מענין,מספר המגמגמות הפעילות באתר

• פותח הנושא avi9
  • פורסם בתאריך

avi9

New member
מענין,מספר המגמגמות הפעילות באתר

גבוה מאד יחסית למספרם באוכלוסיה, כאשר מדברים על שני מגמגמים למגמגמת אחת וניתן ליחס זאת לפתיחות של נשים לדבר על הנושא יחסית לגברים שנוטים להעלים את הבעיה למרות שכל העולם יודע. יתכן והגימגום מתקבל בחברה כפגיעה בגבריות,וגורם להדחקה אצל הגברים. נשים ,כנראה מטבעם,פתוחות יותר,אינן חוששות לחשוף את נשמתן ורואות בגימגום פחות פגיעה באישיות,או מום כבד מנשוא שאסור להודות בו ויש להעלימו בכל מחיר. בכל מקרה,כנראה שלא מדובר פה בטעות סטטיסטית אלא בהבדלים באישיות בין גברים לנשים. יכול להיות נושא מענין לדוקטורט.

mfi123

New member
גם אני חשבתי על זה

לפי מה שאני יודע היחס אפילו גדול יותר, 4:1. ואגב מסכים איתך

b e ll

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif חטפת לי את אבי?

תחזיר אותו מיד! אני לא יודעת על מה אתה בדיוק מדבר, אבל אני עוד לא פגשתי אישה שעברה מה שאני עברתי, נלחמה במלחמות שלי וניצחה. גברים כאלה? פגשתי אחד כזה... ושמעתי על עוד כמה... אבל אף לא אישה אחת. נושא מעניין לדוקטורט יכול להיות... איך לרפא גימגום... או לנסות למצוא את הגן לגימגום... או מה גורם להתפרצות גימגום ואיך למנוע התפרצות כזו.

shoshyyy

New member
שאלה ....

בשביל העניין .... איזה מלחמות נלחמת ששום אישה לא נלחמה ? ואיזה מלחמות ניצחת ?

כמה מלחמות שאני נלחמתי , המון

המון , ולדעתי הם השפיעו עלי המון המון מבחינה נפשית ורגישותית

b e ll

New member
להוריד חרבות...

מקומם אותי התיוג שלי למקומות שאני לא שייכת אליהם. בני אדם שרוצים להשפיע ונושא הגימגום בהחלט בדמי, מדברים, כותבים ומספרים מנסיונם. חבל שרק נשים משתתפות באופן רציני בפורום הזה, חבל שרק אבי משתתף באופן רציני וחבל שמנהל הפורום בעצמו לא שותף לכל הדיונים כאן. לגבי המלחמות... טוב, אז להביא גימגום של 50% לשטף של מעל 95%, היתה מלחמה של חיי. וכמובן שזה גם ההישג והניצחון. שמעתי על כמה שעשו זאת אבל אף לא אישה אחת. התכוונתי כשכתבתי את זה שזה לא הוגן לתייג נשים לפי הסטראוטיפ המקובל - לא יותר מזה. הנשים שכותבות כאן משפיעות על האוירה וזה נהדר. חבל רק שאין מספיק גברים רציניים שלוקחים חלק בזה. חבל שרק קומץ קטן של אנשים הוא חוד החנית של פורום שמושך אליו הרבה מאוד קוראים סמויים. ואם כבר נפתח הדיון, חשוב מאוד שיהיה מקום כזה ברשת האינטרנט שיכול לומר את האמת ולספק את המידע המעודכן, האמיתי והרלוונטי. בגלל זה אני עדיין כאן ומושכת לכל הכיוונים. אם יש לי מלחמה לא גמורה זה נגד כל השרלטנים ש"מטפלים" בגימגום. זאת מערכה שהבטחתי לעצמי שאם אי פעם אהיה מסוגלת להתגבר ולשלוט בדיבור אעשה. כיום הגעתי בחיים למצב שבו אני פנוייה יחסית (פנויה רגשית) לקיים את ההבטחה לעצמי שניתנה בעקבות טיפול נוראי אצל קלינאי תקשורת שרלטן ומסוכן.

shoshyyy

New member
הפורום זה ....

הוא מאוד חדש יחסית. לוקח זמן לאנשים להיפתח אחד לשני ...ויש המון גברים שנפתחים כשהם מרגישים שזה בסדר. למה מנהל הפורום צריך להיות שותף לכל הדיונים פה ? שוקי סך הכול בן אדם שכשיש משהו שמעניין אותו הוא רושם וכשאין אז לא רושם ...נראה לי ככה הכי טוב . הפורום הזה נועד , לדעתי, שכל מי שרוצה יכתוב בו ...אין צורך ללחוץ. לדעתי הפורום הזה יצבור יותר תאוצה. את לא האישה היחידה וגם אין גבר יחיד שנלחם רק הוא מלחמות ...כל אחד והמלחמות שלו ...לדעתי המלחמה הכי גדולה זה לא להעלות את שטף הדיבור אלא להשלים עם עצמך. וגם זה לא עניין של ניצחון או הפסד ...זה ענין של זמן ...זמו מרפא ... זה עניין של שלבים ....ואם להעלות את שטף היבור עושה לך טוב ...אז אני שמחה שבשילך

diana25

New member
להשלים עם עצמך...

