מעניין מי יהיה מועמד המפלגה הדמוקרטית לנשיאות. לא שזה ישנה משהו, כן? אבל בכל זאת מעניין. בכל מקרה, ראיתם מה זה? יש דברים שאפילו הבן-אדם הכי חכם בעולם

Harrington

Well-known member
מנהל
לא תמיד הצלחתי לאהוב את ה' אלוהיי בכל לבבי, בכל נפשי ובכל מאודי. אני עדיין לא תמיד מצליח. אני מקנא באלו שכן.
אשריך שאתה מנסה ואם אתה עושה זאת ״בכל מאודך״, ספק אם יבואו אליך בטענות אם לא תמיד הצלחת לגמרי.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
כי כאילו, תחשבו על זה. זה דבר מקובל להפוך בתי ילדות, או אפילו הבתים שלהם כשהם היו אנשים בוגרים, של אנשים חשובים, למוזיאונים. זאת גם אחלה שיטה להרוויח כסף.

אמנם זה נכון שבדרך כלל התופעה קיימת יותר בחו"ל מבארץ, וזאת מכיוון שלארצות הברית ואירופה יש יותר אנשים חשובים מאשר אצלנו, וזה כי יש להם היסטוריה ארוכה יותר, ואוכלוסייה גדולה יותר, אז כמות האנשים החשובים גדולה יותר בהתאם, אבל גם לנו יש אנשים חשובים, לדוגמה אני.

עוד סיבה למה התופעה יותר נפוצה שם מאשר פה, זה כי שם הבתים גדולים יותר, אז אנשים חשובים שם, גדלו על-פי רוב בבתים גדולים יותר, מהבתים של אנשים חשובים פה, ולכן יש "יותר בית" ולכן יותר מה להראות ויותר יכולת להפוך בתים של אנשים חשובים למוזיאונים. סה"כ הגיוני. זה כי בארצות הברית ואירופה יש יותר אדמה, אז פחות צפוף, ולכן הבתים גדולים יותר. אבל עדיין, הבית שלי יותר גדול מהממוצע בישראל, וגודלו בינוני, אז זה מספיק, גם אם בקושי, ולכן עדיין אפשר לעשות את זה ועדיין יש "מספיק בית" בשביל סיור מודרך רציני ובשביל להפוך את הבית למוזיאון.

מה גם, שזה לא דבר שלא נשמע כמותו, כאן בישראל, קודם לכן. יש לדוגמה את בית אהרנסון בזיכרון יעקב.

כבר חשבתי על הכול. מחיר הכניסה לאדם יהיה 25 שקל. יהיו ארבע אנשים בקבוצה חוץ מהמדריך. הסיורים יהיו בני שלושת רבעי שעה. המדריך ידבר (ותוך כדי שכשהוא מדבר הוא והקבוצה יהיו בחלק של הבית שהוא מדבר עליו כמובן) חמש דקות על הסלון, חמש דקות על המטבח, חמש דקות על חדר השינה של ההורים, חמש דקות על החדר שינה של אחי הקטן, שאני והוא חלקנו עד מעט לאחר שחגגתי 12, חמש דקות על השירותים והמקלחת בקומה הראשונה, חמש דקות על השירותים והמקלחת בקומה השנייה, חמש דקות על המרפסת, ולסיום, כמובן, שומרים את הטוב ביותר לסוף, עשר דקות על החדר שלי, שבו אני גר מאז שעברתי אליו בגיל 12 ועד היום, במשך עשר דקות, שזה כפול ממה שהוא ידבר על כל חדר אחר, כי באופן טבעי, זה החדר שיש הכי הרבה מה להגיד עליו.

סה"כ 45 דקות. הסיורים יתחילו בשש בבוקר ויסתיימו בשש בערב. בסה"כ 16 סבבים של 64 אנשים שכל אחד מהם משלם 25 שקל וזה יוצא 1,600 שקל ביום, 48,000 שקל בחודש ו-576,000 שקל בשנה.

מכיוון שעסק, לפי מה שהבנתי, הרווחים שלו זה 20 אחוז מסך כל ההכנסות, אחרי כל ההוצאות כולל המיסים, זאת אומרת רווח נקי של 320 שקל ביום, 9,600 שקל בחודש ו-115,200 שקל בשנה.

