מעקה למדרגות

fireman

New member
מעקה למדרגות

אפשר לומר שזה אחד הנושאים היותר מדוברים אצלי בבית ובמיוחד השאלה: עץ\ברזל\זכוכית\שילובים ? כולכם מוזמנים להכיר את המדרגות אצלי בבית, על איזה מעקה אתם הייתם הולכים?

../images/Emo6.gif עזוב תקנה TV גדולה במקום

אתה מאמין שמעקה מברזל יכול להגיע ל 1000 ש"ח למטר ? יש מליון צורות והרבה סוגי חומרים , בסוף תצטער שלא עשית מעקה מבלוקים , חוסך כאב הרבה ראש

fireman

New member
טלויזיה גדולה אני אקנה בכל מקרה

עם מעקה ובלי מעקה. אם תשאל אותי לדעתי, אני לא צריך מעקה בכלל עברתי מזמן את הגיל שאני צריך אותו, עם ובלי מעקה אני יורד ועולה את המדרגות בריצה. אם אני מאמין שמעקה ברזל יכול להגיע ל1000 ש"ח למטר?.... מאמין שהוא מגיע גם ל1300 ש"ח למטר ומאמין שמעקה מזכוכית בשילוב נירוסטה מגיע ל2200 ש"ח למטר ומעקה בשילוב עץ וזכוכית מגיע ל1700 ש"ח למטר. בלוקים אני לא אעשה בשום פנים ואופן כי זה יתן תחושת מחנק את הארון הבנוי שעשיתי מתחת למדרגות אני כבר מתכנן להפגיש עם הקונגו שלי בקרוב, באמת שנמאס לי מהטעות הזאת....אני כנראה אכניס איזה מזרקה מתחת למדרגות.

ענתש

New member
קודם כל - באמת רצפה מרשימה !

(לא הצבע האהוב עליי, אני יותר בכיוון בהיר ולא צהבהב אבל רואים שהיא מרשימה ביותר !). מעקה, אוך אני נאנחת עכשיו באכזבה. מעולם מעולם מעולם עוד לא ראיתי מעקה יפה. אפילו לא אחד. אתה שואל איזה מעקה יהיה לי בבית ? משהו שבעלי יבחר ואני אחיה איתו. כי ממילא שום דבר (לא עץ, לא זכוכית, לא פרספקס, לא בטון, לא עץ לא אלומיניום) *שום דבר* לא יפה בעיניי בנושא הזה.

fireman

New member
תודה ../images/Emo9.gif

תראי..... אני בשבועיים האחרונים חורש בתי עסק למעקות היום אפילו הייתי בתערוכת ריהוטים וגם שם נתקלתי בכמה וכמה יצרני מעקות אני בהתחלה חשבתי על כיוון של זכוכית, זכוכית נטו, בלי מאחז בלי עמודים, בלי כלום....לוחות זכוכית גדולים בעובי של 15-20 מ"מ שמחוברים מהצד של המדרגות בשביל שזה יהיה עם אבל ייראה בלי. אופציה שניה היא מעקה מברזל נפחות, הכל ברזל מלא, לא צינורות, לבחירתי השארת גוון הברזל וציפוי בלכה או צביעה בצבע רגיל (איכס) ועיצוב באופן חופשי, כל מה שאני חולם עליו וארצה שיהיה במעקה....יעשו לי במחיר של 1300 ש"ח למטר למעקה הכי הכי הכי מורכב שאני ארצה. אופציה שלישית שראיתי היום, עץ בשילוב זכוכית....לי אישית יש משהו נגד העץ, אמא שלי אוהבת אותו כי מלבד העובדה שזה מעקה זה נראה כמו רהיט, זו בעצם קורת עץ מהגוני בעובי של 11 ס"מ על 5 ס"מ שמורכבת במעין "ח" מעל המדרגות בקווים שאינם ישרים, העץ לא ישר, זה נראה כמו חתיכת עץ ארוכה שכופפו אותה ועשו איתה משהו "זורם" ובמרכז ה"ח" הסגירה היא מזכוכית גם כן בחיתוך "חופשי" משהו.... מאוד מיוחד מעקות עמודים מעץ אני לא מסוגל לראות, זה מזכיר לי סגנון של שנות ה80, פשוט מגעיל.