אני מסכימה איתך שהמלחמה הכי גדולה היא להשלים עם עצמך, אבל ישנם גם הסתיגויות , כמו להשלים עם "מה שאתה לא יכול להיות"... נראה לי שכאשר אתה נמצא בסביבת אנשים שאין להם את זה, זה יוצר מין בועה סביבך ורושם שאתה "לא כמו כולם" והשלמה עם המגבלות היא המלחמה האמיתית. למרות שאני לא חושבת שצריך להשלים איתם... אני רק עדיין לא יודעת איך להפתר מהם...

shoshyyy

New member
אפשר להיות הכול ...!!!

לדעתי הקטע הכי מעצבן הוא שאפשר להיות הכול . מה שאת רוצה .. צריכים אומץ , השלמה עצמית ובטחון. את יכולה להיות מה שאת רוצה דיאנה . את יכולה וזו לא השלייה !!!!!!!! לא צריכים לפתור כלום כאילו שזו איזה בעיה שאפשר לפתור .... לאט לאט בצעדים מאוד קטנים ...להתקדם למטרה ...מה את רוצה לעשות אבל חושבת שאת לא יכולה ?

diana25

New member
בתאוריה את צודקת

שאפשר להיות הכל, אבל באיזה מחיר?! אני אישית יודעת שאני לא יכולה למשל לעבוד כמוכרת, כאשת מכירות, כמזכירה, תמיכות שונות דרך הטלפון, מורה ועוד הרבה דברים שקשורים לסגנון הדיבור.אולי בתאוריה זה אפשרי (כמה חברה סיפרו על המרצים שלהם שמגמגמים) אבל בשביל ליישם את זה צריך לבנות מסביבך חומה שלא תאפשר לשוב תגובה של אנשים לחדור דרכה ולהגיע לליבך. אני אישית לוקחת הכל קרוב ללב. מספיק שבן אדם יזרוק פעם אחד, לרגע, "מבט של חוסר סבלנות" בזמן הדיבור שלי ואני ארצה להעלם מאותו מקום. לא קרה לך שהתקשר לברר משהו ובגלל שלא הצלחת להגיד מהר את המילה הראשונה זרקו לך טלפון בפרצוף? אם כן אני לא מאמינה שהרגשת טוב אחרי זה...

shoshyyy

New member
ברור ...אני

מקבלת מבטים של "על מה את מדברת?" כל הזמן ...עבדתי על זה המון ...אני רוצה להיעלם...אני מחייכת ומתחילה מחדש ...אם טרקו לי את הטלפון וזה כל כך הרגשה גרועה ...אש אני אומרת לעצמי "שוש ...לא נורא ...בואי ננסה שוב " זה קשה ....אבל אני מרגישה יותר טוב אחרי שאני מנסה שוב מאשר לעזוב את זה בהרגשה חראית.

שושי , זה אולי רק בחלום . . .

היו לי המון חלומות , כמה מהם פשוטים מאוד (כמו להיות מרצה להסטוריה) , זה בלתי אפשרי ולדעתי גם לא הוגן . . . היה לי מרצה כזה באוניברסיטה , וזה ממש יותר ניתוק בדברים ובמחשבות

