מעניינת אותי דעתכם

מעניינת אותי דעתכם

אתמול, אנחנו עשינו מיצג זיכרון ל 150 מיליארד בעלי חיים שנרצחו בתעשייה.
עמדנו וביקשנו לא עוד....לבשנו שחור והדלקנו נרות זיכרון.

דעתי

שאי אפשר להשוות בעלי חיים לבני אדם
ההשוואה שעשיתם אתמול ליום השואה מאד לא במקום, חסרת רגישות ופוגעת

אומנם הלב כואב על בעלי החיים שמתעללים בהם ושגורמים להם סבל
ובהחלט צריך להפסיק את זה
אבל מכאן ועד להשוואה כזאת הדרך מאד ארוכה או בעצם לא קיימת

לי בא

New member
מסכימה לחלוטין

כתבת מאוד בעדינות את מה שאני חושבת.
הפייסבוק שלי מלא בכל מיני טבעונים וצמחונים שמגדפים ומקללים באלפי מילים את מי שלא חושב כמוהם,
ואני תמיד שואלת את עצמי איך אנשים שכל כך דואגים לזכויות של בעלי חיים מתנהגים בצורה כל כך אלימה.
לסיום אספר סיפור:
מתחת לבית שלי לפני הרבה שנים היה סניף שכונתי של מקדונלד. כל שני וחמישי חברי אנונימוס היו זורקים אבנים ומנפצים את חלון הראווה, בלי מחשבה שזו מסעדה שיושבים בה הורים וילדים. ללא מחשבה שמישהו יכול להפגע. זה קורה בהרבה סניפים של מקדונלדס (קרה בעבר גם בסניף כיכר דיזנגוף של מקדונלדס).
תמיד אני שואלת את עצמי, איך זה יתכן שהאנשים שהכי חושבים על בעלי חיים, ככה מתאכזרים לבני אדם?!
יודעים שזה לא כולם, אך ברגע שאדם לוקח חלק בפעילות של גוף שתומך בפעולות שכאלה, הוא חלק ממנה.
טוב, אחרי שאמרתי שלא אגיב, הגבתי די הרבה.

דבר ראשון

הייתי דואגת שההתלהמות לא תגיע לפייסבוק שלי
אין לי מושג אם יש דרך לעשות את זה אבל אצלי זה לא מופיע אז בטח יש.

אלימות היא רעה בכל מובן
ונגד פורעי חוק המשטרה צריכה לפעול.

לי בא

New member
בטח שיש דרך

פשוט למחוק את כל החברים הטבעונים צמחונים שמשתתפים בפעולות כאלה. כנראה זה מה שאעשה

אמממ

תראי לגבי האלימות והסיפור שסיפרת - מסכימה.
גם פה בתל אביב אחת לכמה שבועות מפגנים מול המקדונלד וכן אני מתעבת את המקום הזה, וכן לפעמים אנשים מתקשים לשלוט בידיים שלהם.אני אישית מאד מתנגדת לזה.
אבל חייבת להסביר נקודה מסויימת אותם פעילים שזורקים אבנים על מקומות כאלה (מקדונלדס, אגאדיר) לא עושים זאת מתוך שנאה לבני אדם או במטרה לפגוע בבני אדם אלא במטרה להרוס לסניף למקוםהנוראי.

לי בא

New member
אלימות היא אלימות היא אלימות

אם היא נגד מקדונלדס או נגד בני אדם או בע"ח,
זה ממש לא משנה.
רוצים להפגין, תפגינו זה ראוי ואף מכובד,
אבל לא בדקך של פגיעה וביטול באחרים,
כי אז הפעילות שלכם זהה לפעילות שנגדה אתם מוחים.

נכון.

אמרתי לך שאני מסכימה שאלימות לא צריכה להיות חלק מזה.
אבל ניסיתי להסביר את מה שעובר בראשם של אותם פעילים ואותם ארגונים.

לי בא

New member
ברור לי שלזה התכוונת

אבל עדיין לא מקובל עלי,
אני אוהבת מקדונלס (לצורך הדוגמא) ולא מסכימה עם התאוריה של להפסיק לאכול בשר, ובי זה פוגע כשארגונים כאלה פועלים באלימות.
רוצים להפגין תפגינו, אבל מתוך כבוד לאחר,
לא מסוגלת להבין איך אנשים שנגד אלימות בבע"ח, פועלים באלימות נגד בני אדם. לא מצליחה להבין

.

