מעניין את הביצה השמאלית שלי...

man in heaven

New member
מעניין את הביצה השמאלית שלי...

אז אני הולך עכשיו לבדיקות דם (אני צמחוני, כנראה בדרך לטבעונות). בכל אופן אמרתי לאבא שלי אתמול שלא משנה מה יהיו התוצאות - אני לא הולך לקחת שום כדורים או תוספים או לא יודע מה... פתאום הוא מספר לי על דוד שלי, שהוא גם צמחוני, שהיו לו בעיות בביצה השמאלית בגלל שהיה חסר לו B12 או משהו בסגנון... אז הוא היה צריך ללכת לטיפולים וכו´... אקיצר - אאוצ´, אמאלה, ואיכס !!!

man in heaven

New member
לא יודע.. פשוט אין לי

כוח עכשיו להתחיל לחיות על כדורים, וחוצמזה אני רוצה לאכול אוכל טבעי ולא תוספים מלאכותיים... לא יודע זה פשוט לא אני (?!)

Talia E

New member
באצות ים יש B12

אל תוותר על הבריאות שלך בגלל "אין לי כוח" - כי היחיד שישלם את המחיר הוא אתה. אם אתה לא רוצה לקחת כדורים (ועדיין לא הבנתי בדיוק למה; לסולגאר יש כדורי מציצה ורודים קטנים, כמו סוכריות) - אכול הרבה אצות ים (סושי צמחוני ועוד...). שמעתי שגם בחמוצים יש B12 מישהו יכול לאשש לי את זה?

גררר.....

אני אצטרך לרשום פעם מאמר על בי 12 או משהו... אין מקור תזונה אמין לבי-12 היום (גם לא בשר, חלב או ביצים)... אצות ים הן מקור עוד יותר לא אמין, מכיוון שהבי 12 המצוי בהן הוא בי-12 לא-אקטיבי, זה איזשהו סוג של חומר שמבנה המולקולה שלו זהה כמעט בדיוק לבי-12 (ולכן בבדיקות דם נרשם כבי-12) אבל מבחינת התפקוד שלו הוא לא מקיים אף אחד מהתפקידים של בי-12. בכל מקרה, המקור האמין היחידי לבי-12 (שהוא לא תוספי תזונה) הוא הגוף שלך, בפלאורת המעיים שלך, מצויים חידקיים החיים בסימביוזיה עם הגוף, והחיידקים האלה מפיקים בי-12 באיזושהי דרך... עכשיו יש טענות שסוגים מסויימים של מאכלים מכילים את החידקיים הללו (שמרי בירה, חמוצים וכו´) אבל קשה לדעת עם הטענות האלה מבוססות... הבעיה היחידה היא שאצל רוב רובם של האנשים (בעיקר כאלו שהם צאצאים למשפחות אוכלות בשר) הסימביוזיה הזאת הופרה מסיבות רבות (גנטיקה, זיהום אוויר, לקיחת אנטיביוטיקה ועוד ועוד ועוד) ולכן אי אפשר להסתמך על כך כמקור לבי-12. לכן מה שרצוי לעשות: א. ציינת שאתה צמחוני, ככה שביצים מכילות בי-12, ביצה אחת ליומיים-שלושה אמורה לספק לך את כמות הבי-12 הנחוצה (לא בהכרח מקור אמין - אני מדגיש). ב. עשה בדיקת דם בתכיפות גבוהה יחסית, אחת לשלושה חודשים, עקוב במיוחד אחרי מצב הבי-12 שלך... ג. במידה ואתה רואה שמתחילה ירידה, התחל לקחת בי-12 בכמויות קטנות אבל תכופות (100 mg ביום) יש טענה שאומרת שהדבר מעודד את יצירת החיידקים הזאת בגוף שוב פעם. ד. במידה וזה לא עוזר, התחל לקחת תוספי תזונה - באמת שאין ברירה אחרת. היה כאן מאמר שפורסם פעם בפורום על בי-12, מאמר רפואי, שאמר שיש לבקש איזשהו סוג מסויים של בדיקה שיותר אמינה לבדיקת כמות הבי-12 בגוף... אם אני אמצא אותו אני אשלח לך...

SMOLANIT1

New member
אפרופו בדיקות דם...

כרגע חזרתי מבדיקת דם והוציאו ממני 7 מבחנות של דם!! אני עוד שניה מתעלפת.... טוב נו, הכל למען הטבעונות...

man in heaven

New member
חחח.. אצלי הסתפקו בשלוש...

אבל גם לי זכור השנה מקרה עם איזה שבע מבחנות.. הרגשתי שחולבים אותי...

