אויש, כואב לי עלייך שאת מספרת סיפור כזה ואני ממש מרגישה

שאת בתוך הבלון הזה של מצד אחד לחכות לטבעת ומצד שני להסתכל על השעון.
קשר אמור להיות משהו כייפי עם הרבה צחוקים ואושר ותכנונים של לעשות דברים יחד. אבל זה נכון רק לבנות 20-25. בגיל מבוגר יותר זה הופך לסבל וציפייה ונו כבר ואני כל כך רוצה והוא לא בטוח, וכל הג'יפה הזאת.

אמנם זה לא מה ששאלת אבל אני יכולה להגיד לך קודם כל שאת לבד. אני מכירה הרבה בנות מקסימות ונהדרות, חכמות, מלומדות, יפות גם מבפנים וגם מבחוץ שנמצאות בקשרים עם גברים (שבדרך כלל לא שווים אפילו דקה דקיקה עם הבחורות האלה) והקשר לא עושה להן שמח בלב והן לא סומכות על הבחור.... אבל הקשר התעמק והן נשארות, מקוות שזה יתקדם, מייחלות לאולם חתונה דירה וילדים, ואוליי שנה הבאה יקרה משהו ולא רוצה לפספס וכו'.
למעשה אם אני חושבת על החברות שלי אז יש יותר לא נשואות מנשואות. וכל אחת מהן באיזשהו שלב של ציפייה.
מצד שני, אני מכירה בחורה אחת בלבד, גם היא יפה וחכמה מאוד שכשהגיעה לגיל 30 והחליטה שהיא לא רוצה יותר לשחק את המשחק הזה ולסבול, הלכה וקנתה לעצמה דירה נחמדה ועשתה תינוקת מבנק הזרע כי היא נורא רצתה ילדים ואחרי זה בניחותא מצאה חבר. הם יצאו, היתה מאושרת. לא מזמן כשהחבר עצבן אותה - החליפה חבר.
היא מסתדרת מצויין, מחייכת מהלב. התינוקת מקסימה מקסימה יפיופית קטנה ורגועה כמו אמא שלה. היא לא מחכה לאף אחד, אף אחד לא רב איתה על כלום, לא מקלל אותה, ולא מאיים עליה בגרושין, אין לה חמה שרעה אליה. הדבר היחיד שהיא כאילו מעיב על אושרה זו הסביבה שלא תמיד מקבלת את צורת החיים שלה למרות שהיא אישה טובה ותורמת לעולם הזה יותר מכל השכנים שלה שרובם זוגות נשואים עם ילדים.

בכל מקרה לשאלתך, אני חושבת שצריך להתרכז בעובדה שהוא נוסע, כל השאר סתם רעש. אם הוא עוזב את הארץ אפילו שנה הבאה אז את צריכה לשאול את עצמך איך תעמדי ביחסים כאלה.
אני הייתי נוסעת איתו רק אם זה לא פוגע בי. כלומר, אם אני צריכה לעזוב עבודה טובה וקריירה בארץ ואגור איתו ואשב בבית כל היום כי אין לי רשיון עבודה - אז לא הייתי שוקלת אפילו לנסוע אלא אם כן מתחתנים לפני.
אבל אם אין בעייה של עבודה ואני יכולה לנסוע איתו ולהמשיך להתפתח מקצועית אז הייתי נוסעת איתו בכייף אפילו רק בשביל ההזדמנות הזאת של לפתח את עצמי בחו"ל, לצור קשרים חדשים. אבל לעזוב את בארץ איתו, ואז לשבת בבית זה מכל הבחינות לא יוביל אותך או את מערכת היחסים לאף מקום טוב.