אמרת על פעילות הפייסבוק: יש בין הפעילים ובין הארגונים קבוצות שונות. בפייסבוק שלי.ושל רוב החברים שלי אני לא רואה קללות. אני רואה כעס - שמותר לכעוס. כן גם אני כועסת על אנשים שאוכלים את זה ביחוד אם הם קרובים אליי.

לי בא

New member
למה את כועסת על אוכלי הבשר?

אצלי במשפחה המון עברו לטבעונות וארוחה משפחתית הפכה להיות על בסיס עלים. לא טעים לי ולא נעים לי, אבל אני לא כועסת עליהם, אני מאמינה באיש באמונתו יחיה.
אני מאוד מבינה את האנשים שהחליטו לוותר על בשר מכל סיבה שהיא, אני אפילו מכבדת את הבחירה שלהם, למרות שהיא הרבה פעמים מפריעה לי ומטרידה אותי.

אוקיי

לך באמת אין סיבה כלשהי לכעוס, אבל מהצד שלי, שאני לא מאמינה בעליונות. ואנשים מתנהגים בצורה כל כך אטומה וחסרת רגש.
שהם דו פרצופיים.
שהם שונאי חיות משק.

זה לצה אני כועסת על אוכלי הרצח הזה!

פריאל 12

New member
סונגי, בקבוצה שלכם יש דתיים/מסורתיים?

מעניינת אותי דעתם בעניין..
להעשרה כללית מתוך דברים שלמדתי מהמקורות (התורה):
לאחר שנוצר האדם, הוטל עליו תפקיד - לשלוט על החיות, אז לפחות לפי התורה האדם עליון על החיות.
בבריאת העולם מסופר שהותר לאדם לאכול מן הצומח ואין אזכור לגבי היתר אכילה מן החי, אך לאחר המבול
הותר לאדם לאכול גם מן החי בתנאי שלא יאכל את הבשר עם הדם (כי במקרא דם=נפש).

אני מניחה שאת נמנעת מאכילת בשר מתוך עיקרון מוסרי ולא דתי.

לי בא

New member
למה אין לי על מה לכעוס?!

אני לא מחובבי העלים, וזה בלשון המעטה, אז בשבילי ארוחה הבנויה מהאוכל של האוכל שלי היא עונש.
אין לי בעיה עם בחירות של אנשים, יש לי בעיה עם כפייה.
רוצה לא לאכול בשר, אל תאכלי, אבל צאי לי מהצלחת.
לדעתי ברגע שכל שומרי זכויות בע״ח יפנימו את זה, המסרים שלהם יעברו טוב יותר. ההפחדה והאלימות בסופו של יום משיגים תוצאה הפוכה.
אני אוהבת את הדרך של מיקי יחימוביץ, כל הרעיון של יום שני בלי בשר, היא מסבירה על הנזק הסביבתי של תעשית הבשר, ומבקשת יום אחד בשבוע ללא בשר.
זו גישה מכבדת ולא מעליבה ופוגעת.
הגישה של אנו נימוס מזעזעת בעיני לצורך הדוגמאות ההפוכה.

אף אחד לא כופה עלייך.

אם המשפחה שלך טבעונית -.כל הכבוד להם.
שמעתי מכלכך הרבה חברים שארוחות משפחתיות זה ערימת גופות.
גם אם טבעוניים מטעמי בריאות. וזה יותר בריא.
אנימפגינה על מה שנראה לי חשוב. וזה נראה לי חשוב.

מעליב? מעליב שהחיות שמגיעות לך לצלחת עברו סבל בל יתואר. לא קיבלו את הכבוד הראוי להם זה פוגע ומעליב.

את רוצה להמשיך לאכול תאכלי כמה בשר חלב ודבש שבאלך. תמשיכי. הרשויות משפחתיות תכיני אוכל לעצמך אם את כלכך נגעלת מזה.

ולא, אין לך על מה לכעוס. פה לא פוגעים במשהו שחשוב לך מאוד ואת תמותי בשבילו. ואני יכולה להגיד לך בפה מלא כל פעיל של 269 יהיה מוכן לסכן את עצמו כדי להציל אותם!!!

פוגע בי אישית אני נעלבת מהיחס המזלזל שהם מקבלים.

פה סיימתי אץ הדיון על זה. יש לי עיקרון אחד והוא לא לדון יותר מידי עם מי שהולך ראש בקיר.

למעלה