מערכת הבריאות באונטריו

זה ידוע אבל לבדיקות הדם הופנתם ע"י רופא

מה גם שלא ניתקלתי אף פעם במישהו שאמר שבדיקות דם הן בתשלום (להבדיל מתרופות, אופטומטריסט וטיפולי שיניים שידוע שהם לא כלולים - לפחות כרגע שכן החל מינואר ילדים לא משלמים על תרופות)

lisi1818

New member
לדובוני 123

שלחתי לך אתמול מסר דרך תפוז עם תשובות לשאלותיך האם ראית את זה?

ראיתי שמישהו שלח לי הודעה

אני כרגע לא מצליחה לפתוח אותה כי יש לי בעיה בטלפון הסלולארי (כרגע לא מול המחשב שלי) אני אסתכל רק מחר בבוקר. תודה

michaelbl

New member
מה את רוצה שאני אומר לך?

לא שילמתי 100$ בהתנדבות. אכן הרופא הפנה ואמר ששתיים מהבדיקות לא מכוסות ונצטרך לשלם.

אולי בצדק

PSA היא בדיקה שה NNT (number needed to treat) שלה גדול. צריך לבדוק משהו כמו אלף אנשים כדי למנוע מקרה אחד של מוות מסרטן הערמונית

הבעיה היא שיש גם סיכונים

שנובעים מ false positives, בדיקות המשך כאשר התוצאות של PSA הן גבוליות וטיפולים (ולא בכל מקרה של סרטן ערמונית צריך לטפל מיד. לפעמים הדבר הנכון לעשות הוא לעקוב). יש ויכוח בין הרופאים על התועלת של בדיקת PSA עם מחקרים שהראו תוצאות סותרות.

לא יודע

אני לא מכיר את כל הבדיקות שמשלמים עבורן. וגם, ייתכנו בדיקות שבאופן כללי אולי עדיף שהמדינה לא תממן (בראיה כוללת של עלות-תועלת) אבל במקרים מסויימים הן מוצדקות.
לדוגמא, עשיתי לפני כמה שנים בדיקה לצליאק. עלה מאה דולר. ברור לי שככלל אין הצדקה לעשות בדיקה כזו לרוב האוכלוסיה. אבל במקרה הספציפי שלי יש היסטוריה משפחתית ולכן ההמלצה להיבדק.

למעלה