מעצור דיסק וחופש בגלגל

lopoko

New member
מעצור דיסק וחופש בגלגל

שלום:) האופניים שלי הם specialized HR comp 06 עם מעצורי דיסק deore 555.. שמתי לב שכשאני לוחץ על המעצור האחורי עד לנעילה ומנסה להזיז את הגלגל האחורי הדיסק עצמו נעול ולא זז, אבל הגלגל זז(לא בחופשיות, אלא במרווח קטן) מישהו יכול לדעת בערך מה הבעיה? תודה מראש:) עומרי. נ.ב. אני כרגע עם הרפידות המקוריות של שימנו..העצירה לא כמו שהייתה בהתחלה..(אני רוכב איתם פעםפעמיים בשבוע כבר כמה חודשים)הבנתי שהרפידות של שימנו לא משהו...כדאי להחליף אותן? ואם כן, כמה זה אמור לעלות?ואיזה חברות מומלצות?

amirgal

New member
תיבדוק חופש בנבה ע"י

הוזזת הגלגל מצד לצד. חופש בדיסק, תיבדוק ע"י חיזוק ברגים במפתח טורקס 25. הייתי בודק אם יש שמן על הרפידות\רוטור. אם אין, ואתה רוצה להחליף את הרפידות, אני ממליץ על קול סטופ (סיבובת ה-100 שח לזוג) וגם אומרים שגלפר טובות, אבל לי אין נסיון איתן (www.gal-gal.co.il).

amirgal

New member
מוסיף

תיבדוק את ברגים של הקליפר, הציר\י מתלה, את הברגים של הבולם, אם הגלגל יושב בתוך המקום המתאים בקיצר, את כל הדברים שיולים לגרום לחופש.

lopoko

New member
תדוה..אבל לא נראה לי שהגלגל

לא במקום..נראה לי שהחיבור בין הדיסק לגלגל משוחרר..יש אפשרות שאני אסדר את זה לבד?? תודה:)

amirgal

New member
אם יש לך מברג TOREX 25

אז כן. אם לא, תילך לחנות אופניים שיחזקו לך ויסימו לוקטייט.

amirgal

New member
לא בטוח שזה חייב להיות כזה, פשוט

ברוב המקרים הוא כזה. תיבדוק בעצמך.

lopoko

New member
אממ...אחלה..תודה..ועוד משהו..

כמה אמור לעלות בערך רוטור של 8" אינץ' (לקידמי אם זה משנה..)? תודה:)

lopoko

New member
אממ..לא תודה אני מעדיף חדש...

רק כמה עולה כזה בערך חדש?

lopoko

New member
אחלה..צריך איזה מתאם או משהו אחרי

שעוברים מ6 אינץ' ל8?

xX Parsi men Xx

New member
יש שתי ברגים בצידי הנאבה.

צריך לחזק קצת..ואז למרכז את הקליפר.. אם תחזק יותר מידי אז הגלגל לא יזוז ומעט מידי הוא יהיה פתוח וחופשי. תמצא את האמצע. לי זה היה הרבה זמן עד שגילתי שהציר של הנאבה. האום המיוחד שסוגר בפנים (לא רואים את זה) היא חצי שבור ואז הוא תמיד נפתח(80 שקל החלפתי צתיר פנימי במייק בייק והבעייה נפתרה). עדן.

bikingstudent

New member
קיימות מערכות שבהן יש חופש

ניתקלתי במערכות שברגע שנועלים את המעצור ישנו איזה חופש שהרפידות יכולות לנוע בתוך הקליפר אני מאמין שהוא קטן ביותר אבל הגלגל בגלל שהקוטר שלו גדול יותר מקוטר של הציר יש לו תנועה של אני מעריך פחות מס"מ

lopoko

New member
אז זה לא זה נראה לי..הדיסק לא זז

בכלל ולעומת זאת הגלגל כן..טוב אני אהיה כבר במצמן ונחליף באותה הזדמנות רפידות..ד"א רוטור 8 אינץ' כמה עולה בערך?

psycho killer11

New member
בד"כ הבעיה שתארת

נובעת מרוטור שאינו מחוזק מספיק לנאבה. תחזק את הברגים המחזיקים אותו.

למעלה