני.

המעניין בכל הקשור לעמלק הוא שמצד אחד עלינו לזכור את אשר עשה לנו ומצד שני למחות את זכרו. זאת לכאורה סתירה מסוימת.
שום סתירה. לפי רש"י צריך להשמיד גם רכושו ובהמותיו של עמלק. אחרת יישאר זכר עמלק. כאש נמחה זרעו וזכרו של עמלק, שתי המצוות תתבטלנה. למעשה שלשתן. אתה רואה? שלש במחיר אחד.

Harrington

Well-known member
מנהל
שום סתירה. לפי רש"י צריך להשמיד גם רכושו ובהמותיו של עמלק. אחרת יישאר זכר עמלק. כאש נמחה זרעו וזכרו של עמלק, שתי המצוות תתבטלנה. למעשה שלשתן. אתה רואה? שלש במחיר אחד.
אכן אין סתירה. אבל יש סתירה לכאורית :). צריך להתעמק ולפרש כדי לראות את זה אחרת. לא מכיר שהמצוות האלו צפויות להתבטל.

למעלה