מענק לידה ואחריו דמי אבטלה?

מצב
הנושא נעול.

10shosh

New member

חוזה העסקה שלי אמור להסתיים באיזור של תאריך הלידה המשוער. במידה והעסקתי לא תוארך- האם לאחר תום חופשת הלידה אני זכאית לדמי אבטלה- במידה ולא אמצא עבודה חליפית? לכמה זמן דמי אבטלה אני זכאית- לאחר חופשת הלידה? מה הדין של תום חוזה העסקה יחד עם לידה? הרי בעיקרון אסור למעביד לפטר אותי 45 יום אחרי הלידה? האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?

שיר ורד

New member
תשובות

חוזה העסקה שלי אמור להסתיים באיזור של תאריך הלידה המשוער. במידה והעסקתי לא תוארך- האם לאחר תום חופשת הלידה אני זכאית לדמי אבטלה- במידה ולא אמצא עבודה חליפית? לכמה זמן דמי אבטלה אני זכאית- לאחר חופשת הלידה? מה הדין של תום חוזה העסקה יחד עם לידה? הרי בעיקרון אסור למעביד לפטר אותי 45 יום אחרי הלידה? האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?
תשובות
1. אם צברת תקופת אכשרה לדמי אבטלה - תהיי זכאית לדמי אבטלה. 2. אם חוזה העבודה לא מוארך ותקבלי אישור על סיום עבודתך בגלל סיום החוזה, תהיי זכאית לדמי אבטלה ניד לאחר תום חופשת הלידה. אם לא, יתכן ותצטרכי להמתין 90 יום. 3. הזכאות לדמי אבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים, פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר הביטוח הלאומי. 4. במידה ועבדת אצל המעסיק לפחות 6 חודשים לפני מועד תום החוזה, והחוזה לא מוארך, על המעסיק לקבל את אישור המפקחת על עבודת נשים לפיטורייך, בין אם זה לפני הלידה ובין אם זה לאחריה ועד שתעבדי 45 יום לאחר הלידה. אם המעסיק לא מאריך את החוזה ולא פונה למפקחת, זכותך לפנות למפקחת ולדרוש את ביטול הפיטורים, גם אם המפקחת תאשר את הפיטורים שנבעו מסיום החוזה, מועד הפיטורים צפוי להיות מועד פסיקת המפקחת או מועד הגשת הבקשה ולאו דווקא מועד סיום החוזה. לכן, בכל מקרה אל תפני מיוזמתך למפקחת לפני הלידה בפועל. 5. אם המעסיק מפטר אותך או שאת מתפטרת בעצמך כדי לטפל בילד וצברת שנת עבודה אצל המעסיק את זכאית לפיצויי פיטורים. תקופת חופשת הלידה נכללת בצבירה ובחישוב פיצויי הפיטורים, ובתנאי שהפיטורים נכנסו לתוקף לאחר הלידה. לכן חשוב לך שהפיטורים לא יהיו לפני חופשת הלידה.במידה והמעסיק יפנה ביוזמתו למפקחת על עבודת נשים וזו תאשר את הפיטורים בתאריך קרוב לתל"ם אך קודם לתל"ם, כדאי לך לעשות למעסיק תרגיל ולצאת לחופשת לידה לפני הלידה בפועל מספר ימים לפני סיום החוזה ובלבד שזה יהיה בתחום 6 שבועות מהלידה. זה יגרום להכללת חופשת הלידה בתקופה המזכה בפיצויים.

10shosh

New member
לא כול-כך הבנתי

תשובות
1. אם צברת תקופת אכשרה לדמי אבטלה - תהיי זכאית לדמי אבטלה. 2. אם חוזה העבודה לא מוארך ותקבלי אישור על סיום עבודתך בגלל סיום החוזה, תהיי זכאית לדמי אבטלה ניד לאחר תום חופשת הלידה. אם לא, יתכן ותצטרכי להמתין 90 יום. 3. הזכאות לדמי אבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים, פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר הביטוח הלאומי. 4. במידה ועבדת אצל המעסיק לפחות 6 חודשים לפני מועד תום החוזה, והחוזה לא מוארך, על המעסיק לקבל את אישור המפקחת על עבודת נשים לפיטורייך, בין אם זה לפני הלידה ובין אם זה לאחריה ועד שתעבדי 45 יום לאחר הלידה. אם המעסיק לא מאריך את החוזה ולא פונה למפקחת, זכותך לפנות למפקחת ולדרוש את ביטול הפיטורים, גם אם המפקחת תאשר את הפיטורים שנבעו מסיום החוזה, מועד הפיטורים צפוי להיות מועד פסיקת המפקחת או מועד הגשת הבקשה ולאו דווקא מועד סיום החוזה. לכן, בכל מקרה אל תפני מיוזמתך למפקחת לפני הלידה בפועל. 5. אם המעסיק מפטר אותך או שאת מתפטרת בעצמך כדי לטפל בילד וצברת שנת עבודה אצל המעסיק את זכאית לפיצויי פיטורים. תקופת חופשת הלידה נכללת בצבירה ובחישוב פיצויי הפיטורים, ובתנאי שהפיטורים נכנסו לתוקף לאחר הלידה. לכן חשוב לך שהפיטורים לא יהיו לפני חופשת הלידה.במידה והמעסיק יפנה ביוזמתו למפקחת על עבודת נשים וזו תאשר את הפיטורים בתאריך קרוב לתל"ם אך קודם לתל"ם, כדאי לך לעשות למעסיק תרגיל ולצאת לחופשת לידה לפני הלידה בפועל מספר ימים לפני סיום החוזה ובלבד שזה יהיה בתחום 6 שבועות מהלידה. זה יגרום להכללת חופשת הלידה בתקופה המזכה בפיצויים.
לא כול-כך הבנתי
יתכן ואצתרכך לחכות 90 יום מתום חופשת הלידה ועד קבלת דמי האבטלה? (אני מקווה למצאו עבודה כבר התקופה כזו) יתכן והמעסיק יבקש ממני לחזור ל-45 יום אחרי חופשת הלידה?
נראה לי מיותר
איך מונעים את זה בלא להצהיר רשמית שאני לא רוצה לחזור ואז להשאר 90 יום ללא הכנסה כל שהיא

