מעניין לקרוא - תגליות בסטונהנג'.

RainBird

New member
ועל זה נאמר אי אפשר לתפור ארנק משי מאוזן חזיר. ../images/Emo13.gif

neophile

New member
הצחקת אותי

אסמכתא? מה אסמכתא? זה פורום פאגאניזם שבו מדברים על הרבה דברים שחלקם הגדול נמצא בתחום האינטואיציה . לדעתי זה נושא מאוד מעניין, איך אלים ואלות יכולים להיות גם בעלי אספקטים מוארים וגם בעלי אספקטים אפלים ,בייחוד זה נראה בפולחן של אלי השמש בכל התרבויות, וגם באנגלית שהושפעה מהרומאית. הרומאים בתורם..הושפעו מתרבויות רבות, המצרית,היוונית,הפרסית(שכללה את מסופוטמיה ובבל שלהם מסורות משלהו) ועוד.. עונות השנה נותנות רק חלק מהתשובות, אך יש להביט גם לכוכבים כדי להבין את מלוא התמונה וביחס לכדור הארץ הכוכבים לא משתנים.

RainBird

New member
אז איפה הגבול? אם הכל זה תחום האינטואיציה איפה ההיסטוריה? אז אני יכול לבוא ולומר באותה לגטימיות שאני מדבר על פולחני שמש בסטונהנג' על נחיתת חייזרים על גג עזריאלי וההסתרה של של הממשלה הישראלית את זה בגלל חשש מלהיות הראשונים שאומרים משהו ממסדית.

neophile

New member
אמרתי שהכל זה תחום האינטואיציה?

עניתי ספציפית לאילן על דרישתו לאסמכתא ולא טענתי שום טענה אוניברסלית...

Jerald_Admonds

New member
אז רק שניה-

אם נחיתת חייזרים זה חלק חשוב ורלוונטי מפנטאון האמונות והפרקטיקה הפאגאנית שלך, אז זה לא רלוונטי לפורום רק בגלל שזה לא מוכח?

neophile

New member
מה אתה רוצה?

ארדן הוא זה שהזכיר את הנושא של נחיתת חייזרים, תשאל אותו... "חיזרים" זאת הגדרה שגם כוללת את כל היצורים הקסומים , אלה אם הם לא זרים לך...

RainBird

New member
לא- זה לא רלוונטי לפורום כי אין שום קשר בין חייזרים לבין פאגניות מעבר לכמה תיאוריות מאוד, אבל מאוד מעורפלות על הנושא.

neophile

New member
דימדומי הזמן העתיק

מעניין לראות שכשמשווים בין אלים מפנטאונים שונים , זאת התרבות הכובשת שעושה זאת בדרך כלל... אני לא חושב שהפאגאנים של בריטניה התאמצו במיוחד למצוא הקבלות בינהם לרומאים. מה אתם חושבים על הקשר הזה שבין תרבויות פאגאניות בדימדומי הזמן העתיק?

Dia Leoghann

New member
שמש המוות

אני לא מקבל את טענתה של טלה בעיניין הזה (או לפחות לא את איך שאתה מציג אותה, יתכן שטלה תשכנע אותי יותר). ישנם קשרים בין אלי שמש והרעיון של מוות ולידה\התחדשות, אך אני מתקשה למצוא קשרים רבים בין אלי שמש ואלי מוות. זה לא עושה את אלי המתים לאלי שמש או את אלי השמש לאלי המתים. אוזיריס איננו אל שמש ויהיה קשה לשכנע אותי אחרת. אני מנסה לחשוב על אלי שמש שהם גם אלי מוות, או על אלי מוות שהם גם אלי שמש ומתקשה למצוא כאלה.

neophile

New member
בנוגע לנרגל ושמש המסופוטמים.

מוויקיפדיה "Nergal actually seems to be in part a solar deity, sometimes identified with Shamash, but only a representative of a certain phase of the sun. Portrayed in hymns and myths as a god of war and pestilence, Nergal seems to represent the sun of noontime and of the summer solstice that brings destruction, high summer being the dead season in the Mesopotamian annual cycle. " "Standard iconography pictured Nergal as a lion"

laoch gaidhlig

New member
מהציתות שהבאת...

נרגל הוא אל הרס ולא מוות ואכן לשמש יש גם אופי הרסני. כג'ינג'י אני מכיר את התכונה הזו של השמש באופן אישי מאוד , כל קיץ אני נהיה קודם לובסטר ואחרי זה נחש שמשיל עור .

neophile

New member
מוות זה נושא מורכב

במסופטמיה היה פנטאון שלם של underworld deity's.

Dia Leoghann

New member
נרגל של לפני ונרגל של אחרי

אני מציע לעשות הפרדה של נרגל שלפני הירידה לשאול ונרגל של אחרי הירידה לשאול. בציטוט שהבאת מוויקיפדיה כתובים שני דברים: 1. נרגל הוא אל סולרי (אל שמש) - עם זה אני לא מסכים בכלל 2. יש בנרגל אספקטים של האל שמאש - עם זה אני מסכים, אבל רק אם הכוונה היא לאספקטים של שיפוט, צדק וענישה (שמאש הוא אל הצדק והדין), ולא לאספקטים הסולריים של שמאש. לפני שנרגל התאהב בארשכיגל וירד אל השאול הוא היה אל של מלחמות ומחלות. לפי התפיסה של המסופוטמים מחלות (וגם מלחמות) נגרמות כאשר אינך חי חיים נכונים לפי הציפיות של האלים ממך - כאשר אתה חורג מתוכניות האלים בשבילך, או כאשר אתה מכעיס את האלים, התוצאה היא מחלות (ראה למשל את סיפור איוב הבבלי). נרגל הוא האל ששופט אותך ברגעים הקשים ביותר שלך ובוחן את גבולות הסבלנות, האמונה והצדק שלך (ראה למשל את סיפור לידתו). זו הסיבה שמשווים אותו לשמאש, שמאש הוא השופט החיצוני, נרגל הוא השופט הפנימי - המצפון אם תרצה.

neophile

New member
למדתי משהו חדש...

האם אתה יכול להפנות אותי לחומרים שלך?

למעלה