מעקב בעבודה

igalgolan

New member
סיסמא וזכויות יוצרים

ההצעה פוגעת בזכויות היוצרים של בעלי אותם אתרים. לאור העובדה שהשימוש הוגבל בסיסמא יהיה קשה מאוד להצדיק העתקה מכוונת במתקונת של Fair use . יגאל גולן

ציפי, למה לא לפנות ולבקש רשות

מכיוון שמדובר בפורום מקצועי, שלא למטרות עיסקיות, אין לכאורה סיבה שלא יסכימו, במיוחד אם מציינים את המקור לפחות אפשר ושווה לנסות

r_yuvali

New member
אף אחד לא שמע על חוק האזנת סתר?

חברים יקרים, יש לבחון את הסוגיה הנדונה בהתייחס להוראות חוק האזנת סתר, תשל"ט - 1979. וודאי שהאזנה לשיחת טלפון ללא הסכמה של אחד הצדדים מהווה האזנת סתר (אלא אם מתקיימים החריגים בחוק). השאלה היותר מורכבת הינה לגבי צפיה בתכנים המופיעים על גבי מסך המחשב. לגבי דואר אלקטרוני, יש פסיקה הקובעת כי המדובר ב"שיחה" ,אשר האזנה לה באמצעות מכשיר (אותה תוכנה המאפשרת זאת) הינה האזנה אסורה. מכל מקום, אני מפנה את כולם לבחון את הוראות החוק. (ואולי, אם יהיה לי כוח, אני ארחיב ואכתוב עוד...)

ציפי ג

New member
אם נמשיך עם ההשואה שלך

דואל+ שיחת טלפון, האם אתה סבור שמעסיק המקבל מהמרכזיה של הטלפון את מספרי הטלפון אליו חייג העובד, ומשך זמן השיחה שלו, עושה דבר אסור? מותר? ואם דואל + שיחת טלפון, המעביד צריך פשוט לא לפתוח את הדואר. השאלה האם לבצע מעקב על הכתובת אליהם נכנס העובד, ועל משך זמן השהיה שלו בהם, מהווה גם היא עבירה על חוקה האזנות סתר. אני עבדתי בזמנו בחברה שהאינטרנט היה חינם, ושעות עבודתי לא היו עמוסות, ובהסכמה, גלשתי למקומות שלא קשורים למקום העבודה. לו היה אוסרים זאת עלי, הייתי מוותרת. לו ישוער שהיו אוסרים, והייתי ממשיכה, איני רואה סיבה למה המעסיק לא יכול לפטר אותי על כך, ולא יכול לבדוק האם עברתי על ההוראות. האם נהג שמקבל רכב חברה רק כדי להסיע את הסחורה של החברה, ומותקן ברכבו אמצעי מעקב אחר תנועותיו, יוכל גם הוא להתלונן על חדירה לפרטיות?

r_yuvali

New member
לקבל את הסכמת העובד, ורצוי בכתב

לדעתי, מעסיק המבקש להאזין לעובד שלו (בין לשיחות טלפון, ובין לדוא"ל) חייב לקבל את הסכמתו. האזנת סתר מוגדרת בחוק האזנת סתר, תשל"ט-1979 כ"האזנה ללא הסכמה של אף אחד מבעלי השיחה". קבלת הסכמת העובד להאזנה מספקת, על מנת שלא יחולו על ההאזנה הוראות החוק. לדעתי, סירוב עובד לחתום על כתב הסכמה יכולה להצדיק אי העסקה (על אף שזו נקודה רגישה). כן יש לבחון את המימד האתי כלפי הגורם המתקשר (האם להביא לידיעתו כי השיחה מוקלטת, לא מטעמים משפטיים, אלא אחרים).

igalgolan

New member
על הסכמה

כאשר המעביד מודיע לעובד שישנה האזנה על קו הטלפון (או ביקורת על תעבורת אינטרנט) הרי משהשתמש העובד בטלפון יראו אותו כמי שמסכים שיאזינו לו, עובד שלא מסכים יכול פשוט לא להשתמש בטלפון (לצרכיו הפרטיים). יגאל גולן

r_yuvali

New member
ועדיין, כמעביד נראה לי עדיף לדרוש

הסכמה בכתב...להבטיח את עצמי מתביעות עתידיות (ואזכיר - המדובר בעבירה פלילית...(

למעלה