מעניין, מי מכן שמרה על שם משפחתה??

danonit

New member
אני אחליף...

כשיהיה לי כוח לגרור את עצמי למשרד הפנים (בירושלים, פיכס).

shelycat

New member
אני שמרתי ולא הוספתי את שמו בכלל

אני שמרתי על שמי בלבד ולא הוספתי את שמו לשלי, אני קשורה לשם שלי ואנחנו לא רואים בזה משהו הכרחי בכלל, ודרך אגב עמית היה זה שהציע שלא נחליף כלל שמות, אז הלכנו למשרד הפנים שינינו סטטוס לנשואים והשארנו כל אחד את שמו הוא. לכשנכנס להריון (בינתיים זה לא בתכנון) עמית יוסיף את שמי לשלו ולהפך או שנחליף לשם חדש לחלוטין כיוון שאני לא מוכנה לוותר על כך שילדי ישאו שמי (החוק במדינה קובע שהילדים אוטומטית נושאים את שם האב אל אם שמו "לא ידוע").

מאי26

New member
אני השארתי את שמי המקורי ולא

הוספתי את שמו (למרות שבינתיים הגיעה תעודת הנישואין מהרבנות ושם גיליתי לזעמי הרב שהם הפכו את שם משפחתי לשם משפחתו. אבל טרם הייתי במשרד הפנים ואני לא יודעת מה הם עוללו אם בכלל לשם). בכל אופן, אני לא עד כדי כך משתגעת על שם משפחתי אבל עוד פחות אוהבת את שמו, ומרגישה קשורה לשם שלי אחרי 27 שנים משותפות. בכל אופן, הילדים יקבלו את שמו, לא היה אכפת לו שאשאיר את שמי אבל הוא רוצה שהילדים יהיו על שמו ולי זה לא ממש חשוב. הדבר המעצבן זה שהסביבה לא מוכנה לקבל שהשארתי את שמי וכל פעם מתפלק להם שאני "גברת X" (שמו) במקום השם שלי.

סמיילי22

New member
נכון שזה מעצבן?!

אני מקבלת פתאום מכתבים עם "שמי החדש", אבא שלי (!!!!) קרא לי יום אחרי החתונה "גברת XXXX" (והוא יודע את העמדות שלי...), על הצ´קים לחתונה נכתב "מיכל XXXX", ראבק!!! התחתנתי אז אין לי זהות משל עצמי?! אתם יודעים שהמרצה שלי לפסיכולוגיה חברתית ומבוא לסוציולוגיה הוסיף את שם משפחתה של אישתו לשמו?! שילמדו ממנו...

אימוץ שם = חוסר זהות?

באמת התכוונת לזה? זה שאת מאמצת את שם המשפחה של בן-זוגך אומר ששינית את הזהות שלך??????? זה בסה"כ שם משפחה! את יודעת כמה בנות בשם "יפה" היו שמחות אם השם היה משפיע על הזהות שלהן והן לא היו כ"כ מכוערות? כנ"ל כל מיני רינות, גילות וכדומה שמסתובבות עם פרצוף חמוץ ומדוכא. זה שם משפחה ואם אימצת אותו זה בסה"כ אומר עליך שאת נשואה. בדיוק כמו להסתכל על מישהי שיש לה טבעת נישואין על האצבע ולהגיד שאין לה זהות משל עצמה. זהות של בן-אדם היא דבר עמוק הרבה יותר משם משפחה או מצבע עיניים... אגב, זה שהפרופסור שלך הוסיף את שם המשפחה של אישתו לשלו, זה לא שינוי זהות, זה בסדר כי זה אקט כאילו פמיניסטי?

fila

New member
אני לא שיניתי באופו רשמי

אבל גיליתי ששינו עבורי, למשל היום במרפאת נשים השם שלי הופיע עם שם המשפחה של שמעון, וזה מופיע כך אוטומטית כשמקלידים את מספר ת"ז שלי.

למעלה