b e ll

New member
שושי, תלוי מאוד מהי נקודת המוצא

שלך. אם את מגמגמת קל לעולם לא תוכלי להבין את אלה שלא מסוגלים להוציא מילה מהפה. לעולם לא תוכלי להבין איך אי אפשר להמשיך לחיות כך. לעולם לא תוכלי להבין שאי אפשר לקבל את עצמך כך ולדעת מה היית יכולה להיות אלמלא הגימגום. הדרך שלי לצאת מהבור החשוך הזה היתה למצוא את הכלים לדיבור שוטף. זו היתה דרכי. דרכך יכולה להיות אחרת, אני שמחה שאינך צריכה לעבור במסלול שצעדתי בו. לאחר ששיפרתי את השטף שלי, מה זה הצלחתי לקבל את עצמי! בקלות רבה! בהחלט לשפר את השטף שלי עשה לי את זה. בגלל ששיפרתי את השטף מימשתי לעצמי את כל החלומות שהיו לי. ההקלה הזו לא להיות עסוקה כל הזמן בגימגום הזה, ההקלה שבעצם הידיעה שאוכל לדבר, שאוכל להיות עצמאית בדיבור ושלא אצטרך לבקש מכל מי שרק מוכן להתקשר בשמי או לשאול בשמי היא הישג וניצחון אדיר. רק מי שעבר את זה מסוגל להבין בדיוק על מה אני מדברת. את יודעת, אפשר להמשיל את זה לליקוי בראייה. מה שאת אומרת זה בעצם - אל תשפרו את הראייה שלכם ע"י נניח משקפיים, תלמדו לקבל את עצמכם כמו שאתם. אפילו שלא להרכיב משקפיים גורם לכם לא לראות ולא להיות מסוגלים להיות עצמאיים ולא להיות מסוגלים לחיות חיים נורמליים. אמנם זה לוקח זמן להרפא אבל בסוף תצליחו לקבל את עצמכם עיוורים ואז ... תצליחו (ובלשון סרקסטית משהו את אומרת "אם להרכיב משקפיים עושה לכם את זה... אז אני שמחה בשבילכם") בשלבים להרפא מהצורך בשיפור הראייה. אני אומרת לעומת זאת, קדימה תטפלו בראייה, תחפשו טיפול שאפילו רק יעלה קצת את הראייה זה כבר עדיף. כך תוכלו לחיות חיים עצמאיים, לא תהיו תלויים באנשים אחרים שיקנו לכם ויובילו אתכם. אני לא אומרת שחור ולבן - אני לא אומרת רק שטף של 100% כל הזמן, אני אומרת שגם שטף של 70% טוב פי טרליון משטף של 50%. אני אומרת שבעזרת הטיפול בגימגום ושיפור השטף, גם שאר תופעות הלוואי שהגימגום גורם (כמו חוסר ביטחון עצמי, חוסר מימוש עצמי, הערכה עצמית נמוכה) ישתפרו לאין ערוך אם לא יעלמו לגמרי. נכון זה לא קל בכלל. צריך להתמיד וצריך לוותר על דברים אחרים (אוליי) אבל לגמגם ככה זה יותר קל? לסבול רגשי נחיתות כאלה יום יום וכל היום יותר קל? אז אם זה לא יותר קל, צריך לחפש טיפול שיקל!

b e ll

New member
בתיה, עשיתי את הקורס האינטנסיבי

בהדסה עין כרם.

shoshyyy

New member
את יודעת בל ....

מה מעצבן אותי ? שאת חושבת שאת צעדת במסלול ואני לא ....בגלל שהנחת שיש לי גמגום קל ...האמת באמת שיש לי גמגום קל אבל בשבילי הוא לא קל ... ואת טוענת שאני לא "עברתי " את זה כי הגמגום שלי הוא לא כבד. ת לא מכירה מה אני עברתי ....את רוצה שאני אגיד שאין כמותך ...את גדולה ...את יחידה ....את הכול . יותר טוב ? באת לפורום הזה כדי לחלוק את חוויותייך או להגיד שרק שלך חשובות ולעשות הרצאה לכל אחד שחושב אחרת ? אני אזכר לך שאין טיפול לגמגום ...מי שרוצה להעלים אתו.זה לא משקפיים ...משקפיים פתרים את הבעיה !!!! ני מכירה המון אנשים שהלכו לאין ספור טיפולים מכל הסוגים שאת רוצה ועדיין מגמגמים איך שהם ... במשקפיים זה קורה ? אני אומרת שכל אחד יעשה מה שמתאים ...אני מכירה אישה אחת שיש לה גמגום כל כך קל שקשה להבחין אבל זה הרס לה את כל החיים!!!! היא לא עושה את ה שהיא הייתה רוצה ....הרוב אצלנו בראש!!! ואני לי צינית כשאמרתי "אם זה עושה לכם את זה לכו על זה " כי זה מה שאני חושבת.נקודת המוצא שלי אופטימית ולא בגלל שלא עברתי את הדרך שאת עברת!

לבל , גם לי יש "דעה דומה" על המטפלי

בכלל , איך הם יכולים לטפל בגימגום אם הם בחיים שלהם לא הרגישו את המצוקה הנוראה הזאת של הרצון להגיד א' ויוצא לך ב'. עיצבנו אותי גם הטיפולים הפסיכולוגים שנשלחתי אליהם בכתה ד' , הרגשתי שהיא מתיחסת אלי כמו למפגרת "נותנת לי לבנות בית בובות" , הרגשתי הרבה הרבה יותר חכמה ממנה , הלכתי לפגישה אחת ולא חזרתי יותר . . . עד היום אני מחפשת אותה כדי להגיד לה כמה היא טועה . . . זה היה לפני הרבה הרבה שנים

R O N Y1

New member
מעניין גם אותי שלחו לפסכולוג בילדות

אותי שלחו לפסיכוג בכיתה ד ה"פסיכולוגית" תענה שהגימגום נוצר עקב כך "שאני לא רגוע ולא שקט" הטיפול שקבלתי אני זוכר זה לשבת לסגור עיניים ולהרגע למשך חצי שעה. בקיצור חשבו שאני איזה חולה נפש עם בעיה נפשית . יש לומר ש"הטיפול"הזה הרס לי את הביטחון הייתי בטוח שאני איזה חולה נפש אבל לא אומרים לי את זה. את האמת לא היכרתי אז מגמגמים .אני לא מבין איך נתנו לרמאים לאנשים שלא מבינים כלום לדפוקים לגרום כזה נזק ממש גועל נפש .במחשבה לאחור הם היו החולי נפש לא אני !!!! RONY

למעלה