מעניין לי לקרוא את הפורום הזה
אני אם. נתקלתי פה באמהות נוספות- חלקן שלמות עם אימהותן כך שנוצר עמן דיאלוג טוב, חלקן לא לחלוטין שלמות בעניין והן כאן אולי בשביל להיות עם להרגיש בלי... והיתר (התוקפניות) - באמת מיותרות כאן... מה שמעניין לי פה, מעבר לכל אלו הוא שאני חיה עם אחד שלא רוצה ילדים. מעולם לא רצה- חוץ מפעמיים, כשיצרנו אותם. וגם הוא היה מודע לזה מגיל צעיר, לכן אין בי שום הטלת ספק בהחלטתכן כי אני יודעת מקרוב ש"קיימת תופעה כזו"
אז איך חיים ככה? -לא פשוט. זה לא שהוא לא אוהב אותם. הוא אוהב אותם אהבת נפש וקשור אליהם מאוד (במיוחד אל הגדול, בן שנתיים. הקטן קטנטן, וריחוק- מה בגיל זה נפוץ גם אצל אבות שרוצים באבהות), אבל ידוע וברור בינינו שהיה מחזיר את הגלגל לאחור. ולפעמים לא... האהבה שלו להם גורמת אצלו לקונפליקט עמוק בין טבעו למצבו. הוא אוהב אותם, אך לא אוהב לטפל בהם, להיות אתם יותר מדי, לגדל אותם. הוא אוהב אותם, הם ילדיו, אך הוא סולד מן האבהות. לא רוצה להיות אחראי לאיש, לא רוצה להיות תלוי באיש. אני בדיוק ההיפך, תמיד ידעתי שאהיה אמא. גם כשנפגשנו והוא אמר לי שאין סיכוי שאי פעם יהיו לו ילדים אמרתי "בסדר", כי באותו הרגע זה לא הפריע לי, כי גם אני לא רציתי ילדים נכון לאותה העת. אבל ידעתי בתוכי שיהיו לי ילדים, וממנו. וגם זה הגיע. לא מתוך מניפולציות שלי- רמת ההבנה בינינו ואחת את השני עמוקה מכדי שיהיה סיכוי לאיזו שהיא מניפולציה להתקיים. סתם כך לזוג חברים נולד תינוק ומשהו ניצת בו. וכשהרצון לילד מתעורר- אפשר להתגבר עליו- פשוט להתעלם ממנו עד שהוא דועך עם הזמן (אך תמיד נשאר ממנו משהו, עובדה שיש לנו עוד ילד), רק שבזמן הזה נכנסתי להריון. אני הרגשתי שאני עדיין לא ממש מוכנה לזה, אבל מצד שני חשתי כי זו הזדמנות שלא תשוב אז הלכתי עם זה למרות זאת (לימים הוא אישר את אבחנתי). הסערות החלו אחרי הלידה, כשהוא הבין את גודל הטעות, לשיטתו. הוא רק חיפש איך לא להיות במצב הזה. לעולם לא ניפרד, זאת אנו יודעים. הוא אומר לי שכשהילדים יתבגרו לאנשים- אז הוא יסתדר איתם. תמיד אומרת לו דברים בסגנון "אבל זה הילד שלך, איך אתה יכול..." או "...יכול שלא..." או בסגנון "עשית טעות- תתמודד!" ורק לאחרונה התחלתי להבין איך הוא רואה את הדברים, ושלשום נתוודעתי לפורום הזה שעשוי להקל עליי לראות את הדברים באור שלו. יותר מבינה את הצד שלו אך לא מקבלת ואין סיכוי בעולם שאקבל אי פעם. לא רק אצלו אלא אצל כל אחד ואחת שהביאו ילדים ולא עושים כמיטב יכולתם לדאוג לרווחתם מכל בחינה שהיא. יש לי הרבה תובנות בנושא, מקווה למצוא הזדמנויות להשתתף בפורום הזה, שבכנות- נראה לי שיעניין אותי מכל פורום הורים שהוא... אז שלום ונעים מאוד לכולן...
אני אם. נתקלתי פה באמהות נוספות- חלקן שלמות עם אימהותן כך שנוצר עמן דיאלוג טוב, חלקן לא לחלוטין שלמות בעניין והן כאן אולי בשביל להיות עם להרגיש בלי... והיתר (התוקפניות) - באמת מיותרות כאן... מה שמעניין לי פה, מעבר לכל אלו הוא שאני חיה עם אחד שלא רוצה ילדים. מעולם לא רצה- חוץ מפעמיים, כשיצרנו אותם. וגם הוא היה מודע לזה מגיל צעיר, לכן אין בי שום הטלת ספק בהחלטתכן כי אני יודעת מקרוב ש"קיימת תופעה כזו"