מעניין את הביצה השמאלית שלי...

Talia E

New member
במבה זה לא בריא

הויטמינים המצויים בה לא יכולים להיות מנוצלים ע"י הגוף והנזק רב על התועלת. אגב, גם במבה זה מלאכותי...

man in heaven

New member
כן אבל במבה זה חטיף....

וכדורים זה לא... בכל אופן, לא התכוונתי באמת שאני אתחיל לבלוס בכמויות במבה...

Talia E

New member
שוב, B12 של סולגאר זה כדורי מציצה..

אתה יכול להתייחס אליהם כמו סוכריות...

על טמפה ובמבה

בטמפה אין בי-12, זו אגדה. צריך גם לאכול כמויות אדירות של במבה כדי לזכות במנה היומיות המומלצת של בי-12. יש כמה אפשרויות להשיג בי-12. אני ממליץ על המאמר בעברית באתר של IVU.

man in heaven

New member
עם כל המאמר הזה..

עדיין לא הבנתי מאילו מאכלים ניתן להשיג B12. רק חלב סויה ?! (תודה על המאמר, אגב. מאוד עניין אותי)

דדי שי

New member
מאכלים שעל פי הידוע לי מעושרים בB12

מוצרי הטופו זוגולובקטבע, רוב הסוגים של דגני בוקר, סוגים מסוימים של חלב סויה, ובמבה.

lifegirl

New member
אבל אבל אבל!

כולכם (חוץ מטליה, שאני מוצאת את עצמי מסכימה איתה כבר המון פעמים)! נכון שמשעשע לגלות שבמבה וקונרפלקס מועשרים ב- B12, אבל הם מועשרים בהם בצורה מלאכותית! כלומר- הבי12 בבמבה הוא בדיוק כמו זה שבטבליות של סולגאר! ההבדל היחיד- אתם לא יודעים מה המקור שלו (כלומר- מאיזה חברה זה, אם בכלל, האם זה וגאן כושר... וכו´...). אלו ממילא תחליפים. לכן- עדיף כבר לקחת את הכדורים למיניהם. כך, לפחות, אתם יודעים אילו כמויות לקחתם, ומוודאים שלא חסר לכם שומדבר! יומטוב (לי בטוח יהיה. מחר שביתה לי, אין 3 שעות פסיכולוגיה!), שני.

Talia E

New member
תיקון טעות...

כתבת: "הבי12 בבמבה הוא בדיוק כמו זה שבטבליות של סולגאר!" זה לא נכון; יש כל מיני רמות איכות בויטמינים. הויטמינים של סולגאר הם מהרמה הגבוהה ביותר (כבר יתחילו לחשוב שאני מקבלת עמלה
); הם ממקור טבעי (כמובן, הם הצהירו נאמנה שאינם לקוחים משום מקור מן החי וללא ניסויים בבעלי-חיים) ויכולת הניצול שלהם על-ידי הגוף היא טובה (היא גם מוגברת יותר על-ידי המציצה מתחת ללשון, שהיא מאד משמעותית). בקיצור, במבה זה להכניס זבל לגוף, וה"ויטמינים" שהם מכניסים אינם שווים את שמם. אם זה טעים לכם, וזה מה שאתם רוצים, סבבה. אבל בריא זה לא. לדעתי, כדאי לבדוק מראש באמצעות דיקת דם אם יש חוסר ב- b12, כי אם אין, יתכן שהמינון יהיה מוגבר מדי. בודאי לא כל מי שצמחוני צריך לקחת טבליה ביום באופן אוטומטי (וביחוד אם הוא לא טבעוני). מי שרוצה לקחת כמניעה, יכול לקחת פעם-פעמיים בשבוע (ואת זה שמעתי גם מתזונאים). יש אפילו שימליצו למי שיש לו b12 נמוך יחסית, לקחת למשך תקופה כל יום ואח"כ להפחית המינון, או אפילו להתחיל עם כדור רק אחת ליומיים-שלושה ולא כל יום. זהו לבינתיים

במבה לא מכילה בי-12!!!!

במבה מעושרת בבי-12, לקחו את אותו כדור שהוא מסרב לקחת, פוררו אותו באיזשהו שלב של תהליך ההכנה של הבמבה, והופ! יש במבה עם בי-12 בתוכה...

man in heaven

New member
טוב ! תודה רבה לכוווולכם ! ../images/Emo24.gif

בסוף הסתבר כמובן שחסר לי B12 אז עכשיו אני לוקח כדורי מציצה של "הדס". לביצה השמאלית שלום. תודה לכולם!

vegan

New member
אתה יכול להרגע - כדורי B12 הם טבעיי

B12 בכדורים או תוספי מזון מיוצר על ידי חיידקים בדיוק כפי שהוא נוצר בטבע. לשם הבהרה - B12 אינו נוצר על ידי צמח או בעל חיים כלשהו. B12 בבעלי חיים נוצר על ידי חיידקים. הדרך הטבעית לאדם לקבלת B12 היא אי שמירה על הגיינה, לא לשטוף ידיים לאחר השירותים, לא להשתמש בנייר טואלט ויש הטוענים כי לאכול לפעמים חרקים ושאריות צואה. רוב בני האדם אינם מעדיפים דרך זו, ובצדק. להגיינה ישנם ייתרונות רבים. הדרך הקרובה ביותר לדרך הטבעית היא אכילת B12 המיוצר בצורה נקייה על ידי חיידקים ואלו הם בדיוק כדורי ה B12. יש לוודא שלא מוסיפים לכדורים מרכיבים לא צמחיים. TWINLAB מוסיפים ג´לטין, המיוצר מעצמות בעלי חיים ואף לא מציינים זאת על האריזה (אך הודו בכך בכתב בתשובה לשאלה). סולגר מצהירים על כך שכל מרכיבי הכדור הם צמחיים. לא ידוע לי לגבי הדס ואחרים.

smochkin

New member
אז לסיכומו של עניין תגידו לי

איזה בדיקות דם צריך לעשות לצמחוניים? צריך לבקש גם בדיקה של בלוטת התריס?

למעלה