מערכת המשפט בישראל

ש לכ ת

New member
מערכת המשפט בישראל

למי שיצא לקרוא היום "מעריב" בטח הזדעזע כמוני מהכתבה על הצעיר הערבי שתיכנן לחטוף חיילים ולרצוח אותם , סתם להשכלה כללית הוא הבן של המחבל שהתפוצץ בתחנת הרכבת בנהריה , ימח שמו וזכרו, ביהמ"ש פסק על הנאשם שנתיים מאסר בטענה שהנ"ל נמצא במשבר רווקות או משהו כזה , ומה שיותר עיצבן זו הטענה השניה שמכוון שהכל נשאר בגדר תכנון ולא הוצא לפועל אז אין טעם שירצה עונש כבד יותר ... העיקר לומר שמערכת המשפט בישראל אובייקטיבית לחלוטין

chisi

New member
שלכת , אני איתך

הרי זה ידוע שבמערכת המשפט אין צדק מוחלט.. מערכת בית המשפט בנויה בעיקר מהשמאל הנאור והאינטרסנטי... כל מה שיקדם אותם ואת האליטות שמסביבם, הרי זה מבורך... הם ממש חוצים כל גבול עד שיום אחד זה יתפוצץ מולם ישר בפרצוף... אי אפשר לברוח לנצח... אתה יכול לסגור המון במשך שנים עד שיבוא יום והכל יתגלה לכל עין...

אני אקח על עצמי לייצג את הצד השני..

כמובן שבמקרה הספציפי הזה ביהמ"ש טעה. אבל משום מה אני שומע כל הזמן: השופטים שמאלנים, השופטים שמאלנים. מי ממנה את השופטים? הוועדה למינוי שופטים. מי קובע את הרכב הוועדה? הכנסת. למי יש רב בכנסת ברב הזמן מאז 1997? לימין. אז למה אין שופטים "ימנים"? אני חושב שאני יודע את התשובה, למרות שהיא לא כ"כ נוחה לאנשי הליכוד. אבל אני מעוניין לשמוע ממכם. רמז לתשובה: הנה 3 שמות של שופטים שהיו עם אוריינטציה ימנית: שמגר, אלון, רובינשטיין (בפוטנציה). אחד נשיא, אחד סגן נשיא, אחד אולי יהיה נשיא. כל אחד תותח משפטי מדרגה ראשונה.

ש לכ ת

New member
הבהרה קטנה

על הדוגמאות שנתת אני לא מתווכחת כי הן אכן נכונות . אני לא אמרתי שמאלנים או ימניים בטענה שלי , מה שכן התכוונתי לומר זה שהושפט הספציפי הזה ייצג את מערכת המשפט בישראל ובאותה הפרשה היא יוצגה כשמאלנית - כי הוא לא היה אובייקטיבי בהחלטתו

Roobie

New member
אה, ברור..

ימין = אובייקטיבי ושמאלני=לא אובייקטיבי וההחלטה הזאת לא הייתה שמאלנית, כי אין שמאלני אחד שתומך באותו מחבל, אז אני לא מבין מה הקשר בכלל..

אז מה? היא הייתה ימנית???

כמו שלא כל ימני מייצג אותי כך גם לא כל שמלאני צריך לייצג אישית אותך. אם תרצה בזה ואם לא ההחלטה הזאת הייתה שמלאנית מדרגה ראשונה ובודאי שיש קשר. שבת שלום.

Roobie

New member
לא הגיע הזמן שתתחילי להאמין..

במערכת המשפט בישראל? לא, זאת לא החלטה שמאלנית, כי השמאל לא תומך במחבלים. זאת דעתו האישית של השופט.

הבהרה

כמובן שלא התכוונתי במה שכתבתי אלייך, כי את אכן לא אמרת את הדברים, אלא לאנשים אחרים שחוזרים על זה כל הזמן. הפיתרון מבחינתי, ל"שמאלניותה" של מערכת המשפט, למי שעוד לא הבין זאת, הוא שבמקום להתבכיין, הליכוד ידאג להצמיח עוד תותחים משפטיים שיוכלו להגיע לביהמ"ש העליון. בשביל להיות תותח צריך לשאוף למצוינות כל הזמן. מי שמתפשר על לימודים במקומות פחות "נחשבים" ומתעסק בהתבכינות על הרכב המועצה להשכלה גבוהה במקום לדאוג שאנשי ליכוד יגיעו למוסדות שבאופן מסורתי מצמיחים את התותחים המשפטיים, שלא יתלונן על זה שביהמ"ש שמאלני.

ראובן10

New member
צריך לשלוח את השופט לכלא

כי הוא יצר מחבל פוטנציאלי בעוד שנתיים

לא יודע אם זה קשור בכלל לפוליטיקה

אבל מערכת המשפט באמת דפוקה... קחו למקרה את את רצח דני כץ, 20 שנה כמעט עברו ועדיין לא הרשיעו את הרוצחים שלו.

סליחה?? כבודו מעודכן?