שיר ורד

New member
ישנה כאן בעיה מסוימת.

לא כול-כך הבנתי
יתכן ואצתרכך לחכות 90 יום מתום חופשת הלידה ועד קבלת דמי האבטלה? (אני מקווה למצאו עבודה כבר התקופה כזו) יתכן והמעסיק יבקש ממני לחזור ל-45 יום אחרי חופשת הלידה?
נראה לי מיותר
איך מונעים את זה בלא להצהיר רשמית שאני לא רוצה לחזור ואז להשאר 90 יום ללא הכנסה כל שהיא
ישנה כאן בעיה מסוימת.
אם המעסיק מפטר אותך(ומקבל את אישור המפקחת, למשל בהסכמתך), אזי את זכאית לפיצויי פיטורים ולדמי אבטלה ללא בעיה (בתלות בתקופת עבודה כולל חופשת לידה של שנה לפחות). אם המעסיק לא מעוניין לפטר אותך, את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים. לפי החוק עובד שהתפטר צריך להמתין 90 יום לפני קבלת דמי אבטלה. בפסיקה נקבע שנשים שהתפטרו לצורך טיפול בילד לא חויבו להמתין, אבל זה היה במקרים ספציפיים , בהם הצליחה האשה לשכנע את בית הדין שתנאי העבודה הקודמים הקשו על הטיפול בילד. ברוב סניפי הביטוח הלאומי לא מאשרים קבלת דמי אבטלה מיידית אלא דורשים תקופת המתנה של 90 יום ורק לאחר הגשת ערעור או תביעה לבית הדין לעבודה זה מאושר. יתכנו מצבים שאפילו בית הדין לא יאשר זאת. דוגמא, אשה שעבדה 4 שעות כל יום לפני הלידה וקבלה שכר גבוה אשר מאפשר אחזקת מטפלת ועדיין ישאר לה שכר סיר. שימי לב, אם תחזרי לעבודה במקום אחר זמן קצר אחרי התפטרותך ותנאי העבודה יהיו קשים יותר מאשר בעבודתך הקודמת (למשל יותר שעות עבודה , מרחק גדול יותר) והמעביד הקודם יגלה זאת, הוא עשוי לתבוע את החזרת פיצויי הפיטורים. לכן, אם במקרה תמצאי עבודה כזו, רצוי מאוד שהמעסיק הקודם (וכן עובדים שהמשיכו לעבוד אצלו), לא ידעו על כך (לפחות עד שתעבור תקופה של מספר חודשים).

10shosh

New member
עו"ד שמילוביץ אפשר אולי תשובה מוסמכ

מוסמכת
? תודה מראש

כעיקרון המעסיק לא יכול לפטר אותך

מוסמכת
? תודה מראש
כעיקרון המעסיק לא יכול לפטר אותך
אלא לאחר שחלפו 45 ימים מיום הלידה. אי חידוש חוזה איתך הוא כמו פיטורים של אישה בהריון/בחופשת לידה והנ"ל אפשרי רק אם יש אישור של המפקחת על עבודת נשים ממשרד העבודה. אם אכן המעסיק לא יחדש איתך חוזה ב-3 החודשים שלפני הלידה, פני אליו והתריעי כי סיום העסקתך בתום תקופת החוזה אינו אפשרי לאור הריונך. אם בכל זאת לא יחודש עימך חוזה, פני למפקחת על עבודת נשים והגישי תלונה. אם בחלוף 45 הימים לאחר הלידה תפוטרי, תהיי זכאית לדמי אבטלה מידיים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה