מערצי פינק פלויד-סנובים. האמנם?

meandmeandme

New member
איכות זו לא מילה גסה

איזה סלוגן אדיר יש להם נכון? אבל זה לא קשור. מסכים איתך כמעט לגמרי.

HelterSkelter1

New member
אם פינק פלויד הם מיינסטרים

בארץ, אז הארץ שלנו הייתה נראית יפה יותר... שמים את זה בגלגל"צ? את פינק פלויד שמים פעם ב... וזה גם רק השירים המפורסמים... זה שכל אידיוט ששואלים אותו מה הוא אוהב, אז הוא יגיד פינק פלויד, כדי לתת גוון איכותי משהו לטעם המוסיקלי שלו. רוב האנשים לא מתעמקים בפינק פלויד בצורה יותר עמוקה משטחית. פינק פלויד הם להקה שמפורסמת מאוד בגלל השם שלה, אבל לא המון אנשים מכירים שירים שלהם מעבר לAnother Brick In The Wall Part 2, Wish You Were Here ואולי Money. פינק פלויד זו אחת הלהקות הכי מוכרות מהז'אנר שלה, אבל היא לא *כל כך מיינסטרים*... אתם מתייחסים אל פינק פלויד כאילו הם פופולרים כמו לפחות שרית חדד, ליאור נרקיס או בריטני ספירס... כל להקה שפרצה בגדול עם איזה שיר אחד שלה לתוך חומת המיינסטרים והפופולריות העולמית (למשל לד זפלין עם Stairway To Heaven) היא מוכרת בגלל השם, אבל בוא נגיד שרק אחד או שניים מתוך עשרה אנשים,שתשאלו אם הוא או היא מכירים את, למשל, השיר Bike יענו בחיוב. כל השאר ישאלו "אה? זה גם מהחומה? אהה! זה השיר שלפני וויצ'ר וויצ'ר אדוקיישן!!!"

CaerBannog

New member
כבר לא כלכך מדוייק...

טוב, אז אולי לא לכולם יש את החלילן בבית. אבל! פינק פלויד זה עדיין יותר מיינסטרים מלד זפ, שנשארה בעיני הרבה אנשים להקה של שיר אחד, מגוחך ככול שזה לא יהיה. אין הרבה בתים כשרים של אנשים שמכנים את עצמם אוהבי מוזיקה שלא מכיל עותקים של דרעקסייד,וויש והחומה. להגיד שלא כולם מתעמקים בה זה דבר אחד, אבל כל בנאדם שאוהב להקה מסויימת צריך להחזיק את כל הדיסקים שלה ולחפש דברים שלה בפאנטיות? אני לא חושב. אצלי אדם שאוהב להקה יכול גם להחזיק בדיוק דיסק אחד שלה בבית, זה לא באמת חשוב.

Nir of GondoliN

New member
זה כל כך לא נכון

ידידה שלי שהיא פשוט ילדה מטומטמת, במון הכי קיצוני של המילה, אוהבת פינק פלויד רק בגלל שחבר שלה זיין אותה לצלילי דארק סייד. היא אוהבת פינק פלויד והיא לא נעלה או משהו כזה.

XCLASS

New member
זאני לא בטוח שהיא באמת אוהבת...

זה פשוט מזכיר לה זה לא שהמוזיקה חודרת לה לראש למרות שמהו אחר כן חדר...

Guest2112

New member
../images/Emo4.gif מיוחד? נעלה?

פינק פלויד הם מעולים... הם מיוחדים...נכון. אבל הם לא מוצארט.. לא מובן לי מה אמור להיות כ"כ מיוחד בנו (חובבי פינק פלויד).. אשמח אם תסביר\י לי מה פשר היציאה הזו..

Jam Head

New member
אני לא חושב

שאנשים ששומעים פינק פלויד הם איכותיים יותר או סנובים.

N a V e

New member
דיון מאוד מעניין...