ביהמ"ש הרשיע את רוצחיו לא פחות מ4 פעמים (אם זה 3 אני מתנצל, למיטב ידיעתי היה גם דנ"פ), לאחרונה לפני שבוע. זה שיש אנשים שכ"כ אוהבים ערבים עד שהם לא מוכנים להודות בעוהבדה הפשוטה שכמה ערבים הרגו ילד יהודי רק משום שהוא יהודי, לא אומר שכל ארבע הערכאות טעו. מערכת המשפט שלנו היא מהטובות בעולם. בטוח הרבה יותר טובה מזו של ידידך הפלשתינאים, שמוציאה אנשים להורג תוך 24 שעות בלי ערעור. ולהם אתה רוצה לתת מדינה, כדי שישלטו על בטחוננו. אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק.

ardata

New member
על כוס תא מקבלים יותר

המיתנחל ששפך כוס תא על ח"כית יעל דיין קיבל שלש שנים בכלא. הליצנים שהטיחו עוגה בפרצופו של השר ראובן ריבלין קיסלו חודש עבודות שרות. נא לרשום לפניכם כי שר המשפטים הינו חבר ליכוד מאיר שיטרית.

שמאלני

New member
אייי איזה אנשים דפוקים יש בארץ הזאת

יש שופט,והוא קובע שמחבל ישב שנתיים בכלא. כבר ילדים קטנים ומפגרים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם קובעים שהשופט שמאלני. מה לעשות שהשמאלנים הם אנשים חכמים שלומדים ומגעים למשהו בחיים שלהם. איך השמאלנים מגעים לכאלה עבודת. אתם יודעים יש דבר כזה שנקרא אוניברסטאה,מגעים לשם בכדי ללמוד כמה שנים טובות משפטים,בכדי להוציא תואר ולהגיע כמה שיותר גבוה. אשכרה גם מנהל הפורום לומד את זה,אז למה אתם לא כותבים,"הימנים הנאורים כולם שופטים". תמיד מחפשים איפה לעקוץ את השמאלנים,מי שכותב ככה אין לו חיים.

chisi

New member
חכמים?שמלאנים??? חה חה חה

אם אתם השמלאנים נחשבים לחכמים אז אתם חכמים של התחת אתם סתם גזענים מגעלים שחושבים על האינטרסים שלכם בלבד זה שלמדתם יותר פורמלית , לא אומר שאתם חכמים חכמת חיים שווה יותר מה"חכמה" שלכם גם בימין יש את כל האליטות שחושבים על האינטרסים שלהם אז כולכם ה"חכמים"... קחו את החכמה הפורמלית שלכם ותתחבו אותם לחברים שלכם בשטחים הם במילא אוהבים לקבל בישבן כמו רובכם

במידה שהכוונה ב"אליטה" היא אלי...

אני לא חושב שהשכלה פורמאלית מעידה על יותר חכמה. אבל אם היתה לי חברה, לא הייתי ממנה לדירקטוריון אדם שאין לו שום השכלה פורמאלית וכותב ברזומה שיש לו: "חכמת חיים". אתה היית ממנה אדם כזה לתפקיד מנכ"ל? כן, בטח... אם בחברה מסחרית כך נוהגים, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשלטון, שאחראי לא על כספים אלא על חיי אדם. אני מודה: יש לי השכלה פורמאלית ואני גאה בה. זה לא מראה שאני יותר חכם, אלא רק שבניגוד לאחרים העדפתי להתאמץ במקום להתבכיין ש"השמאלנים דופקו אותי ובגללם אני לא יכול לרכוש השכלה". כתבת: "גם בימין יש את האליטות שחושבים על האינטרסים שלהם". אני חושב שאילו היית מכיר אותי, את הרקע הסוציו-אקונומי שלי, את האופי שלי ואת תחביבי, היית מבין שאתה צריך להתנצל בפני האליטות מיד. רק המחשבה שלהן על העובדה שאדם כמוני נמנה עליהן היתה גורמת להן בחילה קשה.

chisi

New member
ידידי

אני הייתי ממנה אדם להיות מנכ"ל חברה ,רק אם הייתי מוצא אותו מתאים ואין שום קשר כמה הוא למד, אם הוא למד הרבה ולא בקיא בתחום, אז למה אני צריך אותו??? אמרת אחראי על חיי אדם...חה חה חה למישהו שם בכלל איכפת??? אתה חי חיי אליטה, מה אתה בכלל מדבר... אצלך הכל ורוד ויפה, מה אתה יודע על חיי אדם במדינה הזאת? כשאמרתי שגם בימין יש אליטות שדואגים לאינטרסים שלהם, לא התכוונתי אליך אז למה אתה בכלל קופץ, דיברתי באופן כללי, כי אני מכיר המון כאלה... לא אתנצל בפני אנשים שבשל מעמדם וכספם יכולים לקנות שלטון. לא אתנצל, כי עם כל הכבוד למה שהגעתם, אתם בחיים לא תסתכלו לי בגובה העיניים... תמיד האגו הזה שלכם בשמיים... לא נח לך לשמוע את זה, אני יודע... אבל זאת עובדה, ולפעמים קשה לשמוע את האמת, הייתי רק מציע לך לנסות ולהשתנות... (מה שלא ניראה לי שיקרה...) שבת שלום

למעלה