מעצר קטינים בבית המשפט לנוער ......

מעצר קטינים בבית המשפט לנוער ......

האם יש למשמר בתי המשפט סמכות למנוע מאזרח להכנס ל"בית המשפט לנוער" מחשש שהאזרח יראה את הקטינים שנכנסים לאולם שבו מתנהל המשפט בדלתיים סגורות.?
 
תשובה

בבית משפט לנוער הדיון עצמו מתנהל בדלתיים סגורות. ומה עם הרחוב גם אם תעמוד בכניסה לבניין תוכל לראות את הקטינים שמגיעים לא?
 
כניסה מהמרתף או כניסה אחורית ........

לא הצלחתי לאתר את הכניסה שממנה המשטרה או משמר הגבול מכניסים את הקטינים . כמובן שאני מאוד מאוד מודאגת מהמצב הזה כי יש המון פליטים קטינים שהוריהם לא יודעים שהם כלואים או לא ואם מישהו היה מצלם - לא לפירסום - את הובלת הקטינים לדיון - זה היה מאפשר זיהוי . אבל בכלל אין לי מצלמה והגעתי די במקרה וכמעט נעצרתי בגלל זה שם. חוקי או לא חוקי להסתובב במזדרונות בית המשפט לנוער?
 
תשובה

אם מדובר במבנה שבו יש רק את בית המשפט לנוער ואתה לא מוזמן לדיון שם והדיונים מתקיימים בדלתיים סגורות אז לא יכניסו. אם מדובר במסדרון או בחלק ממבנה ובוא מצוי החלק הרלוונטי לא ניתן לאסור כניסה למבנה עצמו שהינו חלק אחר בבית משפט ובו הדיונים פתוחים לציבור. לגבי צילום זה נושא בפני עצמו ויש מגבלות בנושא. ולשאלה, תלוי אם המסדרון במבנה כדוגמת בית משפט השלום בראשל"צ ואז אין בעיה או שמא מדובר במקום או שטח אשר משמשים לצורך זה בלבד וגם אז אם אין דיונים עדיין מדובר בבית משפט.
 
תשובה

בכל מקרה באם מדובר בשטח בית המשפט עצמו לא ניתן למנוע כניסה אליו בשעות שבו הוא פתוח לציבור מעצם היותו בית משפט במדינת ישראל. לכל בית משפט יש מזכירות והגישה אליה אמורה להיות פתוחה לכלל הציבור. ניתן לטעון גם שעקרון פומביות הדיון לא מאפשר מניעת נוכחות במסדרון ושאר שטח בית המשפט וזאת כחלק מקיומו ותפקודו של ההליך השיפוטי - אין בתי משפט סודיים או מחוץ לתחום. האיסור הינו על הדיון עצמו וכמובן שיש גם מגבלות צילום בהקשרים ספציפיים.
 
