מענין,מספר המגמגמות הפעילות באתר

• פותח הנושא avi9
  • פורסם בתאריך
גם אני נשלחתי לפסיכולוג הביה"ס

לא זוכרת באיזו כתה בדיוק, אבל זה היה ביסודי. זה היה ברור שנשלחתי אליו בגלל הגמגום כי הוא עשה איתי ונתן לי הביתה תרגילי נשימה. הוא אמר לי שאם אעשה את התרגילים יום יום ואקפיד הגמגום יעלם. לא משנה שהרגשתי מטומטמת מול הכתה כשקראו לי לפסיכולוג באמצע שיעור. למזלי הייתי ילדה מקובלת וזה לא גרם להתדרדרות חברתית אבל כיום שאני חושבת על זה, דווקא היום זה מערער אותי וגורם לי להבין למה אני איך שאני.

sigis2

New member
איך השגת 95% שטף...?

שלום בל, הבנתי ממכתבך שעברת טיפול שהשגת בו שטף,הייתי שמחה מאד לקבל פרטים על הטיפול שעברת... מחכה לתשובה, סיגלית

b e ll

New member
בקורס האינטנסיבי בהדסה.

עשיתי את הקורס האינטנסיבי בהדסה עין כרם לפני 15 שנים. הייתי במחזור הראשון.

mico24

New member
שאלה על ה"שטף" הזה

את כל הזמן חוזרת, 50% שטף, 95% שטף.. מה זה השטף הזה בעצם? למשל, עכשיו את ב-95% שטף כל הזמן? בכל מצב? ולפני זה היית 50% שטף כל הזמן? או שזה ממוצע? :) איך מודדים את האחוזים האלה? אולי זה לא ישים רק לגביי, אבל לי ההגדרה הזאת נשמעת מוזרה לאללה..

b e ll

New member
כן, כל הזמן. כל הזמן ממש.

כל הזמן אני עומדת על 95% שטף. לפני הקורס בהדסה עושים איבחון (כדי לדעת מאיפה התחלנו) יש להם מדדים לשטף. לדוגמא - בלוק בעל משקל יותר גדול מאשר חזרה על הברה, תנועתיות בלתי נשלטת עם הפנים או הידיים והגוף בעלת משקל גבוה יותר מגימגום "סתם". כך הם אוספים את הנתונים מסכמים אותם ומכמתים (מלשון כמות) אותם לאחוזי שטף. אותו איבחון עושים בסוף הקורס ולאחר שנה בתום הקורס. אגב, הדיבור הוא לא המדד היחיד. יש גם שאלון על מצבי דיבור, תחושות בזמן הדיבור ובאילו מצבים נמנעים מדיבור. גם זה נכנס לחישוב הכולל של שטף. 50% שטף אין פרושו שבכל מילה שניה גימגמתי, אבל בהחלט הפירוש הוא שאם דיברתי 1000 מילים השטף היה 50% מאדם ממוצע שלא מגמגם. כמובן שמדובר על איזשהו ממוצע. היום אני עונדת לפי המדד הזה על כ- 95% שטף. למרות שגם זה ממוצע הרי שלהיות כל הזמן בממוצע כזה לא יכול להיות שטף רע... (לפעמים 93% לפעמים 97%...). האמת היא שלא מדדתי את השטף שלי כבר שנים, אבל אם אני עומדת בכל מצבי הדיבור ולא מונעת מעצמי שום דבר הקשור לשיחה, פנייה לאנשים, הצגת עצמי, מה זה אומר? למה ההגדרה הזו נשמעת לך מוזרה? איך אתה מגדיר עצמך כמגמגם? לא עלידי עצם הפגיעה בשטף והמנעות מדיבור? אחוזי שטף הוא רק מדד שקלינאי תקשורת משתמשים בו כדי להבין אחד את השני בעניין חומרת הגימגום - לא יותר מזה.

mico24

New member
עכשיו כשהסברת את זה, אני מבין יותר

אבל עדיין.. בשבילי למשל ההרגשה העצמית הרבה יותר חשובה. אוקיי, אז אני מצליח להגיד כמה מילים בלי לגמגם, ואולי אפילו אף אחד לא שם לב, וה"שטף" הנקי בדיבור הוא 90% נגיד, אבל אני עדיין מרגיש חסום בפנים, אני לא מרגיש חופשי בדיבור. אז מבחינתי אני ב-20% שטף, או פחות. לגבי המנעות ממצבי דיבור, נכון מאוד להתחשב בזה, ובשבילי יש לזה משקל הרבה יותר גדול מ"שטף נקי".