ענתש

New member
מבחינתי מעקה נסבל זה ממתכת

משהו אנכי (פסים אנכיים) ודק, כמה שיותר דק. אבל אין סיכוי שעם ילדים אני שמה כזה מעקה, שיטפסו ויעופו. אני חייבת משהו אופקי, לפחות לכמה שנים, שיהיה תקני. ואני מבואסת מזה...

ענתש

New member
או הפוך ../images/Emo3.gif

אני בחורה, קשה לי עם כיוונים. אופקי זה לרוחב או לאורך ? (איזו מפגרת אני שאני שואלת בכלל). התכוונתי לא יכולה לרוחב, צריכה לאורך, כמו סורגים.

ענתש

New member
אבל רק ככה זה תקני עם

הילדים... על סורגים לרוחב אפשר לטפס ולקפוץ למטה. מצד שני אני ממילא שמה שער, אז נראה.

בקטלוגים את יכולה לראות

הרבה דוגמאות לא תקניות , גם כאלו שהאלמנטים אופקיים . אפשר כמובן לשים שער .

תכלס ! תשים ברזל מינימלי ופשוט

כמה מוטות ישרים שרצים לאורך מעלה המדרגות , אם יש תקציב אז מצינור נירוסטה 10 מ"מ ( דיברתי על 1000 ש"ח למעקה ברזל ולא חומרים אחרים .) הציור סכמטי אפשר כמובן להחליף לצורות אחרות של פרופילים

fireman

New member
אני חושב ששווה לי להשקיע 1300

ש"ח למטר ולקבל איזה עיצוב בברזל שאני רוצה.... מבחינת מחירים אחרי סקר שוק לא קטן שעשיתי, המחיר מאוד אטרקטיבי.

fireman

New member
זה ההבדל בין מי שעוסק בתחום

למי שבחיים שלו לא ריתך יותר ממסבכי פלדה להארקת יסוד.

יש מבחר עצום

והמחירים אוי המחירים.... אני לא רציתי להכביד עם מעקה עץ גושני, כי זה לא התאים לאופי הבית מצד שני לא רציתי זכוכית וגם לא את כל הסילסולים של מעקות הברזל גם המחירים שלהם לא בדיוק התאימו לי בסוף הלכתי למחסן שמוכר ברזלים מעוצבים, שכרתי את שירותיו של מסגר חביב ותוך יום וחצי הגענו לתוצאה שבתמונה- בעלות של פחות משליש ממחיר המעקות שלא אהבתי

כן, כי לא רציתי שיגע לי בשיש

והעדפתי שיחבר לקיר בחיבור של הניצב הראשון זה לא היה נראה טוב, ודרש נסיעה חוזרת למחסן למצוא פריט שיכסה את זה

בטח שלא מחברים לשיש אלא לבטון

אם הוא ניסה לחבר לשיש הוא מסגר חובב . אבל למה כל כך הרבה עבודה ? אפשר לשים פרופיל למטה שיאסוף את כל הניצבים ואותו לחבר לבטון רק ב 3 מקומות יש לך מזל שהוא לא נתקל בברזל בבטון ואז הניצבים לא היו יוצאים מקבילים . חיבור כזה של מעקה לבטון לא חזק מספיק , יותר טוב במעקה למדרגות לעשות 2 חיבורים אחד מעל השני ולא אחד ליד השני .

זה בדיוק מה שלא רציתי

לא אהבתי את הפרופיל התחתון, נתן לי הרגשה של חדר מדרגות בבית משותף ולכן כל מעקות הברזל, גם הפחות מסולסלות ירדו מהפרק רציתי את המעקה בדיוק כך- שני ניצבים שעולים מצד המדרגה ולגבי הנגיעה בשיש- שים לב מה קרה לפאנל של המדרגה התחתונה, מותק אני חיה בספרד- בעלי מקצוע טובים הם ממש סוג של עם נכחד

למעלה