הוראות חוק לעיון

24. הגנת קטין מפני פרסומים מזיקים (א) אלה דינם מאסר שנה אחת: (1) המפרסם שמו של קטין או כל דבר אחר העשוי להביא לידי זיהויו של קטין או לרמוז על זיהויו, באופן או בנסיבות שיש בהם כדי לגלות אחד מאלה: (א) הקטין הובא בפני בית משפט; (ב) פקיד סעד פעל או פועל לגבי הקטין לפי חוק זה; (ג) הקטין ניסה להתאבד או התאבד; (ד) דבר שיש בו כדי לייחס לקטין עבירה או שחיתות מידות; (ה) הקטין הוא בן משפחתו של אדם שמייחסים לו עבירה או שחיתות מידות; (ו) נעברה בקטין עבירת מין, עבירת אלימות, עבירה של התעללות, או שנעברה בו עבירה בידי האחראי עליו כמשמעותו בסעיף 368א לחוק העונשין, התשל"ז-1977 7; (ז) דבר המקשר קטין לבדיקה לגילוי נגיפי איידס; (ח) דבר המקשר קטין לבדיקה, טיפול או אשפוז פסיכיאטריים; (2) המפרסם תמונת עירום של קטין שמלאו לו 5 שנים ויש בפרסום כדי לזהותו. (א1)בסעיף זה - "קטין" - קטין הנמצא בישראל או שמקום מושבו, כמשמעותו בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962 8, הוא בישראל; "בן משפחתו" - ילדו, אחיו, אחותו, נכדו או נכדתו. (ב) לענין סעיף זה אין נפקא מינה, אם הקטין או האחראי עליו הסכים לפרסום או לא הסכים. 24א. פרסומים מותרים סעיף 24 לא יחול על פרסום שהתיר בית המשפט ועל פרסום כאמור בפסקה (1) לסעיף 24 (א) שנעשה על ידי המשטרה או מטעמה לשם חקירת פשעים, חקירת מוות או חיפוש אחרי קטינים שנעלמו כשאין להימנע מהפרסום. 24ב. שמירת דינים סעיפים 24 ו-24א באים להוסיף על איסורי פרסום על פי כל דין ולא לגרוע מהם חוק בתי המשפט : 70. איסור פרסומים (א) לא יפרסם אדם דבר על דיון שהתנהל בבית משפט בדלתיים סגורות אלא ברשות בית המשפט. (ב) לא יצלם אדם באולם בית משפט ולא יפרסם תצלום כזה אלא ברשות בית המשפט. (ג) לא יפרסם אדם, בלי רשות בית המשפט, שם קטין שלא מלאו לו שמונה עשרה שנים והוא נאשם או עד במשפט פלילי, או מתלונן או ניזוק במשפט בשל עבירה לפי סעיפים 345 ,214 ,208 עד 352 ו-377א לחוק העונשין, התשל"ז-1977 26, ולא את תמונתו, מענו או פרטים אחרים העשויים להביא לזיהויו של הקטין. (ד) בית משפט רשאי לאסור כל פרסום בקשר לדיוני בית המשפט, במידה שהוא רואה צורך בכך לשם הגנה על בטחונו של בעל דין, עד או אדם אחר ששמו הוזכר בדיון או לשם מניעת פגיעה חמורה בפרטיות של אחד מהם או לשם מניעת פגיעה בפרטיותו של אדם עם מוגבלות שכלית או של אדם עם מוגבלות נפשית, כהגדרתם בחוק הליכי חקירה והעדה של אנשים עם מוגבלות, של אחד מהם. (ה) בית משפט רשאי לאסור פרסום שמו של חשוד שטרם הוגש נגדו כתב אישום, או פרט אחר מפרטי החקירה, אם הדבר עלול לפגוע בחקירה שעל פי דין. (ה1) (1) בית משפט רשאי לאסור פרסום שמו של חשוד שטרם הוגש נגדו כתב אישום או פרט אחר מפרטי החקירה, אם ראה כי הדבר עלול לגרום לחשוד נזק חמור ובית המשפט סבר כי יש להעדיף את מניעת הנזק על פני הענין הציבורי שבפרסום. (2) זכותו של חשוד לבקש מבית המשפט לאסור פרסום שמו לפי הוראות סעיף קטן זה תובא לידיעתו בדרך שתיקבע בתקנות שיתקין שר המשפטים, בהתייעצות עם השר לביטחון הפנים ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת. (3) שר המשפטים יקבע, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, טופס להגשת בקשה לבית המשפט לאסור פרסום שמו של חשוד לפי הוראות סעיף קטן זה. (ה2)לענין סעיף זה - "חשוד" - מי שנפתחה נגדו חקירה פלילית; "שם של חשוד" - לרבות כל פרט אחר שיש בו כדי לזהות את החשוד. (ו) העובר על הוראה מהוראות סעיף זה, דינו - מאסר ששה חדשים.
 
המשטר הצבאי בארגנטינה העלים עשרות אלפים .....

חייבים להיות מודעים לאפשרות של היעלמות קטינים שהוריהם נספו בדרך לישראל למשל במקרה של פליטים ..... וחוץ מזה מדובר בקטינים ללא סנגור שמובאים בפני בית המשפט (( לך תדע אם שופט אמיתי מופיע בפני הקטינים או אולי מדובר בשחקן-מתחזה שדן את הקטין כביכול למאסר ממושך - בדלתיים סגורות אין גבול לדמיון - ולכן חשבתי שקצת שקיפות - לפחות בכניסה וביציאה מאולם המשפט לא צריכה להיות כל כך סודית. אמנם אנחנו כמובן לא נמצאים בארגנטינה אבל יש הרבה עולים מארגנטינה שהגיעו לישראל ממש לאחר שהסתיים שם השלטון הצבאי כלומר - אולי הם היו חלק ממנו . חוץ מזה גם שמעתי על מעורבות דרוזית בשלטון הצבאי בארגנטינה - אני לא יודעת אם מדובר בשכירי חרב - צריך לבדוק על זה בגוגל . מדובר בבית משפט השלום לנוער בתל אביב ברחוב שוקן - הכניסה הצדדית של בית המשפט לתעבורה . יש הרבה דרוזים בשירות בתי הסוהר ולך תדע האם אמנם יש קשר לשלטון הצבאי בארגנטינה שהעלים עשרות אלפים או שמדובר בדרוזים ארגנטינאים שנשארו בארגנטינה.
 
"חשש מהתחזות אצל שופטים .....

אני חוששת שהשופטים שמציגים את עצמם כשופטים ממוצא ייקי הם למעשה תושבי "מזרח אפריקה הגרמנית" (( טנגניקה כיום טנזניה )) שמועד קריסתה יש לו משמעות לגבי "הצהרת בלפור". חוששת ששופטים רבים בבתי המשפט השונים שייכים למתפללי "כנסיית עמנואל" . זה מסביר גם את המחזה "דבר מצחיק קרה לי בדרך לסואץ". יש לייקים חוש הומור
 
למעלה