לא הרבה, אבל גם לא קצת, בוודאי ביחס להכנסה פסיבית. מבחינת הכנסה נטו זה כמו השכר ברוטו של עובד ממוצע שעובד כל השנה. לא רע, באופן יחסי לעצם זה שיש אפס מאמץ, כן? שימו לב גם שזה מגיע ליותר ממיליון שקל נטו בתוך פחות מתשע שנים.

כמובן גם שכדי לעזור לסיור להיות כמו שצריך, ולהפוך אותו לטוב יותר ומציאותי יותר, כאשר אני ומשפחתי נעזוב בסופו של דבר, נשאיר את כל הדברים במקומם כדי לעזור למדריך להסביר באמצעותם את החיים שלנו (ובעיקר שלי, הרי אני זה שמעניין פה) ובשביל להפוך את הכול ליותר מוחשי. זה מה שנכון. זה מה שנהוג ומקובל במקרים כאלו.

בתמונה, בית אהרנסון, של משפחת אהרנסון, ראשי מחתרת ניל"י, וששימש כמפקדה של מחתרת ניל"י נגד השלטון העות'מאני בארץ ישראל. כיום משמש כמוזיאון:

DSC04654.jpg

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כי כאילו, תחשבו על זה. זה דבר מקובל להפוך בתי ילדות, או אפילו הבתים שלהם כשהם היו אנשים בוגרים, של אנשים חשובים, למוזיאונים. זאת גם אחלה שיטה להרוויח כסף.

אמנם זה נכון שבדרך כלל התופעה קיימת יותר בחו"ל מבארץ, וזאת מכיוון שלארצות הברית ואירופה יש יותר אנשים חשובים מאשר אצלנו, וזה כי יש להם היסטוריה ארוכה יותר, ואוכלוסייה גדולה יותר, אז כמות האנשים החשובים גדולה יותר בהתאם, אבל גם לנו יש אנשים חשובים, לדוגמה אני.

עוד סיבה למה התופעה יותר נפוצה שם מאשר פה, זה כי שם הבתים גדולים יותר, אז אנשים חשובים שם, גדלו על-פי רוב בבתים גדולים יותר, מהבתים של אנשים חשובים פה, ולכן יש "יותר בית" ולכן יותר מה להראות ויותר יכולת להפוך בתים של אנשים חשובים למוזיאונים. סה"כ הגיוני. זה כי בארצות הברית ואירופה יש יותר אדמה, אז פחות צפוף, ולכן הבתים גדולים יותר. אבל עדיין, הבית שלי יותר גדול מהממוצע בישראל, וגודלו בינוני, אז זה מספיק, גם אם בקושי, ולכן עדיין אפשר לעשות את זה ועדיין יש "מספיק בית" בשביל סיור מודרך רציני ובשביל להפוך את הבית למוזיאון.

מה גם, שזה לא דבר שלא נשמע כמותו, כאן בישראל, קודם לכן. יש לדוגמה את בית אהרנסון בזיכרון יעקב.

כבר חשבתי על הכול. מחיר הכניסה לאדם יהיה 25 שקל. יהיו ארבע אנשים בקבוצה חוץ מהמדריך. הסיורים יהיו בני שלושת רבעי שעה. המדריך ידבר (ותוך כדי שכשהוא מדבר הוא והקבוצה יהיו בחלק של הבית שהוא מדבר עליו כמובן) חמש דקות על הסלון, חמש דקות על המטבח, חמש דקות על חדר השינה של ההורים, חמש דקות על החדר שינה של אחי הקטן, שאני והוא חלקנו עד מעט לאחר שחגגתי 12, חמש דקות על השירותים והמקלחת בקומה הראשונה, חמש דקות על השירותים והמקלחת בקומה השנייה, חמש דקות על המרפסת, ולסיום, כמובן, שומרים את הטוב ביותר לסוף, עשר דקות על החדר שלי, שבו אני גר מאז שעברתי אליו בגיל 12 ועד היום, במשך עשר דקות, שזה כפול ממה שהוא ידבר על כל חדר אחר, כי באופן טבעי, זה החדר שיש הכי הרבה מה להגיד עליו.