b e ll

New member
בטח שההרגשה הפנימית היא חשובה

יותר. אבל לומדים לאט לאט להתעלם מהקול הפנימי הזה. גם לי יש אותו. 95% שטף זה חיצוני בלבד, בפנים יש תחושות אחרות. לפעמים כשקשה לי יותר לשמור על השטף בגלל דברים שקורים באספקטים האחרים בחיי, אני מתאמצת יותר לשמור על המשימות שלמדתי או להאט עוד יותר את קצב הדיבור כדי להצליח לעשות את המשימות ולשמור על השטף. אנחנו אף פעם לא אובייקטיביים לגבי הקול שלנו או צורת הדיבור שלנו. יצא לי לשמוע הקלטות שלי שחשבתי שהן ממש גרועות, לאחר זמן כששמעתי אותן שוב הן ממש לא נשמעו לי גרועות, הן היו בסדר. זה רק הביקורת הקטלנית שאנחנו מעבירים על עצמנו כל הזמן. בגלל זה צריך להתנסות, הנסיון והתרגול משפרים את הביצועים.

diana25

New member
אתם מדברים על אנשים מגמגמים

שפגשתם... אני עד לפני שבוע (עד שמצאתי את אמב"י ) לא פגשתי אף אחד. היתי בטוחה שאני לבד (אולי יש עוד אחת או שתיים , אבל מה הסיכוי לפגוש אותם)... טוב לדעת שאני לא לבד ושיש עוד אנשים שיכולים להבין.

mfi123

New member
לא הוריד מהגבריות אבל

אני עדיין יחסית קטן אז כדאי לשאול מבוגרים יותר. מה שכן זה שנשים יותר פתוחות בעניין של רגשות ולכן קל יותר לחלוק את רגשותיהן עם אחרות. מה שעוד יותר מפריע זה שבנים צעירים אפילו יצחקו אם תגיד להם את זה - ובנות פשוט יותר מתבגרות ומבינות ולכן קל יותר לדבר איתם על דברים כאלה.

mico24

New member
השפעה על הגבריות

ובכן, הנוסחה היא מאוד פשוטה: בחורות אוהבות "גברים". מה זה גבר? גבר זה זכר, שמקרין ביטחון עצמי, שליטה עצמית. לפי מחקרים, מצאו שנשים סבורות שהדבר הסקסי ביותר אצל הגברים זה הקול (אחרי זה עיניים.. משהו כזה.. ברצינות!) עכשיו.. מי שלא יכול לסמוך על הדיבור שלו, אין לו ביטחון עצמי, לפיכך אין לו מה להקרין, ולפיכך הוא בלתי נראה בעליל לבחורות. אפילו אם הן ניגשות לדבר איתו (בכל זאת, הוא נראה די בסדר), לאחר היכרות ראשונית מגומגמת משהו, חמקנית ומוזרה (מבחינתן- כמובן שאין בזה שום דבר סקסי), הוא הופך להיות בלתי נראה שוב... מכיוון שרוב המפגשים החברתיים עם בחורות נעשים בחברת אנשים, אז הוא באמת בלתי נראה, והן צודקות. הוא לא יכול לדבר לפני כולם, לא יכול לספר בדיחות, לא יכול לצחוק עם כולם אפילו, כי הקנאה והדיכאון חונקים אותו כל פעם שמישהו פותח את הפה. עם הזמן הוא מתלחיל להמעיט להגיע למפגשים האלה, הוא לא מסוגל להתמודד עם זה יותר. לא עוזר כלום. לא עוזר כמויות השתיה החריפה, שהוא בולע, לא עוזר החדר כושר, לא עוזרת נאטורפיל.. פשוט אין לו יותר את הכוחות הנפשיים להתמודד עם הדרישות האלה. והעיניין הוא שהגבר צריך ליזום (אחרת הוא לבד), הגבר צריך לדבר, צריך להיות מעניין (אחרת מערכת הסלקציה מנפה אותך), עם קול סקסי, וכו' וכו' וכו'.. מי שאין לו את הדברים האלה, לא קיים...

avi9

New member
ל MICO עברת לקיצוניות,אם כי התאור

הוא די נכון וזו המציאות מגמגם לא יהיה מסמר הערב באף מסיבה ולא יהיה כוכב הכיתה. המשואה היא פשוטה,החיים הם שוק,כאשר כל אחד מציע למכירה את מרכולתו,כל אחד מאיתנו עושה מאזן פשוט ומעמיד על המשקל את היתרונות והחסרונות של בן הזוג, והגימגום הוא חיסרון ויש להודות בכך.משקל החיסרון מותנה באופי וחומרת הגימגום וכיצד המגמגם מתיחס לכך וחי עם זה. כאשר למגמגם יש יתרונות אחרים,איכויות נפשיות,שהוא יכול לבטאן למרות הגימגום,הופעה נאה,מקצוע מבוקש,מצב כלכלי טוב,מעמדו מתקדם בסולם הביקוש. לכן,למרות שלא נעים ולא יפה אבל אין ברירה אלא להודות,יש שוק בשר,ויש מחיר לכל סוג ומגמגם נדרש להתפשר אלא אם יש לו איכויות גבוהות מאד המעלימות את הגמגום1! דוגמאות? 10 מליון דולאר בבנק! שחקו כדורגל בליגה האירופאית,דוגמן צמרת. הרעיון מובן.

shoshyyy

New member
אולי אתה צודק אבל ....

