מעניין לקרוא - תגליות בסטונהנג'.

RainBird

New member
יפה שיש התקדמות. רק אני חושש שאם פעם יגלו באמת ובתמים עבור מה המעגל הזה- קיסמו יאבד מעבר ליופי הארכיטקטי שלו.

Dia Leoghann

New member
קראו לו

מייק פארקר פירסון. איש חביב. אני לא באמת מכיר אותו אישית, רק את השם....

neophile

New member
מה התגלית המרעישה בכך?

אם אני זוכר נכון המקום שימש כאתר סגידה לשמש ואף עדיין משמש . למרות שעם התקדמות העידנים, השמש לא נמצאת באותו מיקום שבנו את המבנה "סביבה" .

Dia Leoghann

New member
אז זהו שלא....

מה שמנסים להגיד הוא שהתגלית המרעישה היא גילוי הכפר של אלו שכביכול בנו את הסטונהנג'. כמובן שזה לא מדוייק כי הסטונהנג' החל להיבנות כמה מאות לפני הכפר הקטן הזה, הוא נחרב, ונבנה, והורחב פעמים רבות במשך כל תקופת קיימו. אין ספק שתושבי הכפר הכירו את הסטונהנג', ובוודאי השתתפו בחלק מבנייתו ובטקסים שהתרחשו בו, אך אי אפשר להגיד שהם "בוני הסטונהנג'" - את זה אי-אפשר להגיד על אף אחד.... זו עדיין תגלית מרעישה, כי הכפר הזה דומה מאוד בכל מיני מרכיבים לכפר בווילס שהוא מאותה תקופה, ונמצא ליד המחצבות של האבנים הכחולות - 250 ק"מ מהסטונהנג' (האבנים הכחולות שימשו לבניית אחד המעגלים של הסטונהנג'). חוץ מזה, לא כל יום מוצאים ומתעניינים ב"פשוטי העם", ורק בשנים האחרונות התחילו להתעניין בהם - אז החיים של אנשי הכפר בכלל בתקופה הזו הם תגלית מרעישה. ובקשר לזה שהאתר שימש לסגידה לשמש - אז לא. מה שאומרים כאן (יותר נכון רומזים, אבל אפשר להבין מהניואנסים) שהסטונהנג' אכן היה מכוון לאירוע שימשי (יום אמצע החורף), אבל הוא היה אתר לקבורה, הלוויות וקרמציה, ולא אתר סגידה לשמש.

neophile

New member
שמש המוות

תודה על ההבהרה למרות שזה עדיין לא הכי מובן לי. " ובקשר לזה שהאתר שימש לסגידה לשמש - אז לא. מה שאומרים כאן (יותר נכון רומזים, אבל אפשר להבין מהניואנסים) שהסטונהנג' אכן היה מכוון לאירוע שימשי (יום אמצע החורף), אבל הוא היה אתר לקבורה, הלוויות וקרמציה, ולא אתר סגידה לשמש. " אני מציע לך לברר את הקשר שבין אלי שמש למוות , קשר שטלה בר האירה לי לגביו. במצרים למשל אוזיריס הוא גם אל שמש וגם אל המתים.

הקשר הזה הוא לא אוניברסלי

בעוד השמש במזרח התיכון, באפריקה ובשאר מקומות בהן השמש קופחת יכולה להיות קטלנית, במזג האויר של צפון אירופה לא כך הדבר. מה שנכון למצרים, לאו דווקא נכון לאנגליה.

neophile

New member
אתה צריך לדעת

שהגיון פשוט לא יכול להכניס אותך למיסתורין

אבל גם צריך להשתמש בהגיון הפשוט

לפעמים, אחרת במקום לראות ולהבין את המיסתורין, אתה הופך לסתם אסטרונאוט. ההגיון הפשוט הוא הבסיס, ואם הוא רעוע מדי, הבניין מתרסק.

neophile

New member
יותר מלפעמים

אבל זה לא מספיק להשתמש בהגיון אתה גם צריך נתונים נכונים. ואם מסקנות הגיוניות מסויימות מונעות ממך לגשת לנתונים מסויימים...ההגיון פועל נגדך.

נכון,

אבל כך גם לעשות קפיצות ולהשליך מידע או מסקנות - ובמקרה זה *השערות* (ואלו השערות בלבד, לא מבוססות אלא על מחשבות פרטיות ללא בדל הוכחה, בדומה למה שקרה לפני מספר שבועות בפורום תיאולוגיה), יכול לפעול נגדך.

neophile

New member
אני אחשוב על כך

בכל אופן, קיוויתי שנוכל להמשיך את הדיון....או שאתה לא רוצה לכתוב על נושאים רציניים כלכך?

זה לא קשור.

הנושא הוא אמנם רציני, אך בדעות אישיות (ונטולות אסמכתא) אי אפשר לדון בצורה אקדמית. אם יש לך אסמכתא כלשהי, הרי שזה סיפור אחר.

למעלה