סה"כ 45 דקות. הסיורים יתחילו בשש בבוקר ויסתיימו בשש בערב. בסה"כ 16 סבבים של 64 אנשים שכל אחד מהם משלם 25 שקל וזה יוצא 1,600 שקל ביום, 48,000 שקל בחודש ו-576,000 שקל בשנה.

מכיוון שעסק, לפי מה שהבנתי, הרווחים שלו זה 20 אחוז מסך כל ההכנסות, אחרי כל ההוצאות כולל המיסים, זאת אומרת רווח נקי של 320 שקל ביום, 9,600 שקל בחודש ו-115,200 שקל בשנה.

לא הרבה, אבל גם לא קצת, בוודאי ביחס להכנסה פסיבית. מבחינת הכנסה נטו זה כמו השכר ברוטו של עובד ממוצע שעובד כל השנה. לא רע, באופן יחסי לעצם זה שיש אפס מאמץ, כן? שימו לב גם שזה מגיע ליותר ממיליון שקל נטו בתוך פחות מתשע שנים.

כמובן גם שכדי לעזור לסיור להיות כמו שצריך, ולהפוך אותו לטוב יותר ומציאותי יותר, כאשר אני ומשפחתי נעזוב בסופו של דבר, נשאיר את כל הדברים במקומם כדי לעזור למדריך להסביר באמצעותם את החיים שלנו (ובעיקר שלי, הרי אני זה שמעניין פה) ובשביל להפוך את הכול ליותר מוחשי. זה מה שנכון. זה מה שנהוג ומקובל במקרים כאלו.

בתמונה, בית אהרנסון, של משפחת אהרנסון, ראשי מחתרת ניל"י, וששימש כמפקדה של מחתרת ניל"י נגד השלטון העות'מאני בארץ ישראל. כיום משמש כמוזיאון:

צפה בקובץ המצורף 110528

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אם לסבתא היו גלגלים...
אני כמעט השתכנעתי שאתה שיבוט של הרינגטון. מתפתל, מתפתל\ מתפתל.
בעצם לא ביידן- אלא נשיא. כן, ממש כך חלמת..
כן, הוא היה מת אם לא היה מזיז את הראש. אבל הוא לא מת. אז החלום שלך שווה אפס וכלום.
אם ואם ואם...
אם לסבתא היו גלגלים...
או שמפריע לך שאני יודע את העתיד ואת לא יודעת את העתיד אז את מעמידה פנים שאני לא יודע את העתיד למרות הראיות וטומנת את הראש בחול (כמו מה שלצורך הדוגמה כוכבית מצויה עושה), או שאת לא מבינה בתחום ולא מבינה איך הדברים האלו עובדים.

מההתחלה-ככל שתחום, מדעי או בכלל, הוא יותר גרוע, או פחות טוב, בזמן מסוים, כך מה שקוראים לו "הטעות המותרת" היא יותר גדולה.

בעתידנות או חיזוי העתיד או מה שלא יהיה, כל הדברים האלו, הטעות המותרת היא גדולה מאוד.

בן-אדם אחר מהתחום, שהיה אומר שנשיא ארצות הברית עומד למות או שהוא חלם דבר כזה או מה שלא יהיה, נשיא כזה או אחר, זה לא חשוב, היה לו מזל אם מתישהו במהלך שלוש השנים הבאות היה מת לא הנשיא, אלא איזשהו חבר קונגרס בלתי רלוונטי, מכל סיבה שהיא. עד כדי כך התחום גרוע ולא מתקדם.

לחלום שנשיא ארצות הברית מת, וזה לא משנה איזה, וביום שאחרי, מספר דקות לאחר שאני מעלה שרשור על החלום, נשיא ארצות הברית, לא הנוכחי אלא הקודם אבל זה לא משנה איזה כי החלום לא היה ספציפי וזה שזה ביידן זאת הייתה פרשנות שלי, מה גם, שכאמור, הטעות המותרת היא מאוד גדולה כך שזה ממילא לא משנה, מנסים להרוג אותו והוא כמעט מת, זה הישג אדיר שמלמד על רמה גבוהה של ידע ויכולת באשר לחיזוי העתיד (למרות שתיאורטית עדיין יכול להיות שכוונת החלום לביידן אבל נדע בהתבסס על זה שנראה אם הוא מת או לא בעתיד הקרוב).