ככה,לדעתי עצם העובדה ש"אנחנו" מודעים להיותנו "סנובים"(בהנחה ש...) כבר מונע מאיתנו את ההגדרה הזו. אני בהחלט לא שופט אדם לפי המוזיקה שהוא שומע.הרבה מחברי שומעים פופ וטראנסים.אבל אני חייב להודות שכשאני שואל בן אדם מה הוא שומע והוא אומר לי פינק פלויד,זה פוקח אצלי את העיניים ובוא נגיד שמבין 2 אנשים חדשים שאחד מהם שומע פינק פלויד והשני לא,טבעי שאצור יותר קשר אם האדם שכן שומע.ושוב,זה לא אומר שאני אפסול את השני... פינק פלויד היא לא להקת מיינסטרים בשום אופן...כמו שנאמר פה כבר,המיינסטרים שלהם הם שירים בודדים דוגמאת break in the wall,wish you were here...וזהו סה"כ.פינק פלויד לא טוחנת את הרדיו ולא מפוצצת את העיתונאים מידי יום ברכילות שטחית.אז כן,בן אדם ששומע יותר מאת הלהיטים המוכרים והמפורסמים,הוא אולי לא "מיוחד" אבל הוא ללא שום ספק בעל נקודת מבט שונה משל השאר...נקודת מבט שונה המתבטאת באופן שבו הוא רואה את עולם המוזיקה(מסתם תחביב לחלק בלתי נפרד מהחיים למשל),ויש גם מקרים לא מעטים שמדובר על אדם שרואה את החיים אחרת לגמרי. אבל סנובים?אני לא חושב.

CaerBannog

New member
ואני חושב שזה בילבול מוח אחד גדול

שבנאדם שושמע יותר מאת הליטים המוכרים של פינק פלויד יש נקודת מבט שונה משל השאר. הוא סה"כ בנאדם שאוהב מוזיקה, ופינק פלויד הם עוד בתחום הקליט. חוצמזה שאפשר לשמוע יותר מאת הלהיטים שלהם בגלגל"ץ מדי פעם, סתם לידע כללי.

rain of ice

New member
על מה כל המהומה?

האם ניתן להכליל ציבור שלם בשל מה שהוא שומע? לדעתי הרי שההודעה הראשונה היא מכלילה ולכן המחבר שלה טועה מלכתחילה ישנם רבים ששומעים את שירי הלהקה, אכן ניתן להגיד שהיא mainstream אך רק בקטגורית רוק וגם אז הרי שרבים אינם שומעים את כל שירי הלהקה אלה שירים ספורים כדוגמת אלו שהוזכרו בהודעות אחרות. רבים מקשיבים למוזיקת פופ וגם מזרחית, מה לעשות עולמנו לא מושלם, אין זה אומר שהם נחותים מאילו ששומעים רוק ואת הלהקה... עכשיו מעבר לליברליות המתרפסת והשוויון שהמצאנו (כן כולנו שווים ותראו איך העולם נראה...) והלאה הרי שהנחתו של כותב ההודעה הראשונה אכן הגיע מאיפה שהוא, כלומר שיש בסיס לדבריה, ואני חושב שהוא צודק, תמיד רוקיסטים מתנהגים כטובים יותר מפופיסטים וחבריהם. גם אני, או או כמה שכן... למה? אולי בגלל ששירי הרוק ואני לא מדבר על הכללה אלה על שירי הלהקות המפורסמות וכן הזמרים הם שירים באמת טובים שעבדו עליהם קשה או שהבן אדם שכתב אותם וביצע מוכשר או שילוב כלשהוא- ראו דוגמא בdavid bowie, queen וled zeppelin וכן כמובן בלהקה המדוברת. ומה יש לנו מעבר? שירי פופ אשר יוצאים בקצב ההתרבות של שפנים ומקקים רק בשביל כסף, שמי ששומע אותם לרב הינו ילד מתבגר המושפע מהחברה הסובבת אותו ולאו דווקא בשל איכות השיר, אז למה אני צריך להקשיב למוזיקה שלו, הרי המוזיקה שלו אינה מוזיקה אלה עוד קו יצור. ולכן אקניט אותו במרץ מהול בשמחה! ואם זה הופך אותי לסנוב, אז מה? כך שבעצם הכלל והדעה על רוק ופופ נוצרו במשך הזמן כסטיגמות שאינן נכונות תמיד אך לרב הינן נכונות. לבסוף אני חושב שהמילה סנוב אינה המילה המתאימה למצב אך אין לי מילה מדוייקת יותר...