CowLover

New member
אוקיי חבר´ה

אל תיקחו את הקטע של הבדיקות דם כל כך קשה.... לא יודעת מי זוכר שאמרתי את זה, אבל אני חולה כרונית... פעם אחרונה שהייתי בבדיקות זה היה 14 מבחנות.... אז אל תתגעגעו לדם שלכם כל כך הוא חוזר... מילה שלי....
ובענין הכדורים.... למה לא כדורים? זריקות אני יכולה להבין... וגם אף פעם לא עשו לי... אבל כדור מציצה אחד ביום מתחת ללשון? אני במזל לא צריכה כרגע... אבל הייתה תקופה שלקחתי וזה לא שינה את החיים שלי בכלל...

ashmash

New member
אמיצים!

אני כבר הלכתי לרופאה בצבא כדי שתתן לי הפניה לבדיקת דם, אחרי שחברה שלי לחצה עלי שאני אעשה את הבדיקות, הלכתי למעבדה לעשות את הבדיקת דם עם עוד מישהי שאני מכיר ואז פשוט ברחתי!!! אני כ"כ פוחד ממחטים... אני אמות בקרוב, צמחוני ומאושר, כנראה בשל מחסור בבי-12 או ברזל... נו, זה עדיף על למות בגיל 63 מהתקף לב כמו כמה טורפי בשר שהכרתי

‡NoK

New member
מה, נפלתם ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif בדיקות דם זה כיף!

כל כך שמחתי שהפנו אותי לבדיקה.. ממני שאבו רק 3 מבחנות..זה היה די נחמד
לא חסר לי כלום..איזה כיף
יש לי חולשה למחטים.. (בגלל זה פירסינג זה החיים שלי)

Zia

New member
תוכלי לתת לי את שם הרופא?...

תוכלי לתת לי את שם הרופא שנתן לך הפנייה לבדיקת דם(לטבעונים)? תודה!*

SMOLANIT1

New member
ההממ...

אני חושבת שכל רופא שתבקשי ממנו יכול לתת לך הפניה לבדיקת דם. ניסית אצל רופא מסויים והוא לא נתן לך הפניה?

ashmash

New member
באמת אפשר מכל רופא כפי שכתבו

פשוט הולכים, מסבירים את המצב, ואז הרופא נותן לך הפניות לבדיקות הרלבנטיות שזה עד כמה שזכור לי, ברזל, המוגלובין, בי-12 ואולי עוד משהו בכל אופן, הקטע המפחיד, הוא שבאים לדקור אותך... אני לא עמדתי בזה, אז ויתרתי...

bilbibilbi

New member
אני חוזרת ואומרת: יש משהו טבעי!

קוראים לזה פולן... זה אבקת פרחים... אתה לוקח כפית ביום ואתה מסודר... זה טבעי, והמטרה היחידה של זה זה הB12 אתה לא חייב כדורים למרות שזה הרבה יותר נוח... חוץ מזה (אני לא יודעת איפה להשיג את זה) אבל בישראל יש טמפה - שלפי הבנתי זה סוג של טופו (מגיע לארץ רק במצב קפוא) אבל עם כמויות רבות של B12. לי תודה לאל לא חסר...

ספק עם אמין...

לא נתקלתי בחומר המדובר, אבל אני מדגיש שוב, ספק אם הוא מקור אמין... ייתכן ומדובר בבי-12 לא אקטיבי ואז זה מסוכן כפליים, גם תפקודי הגוף שלך לא משתפרים, וגם בבדיקות דם נראה כאילו הכל בסדר... אני לא הייתי סומך על המקור הזה לפני ביצוע בדיקה מקיפה...

yellow cheese

New member
B12 יש גם בבמבה..../images/Emo26.gif ../images/Emo25.gif

לא צריך לרצוח חיות בשביל להשיג ויטמין B12..אם אפשר לנגוס בחפיסת במבה..פחות משמין, יותר בריא ואין סכנת "הפרה המשוגעת"..
הגוף שלנו הוא לא בית קברות לחיות

vegi force 1980

New member
כדוריי b12 של סולגר

נורא טעינים...(אוכמניות או דובדבנים)[ הם נמסים אחריי 3 דקות ואגב בדיקת דם.. זה הדבר הכי כייף שיש אני אישית אוהב שמוציאים לי מגב כף היד.... מרגישים טוב את המחט....

man in heaven

New member
וואלה גם בבמבה ?

אחלה! ולכל מי שלא מבין למה אני לא רוצה כדורים - כי זה פשוט מלאכותי מדיי..אם אין פתרון אחר אני מעדיף כבר להירקב מחוסר ויטמינים....

למעלה