מעקב בעבודה

mistral

New member
מעקב בעבודה

שלום לכולם פעם ראשונה בפורום ואני לא יודע אם זה המתאים ביותר (אשמח לכיוון). בכל אופן אני עובד בחברה גדולה כנציג טלפוני וכל העבודה שלי מתבטאת במענה טלפוני לשיחות נכנסות ממנוי החברה. מזה תקופה מאזנים באופן אקראי או ספציפי לפי רצון המנהל לשיחות שבזמן מענה לעיתים תוך כדי ידיעת הנציג ולעיתים באופן סמוי. (טוב ויפה עד כאן) לפני כמה ימים נכנסה מערכת "נייס" לחברה שבו הוא מקליט את כל המסך שמולו הנציג עובד. (זאת אומרת שמנהל יוכל לשבת במשרדו ולראות אם אני משחק במחשב או שולח מיילים אישיים במקום להיות דרוך לצורכי העבודה בזמן מענה ויצוג של החברה. הכל מקובל עלי ואני מסכים ורואה את ראיית החברה אבל בכל זאת שני שאלות. 1. האם מכיוון שזה רכוש החברה יש זכות לדרג בכיר להכנס באופן אקראי למייל שניתן לי במסגרת העבודה ולצפות במלל האישי שכתבתי בזמן העבודה? 2. אם אכן מותר להם לצפות במלל אישי האם גם מותר להם לצפות נניח ביום רביעי על הפעולות או המייל שביצעתי ביום שלישי. האם מותר להם להכנס ללא ידעתי ולחטט במיילים ?? תודה רבה על הטרחה ועל המענה (גם למי שלא עונה)

don43

New member
לא בטוח שזה כל כך פשוט יגאל...

למשל: הטלפון שייך לחברה והיא אף משלמת את החשבונות, אך אין זה מקנה לאף אחד זכות לצותת לשיחות המתבצעות בטלפון. עד כמה שזכור לי אפשרות הציתות (במקרה של הטלפון) או המעקב (במקרה של המחשב) יכולים להתבצע חוקית רק אם יש הודעה קבועה על עצם קיום הציתות/ מעקב בכל תחילת שימוש או במקום בולט לעין.

לאה_מ

New member
צריך לאזן בין זכות העובד לפרטיות

לבין זכות החברה לקבל תפוקה מעובדיה, תפוקה שבגינה היא משלמת את שכרן. לכן, אם החברה רוצה להפעיל מעקב מסוג זה, עליה להודיע על כך מראש לעובדים. עובד שלא מעוניין שהנהלת החברה תוכל לראות אי-מייל פרטי שלו, יוכל, בעקבות אזהרה כזו מצד החברה, להמנע ממשלוח אי מיילים פרטיים מהמחשב שלו בעבודה.

רון_ק

New member
השאלה אם החברה רשאית

ממש לבחון את תוכן הדואל של העובד, שזה כמו להאזין לשיחותיו הטלפוניות. שהרי כדי להבטיח אי ניצול לרעה של ציוד החברה, יכולה ההנהלה להסתפק באזהרת העובדים שאין לעשות שימוש פרטי בציוד, ואם החברה חושדת שנעשה שימוש כזה, להזמין את העובד לבירור ואף לפטרו מבלי לבחון את תוכן השימוש. ירצה העובד להזים את חשדות ההנהלה - ירשה לה לבחון את תוכן הודעותיו ושיחותיו.

אני מסכימה עם רון ק

מצד אחד הרכוש רכוש החברה, וזכותה להגביל את השימוש. מצד שני אין לה זכות לדעת פרטים על חייו האישיים של העובד. לכן הדרך שרון מציע מתקבלת על דעתי. ושלום ללאה_מ ולרון_ק. הכנסו שוב.

אני לא מסכים ...

לדעתי אסור למעביד לעשות את זה, למרות שמדובר ברכוש שלו, ואפילו אם הוא מודיע מראש לעובד. העובד לא אמור להוכיח שהוא היה בסדר.

klava

New member
מבט של אשת מחשבים ולא של דין

ישנם הרבה מערכות דואר אלקטרוני שאפשר לקבוע סיסמא אישית - אך זכותו של מעביד לבקש להסירה. מותר למעביד לפקח, אבל מותר גם לעובד למחוק דואר אישי לאחר שליחתו. נכון שמחשבים הם רכוש של חברה ואשור לבצע התקנות של תוכנות על מחשבים הללו. ובנוסף מותר למעביד לאסר שימוש בדואר למטרות פרטיות אך אם הוא מאשר זאת - אסור לעיין אבל - זכותו של מעביד להכנס למחשב ללא נוכחות של עובד ואם במקרה דואר פתוח ???