כל טענה אחרת היא טעות טיפשית או טמינת הראש בחול כמו בת יענה.

176020_tumb_750Xauto.jpg

הרינגטון לא מתפתל. הרינגטון לא מובן. אתם מדמיינים שקרים שלו כי אתם לא מבינים את הכתוב, ואז כשהוא מסביר לכם בנחת רוח ובפשטות את טעויותיכם, אתם טוענים שמדובר בתירוצים ושהוא מתפתל. אתם מגוחכים. אם יש כבר כמה מילים מתאימות בשביל לתאר את הרינגטון, זה קדוש מענה. את אותו הדבר אפשר להגיד עליי.

אני והרינגטון:

a073c-mattia_preti_-_the_crucifixion_of_st_andrew_-_google_art_project.jpg
crucifixion9088287269934675055.jpg

אני זה הזה שחובשים לו כתר, כן? ;)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
חוגים בלי דרישות קדם - באמת יתאימו לשאיפה שלך להמשיך לתואר שני
יש זמן עד התואר השני בחוגים אחרים. קודם צריך לסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה, אחרי זה תואר שני בפסיכולוגיה, אחרי זה תואר שלישי בפסיכולוגיה, אחרי זה תואר ראשון בחוג שני, ורק אז תואר שני בחוג שני.
ניתן להגיש מועמדות על-תנאי לפני הסמסטר האחרון - כך שלא יהיה תפר בין התארים
אבל מח"פ - רחוק מאוד מעמידה בתנאי הסף,
כך שאין טעם להכניס אותו כמועמד "על תנאי" ולבטל את הרשמתו לאחר קבלת הציונים (שלא יאפשרו לו להתקבל אפילו אם בכולם יקבל 100).
הבעיה שלך היא שאתה לא חכם מספיק בשביל להבין אפילו כשמסבירים לך, שתנאי הקבלה הם המלצה ולא מציאות.

תרומה כלכלית בת שש ספרות, קורות חיים מרגשים וסוחפים, מכתב המלצה מהבן-אדם הנכון, להיות הומו, להיות ספורטאי שישחק בקבוצה של האוניברסיטה, להשתייך לקבוצת מיעוט, להשתייך אל המשפחה הנכונה, אבא שלך למד שם לפניך, להזדיין עם האנשים הנכונים. כל אלו ויותר מכך מכניסים אדם ללימודי תואר שני כמו כלום. התנאי הקשיח האמיתי היחיד הוא תואר ראשון. הבעיה שלך היא שבתור מישהו שעמד בתנאים לקבלה לתואר שני, מעולם לא למדת שהם לא מהווים בעיה גם כשלא באמת עומדים בהם.

כמוסבר, תנאי הקבלה הם בכל מקרה שגויים, וזה טוב שאלו לא התנאים האמיתיים.
זאת הסיבה שהנחו אותו לעשות תארי המשך בחוגים אחרים
אף-אחד לא הנחה אותי לעשות שום דבר שכזה. התוכנית שלי היא ללמוד תארים שני ושלישי בפסיכולוגיה ואז להתחיל מההתחלה תארים ראשון ואז שני ואז שלישי בחוגים נוספים. קוראים לזה "אספנות תארים". הרעיון הוא למידה כדרך חיים ומתוך נטיות אינטלקטואליות אמיתיות, ולא כאמצעי להשגת מטרה, כמו לדוגמה עבודה נחשקת בשכר גבוה. כאמור, אחרי התואר השלישי בפסיכולוגיה, הרחק בהמשך הדרך, אני מתלבט איזה חוג לבחור בתור הבא בתור-פילוסופיה או ספרות.

כהערת אגב, לא יזיק לך באמת לקרוא את הפוסטים שלי, במקום רק את הכותרות, אתה יודע...