עוד חוט תקשורת

אני חושבת, בנוסף להודעה שכבר רשמתי, שמוזיקה, בנוסף לכל המעלות האינסופיות שלה, היא חוט לתקשורת עם אנשים. אם אתה פוגש אדם, ואתם מתחילים לדבר על מוסיקה והוא אומר לך שהוא אוהב פינק פלויד, וגם אתה, אז הופההההה יש לכם פלוס שעות על שעות של שיחה על מוזיקה בכלל ועל הלהקה בפרט. עוד משהו, שבד"כ מי שאוהב פינק פלויד אוהב גם עוד להקות שמנגנות את אותו "סוג" מוסיקה. אני אישית, אם אני פוגשת אדם ששומע נאמר, פינק פלויד, זה רק יוסיף לי פרט עליו, וגם אדע שאולי הוא דומה לי בפרט אחד ממיליוני הפרטים שמרכיבים אותו. שאולי הוא נגן בעצמו, כי הוא מתחבר למוסיקה ששומעים בה יותר את בני האדם שיצרו אותה וכתבו אותה מאשר את המכונות שעומדות מאחוריה כמו שמקובל היום בטראנסים, שגם הם מוסיקה וגם אותה ייצרו וכתבו אנשים! זה סך הכל עניין של טעם, ואני חושבת, שמוזיקה היא שער לחיבור בין אנשים, חיבור גדול מאוד, במיוחד לאנשים שהמוזיקה היא חלק עיקרי בחייהם (אני כבר מתחילה לחזור על עצמי...זהו!) דוגמא חיה: פגשתי את בן דודי היקר אצל סבתנו המשותפת. ישבנו ודיברנו ושאלתי אותו אם הדיסקמן על השולחן הוא שלו. ענה כן. מה אתה שומע, שאלתי. והוא ישר אמר, עזבי, את לא תאהבי את זה, ופה, ושם. קצת נבהל, הבנאדם. אבל למה? אז מה אם אני לא אוהבת? מה זה יוריד מערכו של בשרי ודמי היקר או מערך המוזיקה או מערך של משהו בעולם?? סליחה על הנאום....

edlessme

New member
לא ממש, לא מדויק...

לא כל הרוק תואם את מה שאתה אומר..שים לב שיש לך את כל תרבות ה"פריקים" שסובבת להקות דוגמאת ספולטורה,פנטרה וכדומה שזה אנשים שהם לא בדיוק פרופסורים מקיימרידג'... אז נכון..באמת עד היום לא הכרתי מישהוא שמקשיב לרוק... בוא ניקרא לזה קלאסי... (למרות שזה לא בדיוק..) שהתנהג כמו טמבל (חוץ ממני...) אבל בהחלט לא כל ה"רוקיסטים" (שמות מגעילים... בעעע) מתנהגים יותר יפה מאערס או שאר בור ועם הארץ... אז אל תקפוץ למסקנות מכלילות ומטופשות(אגב.. אני אודה לך אם תקרא אתההודעה הקודמת שלי שאני מאמין יכולה להאיר לך את העיניים בנוגע למוזיקה הבהמית\בוהמית הזו. אני מסכים איתך שישנו מיסחור עז ונועז של מוזיקה... אבל שים לב שתופעה זו גם קורה בקרב הלהקות רוק המבטיחות ביותר..אם זה פינק פלויד לקראת שנות ה80 ואם זו מטאליקה ואם זו גרין דיי (למה?? אינסומאניאק כזה חמוד...) ואם זו קווין ואם זה דיוויד בואי... מה לעשות שאלוהים קבע מתישהוא בשנות ה60 בחוקי היקום ליד חוקי ניוטון שכל להקה טובה סופה הוא מסחור איום ונורא (מה דעתכם על משינה אגב?..לי קשה להחליט..)

נימרודל

New member
אני חושבת שהפורום הגיע להבנה!