e-magine

New member
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלת,

אציין בפתח דבריי שבחיי המציאות אני עו"ד. מה שהייתי רוצה להוסיף לדיון הזה הוא כי לדעתי, בהעדר חקיקה ופסיקה מגובשת בנושא, לשם שמירה על זכויות העובד ועל יחסי עובד ומעביד תקינים, מן הראוי שהמעביד יבהיר לעובד באופן חד משמעי, מייד עם מסירת הגישה לאינטרנט וחשבון הדוא"ל, מה עמדתו בקשר לגלישה בשעות העבודה ולפרטיות החשבון: א´ האם מותר לעובד בכלל להשתמש בציוד המעביד לצרכיו הפרטיים, ב´ האם חשבון הדוא"ל הינו פרטי או שהוא רק לצרכי העבודה, ג´ האם המעביד עורך רישום ומעקב אחרי אופן השימוש באינטרנט (שעות גלישה ותוכן האתרים) ע"י העובד והאם בדעתו להיכנס לתא הדוא"ל. אני מדגיש, זה לדעתי הרצוי ולא בהכרח המצוי.

igalgolan

New member
חוק המחשבים

חוק המחשבים הוא חוק דרקוני, כל שימוש במחשב ללא הרשאה הוא עבירה פלילית. לפי פסיקה בארצות הברית אסור למעביד לקרוא דואר אלקטרוני לפני שנקרא על ידי מי שהדואר נשלח אליו, אך השארת הדואר האלקטרוני במחשב כמוה כהשארת מכתב פתוח על השולחן, כל אחד יכול לקרוא! המעביד בוודאי רשאי לנהל רישום של האתרים בהם מבקר העובד (המחשב) וגם זו לכאורה חדירה לפרטיות (לא בטוח שאני רוצה שהמעביד ידע שנכנסתי לאתר של MIT המסביר איך להכין ניטרו-גליצרין). יגאל גולן

igalgolan

New member
בזהירות

לא שמרתי את הלינק (כאמור MIT) אך חיפוש באינטרנט בוודאי יצליח

רמז מסויים.

תוכלי לקרוא באתר המתייחס לניטרוגליצרין. ובענין ההכנה - תפני לאתר שמסביר משהו על זה.

יוסאריאן, אי אפשר לסמוך עליך לגמרי

אין לך שם של ספק (בכרטיס אשראי)? מה אתה רוצה? שננסה להכין בבית?

Pini1

New member
כשמדובר ברכוש חברה (במיוחד גדולה)

אני משוכנע שניתנו הבהרות ברוח זו לגבי שיחות טלפון ואימיילים לעובדים באופן קבוע , אין מקום לפרטיות ולהגנתה כאן. ברור שבחינה מוסרית ואישית הדבר לא תקין אבל כאשר מדובר על חברות שמנסות להתמודד בעולם הגלובלי בתחרות הקשה , בציתותי מתחרים ומעקבים של קולגות , זו אחת הדרכים להקטין ולהגן על האינטרסים של החברה. אע"פ שלא כל עובד כותב למתחרהו את הפורמולציות או הנוסחאות איתן הוא עובד , יש צורך בהגנה וסיכול ע"י החברה. הידע הוא אחד הנכסים הגדולים של החברה אשר בהרבה מקרים קשה לכמת אותו או להעריכו. אם ניתן להגן עליו ע"י ציטוטים לשיחות ואימיילים אז מבחינת האינטרסים של החברה ובעלי המניות הדבר מבורך.

Pini1

New member
כשמדובר ברכוש חברה (במיוחד גדולה)

אני משוכנע שניתנו הבהרות ברוח זו לגבי שיחות טלפון ואימיילים לעובדים באופן קבוע , אין מקום לפרטיות ולהגנתה כאן. ברור שבחינה מוסרית ואישית הדבר לא תקין אבל כאשר מדובר על חברות שמנסות להתמודד בעולם הגלובלי בתחרות הקשה , בציתותי מתחרים ומעקבים של קולגות , זו אחת הדרכים להקטין ולהגן על האינטרסים של החברה. אע"פ שלא כל עובד כותב למתחרהו את הפורמולציות או הנוסחאות איתן הוא עובד , יש צורך בהגנה וסיכול ע"י החברה. הידע הוא אחד הנכסים הגדולים של החברה אשר בהרבה מקרים קשה לכמת אותו או להעריכו. אם ניתן להגן עליו ע"י ציטוטים לשיחות ואימיילים אז מבחינת האינטרסים של החברה ובעלי המניות הדבר מבורך.

דה-מרקר דורש סיסמא

ציפי, אין אפשרות לעיין בכתבות מעיתונים מסויימים כמו גלובס, דה-מרקר ועוד, אלא לאחר שימוש בסיסמא. הדרך היא לבצע כמובן העתקה והדבקה (בשני עיתונים אלה אין צורך בהיפוך) או במקרים שבהם הכתבה ארוכה מדי, כמו זו, לשמור את הקובץ ב-HTM ולצרף אותה כקובץ

למעלה