אולי תלמד שאני צודק בלי קשר לכלום, ושאין שום אינטרס אישי שמעורב.

ai27

Well-known member
תרומה כלכלית בת שש ספרות, קורות חיים מרגשים וסוחפים, מכתב המלצה מהבן-אדם הנכון, להיות הומו, להיות ספורטאי שישחק בקבוצה של האוניברסיטה, להשתייך לקבוצת מיעוט, להשתייך אל המשפחה הנכונה, אבא שלך למד שם לפניך, להזדיין עם האנשים הנכונים. כל אלו ויותר מכך מכניסים אדם ללימודי תואר שני כמו כלום. התנאי הקשיח האמיתי היחיד הוא תואר ראשון. הבעיה שלך היא שבתור מישהו שעמד בתנאים לקבלה לתואר שני, מעולם לא למדת שהם לא מהווים בעיה גם כשלא באמת עומדים בהם.
אז עם מי שכבת?
אף-אחד לא הנחה אותי לעשות שום דבר שכזה. התוכנית שלי היא ללמוד תארים שני ושלישי בפסיכולוגיה ואז להתחיל מההתחלה תארים ראשון ואז שני ואז שלישי בחוגים נוספים. קוראים לזה "אספנות תארים". הרעיון הוא למידה כדרך חיים ומתוך נטיות אינטלקטואליות אמיתיות, ולא כאמצעי להשגת מטרה, כמו לדוגמה עבודה נחשקת בשכר גבוה. כאמור, אחרי התואר השלישי בפסיכולוגיה,
אז באיזה אוניברסיטה התקבלת לתואר שני?
הרחק בהמשך הדרך, אני מתלבט איזה חוג לבחור בתור הבא בתור-פילוסופיה או ספרות.
למה בחוגים הכי קלים?
אם כבר - אסוף תארים שתהיה להם משמעות מבחינתך
כהערת אגב, לא יזיק לך באמת לקרוא את הפוסטים שלי, במקום רק את הכותרות, אתה יודע...
אני מאוד נהנה מהכתיבה שלך
מאז גוטרמן לא היה פה כותב פורה כמוך

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אז עם מי שכבת?
חצוף! זה לא איך שאני אתקבל! אני אתקבל עם מכתב המלצה מהבן דוד שלך או מי שזה לא יהיה ;)
אז באיזה אוניברסיטה התקבלת לתואר שני?
עוד לא התקבלתי ועוד לא ניסיתי להתקבל. קודם שאני אקבל את המכתב המלצה מקרוב משפחתך המולטי מיליונר שנורא הצליח בעסקים ;)
למה בחוגים הכי קלים?
כי שם נמצא הידע שאני צריך.
אם כבר - אסוף תארים שתהיה להם משמעות מבחינתך
זה מה שאני עושה.
אני מאוד נהנה מהכתיבה שלך
מאז גוטרמן לא היה פה כותב פורה כמוך
תודה רבה, הסוגד ai27 :) (בהתחלה כש"רק" אמרת שאני אהיה סנסציה בניהול, שאני צריך להעביר הרצאות ושאני סטיב ג'ובס הבא, הגדרתי אותך כמעריץ, אבל עכשיו ולאחר שכתבת עליי שיר הלל והערצה ראשון מיני רבים שעוד ייכתבו עליי בעתיד, ברור שאתה ניצב לצידם של SupermanZW ו-DANIAVNI כאחד מהסוגדים שלי).

אז שאני אבין, אתה באמת קורא אותי? אפילו אם הטקסטים ארוכים? אם כך מה חשבת על טיעוניי שתנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה שגויים ומה הם כן צריכים להיות?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member

מעניין מי יהיה מועמד המפלגה הדמוקרטית לנשיאות. לא שזה ישנה משהו, כן? אבל בכל זאת מעניין. בכל מקרה, ראיתם מה זה? יש דברים שאפילו הבן-אדם הכי חכם בעולם​

עכשיו כשהוא הודיע על פרישתו מהמרוץ, לא ייקח עוד הרבה זמן עד שנדע...

מצחיק אותי שהוא פרש. הוא ממילא עומד למות שזאת פרישה אוטומטית, אז מה הטעם? אבל טוב, הוא הרי לא יודע שהוא עומד למות. מה גם, שזה נותן לדמוקרטים עוד קצת זמן להחליט על מועמד לפני הבחירות, לא שזה יעזור להם, כן? מעניין מי זה יהיה. כאמור, לא שזה ישנה משהו, כן? אבל עוד כאמור-בכל זאת מעניין :)

למעלה