ווהו! אז כן קראו את ההודעות הנ"ל כולנו שונים כולנו שווים. אבל במוסיקה זה שונה לחלוטין. וכן אפשר להגיד שפינק פלויד, מטאליקה, יס, וכו' וכו' וכו' יותר טובות מהמוסיקה העכוית טראנסים למיניהם, ראפ, ופופ. שמייצרים עצמם בקצב המוני. ואני חושבת שאנו שהמוסיקה תופסת חלק חשוב לבלתי נפרד מחיינו שמים לב להבדלים האלה יותר מאשר אדם אחר. ששומע טראנסים, ראפ, ופופ. ואפילו עם המוסיקות האלה לוקחות חלק גדול ובלתי נפרד מהחיים שלו. הוא לא יבין מה דובר פה בשרשור הזה עד הסוף. אני צודקת?

ענבר ש

New member
אני חושבת

שבצורה כלשהי כולם חושבים אותו דבר פחות או יותר. בואו נודה, אנשים שומעים פינק פלויד הם בהחלט לא אנשים ששומעים טראנסים ופופ, זה קל להתחבר למוזיקת הפופ כי היא קלילה והיא בסה"כ מורכבת מליריקס שחוזר על עצמו עשרים אלף פעם ומנגינה נחמדה, אך לא כולם מסוגלים להתחבר למוזיקה של פינק פלויד שהיא הרבה יותר מורכבת, יש לזה אפילו הוכחות, למשל רוב בני גילי (14) שאני מכירה הרבה יותר מתחברים למוזיקת הפופ כי הם לא מסוגלים להתעמק ממש במוזיקה הם פשוט הולכים על המוזיקה הכי קלילה ופשוטה שמוכרים להם. אז כמו שאמרתם, אם אני אכיר שני אנשים שהאחד שמע פינק פלויד והשני פופ, אז בשבילי, זה די ברור בשבילי שאני העדיף את זה ששומע פינק פלויד-תראה לי איזה מוזיקה אתה שומע ואני אגיד לך מי אתה,לא ככה?

edlessme

New member
לא! לא נכון!

אני אישית חושב דבר ראשון שאת לא מודעת לזה שיש מוזיקת פופ אנדרגראונד שדווקא כן יש לה מסרים עמוקים (לדוגמא.. 99רד בלונס של ננה(nena)) ודבר שני.. אני אישית מקשיב הרבה מאוד לפיהק פלויד והינה אין לי שום בעיה לשמוע טראנס.. בהנחה שזה יהיה בזמן הנכון וברגע הנכון.. כלומר.. כשאני במצב של ריקוד... כי אין מה לעשות.. המוזיקה הזאת היא פשוט פרפקט בשביל זה... ומעבר לזה.. יש גם טראנסים שהם.. איך להגדיר את..חמודים..ולכן אין לי שום בעיה לשמוע אותם.. הבעיה היחידה היא שהם ממש לא מתאימים לכל מצב...ממממשששש לא.. בקשר לשני האנשים שלך.. אז אני מאמין שב80% מהמיקרים זה אומנם נכון... אבל אני מכיר לפחות שני אנשים שאני יודע שהם נורא חכמים ונורא מעניינים ושניהם מקשיבים לפופ (וגם לרוק.. אבל רק בגלל שזאת האופנה... את יודעת.. לינקין פארק..)

ענבר ש

New member
אתה צודק במאה אחוז

כשאתה אומר שטראנסים מתאימים לריקוד וכמעט לשום מוזיקה אחרת אין תחליף לה. אבל אני דברתי על ההבדל הקטן בין האנשים ששומעים פופ(!!) ולאנשים ששומעים את פינק פלויד. אין לי שום בעיה עם מוזיקה למצבים, כלומר זה נכון לכל מצב מתאימה מוזיקה, אם אני אהיה במועדון אז מן הסתם פינק פלויד לא ממש יתאים, וגם כשאני עושה על האש עם חברים, אבל אני כבר מדברת על טעם במוזיקה, על העדפות אישיות של כל בנאדם. אני לא עושה הכללות אבל אתה חייב להסכים איתי שבנאדם ששומע פינק פלויד הוא לא בנאדם ששומע קבוע פופ. ועוד דבר, קראולי המון מקרים שכשמעתי פינק פלויד, אז לא הייתי בטוחה איזה מוזיקה הם עושים, כי הם משלבים כל כך הרבה במוזיקה שלהם אפילו טראנסים. ד"א רציתי לדעת איך אתם מגדירים את המוזיקה שלהם.

למעלה