לפני כמה זמן אמב"י עשתה ערב נשים ...התאספנו שם כמה נשים ווחחנו על גמגום והשלכותיו ...אחת הבנות שיתפה אותנו בכך שהיא שאלה פעם איזה שאלה מסטודנט והוא התחיל לגמגם (כי הוא מגמגם) והיא אמרה שהוא הקסים אותה ...כי זה נראה לה כל כך מקסים ומושך !!!! היא תעארה את זה בכזה התלהבות שזה גרם לי לחשוב ...כל אחד רואה את זה באופן אחר. ידיד שלי אמר לי פעם שזה כל כך מקסים אותו שאני מגמגמת ...לך תבין את זה !!!! התעצבנתי עליו אבל הבנתי שככה זה ...בגלל שאני לא אובת את זה לא אומר שאחרים שונאים את זה כמוני ...שוק כולל המון מוצרים וזה לא בנאלי ...זה לא הכי חשוב !!!!

השפיעה על הגבריות!

מאוד, תמיד חשבתי שאם לא הייתי מגמגת הייתי אדם שונה לחלוטין!. הגמגום הפך אותי לשקט ולרכרוכי קצת :} אבל תמיד התעודדתי בעובדה שזה לא אשמתי, אין מה לכעוס על משהו שלא באשמתך! רק קשה מאוד להיות כלוא בתוך אישיות זרה.

shoshyyy

New member
אתה יודע מה יש לעשות ....

קודם כל בלהתייחס לזה כחלק מאישיותך ...זה חלק ...וחלק לא כל כך רע מבחינתי ...תוציא את מה שאתה רוצה מעצמך .... אני בוחה שיש בך המון צדדים ... הגמגום הוא לא אתה !!!!!!!!!!!!! אתה הוא לא גמגום !!!!!!!!! בכל אחד מאיתנו יש המון מרכיבים ....זה חלק .....זה מה שזה רק חלק ..... תחשוב על זה ....לא כל כך נורא .

shoshyyy

New member
מה שסקסי בעיניי בגברים ....

זו הגישה שלהם ...הגישה לחיים ...הגישה אליי... התנהגות ... לא משנה אם הוא מגמגם או לא ....תקשיב לי טוב מיקו ...עם כל הכאב אני אומרת לך שזה לא משנה שאתה מגמגם ...לא משנה !!!!!! מה שמשנה זה איך אתה מתייחס לזה כי ככה אני אתייחס לזה ..... והדרך להגיע להיות ניחוח עם עצמך היא ארוכה ומסורבלת ...המון עבודה עצמית ...המון לעשות דברים שאתה מפחד מהם ...שאתה מפחד פחד מוות מהם ...לא בבת אחת כמובן ....לאט לאט ....אני מרגישה שהזוגיות מאוד חשובה לך בשלב זה של החיים... תספר לי ...ממה אתה הכי מפחד כשאתה מדבר עם בחורה שמוצאת חן בעינייך ?? (אגב ...תקופת האבן עברה ..לא רק הגבר יוזם...לא רק הגבר צריך להות מעניין ולא רק הגבר עושה הכול ...זה חצי חצי ...הכי טוב חצי חצי ....הכי טוב 9 מיליון
)

mico24

New member
טוב, אולי הקצנתי קצת, כדי להבהיר את

הרעיון :) כמה דברים, שמוזכרים פה גם למעלה, וקשורים לגמגום כחלק מהאישיות והשלמה עצמית.. בתקופה האחרונה התחלתי לחפור קצת והבנתי, שהגמגום הוא לא חלק מהאישיות שלי, אלא האישיות שלי מושפעת בצורה קשה ומעוותת מהקושי בדיבור. זה מתבטא בצורת התנהגות, כל מיני צורות דיבור ותקשורת, שסיגלתי לעצמי, על מנת "להתחמק" מדיבור ישיר, רציני ומובן לשומע. כי רק ככה אני יכול לתקשר. אני לא מסוגל לעמוד מול בן אדם, להסתכל לו בעיניים ולהגיד את מה שאני רוצה בצורה רצינית ושקולה. זאת האישיות שלי! זה מה שאני רוצה, אבל אני לא יכול לבצע את זה.. אז איך שאני היום, וב-10 שנים האחרונות, זה לא אני, זה לא חלק מהאישיות שלי! ואין שום סיבה, שאני אשלים עם זה.. אחרי שאני אעשה את זה, אפשר יהיה לדבר על זוגיות, כי אם אני לא אוהב את עצמי, איך אני יכול לצפות, שמישהו יאהב אותי... בכל מקרה, התחלתי טיפול ב-CTI, ואני מתכוון לבצע שינויים קיצוניים ומרחיקי לכת. תודה לכל הפורום הזה, זה בזכותכם!

למעלה